Skip to main content

Πανόραμα Μαλαισίας, Βόρνεο -Λανγκάουι Χριστουγεννα 2022 από: 2.190€

Ταξίδι 11 ημερών 17/12/2022  Scoot Airlines

 

  • Επιλέξαμε πτήσεις που να κάνουν ευκολότερη τη ροή του προγράμματος μέσω Σιγκαπούρης
  • Επισκεπτόμαστε τα διάσημα σπήλαια Μπατού κατά την ξενάγησή μας στην Κουάλα Λουμπούρ
  • Θα έχουμε χρόνο για βόλτα και ποδηλατάμαξες στο πολύ γραφικό αποικιακό λιμάνι Μάλακα
  • Θα γνωρίσουμε από κοντά το νέο οικονομικό κέντρο της χώρας Πουτρατζάγια, που διοικεί πλέον όλη την χώρα
  • Θα μάθουμε τα πάντα για τους Ουραγκοτάγκους του Βόρνεο, με την επίσκεψή μας στο πάρκο τους
  • Θα μυηθούμε στις συνήθειες και την καθημερινότητα των φυλών Ναγιάκ, με την επίσκεψή μας σε ένα από το Longhouse μέσα στη ζούγκλα του Βόρνεο
  • Θα θαυμάσουμε το τοπίο της λίμνης Μπατάνγκ Άι κάνοντας βόλτα με τα μακρόστενα ξύλινα λεπτά σκάφη της περιοχής
  • Πανοραμικές εικόνες θα έχουμε την ευκαιρία να αποθανατίσουμε στην εναέρια γέφυρα του Λαγκάουι
  • Τέλος κολύμπι και δραστηριότητες θα απολαύσουμε κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στα νησιά του Λανγκάουι

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Σιγκαπούρη

Πτήση για Κουάλα Λουμπούρ, μέσω Σιγκαπούρης.

Ημέρα 2η: Κουάλα Λουμπούρ, Σπήλαια Μπατού

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ, την πόλη όπου η σύγχρονη, μοντέρνα αρχιτεκτονική παντρεύεται με τα περίτεχνα παραδοσιακά κτίρια, τα εκθαμβωτικά μουσουλμανικά τεμένη συνδυάζονται με τους κατανυκτικούς βουδιστικούς και ινδουιστικούς ναούς, οι πελώριοι ουρανοξύστες και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία συνδυάζονται άριστα με την απανταχού εντυπωσιακά περιποιημένη βλάστηση και την βαθιά ριζωμένη μαλαισιανή κουλτούρα. Πρωινή άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία της Ανεξαρτησίας, το βασιλικό Παλάτι, τους Κήπους της Λίμνης, το Τζαμί και τις πολύχρωμες συνοικίες (κινέζικη και ινδική). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε τα περίφημα σπήλαια Μπατού, που φιλοξενούν τον πιο σημαντικό Ινδουιστικό ναό της χώρας. Μέσα σε ένα φυσικό ύψωμα από ασβεστόλιθο, τα σπήλαια είναι όμορφα διακοσμημένα από 272 πολύχρωμα μεγάλα σκαλιά και από το τεράστιο χρυσό άγαλμα της θεότητας ειρήνης & πολέμου «Μπουρουγκάν», προστάτης των Ταμίλ.
Θα συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Προαιρετική έξοδος για φαγητό και βραδινή βόλτα στα μπαράκια της Τσανγκάτ Μπουκίτ Μπιντάνγκ.

Ημέρα 3η: Κουάλα Λουμπούρ - Πουτρατζάγια - Μάλακα - Κουάλα Λουμπούρ (Π)

25 χιλιόμετρα από την Κουάλα Λουμπούρ θα έχουμε μία πρώτη στάση και γνωριμία με το θαύμα της μηχανικής του μέλλοντος, την πόλη Πουτρατζάγια, που είναι γνωστή για τους μαρμάρινους μιναρέδες, τους περιποιημένους κήπους, την τεχνητή λίμνη των 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων πλαισιωμένη από διαμορφωμένα πάρκα και ένα εκλεκτικό μίγμα κτιρίων και γεφυρών. Θα συνεχίζουμε για το επί πολλά χρόνια μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Νοτιοανατολικής Ασίας, την πόλη Μάλακα, το ιστορικό κέντρο της οποίας βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και έχει διατηρήσει το πορτογαλικό αποικιακό του στυλ και χρώμα. Αφού ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, θα έχετε χρόνο ελεύθερο για να κάνετε μία βόλτα με ποδηλατάμαξες ή με βάρκα στο διάσημο κανάλι της πόλης. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να δοκιμάσετε τους κοτοκεφτέδες με ρύζι (ένα πεντανόστιμο πιάτο της περιοχής) και να το συνοδεύσετε με ένα μιλκσέικ καρύδας (από φρέσκο γάλα καρύδας). Επιστροφή το απόγευμα στην Κουάλα Λουμπούρ και χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε το Πασάρ Σερί (την κεντρική αγορά γεμάτη από μικρομάγαζα και ιδανική για αγορές αναμνηστικών προϊόντων της χώρας).

