Skip to main content

Αυθεντική Ιαπωνία με τις Ιαπωνικές Άλπεις και τις ανθισμένες κερασιές | 27.03, 29.03.2023 από 3290€

27/3, 29/3   Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Πλούσια 12ήμερη διάρκεια για να έχουμε επαρκή χρόνο για όλες τις επισκέψεις μας!
  • Επαρκή διαμονή στο ακριβό Τόκιο (4 διανυκτερεύσεις) και όχι περικοπή διανυκτερεύσεων για μείωση κόστους. 
  • Ειδικές επισκέψεις σε πάρκα για να θαυμάσουμε τις ανθισμένες κερασιές.
  • Μία (1) διανυκτέρευση στην Ματσουμότο και μία (1) στην Καναζάουα όπου θα δούμε και τη «συνοικία των σαμουράι». Με αυτή την ευκαιρία βλέπουμε και τις λεγόμενες «Ιαπωνικές Άλπεις» και μέρος της παραδοσιακής Ιαπωνίας, πέρα από τη φουτουριστική!
  • Επίσκεψη στη Χιροσίμα με το Πάρκο της Ειρήνης.
  • Ανάβαση με τελεφερίκ στον σταθμό 5 του Όρους Φούτζι!
  • Δύο (2) διαν/σεις στο ακριβό και παραδοσιακό Κιότο και όχι μεταφορά αυτών σε άχρωμες μεγαλουπόλεις για μείωση κόστους.
  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 4* sup. με προσεκτική επιλογή
  • Δύο (2) διαδρομές με το τρένο-βολίδα.
  • Επίσκεψη στο Tokyo National Museum, το παλαιότερο και μεγαλύτερο της Ιαπωνίας. Αυτό το μουσείο δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σαν κι αυτό.
  • Ημερήσια εκδρομή από το Τόκιο στο Νίκκο με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα.
  • Επίσκεψη στους Καταρράκτες Κεγκόν, στο Νίκκο, όπου ανεβαίνουμε με χρήση ασανσέρ.
  • Ημιδιατροφή στην ακριβή Ιαπωνία αξίας 300€ (εκτός της ημέρας της άφιξης όπου δεν περιλαμβάνεται δείπνο)
  • «Τελετή του τσαγιού», αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας.
  • Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο
  • Ανάβαση με το τελεφερίκ στην «Κοιλάδα του Βρασμού», στο όρος Φούτζι.
  • Εξειδικευμένο, έμπειρο Έλληνα αρχηγό.
  • Λεπτομερείς και όχι επιφανειακές ξεναγήσεις από τον εξειδικευμένο ξεναγό μας, που μας βοηθούν να εμβαθύνουμε πραγματικά στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΛΑΡΝΑΚΑ - TOKIO

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα, και πτήση για την πρωτεύουσα Τόκιο μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Οι δύο μεγαλύτερες πύλες εισόδου επισκεπτών στην Ιαπωνία, είναι η περιοχή του Τόκυο που την εξυπηρετούν τα αεροδρόμια Haneda και Narita (από όπου και θα αναχωρήσουμε), και η περιοχή της Οσάκα που την εξυπηρετούν τα αεροδρόμια Osaka και Kansai. Όλα τα αεροδρόμια στη χώρα είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις με κρατικό έλεγχο, και ανταγωνίζονται μεταξύ τους προσφέροντας όλο και καλύτερες υπηρεσίες, για την προσέλκυση των ταξιδιωτών!

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ

Το 1603 το ψαροχώρι Έντο στις όχθες του ποταμού Σούμιντα-γκάουα αντικατέστησε το Κιότο ως πρωτεύουσα της χώρας και μέχρι το 18ο αιώνα είχε ήδη εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Πόλη των μεγάλων αντιθέσεων και της πλούσιας παράδοσης, μια πόλη - αίνιγμα, ένας πραγματικός γρίφος. Πόλη του σούμο, των σαμουράι, των γκεϊσών, των σούσι, της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού.

Μοντέρνα πόλη, με άπειρους ουρανοξύστες, ιλιγγιώδεις ρυθμούς και με σήμα κατατεθέν τον συνωστισμό. Οι «προωθητές» είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό και πρωτότυπο επάγγελμα: υπάλληλοι με λευκά γάντια έχουν καθήκον να σπρώχνουν τους επιβάτες των υπερφορτωμένων βαγονιών του μετρό, ώστε να κλείνουν οι πόρτες και να συνεχίζονται τα δρομολόγια!

Άφιξη στο Τόκιο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΚΙΟ: 1η ξενάγηση

Η ξενάγησή μας ξεκινάει από τον ύψους 150 μ. Tokyo Tower και συνεχίζεται στον μεγαλύτερο τόπο λατρείας στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το σιντοϊστικό Ιερό Μεϊτζί Τζινγκού. Είναι το μνημείο που έστησε η Ιαπωνία εις μνήμην του αυτοκράτορα Μεϊτζί (1852-1912), στα χρόνια εξουσίας του οποίου έγινε το καθοριστικό πέρασμα από τη φεουδαρχία στον εκσυγχρονισμό της Ιαπωνίας. Εδώ αναπαύεται ο αυτοκράτορας, όπως και η σύζυγός του Σοκέν, ενώ δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα απλώνεται ένας υπέροχος κήπος (δώρο του Μεϊτζί στη Σοκέν), που οδηγεί σε ένα ρομαντικό τεϊοποτείο στη λίμνη με τα νούφαρα. Αξίζει να σκεφτείτε πως κάθε Πρωτοχρονιά 3 εκατομμύρια Ιάπωνες έρχονται εδώ για να εξαγνιστούν εν όψει της νέας χρονιάς.

Το σκηνικό αλλάζει εντελώς στην αμέσως επόμενη στάση μας, στη συνοικία Ακιχαμπάρα, η «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο, όπου αμέτρητα καταστήματα πωλούν όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές συσκευές ενώ η συνοικία Χαραγιούκου θεωρείται μια περιοχή με έντονο νεανικό χαρακτήρα από την οποία συχνά ξεκινούν τάσεις στο φαγητό και το lifestyle που στη συνέχεια κατακτούν το Τόκιο και πολλές φορές ολόκληρο τον κόσμο.

Σειρά στην ξενάγησή μας παίρνει το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, το μεγαλύτερο και παλαιότερο της χώρας. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα κτιρίων που βρίσκεται στην καρδιά του περίφημου πάρκου Ουένο, στην περιοχή Taito, που λειτουργεί ως μουσείο από το 1872 και προσφέρει ένα αληθινό ταξίδι στο πολυτάραχο παρελθόν της Ιαπωνίας μέσα από 110.000 εκθέματα, από την αρχαιότητα μέχρι και το σήμερα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΚΙΟ: εκδρομή στο ΝΙΚΚΟ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ιερή πόλη του Νίκκο. Φτάνοντας θα διασχίσουμε την τοξωτή και κατακόκκινη γέφυρα Σιν-κιό (Ιερή Γέφυρα) πάνω από τον ποταμό Νταϊγία, και ανηφορίζοντας θα επισκεφτούμε το ιερό Τόσο-γκου με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Δεκάδες πέτρινα φανάρια οδηγούν στην κύρια πύλη του συγκροτήματος, αλλά και του μαυσωλείου του shogun Tokugawa Ieyasu. Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος, οι Ιερές Αποθήκες, ο Πύργος του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα μας εντυπωσιάσουν.

Θα δούμε τη λίμνη Τσουτσεν-τζι και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους καταρρράκτες Κεγκόν, όπου θα ανέβουμε με χρήση ασανσέρ. Επιστροφή στο Τόκιο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΚΙΟ: 2η ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για δεύτερη ξενάγηση στο Τόκιο. Ξεκινάμε με τη συνοικία της Ασάκουσα: εδώ θα δούμε τον Ναό Σένσο-τζι, γνωστός και ως Ασάκουσα Κανόν καθώς εδώ φυλάσσεται το αγαλματίδιο της θεάς Κανόν: αντικρίζοντάς το απορεί κανείς πόσο καιρό μπορεί να πέρασε το αγαλματάκι αυτό στη θάλασσα πριν το ψαρέψουν τυχαία δυο ψαράδες το μακρινό έτος 628.

