Skip to main content

Κουάλα Λουμπούρ - Πενανγκ 10 ημέρες

Αναχωρήσεις: 11.07, 18.07, 08.08, 29.08,
                         12.09, 26.09, 03.10, 11.10,
                          24.10, 07.11, 21.11, 05.12

Η Μαλαισία, μια σύγχρονη χώρα, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, με ονειρεμένες παραλίες, με αρχαίες φυλές και δοξασίες. Όλα τα χρώματα, τα αρώματα και οι γεύσεις της Ανατολής έχουν στριμωχθεί στο τόπο αυτό. Όλες οι φυλές τις Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν αφήσει το στίγμα τους σε αυτό τον τόπο δημιουργώντας τη σύγχρονη Μαλαισία. Ένα τόπο που θα σας μαγνητίσει από το πρώτο βλέμμα.

Το Πενάνγκ είναι, είναι ένα νησί με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Η UNESCO περιέλαβε την πρωτεύουσά του Georgetown στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με μήκος 13,5 χλμ., η Penang Bridge ενώνει την απέναντι ηπειρωτική Μαλαισία με το νησί - η γέφυρα καταλήγει στα προάστια της πρωτεύουσας Georgetown (Τζορτζτάουν). Το νησάκι Πενάνγκ θα σας καταπλήξει με τα τιρκουάζ νερά του και όμορφες παραλίες του αλλά και τις πολλές επιλογές που προσφέρει στο καθένα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ                                  

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την εξωτική Μαλαισία. Η Μαλαισία αποτελείται από δύο ξεχωριστές περιοχές: το Νότιο τμήμα της Μαλαϊκής Χερσονήσου που αποτελεί επίσης και το άκρο της Ινδοκίνας, και το Βόρειο τμήμα του νησιού Βόρνεο, με εξαίρεση το σουλτανάτο του Μπρουνέι.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση ή μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΣΠΗΛΙΕΣ ΜΠΑΤΟΥ)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το πολύβουο κέντρο της, τμήμα του οποίου αποτελεί η πολύχρωμη Κινέζικη και η Ινδική συνοικία. Θα δούμε την πλατεία Ανεξαρτησίας, το βασιλικό παλάτι, θα επισκεφθούμε το Εθνικό μνημείο το οποίο βρίσκεται στο μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας που ονομάζεται "Κήποι της λίμνης", το μουσείο, το Εθνικό τζαμί (εξωτερική επίσκεψη) και το σιδηροδρομικό σταθμό, που είναι ένας από τους πιο γραφικούς του κόσμου, σε Ινδο-ισλαμικό στυλ, με πύργους, θόλους και αψίδες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις σπηλιές στο Μπατού, πασίγνωστες ανά τον κόσμο με τα 272 σκαλοπάτια τους, τις οποίες επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΜΑΛΑΚΚΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Ολοήμερη εκδρομή στο νότο της Μαλαισίας με προορισμό την όμορφη πόλη Μάλακκα με την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με το θρύλο, ένας πρίγκιπας από τη Σουμάτρα είχε επισκεφθεί την περιοχή για κυνήγι και καθώς ξεκουραζόταν κάτω από την σκιά ενός δέντρου, ένα από τα σκυλιά που τον συνόδευαν επιτέθηκε σε ένα ελάφι το οποίο απέκρουσε το σκύλο και τον πέταξε με μία μόλις κίνηση στο ποτάμι. Προς τιμήν του θάρρους του ελαφιού αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πόλη έλαβε το όνομά της από το δέντρο "Μέλακα", κάτω από το οποίο ξεκουραζόταν ο πρίγκιπας. Η πόλη αυτή αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο και μία από τις πρώτες Πορτογαλικές αποικίες. Η ενσωμάτωση των τοπικών παραδόσεων και της αποικιακών εθίμων που αντικατοπτρίζονται στην αρχιτεκτονική, στις γεύσεις ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής, θα σας εντυπωσιάσει. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της με τα καλοσυντηρημένα μνημεία του αποικιακού παρελθόντος της, τα οποία της χάρισαν το τίτλο του της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Επιστροφή στην Κουάλα Λουμπούρ.. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Ημέρα ελεύθερη στην πρωτεύουσα για ατομικές δραστηριότητες ή τα ψώνια σας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΠΕΝΑΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πενάγκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η – 8η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΝΑΝΓΚ

Το Πενάνγκ, το "μαργαριτάρι της Μαλαισίας", αποτελεί ένα σύγχρονο τουριστικό προορισμό, διατηρώντας ταυτόχρονα τη γοητεία του παρελθόντος. Μία γοητεία που είναι ιδιαίτερα αποτυπωμένη στην πρωτεύουσά του, τη Τζώρτζ Τάουν (George Town), την ωραιότερη ίσως πόλη της Μαλαισίας. 2 ημέρες ελεύθερες στη διάθεσή σας για να απολαύσετε το μπάνιο σας και τον καυτό ήλιο της Νοτιοανατολικής Ασίας.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΝΑΝΓΚ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 10/06/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμέςί, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 €  - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία. *** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

999€ κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου:   + 350€

                            

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 5* στην Κουάλα Λουμπούρ, 4* sup. στο Πενάνγκ
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αντιπρόσωπος στην Κουάλα Λουμπούρ (ο οποίος δεν σας ακολουθεί στο Πενάνγκ)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, Φιλοδωρήματα , αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων