Skip to main content

Ιαπωνία 11 μέρες Πρωτομαγια και Αγιου Πνευματος 2023 απο 3290

25/4 ΚΑΙ 3/6    Ταξίδι στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου   11 μέρες / 8 διανυκτερεύσεις

Ημιδιατροφή στην ακριβή Ιαπωνία - Δώρο: η εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση  "Maiko/Geisha show"

Τόκιο, Καμακούρα, Νίκκο, Χακόνε, Λίμνη Άσι, Όρος Φούτζι, Χιροσίμα, Μιγιατζίμα, Κιότο, Δάσος Μπαμπού, Νάρα, Οσάκα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25/4  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Τόκιο, Καμακούρα, Νίκκο, Χακόνε, Λίμνη Άσι, Όρος Φούτζι, Χιροσίμα, Μιγιατζίμα, Κιότο, Δάσος Μπαμπού, Νάρα, Οσάκα 

1η μέρα: Αθήνα - Οσάκα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Οσάκα, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιαπωνίας, που είναι κτισμένη στο Δέλτα του ποταμού Γιόντο, στο νησί Χονσού, το κεντρικό και το μεγαλύτερο από τα νησιά που απαρτίζουν την Ιαπωνία

2η μέρα: Οσάκα - Κιότο

Άφιξη στην Οσάκα και άμεση αναχώρηση για το Κιότο, μια πόλη-ζωντανό μουσείο της Ιαπωνικής κουλτούρας. Για να καταλάβει κανείς την Ιαπωνία πρέπει να ζήσει στα δρομάκια και στο περιβάλλον της παλιάς και επί 1.000 χρόνια πρωτεύουσας της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κιότο, Ξενάγηση, Αραγιασίμα/Δάσος Μπαμπού, Παραδοσιακό δείπνο "Σουκιγιάκι" 

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή Αρασιγιάμα ("το Βουνό της Καταιγίδας"), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό και πανέμορφο Δάσος Μπαμπού. Πέρα από το φυσικό του κάλλος, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του συγκεκριμένου δάσους είναι ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται, καθώς ο άνεμος περνά μέσα από τα καλάμια και τις φυλλωσιές των μπαμπού. Ένα μοναδικό θαύμα της φύσης, που αφήνει άναυδο κάθε επισκέπτη! 

Στη συνέχεια θα δούμε τις παραδοσιακές κατοικίες των ιερέων στον Ναό του Παραδεισένιου Δράκου (Τενριουτζί). Ακολουθεί επίσκεψη στο περίφημο Χρυσό Περίπτερο Κινκάκουτζι (Kinkakuji) και στο Κάστρο στο Κάστρο Νίτζο (Nijo), γνωστό για τον ξύλινο ναό του και στον ναό Κονταϊτζί (Kodaiji). Τέλος, θα περπατήσουμε στην παλιά, γραφική συνοικία γκεϊσών Γκιόν και θα απολαύσουμε το παραδοσιακό δείπνο "Σουκιγιάκι" σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κιότο, Τελετή τσαγιού  - Νάρα - Κιότο, Maiko/Geisha show

Πρωινή επίσκεψη στους ναούς Σαντζουσαντζέντο και Κιγιομίζου (Kiyomizu). Μετά την παραδοσιακή τελετή τσαγιού θα αναχωρήσουμε για τη Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, πατρίδα της τέχνης των λουλουδιών Ικεμπάνα και του μελοδράματος "Νο". Εδώ βρίσκεται και το μεγαλύτερο μπρούτζινο άγαλμα του Βούδα Βαϊροκάνα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων. Άφιξη και επίσκεψη στους ναούς Κασούγκα Τάισα (Kasuga Taisha) και Τοντάιτζι (Todaiji), καθώς και στο περίφημο Πάρκο των Ελαφιών. Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο Κιότο και θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο παρακολουθώντας το περίφημο Maiko/Geisha show - μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση με γκέισες, μια μαγευτική εμπειρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κιότο - Οσάκα, Ξενάγηση - Τραίνο βολίδα για Χιροσίμα