Θα έχουμε έπειτα χρόνο για να περπατήσουμε το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι, ανάμεσα σε δεκάδες γραφικά μαγαζάκια με πάγκους όπου βρίσκει κανείς τα πάντα: εντυπωσιακά κιμονό, σπαθιά σαμουράι, μάσκες του παραδοσιακού θεάτρου Νο, χειροτεχνίες, σουβενίρ, παραδοσιακές γιαπωνέζικες λιχουδιές και τόσα άλλα.

Συνεχίζουμε με το Sky Tree, έναν επιβλητικό πύργο και μας δίνει εξαιρετική θέα της πόλης και απολαμβάνουμε κρουαζιέρα στον ποταμό Σουμίντα που θα μας φέρει από την Ασακούσα μέχρι την Οντάιμπα, και θα καταλήξουμε στην Γκίνζα, την περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με τα πολυτελή καταστήματα, τα εστιατόρια και τα σύγχρονα καφέ.

Είναι αναμφισβήτητα η πιο high-tech περιοχή της πόλης, όπως αποδεικνύουν και τα show rooms της Nissan και της Sony. Αυτός είναι επίσης και ένας εξαιρετικός τρόπος για να δούμε το σύγχρονο Τόκιο!

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΚΙΟ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΥΤΣΙ – ΜΑΤΣΟΥΜΟΤΟ

Αναχωρούμε σήμερα από το Τόκιο με τελικό μας προορισμό την πόλη Ματσουμότο. Πρώτα όμως θα πάμε στην περιοχή του Όρους Φούτζι και το θέρετρο Χακόνε, στους πρόποδες του Φούτζι, γνωστό χάρη και στις θερμές πηγές του. Θα κάνουμε πρώτα μια σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι, και θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στην περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού, ή Ογουακουντάνι. Εκεί η γεωθερμική δραστηριότητα είναι έντονη, και ανάλογα με την ένταση της επιτρέπεται ή απαγορεύεται από τις αρχές η είσοδος των επισκεπτών. Θα θαυμάσουμε τη θέαστο όρος Φούτζι, αρκεί ο καιρός να το επιτρέπει, ώστε τα σύννεφα να μην καλύπτουν τον τέλειο κώνο του ιερού βουνού των Ιαπώνων. Μέχρι πριν εκατό χρόνια ήταν άβατο, και το ανέβαιναν μόνο ιερείς και προσκυνητές, ήταν δε απαγορευτικό για τις γυναίκες μέχρι το 1872. Οι αυτόχθονες Αϊνού ήταν οι πρώτοι που ονόμασαν το όρος αυτό Φούτζι, δίνοντάς του το όνομα της θεάς της φωτιάς Φούτσι. Oι μεταγενέστεροι Ιάπωνες διατήρησαν τόσο το όνομα, όσο και τον ιερό χαρακτήρα του βουνού. Αποτελεί δε την αγαπημένη εκδρομή όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Συνεχίζουμε για το Ματσουμότο όπου με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε το κάστρο του Ματσουμότο, με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Υπέροχο δείγμα ιαπωνικής φρουριακής αρχιτεκτονικής, ξεκίνησε να χτίζεται το 1509 και έχει την ιδιαιτερότητα (μεταξύ πολλών άλλων) πως δεν είναι χτισμένο στην κορυφή κάποιου λόφου, αλλά σε πεδιάδα.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΤΣΟΥΜΟΤΟ – ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ – ΚΑΝΑΖΑΟΥΑ

Συνεχίζουμε για το Τσουμάγκο-Γιούκου, μια μικρή πόλη που έχει αναπαλαιωθεί ώστε να ομοιάζει με το πώς ήταν την εποχή Έντο (17ος-19ος αι.), αποτελώντας σήμερα μια δημοφιλή τουριστική ατραξιόν. Εδώ θα δούμε και το Waki Honjin Okuya, μια κατοικία εποχής που αποτέλεσε πανδοχείο-σταθμό στον παλιό δρόμο για το Τόκιο, και σήμερα αποτελεί μουσείο.

Αναχωρούμε στη συνέχεια οδικώς για την Τακαγιάμα. Το «μικρό Κιότο», όπως την αποκαλούν, είναι μια όμορφη πόλη με καλοδιατηρημένους δρόμους, παλιά ξύλινα σπίτια, πανέμορφα μαγαζάκια, καπηλειά και αποστακτήρια σάκε. Φτάνοντας ξεκινάμε με βόλτα στην πρωινή αγορά της Μιγιαγκάβα, και στην Παλιά Πόλη της Τακαγιάμα, με τον χαρακτηριστικό δρόμο Σαννομάτσι. Βλέπουμε επίσης το Takayama Jinya, το κτίριο-πρώην έδρα της τοπικής κυβέρνησης (μέχρι το 1969) που σήμερα λειτουργεί ως ανοικτό μουσείο. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την Καναζάουα.

Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την κοιλάδα Σοκάβα, μια σχετικά απομονωμένη ορεινή περιοχή μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Εδώ θα κάνουμε μια στάση στον περίφημο οικισμό Σιρακαβάνγκο, για να δούμε από κοντά τα περίφημα «γκάσο-ζουγκούρι» (γκάσο = χέρια που προσεύχονται), σπίτια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις χαρακτηριστικές αχυροσκεπές που προστάτευαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα στην ενδοχώρα του νησιού Χονσού, όπου βρισκόμαστε. Το πιο χαρακτηριστικό εξ αυτών είναι το Kanda House. Συνεχίζουμε για την Καναζάουα, μια πόλη με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα και ιστορικές ρίζες αιώνων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΑΖΑΟΥΑ – ΚΙΟΤΟ: δάσος μπαμπού

Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη με τη συνοικία Ναγκαμάτσι, τη λεγόμενη «Γειτονιά των σαμουράι», όπου παραδοσιακά έμεναν οι σαμουράι με τις οικογένειές τους. Η συνοικία διατηρεί την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της, τα στενά δρομάκια και τα κανάλια. Πολύ κοντά βρίσκεται και το κάστρο της Καναζάουα, που επίσης θα δούμε.

Κατόπιν αναχωρούμε με το τραίνο από την Καναζάουα με προορισμό μας το Κιότο. Με την άφιξή μας θα πάμε να δούμε ένα από τα πιο όμορφα κι εντυπωσιακά μέρη της Ιαπωνίας, το Δάσος από Μπαμπού!

Έχετε περπατήσει ποτέ μέσα σε ένα ολόκληρο δάσος από μπαμπού; Εδώ θα έχετε αυτή τη σπάνια ευκαιρία, σε μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή περιήγηση

Οι Ιάπωνες έχουν μια μακρά ιστορία με το μπαμπού, μέσα από μύθους και θρύλους, συνδέοντας μεταφορικά τη δύναμη ενός άνδρα με αυτό το φυτό. Ωστόσο, δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε δάση μπαμπού στη φυσική τους κατάσταση που μεγαλώνουν τόσο ψηλά και χοντρά, όπως συμβαίνει εδώ.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΟΤΟ: ξενάγηση με εκατοντάδες κερασιές στο απόγειο της ανθοφορίας τους

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στον καταπληκτικό ναό Φουσίμι-Ινάρι, αφιερωμένο στον θεό του ρυζιού.

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τελετουργία του τσαγιού και μάλιστα σε βουδιστικό ναό του Κιότο, τον Κοντάι-τζι.. Το τσάι εισήχθη από την Κίνα τον 8ο αιώνα και το εκτιμούσαν για τις ιαματικές του ιδιότητες. Οι ευγενείς άρχισαν να το πίνουν στις πολυτελείς γιορτές τους και αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που υιοθετήθηκαν από τους Σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι), όπου προσφέρεται λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους λίγους καλεσμένους, είναι μια μοναδική πολύτιμη στιγμή.

Στη συνέχεια θα εντυπωσιαστούμε από τη μεγαλοπρέπεια, αλλά και τη μεγάλη κατάνυξη των πιστών στο Ναό Σαντζουσανγκέντο, στον οποίο φιλοξενούνται σειρές από αγάλματα της Θεάς Κανόν σχεδόν παρατεταγμένα, να προστατεύονται από τρομερά αγάλματα δαιμόνων και ινδουιστικών θεοτήτων. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας θα δούμε μια λαμπερή κληρονομιά της μεσαιωνικής Ιαπωνίας: το Χρυσό Περίπτερο, που είναι καλυμμένο πλήρως από φύλλα χρυσού, οι δε κήποι του γύρω από τη γαλήνια λίμνη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί.

