Skip to main content

Στα άδυτα της ζούγκλας του Βόρνεο, Μαλαισία – εξωτικά νησιά – Μπρουνέι – Σιγκαπούρη | Χριστούγεννα 2023 Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ από 2899

Αναχώρηση: 24/12

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

 

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ – ΜΕΛΑΚΑ

Με την άφιξή μας στην Κουάλα Λουμπούρ, θα αναχωρήσουμε για τον νότο της Μαλαισίας, με προορισμό τη Μελάκα (ή Μάλακκα), την όμορφη πόλη με την αποικιακή αρχιτεκτονική.

Σύμφωνα με τον θρύλο, ένας πρίγκιπας από τη Σουμάτρα είχε επισκεφθεί την περιοχή για κυνήγι και καθώς ξεκουραζόταν στη σκιά ενός δέντρου, ένα από τα σκυλιά που τον συνόδευαν επιτέθηκε σε ένα ελάφι, το οποίο όμως απέκρουσε τον σκύλο και τον πέταξε με μία μόλις κίνηση στο ποτάμι. Προς τιμήν του θάρρους του ελαφιού αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πόλη έλαβε το όνομά της από το δέντρο "Μέλακα", κάτω από το οποίο ξεκουραζόταν ο πρίγκιπας. Η Μελάκα αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο και μία από τις πρώτες πορτογαλικές αποικίες. Η ενσωμάτωση των τοπικών παραδόσεων και των αποικιακών εθίμων που αντικατοπτρίζονται στην αρχιτεκτονική, στις γεύσεις ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής, θα σας εντυπωσιάσει.

Αφού περιηγηθούμε στην πόλη και θαυμάσουμε τα ιστορικά της κτίρια και τα σημαντικότερα αξιοθέατα, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΕΛΑΚΑ – ΠΟΥΤΡΑΤΖΑΓΙΑ – ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Αναχωρούμε σήμερα από τη Μελάκα για να επιστρέψουμε στην πρωτεύουσα, Κουάλα Λουμπούρ. Καθοδόν θα σταματήσουμε στην Πουτρατζάγια, περίπου μια ώρα έξω από την Κουάλα Λουμπούρ. Πρόκειται για μια πόλη-πρότυπο, κτισμένη με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Από τη μια η λίμνη και το πράσινο και από την άλλη τα υπέροχα κτίρια ευρωπαϊκής, μαροκινής και κεντροασιατικής επιρροής, ξεπροβάλλουν μπροστά στα μάτια μας σαν κοσμήματα.

Συνεχίζουμε προς την Κουάλα Λουμπούρ, όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική ξενάγηση. Η βόλτα μας περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία αξιοθέατων με πολλά χρώματα και αρώματα. Kατ’ αρχάς περνάμε από την καρδιά της πόλης, με την Κινεζική και την Ινδική Συνοικία. Θα δούμε την Πλατεία Ανεξαρτησίας και το μεγαλοπρεπές Βασιλικό Παλάτι. Θα επισκεφτούμε το Εθνικό Μνημείο στους περίφημους «Κήπους της Λίμνης», που είναι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου της πόλης και περιλαμβάνει 500 είδη ιβίσκων. Θα περάσουμε από το Εθνικό Τζαμί (εξωτερική επίσκεψη) και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, που είναι ένας από τους πιο γραφικούς στον κόσμο σε ινδο-ισλαμικό στιλ, με πύργους, θόλους και αψίδες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: : ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ – Λατρευτικά Σπήλαια Μπατού – ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για τα μοναδικά Σπήλαια Μπατού, που βρίσκονται λίγο έξω από την πρωτεύουσα. Η θέασή τους κόβει την ανάσα! Πρόκειται για μια λατρευτική τοποθεσία, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Τα σπήλαια είναι φυσικά λαξευμένα μέσα σε λόφους από ασβεστόλιθο και στο εσωτερικό τους, ανάμεσα στους σταλακτίτες, έχουν κατασκευαστεί ινδουιστικοί ναοί, αγάλματα και μνημεία. Στην είσοδό τους δεσπόζει το ύψους 42,7 μέτρων χρυσό άγαλμα της θεότητας Μουρούνγκαν. Και πίσω από αυτό… κρατηθείτε(!) 272 σκαλοπάτια, τα οποία θα ανεβούμε για να μπούμε μέσα στα σπήλαια. Ναι, θα κάνουμε γυμναστική… αλλά αυτό το θέαμα το βλέπεις μόνο μια φορά!

Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Κουάλα Λουμπούρ, για να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα την πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Η πόλη είναι μάλλον νέα. Βρίσκεται στη μαλαισιανή χερσόνησο και ιδρύθηκε το 1800, όταν ανακαλύφθηκαν μεγάλα κοιτάσματα κασσίτερου στη συμβολή των ποταμών Κλανγκ και Γκομπάκ. Σήμερα ο πληθυσμός της πλησιάζει τα 2 εκατ. και είναι μία πόλη πολυπολιτισμική, μοντέρνα, γρήγορη (φιλοξενεί αγώνες F1) αλλά και με πολύ φως. Φως, επειδή τη φωτίζουν κάθε βράδυ οι ουρανοξύστες σαν πυγολαμπίδες. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως οι δύο ψηλότεροι από αυτούς (οι ψηλότεροι στον κόσμο), οι περίφημοι δίδυμοι πύργοι Petronas (συντομογραφία της ονομασίας της εθνικής πετρελαιοπαραγωγού εταιρείας της Μαλαισίας Petroliam Nasional Bhd) είναι δημιούργημα του διάσημου Έλληνα πολιτικού μηχανικού Μανώλη Βεληβασάκη από την Κρήτη!

Διανυκτέρευση στην Κουάλα Λουμπούρ.

 

5η ημέρα: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ – πτήση για ΣΑΝΤΑΚΑΝ

Σήμερα αναχωρούμε αεροπορικώς από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό μας την παραθαλάσσια πόλη Σαντακάν, στο βορειανατολικό Βόρνεο, στην επαρχία Σαμπάχ.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Σαντακάν και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΣΑΝΤΑΚΑΝ – ΣΕΠΙΛΟΚ – ΣΟΥΚΑΟΥ (Ζούγκλα Κιναμπαταγκάν)

Πρωινό και check out, πριν αναχωρήσουμε οδικώς για την πολίχνη Σεπιλόκ (περίπου στα 25 χλμ.). Το πρόγραμμα της ημέρας είναι αφιερωμένο στη ζωολογία. Το Σεπιλόκ φημίζεται για τρία κέντρα αποκατάστασης άγριων ζώων. Πρόκειται για πρωτεύοντα θηλαστικά που εντοπίζονται μόνο στο Βόρνεο και τα οποία κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Ο πληθυσμός τους μειώνεται ραγδαία, αφενός μεν λόγω της ανεξέλεγκτης αποψίλωσης των τροπικών δασών τα τελευταία 30 χρόνια και αφετέρου λόγω του παράνομου εμπορίου. Τα ζώα αυτά είναι ο ουρακοτάγκος, η αρκούδα του ήλιου, ο πίθηκος με προβοσκίδα και ο ασημί σεμνοπίθηκος: θα δούμε και τα τρία στο ξεχωριστό τμήμα του Κέντρου που αντιστοιχεί στο κάθε ένα από τα ασυνήθιστα αυτά ζώα. Αφού, λοιπόν, δούμε και φωτογραφίσουμε τα εντυπωσιακά ζώα μέσα στο τροπικό δάσος, θα συνεχίσουμε με εξερεύνηση της ζούγκλας του Κιναμπαταγκάν.

Αναχωρούμε, λοιπόν, οδικώς για το Σουκάου, άφιξη και τακτοποίηση στο lodge που θα μας φιλοξενήσει τις δύο επόμενες νύχτες.

Η ζούγκλα του Κιναμπαταγκάν συγκεντρώνει τους «Μεγάλους 5» του Βόρνεο, δηλαδή τον ασιατικό ελέφαντα, τον κροκόδειλο, τον ρινόκερο και, τους γνωστούς μας πια, ουρακοτάγκο και πίθηκο με προβοσκίδα. Επίσης εδώ ζει μια πληθώρα απίστευτα εντυπωσιακών πολύχρωμων παραδείσιων πουλιών.

Το απόγευμα μάς περιμένει βαρκάδα στον ποταμό Μεναγκούλ, που είναι παραπόταμος του Κιναμπαταγκάν. Θα θαυμάσουμε το τροπικό δάσος καθώς θα ξεδιπλώνεται για άλλη μια φορά μπροστά στα μάτια μας.

