Skip to main content

Πρωτοποριακή Ιαπωνία Οκτώβριος - Νοέμβριος 2020 από 5290,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 2/10, 24/10, 15/11

 19 ΗΜΕΡΕΣ

 


Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα – Τόκιο

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και την πρωτεύουσά της, το Τόκιο.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο Τόκιο

 

Άφιξη στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Τόκιο (1η ξενάγηση)

 

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την πρώτη μας ξενάγηση στο Τόκιο. Αφού πάρουμε μία γεύση από το μετρό της ιαπωνικής πρωτεύουσας, θα περάσουμε από την πιο ακριβή συνοικία της πρωτεύουσας για να δούμε εξωτερικά το Αυτοκρατορικό Παλάτι και φυσικά να βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες, για να έρθουμε στη συνέχεια το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, μία από τις μεγαλύτερες συλλογές τέχνης στον κόσμο και το παλαιότερο εθνικό μουσείο της Ιαπωνίας.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη συνοικία της Ασακούσα: εδώ θα δούμε τον ναό Σένσοτζι και το αγαλματίδιο της θεάς Κανόν, θα περπατήσουμε το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι με τα δεκάδες γραφικά μαγαζάκια. Στη συνέχεια της ημέρας θα έρθουμε στο Tokyo Sky Tree, τον ουρανοξύστη των 634 μ. και δεύτερο υψηλότερο κτίριο στον κόσμο! Θα ανέβουμε μέχρι το παρατηρητήριο στα 350 μέτρα για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της ιαπωνικής πρωτεύουσας σε όλο της το μεγαλείο! Τέλος, θα δούμε το νέο όσο και εντυπωσιακό Μουσείο Ψηφιακής Τέχνης Mori. Αν και είναι λίγος καιρός που άνοιξε τις πύλες του στο καλλιτεχνικό κοινό, το μουσείο έχει ήδη γίνει το talk of the town – θα μείνετε σίγουρα εντυπωσιασμένοι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Τόκιο (2η ξενάγηση)

 

Ξεκινάμε την ημέρα μας για μία ακόμα ολοήμερη ξενάγηση στο Τόκιο, με αφετηρία μας τους κήπους Shinjuku Gyoen, πρώην κήποι της αυτοκρατορικής οικογένειας και σήμερα εθνικό πάρκο υπό την προστασία του ιαπωνικού υπουργείου Περιβάλλοντος. Αλλάζοντας εντελώς σκηνικό, μεταφερόμαστε στο σταυροδρόμι Shibuya, ο πιο πολυσύχναστος κόμβος στην Ιαπωνία: στις ώρες αιχμής έως και 3.000 άτομα φτάνουν να διασχίζουν ταυτόχρονα τις διαβάσεις της Shibuya, σε μια απόλυτα χαρακτηριστική εικόνα του σύγχρονου Τόκιο. Θα δούμε στη συνέχεια το σιντοϊστικό ιερό Μεϊτζί Τζινγκού, από τους μεγαλύτερους τόπους λατρείας, εις μνήμην του αυτοκράτορα Μεϊτζί. Στο διπλανό συγκρότημα απλώνεται ένας υπέροχος κήπος που οδηγεί σε ένα ρομαντικό τεϊοποτείο στη λίμνη με τα νούφαρα. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην trendy συνοικία Ομοτεσάντο, με τα μοδάτα κτίρια, τις γκαλερί και τα γκουρμέ εστιατόρια. Ολοκληρώνουμε την ημέρα μας με βόλτα για ψώνια στη συνοικία Γκίνζα, την περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο. Είναι αναμφισβήτητα η πιο high-tech περιοχή της πόλης, όπως αποδεικνύουν και τα show rooms της Nissan και της Sony. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Τόκιο – Νίκκο – Τόκιο

 

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στην ιερή πόλη Νίκκο, βόρεια του Τόκιο. Φτάνοντας θα δούμε την κατακόκκινη, τοξωτή γέφυρα Σιν-Κιό, και θα επισκεφθούμε το ιερό Τόσο-γκου, το μαυσωλείο του σογκούν Τοκουγκάουα Λεκάσου. Πέρα από τις «ουράνιες» απολαύσεις, η ιερή πόλη του Νίκκο προσφέρει και «επίγειες», με τη μορφή υπέροχων τοπίων. Έτσι λοιπόν, θα κατευθυνθούμε στη λίμνη Τσουζέντζι, στους πρόποδες του ιερού ηφαιστείου Ναντάι. Εκεί θα δούμε από κοντά τον εντυπωσιακό καταρράκτη Κέγκον που ρίχνει με ορμή τα νερά του από ύψος περίπου εκατό μέτρων. Επιστρέφουμε στο Τόκιο όπου θα περάσουμε από τη συνοικία Ακιχαμπάρα, περιοχή πολυσύχναστη και διάσημη για τα καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη.

Το βράδυ μάς επιφυλάσσει μια έκπληξη: δείπνο με το παραδοσιακό «σουκιγιάκι»! Μετά το δείπνο, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Τόκιο – Καμακούρα – Χακόνε (κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι)

 

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Καμακούρα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ιαπωνία, πόλη-οχυρό των σαμουράι. Η ξενάγησή μας στην πόλη θα έχει ως αφετηρία της τον ναό του Μεγάλου Βούδα (Kotoku-in), με το πελώριο άγαλμά του. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε τον ναό της θεάς Κανόν (Hase), με τους υπέροχους κήπους και τη θέα προς τις παραλίες της πόλης και θα περπατήσουμε στο γραφικό καλντερίμι Κομάντσι-ντόρι με τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο για αγορές. Συνεχίζουμε για το δημοφιλές θέρετρο Χακόνε, με τις θερμές πηγές στους πρόποδες του όρους Φούτζι. Εδώ θα επιβιβαστούμε σε ένα… πειρατικό πλοίο για μια σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι μέχρι το Τογκεντάι, όπου θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στην περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού. Φτάνοντας εκεί θα θαυμάσουμε τη θέα και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Χακόνε – όρος Φούτζι – Ματσουμότο

 

Σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας είναι αφιερωμένο στο διάσημο όρος Φούτζι, σύμβολο της χώρας. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Φούτζι, με πρώτη μας στάση στον Σταθμό Οβακουντάνι, όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Καιρού επιτρέποντος θα συνεχίσουμε μέχρι τον 5ο Σταθμό του Φούτζι, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO καθώς και στο Οσίνο-Χακκάι με τις λίμνες. Θα σταματήσουμε φυσικά στη λίμνη Καβαγκούτσι, μία από τις πέντε λίμνες του Φούτζι, που προσφέρει και τα καλύτερα σημεία θέασης προς το ιερό βουνό. Αν ο καιρός το επιτρέψει και δεν υπάρχουν σύννεφα, ίσως και να δούμε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια τον σχεδόν τέλειο κώνο που σχηματίζει η κορυφή του. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν που θα μας μεταφέρει στο Ματσουμότο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Ματσουμότο – Τσουμάγκο – Γκίφου

 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με μια επίσκεψη στο κάστρο του Ματσουμότο, με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Υπέροχο δείγμα ιαπωνικής φρουριακής αρχιτεκτονικής, ξεκίνησε να χτίζεται το 1509 και έχει την ιδιαιτερότητα (μεταξύ πολλών άλλων) πως δεν είναι χτισμένο στην κορυφή κάποιου λόφου, αλλά σε πεδιάδα. Θα περπατήσουμε επίσης στις οδούς Ναβάτε και Νακαμάτσι· η τελευταία είναι από τους κυριότερους εμπορικούς δρόμους του Ματσουμότο, με τις χαρακτηριστικές μαυρόασπρες προσόψεις των καταστημάτων. Συνεχίζουμε για το Τσουμάγκο-Γιούκου, μια μικρή πόλη που έχει αναπαλαιωθεί ώστε να ομοιάζει με το πώς ήταν την εποχή Έντο (17ος-19ος αι.), αποτελώντας σήμερα μια δημοφιλή τουριστική ατραξιόν. Εδώ θα δούμε και το Waki Honjin Okuya, μια κατοικία εποχής που αποτέλεσε πανδοχείο-σταθμό στον παλιό δρόμο για το Τόκιο, και σήμερα αποτελεί μουσείο. Φτάνουμε τελικά στην πόλη Γκίφου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Γκίφου (ή Γκόφου) – Τακαγιάμα – Σιρακαβάνγκο – Καναζάουα

 

Αναχωρούμε το πρωί οδικώς για την Τακαγιάμα. Το «μικρό Κιότο», όπως την αποκαλούν, είναι μια όμορφη πόλη με καλοδιατηρημένους δρόμους, παλιά ξύλινα σπίτια, πανέμορφα μαγαζάκια, καπηλειά και αποστακτήρια σάκε. Φτάνοντας ξεκινάμε με βόλτα στην πρωινή αγορά της Μιγιαγκάβα, και στην Παλιά Πόλη της Τακαγιάμα, με τον χαρακτηριστικό δρόμο Σαννομάτσι. Τα βήματά μας στη συνέχεια θα μας οδηγήσουν στο Γιατάι Καϊκάν, ένα μουσείο στο οποίο φυλάσσονται και εκτίθενται 4 από τα 23 περίτεχνα άρματα (yatai) που παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης κατά το ανοιξιάτικο παραδοσιακό φεστιβάλ της πόλης, που ξεκίνησε να γιορτάζεται από τον 18ο αι. όταν μια επιδημία χτύπησε την Τακαγιάμα. Για να κατευνάσουν τους θεούς και να γλιτώσουν από την αρρώστια, οι ντόπιοι έβαλαν όλη τους την τέχνη για να φτιάξουν τα ωραιότερα άρματα-προσφορές στους θεούς τους: εκεί οφείλεται η απίστευτη πολυπλοκότητα και δεξιοτεχνία που διακρίνει τα yatai που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εδώ. Βλέπουμε επίσης το Takayama Jinya, το κτίριο-πρώην έδρα της τοπικής κυβέρνησης (μέχρι το 1969) που σήμερα λειτουργεί ως ανοικτό μουσείο. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την Καναζάουα. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την κοιλάδα Σοκάβα, μια σχετικά απομονωμένη ορεινή περιοχή μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Εδώ θα κάνουμε μια στάση στον περίφημο οικισμό Σιρακαβάνγκο, για να δούμε από κοντά τα περίφημα «γκάσο-ζουγκούρι» (γκάσο = χέρια που προσεύχονται), σπίτια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις χαρακτηριστικές αχυροσκεπές που προστάτευαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα στην ενδοχώρα του νησιού Χονσού, όπου βρισκόμαστε. Το πιο χαρακτηριστικό εξ αυτών είναι το Kanda House. Συνεχίζουμε για την Καναζάουα, μια πόλη με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα και ιστορικές ρίζες αιώνων.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Καναζάουα (ξενάγηση)

 

Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη με τον περίφημο κήπο Κενρόκου-εν, από τους πιο όμορφους της Ιαπωνίας. Εδώ βρίσκεται και το κάστρο της Καναζάουα, ηλικίας σχεδόν πεντακοσίων ετών και εξαιρετικά καλοδιατηρημένο. Θα δούμε επίσης το Yuzen, ένα «κέντρο κιμονό», τη συνοικία Higashi Chaya Gai, τη γειτονιά με τα τεϊοποτεία ενώ θα έχουμε επίσης την ευκαιρία, επισκεπτόμενοι ένα εργαστήριο, να δούμε πώς φτιάχνονται τα χαρακτηριστικά ξυλάκια (chopsticks) όχι από ξύλο αλλά με φύλλα χρυσού! το Σπίτι Νομούρα θα δούμε πώς ζούσαν με την οικογένειά τους οι σαμουράι, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Καναζάουα* – Κιότο – με Bullet Train στο Χιμέτζι – Κουρασίκι

 