Πρωινή αναχώρηση για τον "Μεγάλο Λόφο", όπως μεταφράζεται το όνομα της Οσάκα, ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά και εμπορικά λιμάνια του κόσμου. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το φημισμένο και καλοδιατηρημένο Κάστρο, που βρίσκεται στο κέντρο της και εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τον όγκο του, την εξωτερική του διακόσμηση με φύλλα χρυσού και τον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο. Σήμερα αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο με αξιόλογα εκθέματα ρουχισμού των μεσαιωνικών χρόνων, πολεμικών αντικειμένων και αναπαραστάσεων από την καθημερινότητα της σκληρής ζωής των Σαμουράι, ενώ το πάρκο με τις κερασιές που το περιβάλλει, αποτελεί  όαση δροσιάς και προσφέρεται για ρομαντικούς περιπάτους. Ακολουθεί η περιοχή της Ουμέντα με τα υπερμεγέθη φουτουριστικά κτίρια. Η ανάβαση στο Umeda Sky Building, το 19ο ψηλότερο οικοδόμημα στην περιφέρεια της Οσάκα, είναι μία μοναδική εμπειρία. Αποτελείται από δύο συνδεδεμένων μεταξύ τους πύργους των 40 ορόφων, στεγάζει πολλά γραφεία πολυεθνικών εταιρειών και η 360 μοιρών θέα από τον τελευταίο όροφο κόβει την ανάσα και αποκαλύπτει αυτό που χαρακτηρίζεται σαν "Ιαπωνικό θαύμα". Θα καταλήξουμε στην περιοχή Dotombori, Dotombori, εκεί όπου χτυπά η εμπορική καρδιά της Οσάκα, με εκατοντάδες καταστήματα και εστιατόρια. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο τραίνο-βολίδα με προορισμό την Χιροσίμα. Άφιξη στην ιστορική πόλη, γνωστή για το ολοκαύτωμα μετά την έκρηξη της πρώτης ατομικής βόμβας το 1945. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Χιροσίμα - Μιγιατζίμα - Τραίνο βολίδα για Τόκιο

Πρωινή επίσκεψη στο γραφικό νησάκι Μιγιατζίμα, "το νησί του νερού", με το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα και την περίφημη πλωτή πύλη του (χαρακτηριστικό πολυ-φωτογραφημένο σημείο της χώρας). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πάρκο της Ειρήνης, το αντίστοιχο μουσείο και τον Θόλο του Μνημείου της Ατομικής Βόμβας. Η Χιροσίμα είναι γνωστή από ένα θλιβερό γεγονός που συγκλόνισε την ανθρωπότητα:  ήταν η πρώτη πόλη στην ιστορία που βομβαρδίστηκε με ατομική βόμβα στις 6 Αυγούστου 1945 από τις ΗΠΑ, σκοτώνοντας άμεσα περί τους 70.000 ανθρώπους. Κατά τους επόμενους μήνες περίπου 60.000 ακόμα άνθρωποι απεβίωσαν από τραύματα ή έκθεση σε ραδιενέργεια, οι τραγικές επιπτώσεις της οποίας ήταν αισθητές για πολλές δεκαετίες μετά. Επίσης, περίπου το 70% των οικοδομημάτων της πόλεως καταστράφηκε εντελώς. Από την πόλη διασώθηκε μόνον ο Θόλος (από μπετόν) και ο σκελετός του κτιρίου που στέγαζε την "Εμπορική Έκθεση της Περιφέρειας της Χιροσίμα". Ο Θόλος υπάρχει και σήμερα, όπως ακριβώς απέμεινε μετά την έκρηξη, και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την επίσκεψή μας θα μεταβούμε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα επιβιβαστούμε στο τραίνο για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του κόσμου - ο πληθυσμός του μητροπολιτικού συγκροτήματος μαζί με τα προάστια φθάνει τα 38 εκατομμύρια. Το Τόκιο αρχικά ήταν ένα ψαροχώρι που ονομαζόταν Έντο, δηλαδή "εκβολές", αλλά όταν το 1868 έγινε η αυτοκρατορική πρωτεύουσα μετονομάστηκε σε Τόκιο (Tō: ανατολική + Kyo: πρωτεύουσα). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Οι αποσκευές του γκρουπ μεταφέρονται οδικώς από το ξενοδοχείο της Χιροσίμα στο ξενοδοχείο του Τόκιο. Για τον λόγο αυτόν φροντίστε να έχετε μαζί σας μόνο μια χειραποσκευή με τα απαραίτητα.

