Skip to main content

Σαμπάχ Μαλαισιανό Βόρνεο Καλοκαίρι 2020 από 1345,00

ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
8 ηµέρες - 5 νύχτες 
από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου 2020
Ελάχιστη συµµετοχή 2 άτομα

1η ημέρα: Αθήνα - Κότα Κιναμπάλου

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη στην Κότα Κιναμπάλου, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαμπάχ στο Βόρνεο, το τρίτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου. Η σύγχρονη πόλη που βλέπουμε σήμερα έχει χτιστεί από την αρχή, μια και είχε καταστραφεί τελείως από τους Ιάπωνες και τους συμμάχους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτελεί την ιδανική βάση για εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής, είτε αγαπάτε το βουνό είτε τη θάλασσα, παρότι τα περισσότερα αξιοθέατά της, που σχετίζονται με τη φυσιολατρία, βρίσκονται έξω από την ίδια την πόλη και το κέντρο της.

2η ημέρα: Κότα Κιναμπάλου

 Άφιξη στο αεροδρόμιο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για ξεκούραση  Το απόγευμα περιπου στις 18.00 θα ξεκινησουμε την βραδινή μας περιήγηση στην πόλη ξεκινώντας από την εντυπωσιακη πολύχρωμη νυχτερινη αγορά όπου θα χαζέψουμε τα χιλιαδες τοπικα προιοντα .Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Signal Hill (επίπεδο παρατηρησης)στην κορυφή της πολης για μια πανοραμική θέα της πόλης αλλά και θα εχουμε την δυνατοτητα να γευματίσουμε παρακολουθωντας ένα εντυπωσιακό πολιστικό σόου . Επιστροφή στην πόλη για βόλτα και στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Κότα Κιναμπάλου - Εθνικό πάρκο Κιναμπάλου

Πρωινό νωρίς στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μια 3ωρη διαδρομή μέχρι το Εθνικό Πάρκο Κιναμπάλου (UNESCO) στην περιοχή Κουντασάνγκ. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στην αγορά φρούτων της Ναμπάλγια για ένα μικρό διάλειμμα όπου και θα γευματίσουμε.  Με την άφιξή μας στο πάρκο Κιναμπάλου θα διαπιστώσουμε ότι «πρωταγωνιστεί» το ομώνυμο βουνό, ανάμεσα στα 20 ψηλότερα του κόσμου και το μεγαλύτερο από τα Ιμαλάια μέχρι τη Νέα Γουινέα. Θα παρακολουθήσουμε ενημέρωση με προβολή slides που θα μας κατατοπίσει σχετικά με το δάσος, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο mountain garden. Γεύμα και θα προχωρήσουμε για τις πηγές με τα θερμά ιαματικά νερά που αναβλύζουν από το έδαφος. Η εκδρομή μάς προσφέρει την ευκαιρία να διασχίσουμε τη ζούγκλα πάνω σε κρεμαστή γέφυρα 41 μέτρων απ’ όπου θα παρατηρήσουμε τα εξωτικά πουλιά που ζουν σε αυτό το δάσος. Άφιξη στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Εθνικό πάρκο Κιναμπάλου - Σαντακάν

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση ανατολικά για την παραθαλάσσια πόλη Σαντακάν (την παλιά πρωτεύουσα του Σαμπάχ). Αποτελεί την ιδανική βάση για όσους ενδιαφέρονται να μεταβούν και να εξερευνήσουν τα παρθένα νησιά με τον απίθανο υποβρύχιο κόσμο της Θάλασσας Σούλου είτε τα ποτάμια της ζούγκλας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια βόλτα στην πόλη αλλά και στις τοπικές αγορές.

5η ημέρα: Σαντακάν - Σεπιλόκ (Κέντρο Αποκατάστασης ορφανών ουρακοτάγκων) - ποταμός Κιναμπαταγκάν

Πρωινή αναχώρηση για το Κέντρο Αποκατάστασης Ορφανών Ουρακοτάγκων Σεπιλόκ. Βάσει του προγράμματος θα φτάσουμε την ώρα τους πρωινού ταΐσματος. Το κέντρο ιδρύθηκε το 1964, καταλαμβάνει έκταση 43 τ.χλμ. και βρίσκεται στις παρυφές του Δάσους Καμπίλι Σεπιλόκ. Οι ουρακοτάγκοι που βρίσκονται εκεί φροντίζονται μέσα σε φυσικό περιβάλλον και οι περισσότεροι εκπαιδεύονται στην εξοικείωση με τη ζούγκλα ώστε να επανέλθουν στο φυσικό τρόπο συντήρησης του εαυτού τους και να εξασφαλίσουν την επιβίωση. Θα θαυμάσουμε αυτά τα συμπαθητικά θηλαστικά να τρώνε και να παίζουν μεταξύ τους και εάν είμαστε τυχεροί θα έρθουν και κοντά μας για να τα χαϊδέψουμε! Έπειτα θα μεταφερθούμε στο λιμάνι του Σαντακάν για επιβίβαση σε ταχύπλοο για το σύντομο ταξίδι μας στην άγρια ζούγκλα του Βόρνεο μέσα από τον ποταμό Κιναμπατανγκάν. Ανάμεσα στα ζώα που θα παρατηρήσουμε με τα κιάλια μας περιλαμβάνονται κροκόδειλοι, πυγμαίοι ελέφαντες, άγρια εξωτικά πουλιά, μακάκοι κ.ά., τα οποία θα εντοπίσουμε και θα αναγνωρίσουμε με τη βοήθεια των εμπείρων οδηγών και ξεναγών μας. Θα φτάσουμε στο λοτζ μας για μεσημεριανό, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση μέχρι νωρίς το απογευματάκι οπότε θα ξεκινήσουμε για μια τρίωρη περιήγηση στον ποταμό για παρακολούθηση της άγριας ζωής. Η περιπλάνησή μας θα συνεχιστεί μέχρι το θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα. Επιστρέφοντας στο λοτζ μας θα δούμε και τις εκπληκτικές πυγολαμπίδες που φωτίζουν σαν Χριστουγεννιάτικα φωτάκια τα δέντρα και ό,τι άλλο τις φιλοξενεί! Δείπνο στο λοτζ και χαλάρωση πριν την διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ποταμός Κιναμπαταγκάν - Σουκάου

Ο ποταμός Κιναμπατανγκάν έχει το μεγαλύτερο μήκος στην Σαμπάχ, πηγάζει από ψηλά στην Οροσειρά Crocker και κατεβαίνει 560χλμ. πιο κάτω στα μανγκρόβια δάση και τους βάλτους για να καταλήξει στη Θάλασσα Σούλου. Ξεκινάμε τη μέρα πολύ νωρίς το πρωί, πριν το πρόγευμα, για να κάνουμε μία ακόμη εξερεύνηση της ζούγκλας του Βόρνεο, που θα μας φέρει μέσα από τους παραπόταμους ως τη Λίμνη Oxbow. Η πανδαισία των χρωμάτων της ανατολής μαζί με τις αντανακλάσεις του νερού θα σας ανταμείψει με μερικές πολύ καλές φωτογραφίες. Θα απολαύσουμε έναν καφέ στη βάρκα και θα επιστρέψουμε στο κατάλυμα για κανονικό πρωινό. Μέχρι το μεσημέρι χαλαρώνουμε και στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στις πιρόγες για άλλη μια κρουαζιέρα για αναζήτηση της άγριας και σπάνιας ζωής της περιοχής, όπως πυγμαίους ελέφαντες, ουρακοτάγκους και πολλά άλλα είδη σπάνιων πουλιών και θηλαστικών ή ερπετών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η - 8η ημέρα: Ποταμός Κιναμπαταγκάν - Αθήνα

Μετά το πρωινό πριν την αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Σαντακάν, θα ανακαλύψουμε τις περίφημες σπηλιές Gomandong  οπού κατοικούν εκατομμύρια νυχτερίδες ,ένα πραγματικό εντυπωσιακό θέαμα που δύσκολα το βλέπουμε στον κόσμο. Θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο και θα συνεχίσουμε για το αεροδρόμιο  απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο για το ταξίδι της επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη την επόμενη μέρα. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει την εκδρομή του είτε στα παρθένα νησιά της Θάλασσας Σούλου είτε στα όμορφα θέρετρα της Κότα Κιναμπάλου στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.

Περιλαμβάνονται:

  • • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της Τurkish Airlines μέσω Κων/πολης
    • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3*/4* και λοτζ με πρωινό
    • 8 γεύματα
    • Μεταφορές με κλιματιζόμενο αυτοκίνητο
    • Εκδρομές/ξεναγήσεις με αγγλόφωνους οδηγούς όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
    • Είσοδοι στα Πάρκα
    • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
    • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται:

  • • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι 370 € το άτομο από Αθήνα & 395 € από Θεσ/νίκη
    • Έξοδα κάμερας και φωτογραφικής μηχανής στο πάρκο
    • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημαντικές πληροφορίες:

  • • Υπάρχει περίπτωση λόγω καιρού ορισμένες πεζοπορίες να μην είναι εφικτές.
    • Θα πρέπει να έχετε μαζί σας αδιάβροχο, παπούτσια πεζοπορίας, κιάλια και εντομοαπωθητικά

Παρατηρήσεις:

Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Ελάχιστη συμμετοχή
για 2-3 άτομα

1/04-31/5 & 01/10-31/10

Ξενοδοχεία 3*, 4*
& Lodges

1345 €

01/06-30/09

1385 €