Skip to main content

Σιγκαπούρη - Μαλαισία | Φεβρουάριος - Ιούνιος 2023 από 1799€

8/2, 22/2, 22/3, 10/4, 24/5, 21/6   Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ταξιδεύουμε στη φουτουριστική Σιγκαπούρη!

Μαζί της γνωρίζουμε την πολυπολιτισμική Κουάλα Λουμπούρ, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που συνδυάζει μεγαλουπόλεις και εξωτισμό, με πολύ καλά επιλεγμένα ξενοδοχεία:

  • Στην Κουάλα Λουμπούρ: ξενοδοχείο Pullman Kuala Lumpur City Centre & Residences 5*
  • Στη Σιγκαπούρη και τη Μελάκα: ξενοδοχεία 4*.

Μην ξεχνάτε να ζητάτε τα ξενοδοχεία που σας προσφέρουν

  • Τέσσερις (4) συνολικά διανυκτερεύσεις στη Σιγκαπούρη
  • Ξενάγηση στη Σιγκαπούρη.
  • Μετάβαση αεροπορικώς από τη Σιγκαπούρη στην Κουάλα Λουμπούρ.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Κουάλα Λουμπούρ,
  • Εκδρομή στις σπηλιές Μπατού
  • Επίσκεψη στην Πουτρατζάγια, «την πόλη-θαύμα» της Μαλαισίας
  • Προσθέτουμε μια επιπλέον διανυκτέρευση στην αποικιακού Πορτογαλικού χρώματος πόλη της Μαλαισίας Μελάκα για να την απολαύσουμε και να μεταφερθούμε για λίγο πίσω στον χρόνο.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σιγκαπούρη, μία από τις πιο ανεπτυγμένες και οργανωμένες πόλεις στον κόσμο.

 

2η ημέρα: Άφιξη στη ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (άφιξη)

Η Σιγκαπούρη είναι μια πόλη που δε μοιάζει με καμιά άλλη στον κόσμο: είναι μια πόλη-κράτος, μικρότερη σε έκταση από την… Κεφαλονιά αλλά με πληθυσμό που πλησιάζει τα 6 εκατομμύρια! Είναι ένας οικονομικός γίγαντας με αναρίθμητες πολυεθνικές επιχειρήσεις και θεωρείται ως μία από τις τέσσερις λεγόμενες «τίγρεις της οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας» (μαζί με Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Νότια Κορέα).

Άφιξη στη Σιγκαπούρη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (ξενάγηση)

Ξεκινάμε σήμερα να γνωρίσουμε τη Σιγκαπούρη: κατά τη σημερινή περιήγησή μας στην πόλη θα περάσουμε από το διοικητικό της κέντρο, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον υπέροχο κόλπο της πόλης από το Merlion Park, καθώς και τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους. Αφού επισκεφθούμε τον ναό Thian Hock Keng, έναν από τους παλιότερους της Σιγκαπούρης, θα μπούμε στη συνοικία των Κινέζων και έπειτα στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (ξενάγηση)

Ξεκινάμε σήμερα να γνωρίσουμε τη Σιγκαπούρη: κατά τη σημερινή περιήγησή μας στην πόλη θα περάσουμε από το διοικητικό της κέντρο, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον υπέροχο κόλπο της πόλης από το Merlion Park, καθώς και τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους. Αφού επισκεφθούμε τον ναό Thian Hock Keng, έναν από τους παλιότερους της Σιγκαπούρης, θα μπούμε στη συνοικία των Κινέζων και έπειτα στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ: εκδρομή στις σπηλιές Μπατού