7η μέρα: Τόκιο, Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τους υπέροχους κήπους του αυτοκρατορικού ανακτόρου - έδρα της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ιαπωνίας.  Στους εσωτερικούς χώρους του ανακτόρου δεν είναι επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό. Μόνο στις 2 Ιανουαρίου (γιορτή του νέου έτους) και στις 23 Δεκεμβρίου (γενέθλια του αυτοκράτορα), οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του παλατιού και να δουν τα μέλη της Αυτοκρατορικής οικογένειας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στους δρόμους Νακαμίσε με τα ηλεκτρονικά, Χαραζούκου που εντυπωσιάζει με τη νεανική κολεξιόν του και Σιντζούκου με τα εμπορικά καταστήματα και το άγαλμα του γκοτζίλα, καθώς και τους εμπορικούς δρόμους με τα υπερπολυτελή καταστήματα της περιοχής της Γκίνζα (Ginza). Θα επισκεφθούμε επίσης την παραδοσιακή συνοικία Ασακούσα με τον αφιερωμένο στη θεότητα Κάνον ναό, τους ναούς Σενσότζι και Μέιτζι Τζίνγκου, καθώς και τον πύργο τηλεπικοινωνιών Tokyo Skytree για να θαυμάσουμε τη θέα της πόλης από ψηλά! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Τόκιο - Νίκκο - Τόκιο

Πρωινή αναχώρηση για την "ιερή πόλη" Νίκκο. Φθάνοντας θα δούμε την τοξωτή γέφυρα Σίνκιο, μία από τις ομορφότερες τις Ιαπωνίας και θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό ναό Τοσόγκου με τα περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα και τους περίφημους τρεις ξυλόγλυπτους πιθήκους. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Κέγκον και τη λίμνη Τσουζέντζικο (Chuzenjiko) με το τελεφερίκ. Επιστροφή στο Τόκιο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Τόκιο - Χακόνε - Λίμνη Άσι (Όρος Φούτζι) - Τόκιο

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Χακόνε (περιοχή γνωστή για τις φυσικές  ιαματικές της πηγές). Συνεχίζουμε με βόλτα με "πειρατικό" πλοίο στην όμορφη λίμνη Άσι με θέα το ιερό όρος Φούτζι (ανάλογα τις κλιματολογικές συνθήκες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Τόκιο - Καμακούρα - Γιοκοχάμα~Μινάτο Μιράι - Τόκιο - Πτήση για την Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την Καμακούρα, πρωτεύουσα της Ιαπωνίας στο διάστημα 1192-1333. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον ναό του Μεγάλου Βούδα (Κοτόκου-ιν) με το ύψους 11,4 μέτρων και βάρους 100 τόνων μπρούτζινο άγαλμά του - ένα από τα δύο μεγαλύτερα μπρούτζινα αγάλματα του Βούδα στην Ιαπωνία (το άλλο βρίσκεται στην Νάρα). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πιο σημαντικό Σιντοϊστικό ιερό της Καμακούρα, το Τσουρουγκαόκα Χατσιμάνγκου  (Tsurugaoka Hachimangu) και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι Κομάτσι Ντόρι με τα εστιατόρια, τα καφέ και τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια. Επίσης, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς το Τόκιο, θα κάνουμε μια στάση στην παραθαλάσσια φουτουριστική περιοχή Μινάτο Μιράι της Γιοκοχάμα.

11η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

  

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 25/04        ~        11 μέρες / 8 διανυκτερεύσεις

Τιμή κατ' άτομο

Για τις 10 πρώτες κρατήσεις

 

Δίκλινο

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

3.290 €

3.050 €

4.080 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Emirates
  • Ξενοδοχεία 4* (Κιότο: Emion Hotel, Χιροσίμα: Riga Royal, Τόκιο: Metropolitan Edmont Tokyo ή παρόμοια)
  • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός από την Αθήνα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: + 980€
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

  • Στην Ιαπωνία τα δωμάτια είναι συνήθως μικρότερα από τα κανονικά standards. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν έχουν δυνατότητα προσθήκης έξτρα κρεβατιού για τρίκλινο δωμάτιο λόγω περιορισμένου χώρου. Σε περίπτωση τριών ατόμων θα πρέπει να γίνει κράτηση για ένα δίκλινο και ένα μονόκλινο. Επίσης, τα μονόκλινα δωμάτια τις περισσότερες φορές είναι μικρότερα από τα αντίστοιχα δίκλινα.
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 Οι Πτήσεις μας με Emirates

 

 

25/04

EK 210

ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05 - 23:35

26/04

EK 316

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΟΣΑΚΑ

03:00 - 17:15

04/05

EK 319

ΤΟΚΙΟ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

   22:30 - 04:50+1

05/05

EK 209

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΑΘΗΝΑ

10:50 - 15:00

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3/6 ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ταξίδι στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου   03/06  11 μέρες / 8 διανυκτερεύσεις

Ημιδιατροφή στην ακριβή Ιαπωνία - Δώρο: η εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση  "Maiko/Geisha show"

Τόκιο, Καμακούρα, Νίκκο, Χακόνε, Λίμνη Άσι, Όρος Φούτζι, Χιροσίμα, Μιγιατζίμα, Κιότο, Δάσος Μπαμπού, Νάρα, Οσάκα

1η μέρα: Αθήνα - Τόκιο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, που βρίσκεται στο νησί Χονσού, το κεντρικό και το μεγαλύτερο από τα νησιά που απαρτίζουν την Ιαπωνία. Το Τόκιο αρχικά ήταν ένα ψαροχώρι που ονομαζόταν Έντο, δηλαδή "εκβολές", αλλά όταν το 1868 έγινε η αυτοκρατορική πρωτεύουσα μετονομάστηκε σε Τόκιο (Tō: ανατολική + Kyo: πρωτεύουσα).

2η μέρα: Τόκιο

Άφιξη στο Τόκιο, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του κόσμου - ο πληθυσμός του μητροπολιτικού συγκροτήματος μαζί με τα προάστια φθάνει τα 38 εκατομμύρια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τόκιο, Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τους υπέροχους κήπους του αυτοκρατορικού ανακτόρου - έδρα της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ιαπωνίας.  Στους εσωτερικούς χώρους του ανακτόρου δεν είναι επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό. Μόνο στις 2 Ιανουαρίου (γιορτή του νέου έτους) και στις 23 Δεκεμβρίου (γενέθλια του αυτοκράτορα), οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του παλατιού και να δουν τα μέλη της Αυτοκρατορικής οικογένειας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στους δρόμους Νακαμίσε με τα ηλεκτρονικά, Χαραζούκου που εντυπωσιάζει με τη νεανική κολεξιόν του και Σιντζούκου με τα εμπορικά καταστήματα και το άγαλμα του γκοτζίλα, καθώς και τους εμπορικούς δρόμους με τα υπερπολυτελή καταστήματα της περιοχής της Γκίνζα (Ginza). Θα επισκεφθούμε επίσης την παραδοσιακή συνοικία Ασακούσα με τον αφιερωμένο στη θεότητα Κάνον ναό, τους ναούς Σενσότζι και Μέιτζι Τζίνγκου, καθώς και τον πύργο τηλεπικοινωνιών Tokyo Skytree για να θαυμάσουμε τη θέα της πόλης από ψηλά! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τόκιο - Καμακούρα - Γιοκοχάμα~Μινάτο Μιράι - Τόκιο

Πρωινή αναχώρηση για την Καμακούρα, πρωτεύουσα της Ιαπωνίας στο διάστημα 1192-1333. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον ναό του Μεγάλου Βούδα (Κοτόκου-ιν) με το ύψους 11,4 μέτρων και βάρους 100 τόνων μπρούτζινο άγαλμά του - ένα από τα δύο μεγαλύτερα μπρούτζινα αγάλματα του Βούδα στην Ιαπωνία (το άλλο βρίσκεται στην Νάρα). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πιο σημαντικό Σιντοϊστικό ιερό της Καμακούρα, το Τσουρουγκαόκα Χατσιμάνγκου  (Tsurugaoka Hachimangu) και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι Κομάτσι Ντόρι με τα εστιατόρια, τα καφέ και τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια. Επίσης, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς το Τόκιο, θα κάνουμε μια στάση στην παραθαλάσσια φουτουριστική περιοχή Μινάτο Μιράι της Γιοκοχάμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Τόκιο - Νίκκο - Τόκιο