Η περιήγησή μας στο ανεπανάληπτο Κιότο θα ξεκινήσει από τον ναό Κιγιομίτζου. Μαζί με τους κατοίκους - προσκυνητές της πόλης που συνηθίζουν να εξαγνίζονται με το καθαρό νερό της πηγής Κιγιομίτζου, θα ανεβούμε το μικρό λόφο που θα μας φέρει στο ναό με το άγαλμα της θεάς του Ελέους Κανόν με τα 11 κεφάλια. Στο ίδιο σημείο θα απολαύσετε το τοπίο σε ροζ φόντο με τις εκατοντάδες ανθισμένες κερασιές να κοσμούν το λόφο σαν περίτεχνα κοσμήματα!

Το απόγευμα θα μεταβούμε στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να περπατήσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία), και στη συνέχεια μας περιμένει δείπνο με παράσταση Μάικο: μάικο σημαίνει «νεαρό παιδί» και στην ουσία είναι νεαρότερη γκέισα. Θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς ιαπωνικούς χορούς από μάικο και θα μάθουμε πολλά για την καθημερινή κουλτούρα του ιαπωνικού λαού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΟΤΟ – διαδρομή με το τραίνο-βολίδα – ΧΙΡΟΣΙΜΑ – διαδρομή με το τραίνο-βολίδα – ΟΣΑΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό από όπου θα πάρουμε το τρένο-βολίδα μέχρι τη Χιροσίμα. Τα γρήγορα τρένα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος μετακίνησης στη χώρα, μακράν περισσότερο από τα αεροπλάνα. Ήσυχα, ασφαλή, αισθητικά άψογα, και ακριβή, με μέσω χρόνο καθυστέρησης τα 15 δευτερόλεπτα (!).

Προορισμός μας η Χιροσίμα: διασχίζοντας τους δρόμους της μοντέρνας πόλης που αριθμεί ενάμισι εκατομμύριο κατοίκους, δύσκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη από την πρώτη ατομική βόμβα στις 8.15΄ το πρωί της 6ης Αυγούστου του 1945, γεγονός που συγκλόνισε την ανθρωπότητα και εξακολουθεί να συγκλονίζει τις καρδιές των χιλιάδων επισκεπτών στο Πάρκο του Μνημείου Ειρήνης, το οποίο και επισκεπτόμαστε. Ο Θόλος του Μνημείου της Ατομικής Βόμβας, η Φλόγα της Ειρήνης που δεν θα σβήσει όσο υπάρχουν πυρηνικά στη Γη, ο Τύμβος με τις στάχτες των χιλιάδων ανθρώπων, το Μνημείο Ειρήνης των Παιδιών με τους χιλιάδες χάρτινους γερανούς και κυρίως το Μουσείο με τα ντοκουμέντα της καταστροφής, κάθε ένα από αυτά έχει να διηγηθεί το δικό του δράμα. Θα περάσουμε με φεριμπότ στο νησάκι Μιγιατζίμα, «το νησί του νερού», όπου θα επισκεφτούμε το ίσως πιο γραφικό αξιοθέατο της Ιαπωνίας, το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα, η πύλη Τόρι του οποίου μοιάζει να αιωρείται στο νερό. Αυτό το σιντοϊστικό ιερό, που αρχικά χτίστηκε τον 6ο αιώνα και στη συνέχεια διαμορφώθηκε στη σημερινή του θέση το 1168 από τον Τάιρα νο Κιγιομόρι, περιλαμβάνει και την 28 μέτρων πενταώροφη παγόδα που κατασκευάστηκε το 1407. Αμέτρητοι επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι κατακλύζουν το ναό και στη συνέχεια το γραφικό δρόμο με τα δεκάδες καταστήματα με τα κομψά χειροτεχνήματα και τα νόστιμα γλυκά!

Μετά την επίσκεψή μας μεταβαίνουμε ξανά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Η δεύτερη διαδρομή μας με το τραίνο-βολίδα θα μας φέρει στην Οσάκα. Αν το Κιότο είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, η Οσάκα είναι η εμπορική. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, μια μεγάλη βιομηχανική και εμπορική πόλη, με συναρπαστική μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, φουτουριστικούς χώρους διαβίωσης, γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και μαγευτική κουζίνα. Οι Γιαπωνέζοι λένε πως «η Οσάκα είναι η πόλη για να βγάλεις λεφτά, το Κιότο για να ψωνίσεις και το Τόκιο για να διασκεδάσεις».

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΟΣΑΚΑ – ΝΑΡΑ (Πάρκο Νάρα με τις ανθισμένες κερασιές στο απόγειο της ανθοφορίας τους) – ΟΣΑΚΑ – Πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό μας θα δούμε το κάστρο της Οσάκα πριν μεταβούμε στην ιερή πόλη Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας. Εδώ γεννήθηκε η Ικεμπάνα, η τέχνη των λουλουδιών και το μελόδραμα «Νο». “Μόνο αφού δει κάποιος τη Νάρα του επιτρέπεται να πεθάνει”, λένε οι Ιάπωνες για την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μπρούντζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων. Σύμβολο ειρήνης τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο Πάρκο της πόλης, γύρω από το Ναό Τοντάι-τζι που θα επισκεφτούμε στη συνέχεια.
Στο μεγάλο συγκρότημα κυριαρχεί το περίπτερο που στεγάζει το άγαλμα του Βούδα (Νταϊμπουτσουντέν), που για τη χύτευσή του χρειάστηκαν εκατοντάδες τόνοι λιωμένου μπρούντζου, υδράργυρου και φυτικού κεριού. Πάνω από 3.000 πέτρινα φανάρια μέσα στο δάσος οδηγούν στο περίφημο Ιερό Κασούγκα, το οποίο και θα επισκεφτούμε.
Η Νάρα φυσικά συγκεντρώνει και πολλούς επισκέπτες χάρη στις ανθισμένες κερασιές που αυτή την εποχή βρίσκονται στο απόγειο της ανθοφορίας τους, όπως θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και εμείς!
Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της Οσάκα για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/3/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3290 € 990 €
  Twin Room 3290 € 990 €
  Triple Room 3290 € 990 €
  Single Room 4210 € 990 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/3/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3290 € 990 €
  Twin Room 3290 € 990 €
  Triple Room 3290 € 990 €
  Single Room 4210 € 990 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή (Εκτός της ημέρας άφιξης)
  • Επίσκεψη στη Χιροσίμα.
  • Εκδρομή στο όρος Φούτζι.
  • Επίσκεψη στο Tokyo National Museum.
  • «Τελετή του τσαγιού»
  • Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο.
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Δύο (2) διαδρομές με το τραίνο-βολίδα
  • Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται    

  • Φόροι,  φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας , επιβάρυνση καυσίμων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 990

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα. Καλό θα είναι το μέγεθος των αποσκευών σας να μην είναι μεγάλο. Δεν συνιστούμε τρίκλινα δωμάτια λόγω έλλειψης χώρου και πολλά ξενοδοχεία δεν διαθέτουν καθόλου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Το γραφειο έχει σχεδιάσει το ταξίδι αυτό στην καλύτερη περίοδο θέασης του φαινομένου της άνθισης των κερασιών. Θέλουμε να γνωρίζετε ωστόσο πως η άνθιση των κερασιών διαρκεί για μικρό διάστημα και εξαρτάται άμεσα και από το μετεωρολογικό δελτίο των ημερών αλλά και από πολλούς άλλους φυσικούς παράγοντες που ενδέχεται να είναι πέρα από τις επίσημες προβλέψεις. Με βάση τις επίσημες εκτιμήσεις προσπαθούμε να βρισκόμαστε στην Ιαπωνία την καλύτερη δυνατή περίοδο, και το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές μας δικαιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ωστόσο δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν την περίοδο που θα επισκεφθούμε δεν είναι πολλά δέντρα ανθισμένα, λόγω αλλαγής των κλιματικών συνθηκών.

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 210

27/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 318

28/03/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΤΟΚΙΟ

02:40

17:35

ΕΚ 317

06/04/2023

ΟΣΑΚΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:45

05:15 +1

ΕΚ 209

07/04/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 210

29/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 318

30/03/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΤΟΚΙΟ

02:40

17:35

ΕΚ 317

08/04/2023

ΟΣΑΚΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:45

05:15 +1

ΕΚ 209

09/04/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00