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής μάς περιμένει σήμερα. Πάμε λοιπόν να επισκεφθούμε τις Σπηλιές στο Μπατού, ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα σπηλαίων που αποτελούν λατρευτικό χώρο για τους ινδουιστές. Μέσα στα σπήλαια βρίσκονται τρεις διαδοχικοί ινδουιστικοί ναοί (οι σημαντικότεροι εκτός ινδικού εδάφους) που κάθε χρόνο έλκουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Τα σπήλαια είναι φυσικά λαξευμένα μέσα σε έναν λόφο από ασβεστόλιθο και στο εσωτερικό τους, ανάμεσα στους εντυπωσιακούς σταλακτίτες, έχουν κατασκευαστεί ινδουιστικοί ναοί, παρεκκλήσια, αγάλματα και μνημεία. Στην είσοδό τους δεσπόζει το ύψους 42,7 μέτρων χρυσό άγαλμα της θεότητας Μουρούνγκαν. Και πίσω από αυτό 272 μετρημένα σκαλοπάτια, τα οποία οι επισκέπτες ανεβαίνουν για να εισέλθουν στα σπήλαια. Αυτά τα σκαλοπάτια κάθε χρόνο βάφονται σε διαφορετικά έντονα χρώματα για το περίφημο ετήσιο πανηγύρι Ταϊπουσάμ και η θέα τους σε συνδυασμό με τον βραχώδη λόφο και το χρυσαφί άγαλμα της εισόδου είναι περισσότερο από εντυπωσιακή. Τα σκαλοπάτια κατασκευάστηκαν το 1920 και αρχικά ήταν ξύλινα. Αργότερα όμως, λόγω της φθοράς που προκαλούσε η μεγάλη προσέλευση πιστών, αντικαταστάθηκαν από τσιμεντένια.

Ο λόφος καθώς και τα ίδια τα σπήλαια αποτελούν μνημείο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ενώ ο ασβεστολιθικός λόφος αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή τοποθεσία αναρρίχησης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (ελεύθερη)

Ελεύθερη ημέρα στην Κουάλα Λουμπούρ, για να απολαύσουμε την πρωτεύουσα της Μαλαισίας σε χαλαρούς ρυθμούς, με τον αρχηγό μας. Η πόλη προσφέρεται για σεργιάνι και οι επιλογές για φαγητό και ψώνια και πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες! Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ – ΠΟΥΤΡΑΤΖΑΓΙΑ – ΜΕΛΑΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για τον νότο της Μαλαισίας, με προορισμό την όμορφη πόλη Μελάκα (ή Μάλακκα) με την αποικιακή της αρχιτεκτονική.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας και περίπου μια ώρα έξω από την Κουάλα Λουμπούρ, θα σταματήσουμε στην Πουτρατζάγια. Πρόκειται για μια πόλη-πρότυπο, κτισμένη με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Από τη μια η λίμνη και το πράσινο και από την άλλη τα υπέροχα κτίρια Ευρωπαϊκής, Μαροκινής και Κεντρο-ασιατικής επιρροής, ξεπροβάλλουν μπροστά στα μάτια μας σαν κοσμήματα.

Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για τη Μελάκα. Σύμφωνα με τον θρύλο, ένας πρίγκιπας από τη Σουμάτρα είχε επισκεφθεί την περιοχή για κυνήγι και καθώς ξεκουραζόταν στη σκιά ενός δέντρου, ένα από τα σκυλιά που τον συνόδευαν επιτέθηκε σε ένα ελάφι, το οποίο όμως απέκρουσε τον σκύλο και τον πέταξε με μία μόλις κίνηση στο ποτάμι. Προς τιμήν του θάρρους του ελαφιού αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πόλη έλαβε το όνομά της από το δέντρο "Μέλακα", κάτω από το οποίο ξεκουραζόταν ο πρίγκιπας. Η Μελάκα αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο και μία από τις πρώτες πορτογαλικές αποικίες. Η ενσωμάτωση των τοπικών παραδόσεων και των αποικιακών εθίμων που αντικατοπτρίζονται στην αρχιτεκτονική, στις γεύσεις ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής, θα σας εντυπωσιάσει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΕΛΑΚΑ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Αναχωρούμε οδικώς από τη Μέλακα και επιστρέφουμε στη Σιγκαπούρη. Διανυκτέρευση στη Σιγκαπούρη.

 

10η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – Πτήση Επιστροφής

έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για περισσότερες βόλτες στη Σιγκαπούρη (check-out στις 11:00) πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

11η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 870 €
  Twin Room 1799 € 870 €
  Triple Room 1799 € 870 €
  Single Room 2499 € 870 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Στην Κουάλα Λουμπούρ το ξενοδοχείο Pullman Kuala Lumpur City Centre & Residences 5*. Στη Σιγκαπούρη και στη Μελάκα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 870
  • Φόρος διαμονής στη Μαλαισία 10 MYR το δωμάτιο την ημέρα, πληρώνονται τοπικά, στα ξενοδοχεία.