Πρωινή αναχώρηση για την "ιερή πόλη" Νίκκο. Φθάνοντας θα δούμε την τοξωτή γέφυρα Σίνκιο, μία από τις ομορφότερες τις Ιαπωνίας και θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό ναό Τοσόγκου με τα περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα και τους περίφημους τρεις ξυλόγλυπτους πιθήκους. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Κέγκον και τη λίμνη Τσουζέντζικο (Chuzenjiko) με το τελεφερίκ. Επιστροφή στο Τόκιο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Τόκιο - Χακόνε - Λίμνη Άσι (Όρος Φούτζι) - Τραίνο βολίδα για Χιροσίμα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Χακόνε (περιοχή γνωστή για τις φυσικές  ιαματικές της πηγές). Συνεχίζουμε με βόλτα με "πειρατικό" πλοίο στην όμορφη λίμνη Άσι με θέα το ιερό όρος Φούτζι (ανάλογα τις κλιματολογικές συνθήκες). Συνεχίζουμε για τον σιδηροδρομικό σταθμό της Μισίμα, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο τραίνο-βολίδα με προορισμό την Χιροσίμα (αλλαγή τραίνου στον σταθμό Σιν Κόμπε). Άφιξη στην ιστορική πόλη, γνωστή για το ολοκαύτωμα μετά την έκρηξη της πρώτης ατομικής βόμβας το 1945. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Οι αποσκευές του γκρουπ μεταφέρονται οδικώς από το ξενοδοχείο του Τόκιο στο ξενοδοχείο του Κιότο. Για τον λόγο αυτόν στις διαδρομές με το τραίνο, αλλά και για την διανυκτέρευση στην Χιροσίμα, φροντίστε να έχετε μαζί σας μόνο μια χειραποσκευή με τα απαραίτητα.

7η μέρα: Χιροσίμα - Μιγιατζίμα - Τραίνο βολίδα για Κιότο

Πρωινή επίσκεψη στο γραφικό νησάκι Μιγιατζίμα, "το νησί του νερού", με το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα και την περίφημη πλωτή πύλη του (χαρακτηριστικό πολυ-φωτογραφημένο σημείο της χώρας). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πάρκο της Ειρήνης, το αντίστοιχο μουσείο και τον Θόλο του Μνημείου της Ατομικής Βόμβας. Η Χιροσίμα είναι γνωστή από ένα θλιβερό γεγονός που συγκλόνισε την ανθρωπότητα:  ήταν η πρώτη πόλη στην ιστορία που βομβαρδίστηκε με ατομική βόμβα στις 6 Αυγούστου 1945 από τις ΗΠΑ, σκοτώνοντας άμεσα περί τους 70.000 ανθρώπους. Κατά τους επόμενους μήνες περίπου 60.000 ακόμα άνθρωποι απεβίωσαν από τραύματα ή έκθεση σε ραδιενέργεια, οι τραγικές επιπτώσεις της οποίας ήταν αισθητές για πολλές δεκαετίες μετά. Επίσης, περίπου το 70% των οικοδομημάτων της πόλεως καταστράφηκε εντελώς. Από την πόλη διασώθηκε μόνον ο Θόλος (από μπετόν) και ο σκελετός του κτιρίου που στέγαζε την "Εμπορική Έκθεση της Περιφέρειας της Χιροσίμα". Ο Θόλος υπάρχει και σήμερα, όπως ακριβώς απέμεινε μετά την έκρηξη, και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την επίσκεψή μας θα μεταβούμε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα επιβιβαστούμε στο τραίνο για το Κιότο, μια πόλη-ζωντανό μουσείο της Ιαπωνικής κουλτούρας. Για να καταλάβει κανείς την Ιαπωνία πρέπει να ζήσει στα δρομάκια και στο περιβάλλον της παλιάς και επί 1.000 χρόνια πρωτεύουσας της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Κιότο, Ξενάγηση, Αραγιασίμα/Δάσος Μπαμπού, Παραδοσιακό δείπνο "Σουκιγιάκι"  

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή Αρασιγιάμα ("το Βουνό της Καταιγίδας"), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό και πανέμορφο Δάσος Μπαμπού. Πέρα από το φυσικό του κάλλος, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του συγκεκριμένου δάσους είναι ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται, καθώς ο άνεμος περνά μέσα από τα καλάμια και τις φυλλωσιές των μπαμπού. Ένα μοναδικό θαύμα της φύσης, που αφήνει άναυδο κάθε επισκέπτη!  

