Skip to main content

Μαλαισία Βόρνεο Μπρουνέι 17 -29 Απριλίου 2014 απο € 2.290

  Μαλαισία Βόρνεο Μπρουνέι

13 μέρες

17 -29 Απριλίου 2014

 

  • Πλούσιο πρόγραμμα,  χωρίς ελεύθερες μέρες
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Επίσκεψη στους εντυπωσιακούς PETRONASTOWERS και ανάβαση στο SKYBRIDGE
  • Αρχηγός: Παναγιώτης Ηλιάδης

Ακόμα κι αν δεν είχατε σκεφθεί πότε αυτόν τον συνδυασμό, η ποικιλομορφία αυτού του ταξιδιού είναι σίγουρα προκλητική. H σύγχρονη μεγαλούπολη Κουάλα Λουμπούρ με το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, καύχημα ολόκληρης της Ασίας  PETRONASTOWERS, σε συνδυασμό με την αποικιοκρατική γοητεία της Mάλακα, προσφέρουν εξωτισμό και νοσταλγία.  Η  άγρια φύση και οι ποτάμιες πολιτείες του Σαραβάκ στο Βόρνεο προσδίδουν μια αυθεντικότητα και γοητεία. Τέλος, το Mπρουνέι, το γοητευτικό Σουλτανάτο με τα πλωτά σπίτια και τα περίτεχνα τζαμιά συμπληρώνει ένα πανόραμα εντυπώσεων που θα σας γοητεύσει!

 

1η μέρα: Αθήνα - Κουάλα Λουμπούρ. Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαλαισίας την Κουάλα Λουμπούρ.

2η μέρα: Κουάλα – Λουμπούρ. Άφιξη το πρωί στη μεγαλούπολη που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη παραδοσιακή ζωή της Μαλαικής χερσονήσου, το Κινεζικό στοιχείο και φυσικά την Υπερμοντέρνα αρχιτεκτονική των τελευταίων δεκαετιών. Ο απογευματινός μας περίπατος αποτελεί τη καλύτερη επιλογή για μία πρώτη εισαγωγή στο ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης.   

3η μέρα: Κουάλα Λουμπούρ. Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την  ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε το Εθνικό Μνημείο Ηρώων, το Παλάτι του Βασιλιά, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, το Παλάτι του Σουλτάνου ABDULSAMAT όπου τώρα στεγάζεται το δικαστήριο, το ClubHouse της εποχής της Βρετανικής κυριαρχίας, το παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και φυσικά το παλιό τζαμί JAMEK. Θα συνεχίσουμε για τα μοναδικά σπήλαια Μπατού, μέσα σε ένα φυσικό ύψωμα από ασβεστόλιθο, όπου εδώ βρέθηκε ο πιο σημαντικός ναός Hinduστην Μαλαισία. Τέλος αφού περάσουμε από τη παλιά πόλη και τη Κινεζική γειτονιά καταλήγουμε στο εμπορικό κέντρο και φυσικά, μόνο στο Cosmorama θα επισκεφθούμε τους εντυπωσιακούς  PETRONASTOWERS και  θα ανέβουμε στο Skybridge,  απ΄όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύουμε πανοραμικά τη  θέα της πόλης. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο με Μαλαισιανή κουζίνα & τοπικούς χορούς.

4η μέρα: Κουάλα Λουμπούρ - Μάλακα.Σήμερα θα ξεκινήσουμε οδικώς για την αποικιακή και πανέμορφη Μάλακα, που αποτέλεσε «μήλο της Έριδος» μεταξύ των Βρετανών και Ολλανδών αποικιοκρατών.  Αφού επισκεφθούμε την ερειπωμένη πύλη SANTIAGO, θα ανέβουμε στο λόφο του Φρουρίου για να θαυμάσουμε ότι απέμεινε από την καθολική εκκλησία Αγ. Παύλου,  και φυσικά το άγαλμα του ιεραπόστολου StFrancisXavier. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στην Ολλανδική συνοικία όπου θα δούμε την ομώνυμη πλατεία, την εκκλησία, το Ολλανδικό Δημαρχείο και το Σιντριβάνι της Βασίλισσας Βικτωρίας. Στη συνέχεια θα κάνουμε μία κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού Μαλάκα όπου θα δούμε τα κτίρια, τα οποία διατηρούν ακόμα την ολλανδική και βρετανική  αρχιτεκτονική επιρροή τους. Μετά το τέλος της ξενάγησης , σας προτείνουμε να περπατήσετε στην παλιά συνοικία και να απολαύσετε την αποικιακή ατμόσφαιρα και φυσικά… τα ψώνια σας.

5η μέρα: Μάλακα – Τζοχόρ   Μπαχρού – Σιγκαπούρη.  Το πρωί θα ξεκινήσουμε για τη  Σιγκαπούρη. Καθοδόν θα δούμε την Τζοχόρ Μπαχρού, τη δεύτερη μεγαλύτερη  πόλη της  Μαλαισίας .

Άφιξη στην πόλη – κράτος, τη Σιγκαπούρη, μία από τις πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ο απογευματινός μας περίπατος είναι αποκαλυπτικός του χαρακτήρα της εντυπωσιακής αυτής πόλης .

 6η μέρα: Σιγκαπούρη. Σήμερα θατην περιήγηση μας στην πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πολυπολιτισμικότητα του κρατιδίου, με αντιπροσωπευτικά δείγματα των 3 κυρίων εθνοτήτων που ζουν εκεί. Τα χαρακτηριστικά Βρετανικής αποικιακής τεχνοτροπίας κυβερνητικά κτίρια στην περιοχή Ράφλες, όπως το Κοινοβούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Δημαρχείο και το κλαμπ του κρίκετ, είναι το πρώτο μέρος. Στη συνέχεια μας περιμένει η πολύβουη Τσάινατάουν, όπου θα επισκεφθούμε ένα Βουδιστικό - Ταοϊστικό Ναό και ένα κέντρο Ασιατικής χειροτεχνίας και ο Bοτανικός Kήπος με τις 60.000 ορχιδέες και η  “Little India”, μια μικρογραφία της ζωής, των χρωμάτων και των αρωμάτων της Ινδίας. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το τεχνητό νησί Σεντόζα , όπου θα φτάσουμε με τελεφερίκ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Σιγκαπούρη  - Κουτσίνγκ. Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια σας. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κουτσίνγκ, την πρωτεύουσα του Σαραβάκ, του Μαλαισιανού Βόρνεο, μια περιοχή του πλανήτη που παραμένει ακόμα αυθεντική και σίγουρα θα εντυπωσιάσει όσους ψάχνουν για μέρη που ο τουρισμός δεν πρόλαβε ακόμα να αλλοτριώσει.

8η μέρα: Κουτσίνγκ.Η σημερινή μέρα θα ξεκινήσει με την ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τα δύο δημαρχεία (βόρειας και νότιας πόλης), το γραφικό Ταχυδρομείο, την ανοιχτή αγορά, το δικαστήριο και φυσικά το Μουσείο Σαραβάκ με αίθουσες αφιερωμένες στη φυσικής ιστορία, στη λαογραφία και στο… πετρέλαιο. Η μέρα μας θα συνεχιστεί με επίσκεψη στο πάρκο των Ουραγκοτάγκων, έναν χώρο φτιαγμένο ειδικά για την προστασία των ζώων αυτών.

9η μέρα : Κουτσίνγκ  - Μίρι.  Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μίρι, στο βόρειο τμήμα του Σαραβάκ . Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

10η μέρα: Μίρι – Μπρουνέι. Πρωινή ξενάγηση στο Μίρι όπου βλέπουμε  τον Καναδικό Λόφο και το 1ο πηγάδι με πετρέλαιο. Επισκεπτόμαστε το Μουσείο Πετρελαίου, τον Βουδιστικό ναό και την ανοιχτή αγορά. Στη συνέχεια αναχωρούμε  για το Σουλτανάτο του Μπρούνεϊ, τον ισλαμικό θύλακα στην βόρεια πλευρά  του Βόρνεο.

11η μέρα:  Μπρουνέι. Πρωινή ξενάγηση στην πρωτεύουσα Μπαντάρ Σερί Μπενγκαβάν που ξεκινά με την επίσκεψη στο τζαμί  OmarAliSaifuddien, στο τζαμί HassanilBolikiah και στο Εθνικό Μουσείο Στη συνέχεια περνάμε από την πλατεία OmarAli, την εμπορική γειτονία και το παλάτι του σουλτάνου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο τάφο – μαυσωλείο του Σουλτάνου Bolkiah και με επίσκεψη στο Μουσείο Βασιλικών εκθεμάτων όπου θα δούμε τα στέμματα, της βασιλικές άμαξες και τα δώρα στο Σουλτάνο από εκπροσώπους άλλων κρατών-χωρών. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη με πλοιάριο στο γραφικό WaterVillage με τις παράγκες χτισμένες πάνω σε πασσάλους στις όχθες του ποταμού.

12η  μέρα: Μπρουνέι – Κουάλα Λουμπούρ. Μεσημεριανή πτήση για την Κουάλα Λουμπούρ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

13η μέρα: Κουάλα Λουμπούρ – Αθήνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: €  2.290

Τιμή μονόκλινου : € 2.990

Φόροι αεροδρομίων , φιλοδωρήματα, βίζες εισόδου στις χώρες :  € 690

Πτήσεις : QatarAirways

17/04  Αθήνα – Ντόχα                               14.05 -  18.35

17/04  Ντόχα –  Κουάλα Λουμπούρ       20.00 – 08.25

29/04  Κουάλα Λουμπούρ  – Ντόχα       09.45 – 11.50

29/04  Ντόχα -  Αθήνα                               13.10 – 18.10

 

 σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Ημιδιατροφή  καθημερινά   
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  •  Αρχηγός εκδρομής  :  Παναγιώτης Ηλιάδης
  • Αχθοφορικά, μίας (1) αποσκευής κατ’ άτομο
  •  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • · Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
    • Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

Ταξιδιωτικά Έγγραφα: Απαραίτητη η φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού σας , 15 μέρες πριν από την αναχώρηση.

Σημείωση:Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά  χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.