Ημέρα 4η: Κουάλα Λουμπούρ - Κουτσίνγκ - Ζούγκλα Βόρνεο - Λίμνη Μπάτανγκ Άι (Π/Γ/Δ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και εσωτερική πτήση για την “Πύλη” στη ζούγκλα και την τεράστια ακτογραμμή του Βόρνεο, το εξελιγμένο Κουτσίνγκ. Με την άφιξη θα συνεχίσουμε για το Εθνικό Πάρκο Batang Ai, που αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης διακρατικής προστατευόμενης περιοχής για την διατήρηση των τροπικών δασών. Το πάρκο αυτό των 24 τετραγωνικών χιλιομέτρων φημίζεται ως η κατοικία των λιγοστών πλέον Ουρακοτάγκων (“πρόσωπα του δάσους”) του Βόρνεο, αλλά και πολλών άλλων σπάνιων ειδών της ιδιαίτερης πανίδας του νησιού. Έχοντας παρατηρήσει τα σπάνια αυτά ζώα κατά τη διαδρομή μας, θα συνεχίσουμε με στάσεις σε κοντινά χωριά μέχρι τον τόπο διαμονής μας στo Batang Ai Longhouse Resort, στις όχθες της ομώνυμης λίμνης και ποταμού. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση στις ανέσεις του ξενοδοχείου σας ή για να περιηγηθείτε προαιρετικά σε ένα από τα πέντε μονοπάτια του πάρκου.

Ημέρα 5η: Ζούγκλα Βόρνεο, Λίμνη Μπάτανγκ Άι, Φυλές Νταγιάκ - Κουτσίνγκ (Π/Γ)

Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής, οι Νταγιάκ, γνωστοί για τις πρακτικές τους στο κυνήγι, τις οποίες ακολουθούν ακόμα μέχρι σήμερα, ως υπόδειγμα διαχείρισης φυσικών πόρων κατάφεραν να διατηρήσουν τη ζούγκλα τους και να εναντιωθούν στους εμπόρους ξυλείας και καουτσούκ της περιοχής τους.
Φτάνοντας σήμερα κι εμείς στον καταυλισμό τους και έχοντας την υποδοχή και φροντίδα της φυλής, θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς, θα ξεναγηθούμε στις ξύλινες κατοικίες τους και θα μάθουμε τον κοινοβιακό τρόπο κατοίκησης. Κατά την επιστροφή μας στο Κουτσίνγκ, θα δούμε όλα τα αξιοθέατα της πόλης από τη στεριά και το νερό: την Chinatown, το εμβληματικό άγαλμα της γάτας της Μαλαισίας, τον πολύχρωμο ναό Tua Pek Kong με την επταώροφη παγόδα του, το μουσείο του Σαραγουάκ και το αποικιακό δικαστήριο. Απέναντι από το ποτάμι, περνώντας από το επιβλητικό τζαμί, το ανάκτορο Αστάνα (την πρώτη κατοικία της οικογένειας Μπρουκ) και το κάστρο Μαργαρίτα, θα επισκεφθούμε το δημοφιλές μουσείο γάτας και θα συνεχίσουμε με το χρυσαφένιο Παλιό Τζαμί, τον Πύργο της πλατείας, το Ταχυδρομείο και το μνημείο Τσαρλς Μπρουκ. Με τα ζωγραφισμένα θαλάσσια ταξί (γνωστά ως ταμπάνγκ), θα απολαύσετε μία πανοραμική διαδρομή. Τέλος θα κλείσουμε με μία κρουαζιέρα στο κανάλι της πόλης.

Ημέρα 6η: Κουτσίνγκ - Λανγκάουι (Π)

Μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο του Κουτσίνγκ και πτήση για το απόλυτα εξωτικό Λανγκάουι. Τακτοποίηση στο θέρετρο και ετοιμαστείτε να χαλαρώσετε και να απολαύστε τις υπόλοιπες ημέρες του προγράμματός σας στο παραδεισένιο αυτό νησί του Ινδικού ωκεανού.

Ημέρα 7η: Λανγκάουι - Sky bridge - oriental village (Π)

Πρωινή μεταφορά και ξενάγηση σε μία από τις μεγαλύτερες ουράνιες γέφυρες του κόσμου 125 μέτρων, που έχει κατασκευαστεί στην κορυφή ενός βουνού για να παρέχει την ομορφότερη θέα. Κατά την επιστροφή, θα σας δοθεί ελεύθερος χρόνος για να διασκεδάσετε στο ειδικά διαμορφωμένο πάρκο Oriental Village που θα σας θυμίσει την Disney, γεμάτο από δραστηριότητες, σημεία χαλάρωσης, αγορών και εστίασης.
Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το 3D Art και έτσι να βγάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες της ζωής μας μέσα από στημένα τρισδιάστατα τοπία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 8η: Εκδρομή στα εξωτικά νησιά του Λαγκάουι (Π)

Μία από τις ομορφότερες διαδρομές με πλοιάριο που θα έχετε κάνει στη ζωή σας μόλις ξεκινά. Ένα υπέροχο τοπίο που εναλλάσσεται από τυρκουάζ κρυστάλλινα νερά, καταπράσινα νησιά, τροπική βλάστηση και υπέροχες παραλίες.
Ξεκινώντας από το νησί Νταγιάνγκ γνωστό για την λίμνη γλυκού νερού που περιβάλλεται από ένα τροπικό δάσος γεμάτο από μαϊμούδες. Ακολουθήστε το μονοπάτι που οδηγεί στη λίμνη και απολαύστε τη θέα, κάντε μπάνιο ή επιλέξτε μία από τις δραστηριότητες με ποδήλατα νερού και καγιάκ.
Θα ακολουθήσει η παρακολούθηση και το τάισμα του ασπροκέφαλου αετού (σύμβολο του Λαγκάουι) στο νησί Παλάου Σινγκα Μπεσάρ (προστατευμένο νησί για την άγρια ζωή του αφού φιλοξενεί πίθηκους, ιγκουάνα, μακάκες, παγώνια, σαύρες, ποντικοέλαφα και επιβλητικούς βούκερους να κυκλοφορούν ελεύθερα).
Απολαύστε την μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας από πολύ κοντά το καρφωτό πέταγμα των αετών προς αναζήτηση τροφής.
Ακολουθεί η τελευταία στάση στο νησί Μπίρα Μπασά, γνωστό και ως το νησί του υγρού ρυζιού. Απολαύστε τις όμορφες παραλίες με λευκή άμμο που πλαισιώνονται από κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και ένα πλούσιο μυστηριώδες δάσος με υπέροχα βουνά στο βάθος. Κάντε το μπάνιο σας, χαλαρώστε και παρακολουθήστε και τα δελφίνια που εμφανίζονται πολλές φορές για να παίξουν με τον κόσμο.

Ημέρα 9η: Λανγκάουι - Ημέρα ελεύθερη (Π)

Απολαύστε τον ήλιο, τις παραλίες με τη λευκή άμμο και τους κοκκοφοίνικες, επιδοθείτε σε θαλάσσιες δραστηριότητες, κάντε μια εκδρομή στη ζούγκλα ανεβασμένοι στη ράχη ενός ελέφαντα, ανακαλύψτε τους κρυμμένους θησαυρούς του νησιού, διασκεδάστε και απολαύστε τις διακοπές σας. Με τη βοήθεια του συνοδού σας, θα επισκεφθείτε το κέντρο του νησιού για να δείτε και να φωτογραφηθείτε στην κεντρική προβλήτα με το τεράστιο άγαλμα του ασπροκέφαλου αετού και σίγουρα για να πιείτε ένα κοκτέιλ στην παραλία Κενάνγκ που κατά την διάρκεια του μωβ δειλινού μεταλλάσσετε σε ένα υπέροχο μπαρ με πολύχρωμες φουσκωτές πολυθρόνες.

Ημέρα 10η: Λανγκάουι - Σιγκαπούρη (Π)

Χρόνος ελεύθερος στο νησί για να χαλαρώσετε μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και την πτήση μας για την Αθήνα μέσω Σιγκαπούρης.

Ημέρα 11η: Σιγκαπούρη - Αθήνα

Πρωινή άφιξη στην Αθήνα.

  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

17/12/2022 Δίκλινο  2.190€
17/12/2022 Μονόκλινο  2.635€
Φόροι  980€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Σε πτήσεις της Scoot (θυγατρική της Singapore), με τα νέας τεχνολογίας αεροσκάφη dreamliner της Boeing με μία (1) κύρια αποσκευή 20 κιλών ανά άτομο.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*.
  • Γεύματα: 8 πρωινά (Π), 2 Γεύματα (Γ), 1 δείπνo (Δ).
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Ξεναγός: Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο συνοδό σε όλο το ταξίδι.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Πτήσεις: Scoot 

Ημ/νία Διαδρομή Αρ.Πτήσης Ώρα  Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
17/12 Αθήνα – Σιγκαπούρη TR 713 10:55 03:30*
18/12 Σιγκαπούρη–Κουάλα Λουμπούρ TR 452 09:10 10:10
26/12 Λανγκάουι – Σιγκαπούρη TR 479 19.30 21:05
27/12 Σιγκαπούρη – Αθήνα TR 712 03:00 09:15

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

Δεν περιλαμβάνονται
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Τυχόν τοπικοί δημοτικοί, φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία.
Υπάρχει περίπτωση υποχρεωτικού γκαλά την παραμονή Χριστουγέννων στο ξενοδοχείο, κάτι που θα ανακοινωθεί μόλις λάβουμε ενημέρωση.