Στη συνέχεια θα δούμε τις παραδοσιακές κατοικίες των ιερέων στον Ναό του Παραδεισένιου Δράκου (Τενριουτζί). Ακολουθεί επίσκεψη στο περίφημο Χρυσό Περίπτερο Κινκάκουτζι (Kinkakuji) και στο Κάστρο στο Κάστρο Νίτζο (Nijo), γνωστό για τον ξύλινο ναό του και στον ναό Κονταϊτζί (Kodaiji). Τέλος, θα περπατήσουμε στην παλιά, γραφική συνοικία γκεϊσών Γκιόν και θα απολαύσουμε το παραδοσιακό δείπνο "Σουκιγιάκι" σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Κιότο, Τελετή τσαγιού  - Νάρα - Κιότο, Maiko/Geisha show

Πρωινή επίσκεψη στους ναούς Σαντζουσαντζέντο και Κιγιομίζου (Kiyomizu). Μετά την παραδοσιακή τελετή τσαγιού θα αναχωρήσουμε για τη Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, πατρίδα της τέχνης των λουλουδιών Ικεμπάνα και του μελοδράματος "Νο". Εδώ βρίσκεται και το μεγαλύτερο μπρούτζινο άγαλμα του Βούδα Βαϊροκάνα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων. Άφιξη και επίσκεψη στους ναούς Κασούγκα Τάισα (Kasuga Taisha) και Τοντάιτζι (Todaiji), καθώς και στο περίφημο Πάρκο των Ελαφιών. Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο Κιότο και θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο παρακολουθώντας το περίφημο Maiko/Geisha show - μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση με γκέισες, μια μαγευτική εμπειρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Κιότο - Οσάκα, Ξενάγηση - Πτήση για την Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την Οσάκα, τον "Μεγάλο Λόφο", όπως μεταφράζεται το όνομά της, ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά και εμπορικά λιμάνια του κόσμου. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το φημισμένο και καλοδιατηρημένο Κάστρο, που βρίσκεται στο κέντρο της και εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τον όγκο του, την εξωτερική του διακόσμηση με φύλλα χρυσού και τον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο. Σήμερα αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο με αξιόλογα εκθέματα ρουχισμού των μεσαιωνικών χρόνων, πολεμικών αντικειμένων και αναπαραστάσεων από την καθημερινότητα της σκληρής ζωής των Σαμουράι, ενώ το πάρκο με τις κερασιές που το περιβάλλει, αποτελεί  όαση δροσιάς και προσφέρεται για ρομαντικούς περιπάτους. Ακολουθεί η περιοχή της Ουμέντα με τα υπερμεγέθη φουτουριστικά κτίρια. Η ανάβαση στο Umeda Sky Building, το 19ο ψηλότερο οικοδόμημα στην περιφέρεια της Οσάκα, είναι μία μοναδική εμπειρία. Αποτελείται από δύο συνδεδεμένων μεταξύ τους πύργους των 40 ορόφων, στεγάζει πολλά γραφεία πολυεθνικών εταιρειών και η 360 μοιρών θέα από τον τελευταίο όροφο κόβει την ανάσα και αποκαλύπτει αυτό που χαρακτηρίζεται σαν "Ιαπωνικό θαύμα". Θα καταλήξουμε στην περιοχή Dotombori, Dotombori, εκεί όπου χτυπά η εμπορική καρδιά της Οσάκα, με εκατοντάδες καταστήματα και εστιατόρια. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο Κανσάι και θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 03/06        ~        11 μέρες / 8 διανυκτερεύσεις

Τιμή κατ' άτομο

Για τις 10 πρώτες κρατήσεις

 

Δίκλινο

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

3.290 €

3.050 €

4.080 €

 Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Emirates
  • Ξενοδοχεία 4* (Τόκιο: Metropolitan Edmont Tokyo, Χιροσίμα: Grand Prince Hiroshima, Κιότο: Emion Hotel ή παρόμοια)
  • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός από την Αθήνα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: + 980€
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 Σημειώσεις

  • Στην Ιαπωνία τα δωμάτια είναι συνήθως μικρότερα από τα κανονικά standards. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν έχουν δυνατότητα προσθήκης έξτρα κρεβατιού για τρίκλινο δωμάτιο λόγω περιορισμένου χώρου. Σε περίπτωση τριών ατόμων θα πρέπει να γίνει κράτηση για ένα δίκλινο και ένα μονόκλινο. Επίσης, τα μονόκλινα δωμάτια τις περισσότερες φορές είναι μικρότερα από τα αντίστοιχα δίκλινα.
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 Οι Πτήσεις μας με Emirates

 

 

03/06

EK 210

ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05 - 23:35

04/06

EK 318

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΤΟΚΙΟ

02:40 - 17:35

12/06

EK 317

ΟΣΑΚΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:45 - 04:50+1

13/06

EK 209

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΑΘΗΝΑ

10:50 - 15:00