 Πηγαίνουμε στο Βόρνεο για να δούμε το τροπικό δάσος. Ζούμε μέσα σε αυτό και το παρακολουθούμε ένα 24ωρο, από τη στιγμή που ξυπνάει μέχρι τη στιγμή που πέφτει για ύπνο. Το βλέπουμε όλο δηλαδή και δεν μας μένει καμιά απορία.

Αφού λοιπόν βάλουμε για ύπνο τους ελέφαντες και τους κροκόδειλους, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Προς δική σας διευκόλυνση, καλό είναι στο ταξίδι για το Σουκάου να έχετε μαζί σας μικρές ατομικές αποσκευές (μία ανά ταξιδιώτη) με τα απολύτως απαραίτητα για δύο διανυκτερεύσεις. Ανάμεσα σε αυτά πρέπει να περιλαμβάνονται οπωσδήποτε μπουκάλι για νερό, αντηλιακό, εντομοαπωθητική λοσιόν, φακός, κιάλια, φωτογραφική μηχανή, παπούτσια περιπάτου, καπέλο και αδιάβροχο. Οι υπόλοιπες αποσκευές σας θα φυλαχθούν δωρεάν στο Σαντακάν και θα τις παραλάβετε κατά την αναχώρησή σας από εκεί.

 

7η ημέρα: : ΣΟΥΚΑΟΥ

Πρωινό ξύπνημα υπό τους ήχους των πουλιών, των εντόμων και των ζώων της ζούγκλας. Η ημέρα μας ξεκινάει με μία μαγευτική βαρκάδα στον ποταμό Κιναμπατανγκάν για να παρακολουθήσουμε την άγρια φύση να «ξυπνάει», και να θαυμάσουμε από κοντά την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Επιστροφή στο κατάλυμά μας, όπου θα απολαύσουμε το πρωινό μας, πριν συνεχίσουμε την εξερεύνηση της ζούγκλας του Κιναμπαταγκάν.

Θα περπατήσουμε με τον ξεναγό μας – έμπειρο τοπικό φυσιοδίφη – στη ζούγκλα, για άλλη μια μοναδική εμπειρία στην παρθένα φύση. Μεταξύ άλλων, θα ψάξουμε να βρούμε τους… κατοίκους της ζούγκλας, τα ενδημικά πουλιά αλλά και τους διάσημους πιθήκους με προβοσκίδα!

Οι εκπλήξεις, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ: Αργά το απόγευμα μας περιμένει άλλη μια βαρκάδα στον ποταμό. Στόχος είναι να δούμε τον ήλιο να δύει και το τοπίο γύρω μας να μεταμορφώνεται. Θα παρακολουθήσουμε τη φύση και τα άγρια ζώα λίγο προτού κοιμηθούν, ενώ το θέαμα με τις πυγολαμπίδες να λάμπουν σαν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, αφού πέσει η νύχτα, θα μας μαγέψει!

Επιστρέφουμε στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση στο Σουκάου.

 

8η ημέρα: ΣΟΥΚΑΟΥ – ΣΑΝΤΑΚΑΝ (ξενάγηση) – πτήση για ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ (Παραμονή Πρωτοχρονιάς)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε οδικώς με προορισμό το Σαντακάν.

Επιστρέφουμε λοιπόν στο Σαντακάν, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα στην πόλη και εξερεύνηση. Μεταξύ άλλων θα δούμε την κεντρική αγορά με την τεράστια ποικιλία θαλασσινών, και τον βουδιστικό ναό Που Τζι Σι.

Μετά τη βόλτα μας στο χωριό Σιμ Σιμ, το μοναδικό αυτό χωριό που… επιπλέει, με τα σπίτια του να στηρίζονται σε ξύλινους πασσάλους, θα παραλάβουμε τις επιπλέον αποσκευές μας και θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε για την Κότα Κιναμπαλού, στη δυτική πλευρά του βόρειου Βόρνεο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ελεύθερος χρόνος για να ετοιμαστούμε, ώστε να υποδεχτούμε τον Νέο Χρόνο! Θα απολαύσουμε το ρεβεγιόν της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο resort που μας φιλοξενεί, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥΝΚΟΥ ΑΜΠΤΟΥΛ ΡΑΧΜΑΝ ΜΕ ΤΑ ΕΞΩΤΙΚΑ ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΝΗΣΑΚΙΑ

Ένα γεμάτο ταξίδι πρέπει να σου αφήνει και λίγο χρόνο για χαλάρωση, για να τακτοποιήσεις μέσα στο μυαλό σου τις εικόνες και τη γνώση που αποκόμισες, για να απολαύσεις την τελευταία μέρα και για να κάνεις τον απολογισμό σου.

Όλα αυτά λοιπόν, θα γίνουν σε μια τοποθεσία μαγευτική, στα κοραλλιογενή νησάκια Γκάγια και Σαπί, στο Εθνικό Πάρκο Τουνκού Αμπτούλ Ραχμάν. Απέχει μόλις 20 λεπτά με πλοίο από την Κότα Κιναμπαλού. Στο πάρκο συνυπάρχουν τροπική φύση, λευκές αμμουδιές, τιρκουάζ νερά, λαμπερός ήλιος. Μιλάμε για τον ορισμό των παραδεισένιων νησιών.

Το τέλειο φυσικό σκηνικό για να κάνουμε κατά βούληση άνετες βόλτες μέσα στη ζούγκλα, να χαλαρώσουμε στην παραλία, να καταδυθούμε στα λαχταριστά νερά και να θαυμάσουμε εκπληκτικά κοράλλια και πολύχρωμα ψάρια. Κι αφού τα κάνουμε όλα αυτά και γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, θα απολαύσουμε ένα αξέχαστο πικνίκ παρά θιν’ αλός.

Υποσημείωση: Μάσκα, βατραχοπέδιλα, πετσέτες, φαγητό για το πικνίκ και σωσίβια διατίθενται για όλους. Εσείς πάρτε μαζί σας μαγιό, αντηλιακό, καπέλο, εντομοαπωθητική λοσιόν.

Επιστροφή στην Κότα Κιναμπαλού και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

10η ημέρα: ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ – πτήση για ΜΠΡΟΥΝΕΪ (ξενάγηση)

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας την Κότα Κιναμπαλού και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο Σουλτανάτο του Μπρουνέι. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη.

Το Μπρουνέι Νταρουσαλάμ, το σουλτανάτο του Μπρουνέι όπως είναι ευρύτερα γνωστό, είναι ο ισλαμικός θύλακας που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, στη βόρεια ακτή του Βόρνεο, στη θαλάσσια περιοχή της Ν.Α Ασίας. Πρωτεύουσα του σουλτανάτου είναι η Μπαντάρ Σερί Μπαγκαουάν, που είναι και η γενέτειρα του σουλτάνου. H χλιδή του πετρελαιοπαραγωγού σουλτανάτου με τα μεγαλόπρεπα τζαμιά και τα πλωτά χωριά, μας μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς και παραμυθένιους, μιας και εδώ έχει αναπτυχθεί μια κοινωνική δομή που μόνο σε παραμύθια μπορούμε να συναντήσουμε. Στο πλούσιο σουλτανάτο φαίνεται να βασιλεύει μια καλά προστατευμένη ηρεμία που ξεκίνησε με τον πρώτο σουλτάνο της δυναστείας. Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στο χρυσό οι κάτοικοι του Μπρουνέι, αν κρίνει κανείς από τα εκθέματα του Μουσείου (Royal Regalia Building) με τα βασιλικά προσωπικά αντικείμενα, αλλά και από τους τρούλους που δεσπόζουν στο επιβλητικό τέμενος που κτίσθηκε για την 25η επέτειο της μοναρχίας του Σουλτάνου.

Εμείς θα δούμε ακόμα το μεγαλειώδες τζαμί Χασσανίλ Μπολκία με τους 29 θόλους, καθώς και το περίφημο Ανάκτορο Νουρούλ Ιμάν, κατοικία του σημερινού σουλτάνου (όλα τα τεμένη θα τα δούμε εξωτερικά, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος).

Θα δούμε επίσης τη μήκους 30 χιλιομέτρων (!) γέφυρα Soas bridge, ενώ το βράδυ θα επισκεφθούμε τη νυχτερινή αγορά με τις προκλητικές λιχουδιές της τοπικής κουζίνας, όπου οι κάτοικοι αγοράζουν το βραδινό τους. Διανυκτέρευση στο Μπρουνέι.

 

11η ημέρα: ΜΠΡΟΥΝΕΪ (ελεύθερη ημέρα)

Ημέρα ελεύθερη για να εξερευνήσετε ακόμα περισσότερο το Μπρουνέι, με τους δικούς σας ρυθμούς. Εμείς σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στην πόλη, να θαυμάσετε την παραμυθένια ατμόσφαιρα και τη χλιδή που είναι διάχυτη παντού.