Μεταφερόμαστε στον σιδηροδρομικό σταθμό όπου θα πάρουμε το τρένο για το Κιότο, συνεχίζοντας από εκεί τη διαδρομή μας χρησιμοποιώντας το «τρένο-βολίδα» για το Χιμέτζι. Πόλη ιστορική, με πορεία αιώνων πίσω της, το Χιμέτζι καυχιέται σήμερα για το ομώνυμο κάστρο του, χαρακτηριστικό της ιαπωνικής φρουριακής αρχιτεκτονικής (1300 με 1330) και μνημείο της UNESCO από το 1993. Στο Χιμέτζι θα επισκεφθούμε επίσης το Bizen Ware Traditional Industry Hall για να δούμε τα χαρακτηριστικά χειροποίητα είδη ιαπωνικής τέχνης bizen, κυρίως πήλινα σκεύη που θεωρούνται αυθεντικά γιαπωνέζικα προϊόντα. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Κουρασίκι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

*Για τη σημερινή και την επόμενη ημέρα, φροντίστε να έχετε μαζί σας μόνο μία μικρή τσάντα. Οι υπόλοιπες αποσκευές σας θα μεταφερθούν κατευθείαν στο ξενοδοχείο μας στη Ματσουγιάμα.

 

12η ημέρα: Κουρασίκι – Κοτοχίρα – Ματσουγιάμα

 

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουμε το Κουρασίκι είναι ξεκινώντας από το ιστορικό του κέντρο και συγκεκριμένα τη συνοικία Μπικάν, την παλιά γειτονιά των εμπόρων με τις χαρακτηριστικές ξύλινες αποθήκες του 17ου αιώνα. Θα παρατηρήσετε πως στην Μπικάν δεν υπάρχουν στύλοι ηλεκτρικού ρεύματος, ακριβώς για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας που διατηρεί η περιοχή από την εποχή των Μεΐτζί.

Συνεχίζουμε περνώντας στο νησί Σικοκού, ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα νησιά της Ιαπωνίας. Περνάμε στο νησί οδικώς μέσω της γέφυρας Σέτο Οράσι, και φτάνουμε στην περιοχή της Κοτοχίρα, για να δούμε τον σιντοϊστικό βωμό Kotohira-gu, που θεωρείται ιερός για τους ναυτικούς. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην πόλη Ματσουγιάμα, που φημίζεται για τα θερμά λουτρά της, τα «όνσεν» όπως λέγονται στην Ιαπωνία. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Ματσουγιάμα – Ντόγκο – Ονομίτσι

 

Η ημέρα μας ξεκινάει σήμερα με τη βόλτα μας στο εξαιρετικά διατηρημένο κάστρο της πόλης. Φυσικά, στην πόλη των όνσεν δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε ένα από αυτά: θα έρθουμε λοιπόν στην περιοχή Ντόγκο Όνσεν, με τα πολλά θερμά λουτρά, πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την Κουρουσίμα. Εδώ θα δούμε τη γέφυρα Σιμανάμι Κάιντο, ενώ η μέρα μας θα κλείσει με την άφιξή μας πόλη Ονομίτσι. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Ονομίτσι* – βωμός Ιτσουκουσίμα – Χιροσίμα – Κιότο

 

Μέσω της γέφυρας Κινταϊκίο φτάνουμε στο νησάκι Μιγιατζίμα, το «νησί του νερού», όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γραφικά αξιοθέατα-σύμβολα της Ιαπωνίας, το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα. Η πύλη Τόρι του ιερού, που μοιάζει να αιωρείται πάνω από το νερό, έχει ντύσει χιλιάδες καρτ-ποστάλ, αντιπροσωπεύοντας επάξια τον ιαπωνικό εξωτισμό. Αυτό το σιντοϊστικό ιερό, που αρχικά χτίστηκε τον 6ο αιώνα και στη συνέχεια διαμορφώθηκε στη σημερινή του θέση το 1168 από τον Τάιρα νο Κιγιομόρι, περιλαμβάνει και την 28 μέτρων πενταώροφη παγόδα που κατασκευάστηκε το 1407.

Στη συνέχεια φτάνουμε στην ιστορική Χιροσίμα: στην πόλη θα δούμε το Μνημείο Ειρήνης, το Μουσείο και τον Θόλο της Ατομικής Βόμβας, ένα σύμπλεγμα αφιερωμένο στην μνήμη της μιας από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας, τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα από τους Αμερικανούς, στις 6 Αυγούστου 1945.

Με τραίνο-βολίδα θα μεταβούμε στη συνέχεια στην Οσάκα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

*Για τη σημερινή ημέρα, φροντίστε να έχετε μαζί σας μόνο μία μικρή τσάντα. Οι υπόλοιπες αποσκευές σας θα μεταφερθούν κατευθείαν στο ξενοδοχείο μας στο Κιότο.

 

15η ημέρα: Κιότο (1η ξενάγηση)

 

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο Κιότο, την παλιά πρωτεύουσα της Ιαπωνίας πριν πάρει τα «σκήπτρα» το Τόκιο (1868). Αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομά του: Κιότο – «πόλη πρωτεύουσα». Εδώ διατηρούνται τα περισσότερα προπολεμικά κτίσματα της χώρας, σε εξαιρετική ιδιαίτερα κτίσματα που διαμορφώνουν την ιδιαίτερη πολιτισμική κληρονομιά του Κιότο. Μετά το καθιερωμένο μας πρωινό λοιπόν θα ξεκινήσουμε για μία ολοήμερη ξενάγηση στην πόλη. Αφετηρία μας θα είναι βαρκάδα στον ποταμό Χοζουκάουα, θα συνεχίσουμε με βόλτα στον κήπο με τα μπαμπού στην Αρασιγιάμα και τον ναό Τενράουγι, για να ακολουθήσει ο ναός του Χρυσού Περίπτερου (Kinkaku-ji), ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας, όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και τους ίδιους τους Ιάπωνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο ναός ζεν Ρυοάν-τζι, χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής ζεν. Αφού έχουμε χρόνο για ψώνια στον σταθμό του Κιότο, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Κιότο (2η ξενάγηση)

 

Αφετηρία μας σήμερα είναι ο ναός Σαντζουσάνγκεν-ντο, του 12ου αιώνα (1164), ένα μεγαλοπρεπές ιερό στο οποίο φιλοξενούνται 1.000 αγάλματα της θεάς Κανόν σε αλλεπάλληλες παράλληλες σειρές και τα οποία προστατεύονται από τρομερά αγάλματα δαιμόνων και ινδουιστικών θεοτήτων. Αποτελεί ένα εμβληματικό αξιοθέατο του Κιότο που έχει ντύσει εκατομμύρια αφίσες.

Συνεχίζοντας θα δούμε τον ναό Κιγιομίτζου με το άγαλμα της Κανόν, ενώ έπειτα θα παρακολουθήσουμε μια παραδοσιακή γιαπωνέζικη τελετή τσαγιού,

Το κάστρο Νίτζο, που θα δούμε στη συνέχεια, φημίζεται για την υπέροχη εσωτερική του διακόσμηση και τα περίφημα «πατώματα του αηδονιού»: είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να «κελαηδούν» όταν κάποιος περπατούσε επάνω τους.

Κατόπιν θα μεταβούμε στην Γκιόν, τη συνοικία των γκεϊσών, όπου θα σεργιανίσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία) και θα παρακολουθήσουμε στο Θέατρο Γκιόν μια παράσταση, μέσα από την οποία θα πάρουμε μια γεύση για τα ήθη, τα έθιμα και την κουλτούρα αυτού του τόσο συναρπαστικού πολιτισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: Κιότο (Αυτοκρατορικό Παλάτι) – Νάρα – Κιότο

 

Η ημέρα μας ξεκινά με το Αυτοκρατορικό Παλάτι του Κιότο και το Μουσείο Gekkeikan Okura, ένα μουσείο αφιερωμένο στο σάκε, το αγαπημένο ποτό των Ιαπώνων, όπου θα μάθουμε πολλά για την Παρασκευή του. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη γειτονική ιερή πόλη Νάρα: σήμα-κατατεθέν της πόλης και σύμβολο ειρήνης είναι τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο πάρκο της Νάρα γύρω από τον ναό Τοντάι-τζι, τον οποίο και θα επισκεφθούμε. Στο μεγάλο συγκρότημα κυριαρχεί το περίπτερο που φιλοξενεί το περίφημο Νταϊμπουτσουντέν, το μεγαλύτερο (μπρούντζινο) άγαλμα του Βούδα στον κόσμο. Εδώ θα δούμε και τον πασίγνωστο σιντοϊστικό ναό Kasuga Taisha, με το χαρακτηριστικό έντονο κόκκινο χρώμα, κτίσμα του 768 μ.Χ. (με πολλές μετατροπές κατά τη διάρκεια των επόμενων αιώνων). Πριν επιστρέψουμε στο Κιότο, θα περάσουμε από τη συνοικία Ναραμάτσι, παλιά εμπορική γειτονιά με παραδοσιακές αποθήκες αλλά και σύγχρονες μπουτίκ, καφέ και εστιατόρια. Επιστροφή στο Κιότο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: Κιότο – Οσάκα – Πτήση επιστροφής

 

Πριν αφήσουμε αυτή την υπέροχη πόλη που λέγεται Κιότο δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό σύμπλεγμα πρόπυλων του ναού Φουσίμι-Ινάρι, του θεού του ρυζιού. Οι έμποροι της πόλης, έχοντας προστάτη των δραστηριοτήτων τους τον θεό του ρυζιού, δώρισαν μέσα στα χρόνια, ως προσφορά στον θεό, εκατοντάδες πρόπυλα βαμμένα σε έντονο πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα, που καθώς είναι τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζουν μακρόστενες σειρές σαν στοές, δημιουργώντας έτσι έναν χώρο απίστευτα όμορφο αλλά και εξαιρετικά δημοφιλή για… καρτ-ποσταλικές φωτογραφίες. Κατόπιν αναχωρούμε για την Οσάκα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας. Μια μεγάλη, βιομηχανική και εμπορική πόλη, που ξεχωρίζει για τη μεταμοντέρνα και πολλές φορές φουτουριστική αρχιτεκτονική της, τις εκλεπτυσμένες γκαλερί, την έντονη νυχτερινή ζωή και την πλούσια κουζίνα της.

Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, όπου θα δούμε το κάστρο που έχτισε ο Χιντεγιόσι Τογιοτόμι το 1586 (αντίγραφο του αυθεντικού), την αριστοκρατική εμπορική συνοικία Σινσαϊμπάσι, με τα άπειρα καταστήματα, και τη λαϊκή αγορά Κουρομόν, με την εκλεκτή ποικιλία εδεσμάτων και θαλασσινών. Θα ανέβουμε επίσης στο κτίριο Ουμέδα, του αρχιτέκτονα Χάρα Χιρόσι, και θα φτάσουμε μέχρι την κορυφή του και το «Παρατηρητήριο του Πλωτού Κήπου» στον 40ό όροφο, για να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης με τους ουρανοξύστες, τον ποταμό Γιόντο και τα κανάλια του.

Πριν αφήσουμε την πόλη, το γραφείο μας σας προσφέρει αποχαιρετιστήριο δείπνο.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της πόλης για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

19η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 5290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 5290 € 990 €
  Twin Room 5290 € 990 €
  Triple Room 5290 € 990 €
  Single Room 6490 € 990 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 5290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 5290 € 990 €
  Twin Room 5290 € 990 €
  Triple Room 5290 € 990 €
  Single Room 6490 € 990 €


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 5290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 5290 € 990 €
  Twin Room 5290 € 990 €
  Triple Room 5290 € 990 €
  Single Room 6490 € 990 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* και 3* sup., πολύ καλά.
  • Ημιδιατροφή (εκτός της 1ης ημέρας)
  • Μεταφορές με  αεροπλάνα, πούλμαν, τρένα και τρένα-βολίδες.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €990

ΒΑΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα. Καλό θα είναι το μέγεθος των αποσκευών σας να μην είναι μεγάλο. Δεν συνιστούμε τρίκλινα δωμάτια λόγω έλλειψης χώρου και πολλά ξενοδοχεία δεν διαθέτουν καθόλου.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 210

02/10/2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 318

03/10/2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΤΟΚΙΟ

02:40

17:35

ΕΚ 317

19/10/2020

ΟΣΑΚΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:45

04:50 +1

ΕΚ 209

20/10/2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 210

24/10/2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 318

25/10/2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΤΟΚΙΟ

02:40

17:35

ΕΚ 317

10/11/2020

ΟΣΑΚΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:45

04:50 +1

ΕΚ 209

11/11/2020

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00α