Δείτε επίσης την περίφημη τοπική αγορά, την οποία τίμησε με την παρουσία της η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, κατά την επίσκεψή της στο Μπρουνέι το 1998. Για το βράδυ σάς προτείνουμε περιπλάνηση στη φωταγωγημένη πολιτεία για να θαυμάσετε το τζαμί Χασσανίλ Μπολκία με τους 29 θόλους του από χρυσάφι 24 καρατίων, που λάμπουν σαν αστέρια μέσα στη νύχτα. Επίσης, μια φωτογραφία στο φωταγωγημένο, κομψό τζαμί του σουλτάνου Ομάρ Αλί Σαϊφουντιέν, που πήρε το όνομά του από τον 28ο σουλτάνο του Μπρουνέι, θα μας θυμίζει για πάντα την ομορφιά της πόλης αυτής. Διανυκτέρευση στο Μπρουνέι.

 

12η ημέρα: : ΜΠΡΟΥΝΕΪ – πτήση για ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Ένα ακόμη αξιοθέατο που δείχνει την αληθινή ζωή στο Μπρουνέι είναι ο πλωτός οικισμός Καμπόγκ Αγέρ ή αλλιώς η Βενετία της Ανατολής. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε… Ξύλινα σπιτάκια χτισμένα μέσα στον ποταμό Μπρουνέι πάνω σε πασσάλους. Οι κάτοικοί τους χρησιμοποιούν ως όχημα μετακίνησης βάρκες που τις… παρκάρουν στην «πυλωτή» των πασσάλων.

Κατόπιν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σιγκαπούρη, μία από τις πιο ανεπτυγμένες και οργανωμένες πόλεις στον κόσμο. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (ξενάγηση)

Κατά τη σημερινή περιήγησή μας στην πόλη θα περάσουμε από το διοικητικό της κέντρο, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον υπέροχο κόλπο της πόλης από το Merlion Park, καθώς και τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους.

Αφού επισκεφθούμε τον ναό Thian Hock Keng, έναν από τους παλιότερους της Σιγκαπούρης, θα μπούμε στη συνοικία των Κινέζων και έπειτα στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και check out (στις 11:00). Αξιοποιούμε τις ώρες που μας απομένουν μέχρι τη βραδινή πτήση της επιστροφής, απολαμβάνοντας τις βόλτες και τα ψώνια μας στην πόλη. Η Σιγκαπούρη είναι άλλωστε από τους μεγαλύτερους εμπορικούς κόμβους στον πλανήτη, επομένως οι αφορμές για ψώνια και εξερεύνηση είναι απεριόριστες.

Αργότερα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

 

15η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα /Θεσσαλονίκη /Λάρνακα

 

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2899 € 990 €
  Twin Room 2899 € 990 €
  Triple Room 2899 € 990 €
  Single Room 3889 € 990 €

 

Περιλαμβάνονται

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε 5* ξενοδοχείο resort στις παραλίες της Κότα Κιναμπαλού. Ξενοδοχεία 5* σε Κουάλα Λουμπούρ και Μελάκα. Ξενοδοχείο 4* sup. στη Σιγκαπούρη και στο Μπρουνέι. Πολύ καλό lodge στη ζούγκλα Κιναμπαταγκάν. Ξενοδοχείο 4* στο Σαντακάν.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από Σιγκαπούρη-Κουάλα Λουμπούρ και Μπρουνέι: πρωινό). Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Κιναμπαταγκάν.
  • Δείπνο Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο πολυτελές ξενοδοχείο resort στην Κότα Κιναμπαλού
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά
    • Φόρος διαμονής στη Μαλαισία 10 MYR το δωμάτιο την ημέρα, πληρώνονται τοπικά, στα ξενοδοχεία
    • γεύματα στο αεροπλάνο

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 990
  • Φόρος διαμονής στη Μαλαισία 10 MYR το δωμάτιο την ημέρα, πληρώνονται τοπικά, στα ξενοδοχεία.
  • γεύματα στο αεροπλάνο

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
’φιξης

ΤΚ 1844

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

09:50

12:15

ΤΚ 62

24/12/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

17:00

08:10 +1

ΤΚ 55

06/01/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

23:35

06:10 +1

ΤΚ 1843

07/01/2024

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

08:35

09:00