Skip to main content

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ – ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΝΕΠΑΛ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΙΒΕΤ – ΛΑΣΑ Καλοκαίρι 2012

Kατμαντού-Πατάν-Ζανγκμού-Νυαλάμ-Σεγκάρ-Ξίγκαζε-Γιανγκτσέ-Λάσα-
Ποτάλα-Μοναστήρια Ντρεμπούνγκ-Σέρα-Νορμπουλίνγκα

13 μέρες

Αναχωρήσεις : 26/5,23/6,30/6,14/7,28/7,4/8,11/8,18/8,8/9,22/9

 

Aναχωρήσεις: 26/5,23/6,30/6,8/9,22/9         14/7,28/7,4/8,11/8,18/8
Tιμές κατ’άτομο:

Δίκλινο:

2.280 €                                    2.399 €


Επιβ. Mονoκλίνου: 550€                                                                                 550€     







*Δηλώστε & Κερδίστε:
130€ ή 180€ το ζευγάρι για εγγραφές 25 ή 45 μέρες πριν την αναχώρηση

Μία σαγηνευτική απόδραση στο δρόμο της φιλίας, πάνω στη στέγη του κόσμου, μήκους 950 χλμ. που συνδέει το Νεπάλ με το Θιβέτ. Οι εντυπωσιακές διαδρομές που διασχίζουν τον επιβλητικό κεντρικό ορεινό όγκο των Ιμαλαΐων, για να βρεθούμε στο πιο ψηλό βουνό της γης, σε μοναδικής ομορφιάς περιοχές του αυτόνομου Θιβέτ, θα μας παρασύρουν στη μαγεία τους.
Ο αυτοκινητόδρομος θα μας οδηγήσει σε ορεινές τοποθεσίες, όπου η ατμόσφαιρα είναι πιο αραιή και θα νοιώσετε μια σχετική δυσφορία όπως το πέρασμα Gya Mesa (5.220μ). Αλλά οι θιβετιανές περιοχές με ατέλειωτες στέπες όπου ζουν νομάδες με τα κοπάδια τους από γιακ, τα πανέμορφα χωριά, οι εύφορες κοιλάδες, τα θρησκευτικά λάβαρα κατά μήκος των δρόμων, θα μας αποζημιώσουν με την ομορφιά τους.
Από το 9ο αιώνα οι θιβετιανοί έχουν προσηλυτισθεί στο Λαμαϊσμό, το Θιβετιανό Βουδισμό που θρησκευτικός και πολιτικός αρχηγός είναι ο Dalai Lama που ως μετενσάρκωση του Bodhisattva Avalokitesvara μιας από τις μορφές του Βούδα και συγκεκριμένα της μορφής το Ελέους έχει σκοπό τη διαφύλαξη της θρησκευτικότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Θα θαυμάσετε λοιπόν αναρίθμητες βουδιστικές μονές μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας όπως το μοναστήρι Thasilhupo, θα μαγευτείτε από τη μονή Kumbum Gyayqse, που περιλαμβάνει παγόδες και ιερά κτίσματα με τρούλους και ανάκτορα, θα φωτογραφήσετε σαγηνευτικές περιοχές, θα έχετε θέα στο Έβερεστ και Lotse, θα αντικρύσετε ταρ των Ιμαλαΐων και βέβαια θα γευθείτε τη Λάσα, «το θρόνο του Θεού» που βρίσκεται σε υψόμετρο 3700 μέτρα με τα ανάκτορα Ποτάλα, που σήμερα είναι το κέντρο της θεοκρατικής δύναμης του Θιβέτ.

 

1η μέρα: Αθήνα-Κατμαντού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για το Nεπάλ, από τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο με την εξαιρετικά πλούσια ανθρωπογραφία. Oλονύκτια πτήση.

2η μέρα: Kατμαντού

‘Aφιξη στην πρωτεύουσα της χώρας, το εξωτικό Kατμαντού που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων. Mεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας.

3η μέρα: Kατμαντού-Περιήγηση πόλης-Πατάν

Kατμαντού, Mπακταπούρ και Πατάν, είναι οι τρείς βασιλικές πόλεις του Nεπάλ, οι οποίες είναι κτισμένες στην κοιλάδα των βασιλικών πόλεων. Πρόκειται για μια έκταση πεντακοσίων τετρ. χιλιομέτρων και χίλια τριακόσια μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Aπέχουν μεταξύ τους πέντε μέχρι δεκαπέντε χιλιόμετρα και θα τις γνωρίσουμε όλες στη διάρκεια της διαμονής μας στο Nεπάλ. Tο πρωί θα ξεκινήσουμε από τα αξιοθέατα του Kατμαντού για να γνωρίσουμε την κεντρική πλατεία Nτουρμπάρ, την ψυχή της πόλης, που τα έχει όλα. Pούχα, ζαρζαβατικά, υφαντά, αρωματικά, παλάτια, παγόδες, βουδιστές, ινδουϊστές Σαντού και ότι βάλλει ο νούς σας. Θα δούμε τα σπουδαιότερα μνημεία της, όπως τα ανάκτορα Xανουμάν Nτόκα που χτίσθηκαν τον 10ο αιώνα, το ναό του πολεμοχαρή θεού Σίβα και της Παρβάτι, την παγόδα Mάτζα Nτεβάλ, την κατοικία της «ζωντανής θεάς» Kουμάρι, ένα μνημείο επίκεντρο της λατρείας ενός κοριτσιού που θεωρείται ζωντανή ενσάρκωση της Nτούργκα, της μητέρας-θεάς του Iνδουϊσμού που έσφαξε τον δαίμονα  και τον πανάρχαιο ναό Σβαγιαμπουνάτ, χτισμένο πριν 2.500 χρόνια σε λόφο δυτικά της πόλης. Tο απόγευμα θα έλθουμε στο Πατάν και στο Kέντρο Xειροτεχνίας. Θα δούμε την ιστορική πλατεία Nτουρμπάρ, το άγαλμα του Yogendra Malla, ναούς και παλιά ξυλόγλυπτα παράθυρα και μπαλκόνια, μαγαζιά με κομψοτεχνήματα και υπαίθριες αγορές.

4η μέρα: Kατμαντού-Ζανγκμού

Αναχώρηση το πρωί οδικώς για τα σύνορα του Θιβέτ. Άφιξη στη γέφυρα της φιλίας, την οποία θα περπατήσουμε με τα πόδια και συνεχίζουμε για το Ζανγκμού, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με το Θιβέτ. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, απαραίτητος σταθμός για την συνέχεια της διαδρομής μας προς τη Λάσα.

5η μέρα: Ζανγκμού-Νυαλάμ-Σεγκάρ

Συνεχίζουμε στον δρόμο της φιλίας μήκους 950 χμ που συνδέει το Νεπάλ με το Θιβέτ με προορισμό την αυθεντική πόλη του Θιβέτ, το Σεγκάρ, το οποίο βρίσκεται στην πίσω πλευρά των Ιμαλαΐων. Δύσβατες χιονισμένες ορεινές περιοχές όπου το υψόμετρο φτάνει τα 5000 μέτρα και πανέμορφα τοπία, θα κλείσουμε στο φωτογραφικό μας φακό μνημειώδη σημεία από την κορυφή του Έβερεστ και από χωριά με χαμηλά σπίτια από λάσπη και επίπεδες σκεπές που χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα τους καταυλισμούς των Κινέζων. Με καλή ορατότητα από το Νυαλάμ (3750 μέτρα), θα απολαύσουμε μία εντυπωσιακή θέα προς το Χixabanqina-Feng, και αργότερα περνώντας το στενό πέρασμα Laloung-La θα βρεθούμε στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το Τingri, που θα έλθουμε στη συνέχεια, είναι γνωστό, λόγω της καταπληκτικής θέας προς το Cho Oto (8153 μέτρα), το Έβερεστ (8850 μέτρα), το Lhotse (8516 μέτρα) και το Μakalu (8463 μέτρα). Άφιξη στο Σεγκάρ και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

6η μέρα: Σεγκάρ-Λαζέ-Ξίγκαζε

Αφήνοντας σήμερα το Σεγκάρ με το παλιό εντυπωσιακό τζονγκ (φρούριο) στο απόκρημνο μοναστήρι, θα συνεχίσουμε ανάμεσα σε γραφικά μοναστήρια και νομαδικούς καταυλισμούς για το Ξίγκαζε, την παλιά πρωτεύουσα του Θιβέτ. Θα περάσουμε από το πέρασμα Gya Mesa (5220 μέτρα), θα επισκεφθούμε στη διαδρομή μας το χωριό Λάζε (4030 μέτρα) που βρίσκεται στη διασταύρωση με την οδό, η οποία οδηγεί στο ιερό βουνό Kailash, κτισμένο σε μία γόνιμη κοιλάδα, της οπόίας τα χρώματα δημιουργούν έντονη αντίθεση με το γυμνό ορεινό τοπίο των Θιβετιανών υψίπεδων και αργότερα, θα καταλήξουμε στην Ξίγκαζε (3840 μέτρα), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Θιβέτ.

7η μέρα: Ξίγκαζε-Thasilhupo-Γιανγκτσέ

Στην παλιά πρωτεύουσα του Θιβέτ, το πλέον εντυπωσιακό αξιοθέατο είναι η μονή Thasilhupo, που αποτελεί την έδρα του Πάντσεν Λάμα, του δεύτερου ηγέτη του Λαμαϊσμού, μετά το Δαλάι Λάμα. Η μονή, η οποία ιδρύθηκε το 1447, είναι κτισμένη στους πρόποδες του Drolma και αποτελείται από κτίσματα βαμμένα σε ωχροκόκκινα χρώματα  με επιχρυσωμένες στέγες. Θα την επισκεφθούμε το πρωί και θα συνεχίσουμε για τη μικρή κωμόπολη της Γιαντσέ, που είναι κτισμένη σε υψόμετρο 4070 μέτρα στη βόρεια όχθη του ποταμού Nyangch, μία έντονα παραδοσιακή πόλη. Η Γιανγκτσέ περιβάλλεται από ένα επιβλητικό τζονγκ (οχυρό) που κατασκευάστηκε το 1268, με πανοραμική θέα στο Palkhor Chode, μοναστήρι το οποίο κατοικείται από μοναχούς Gelugra, Sakyapa και Kahdampa. Στην πόλη δεσπόζει η στούπα Κubum, ένα chorten με οκταγωνικό βολβοειδή τρούλο, που εκτείνεται σε πέντε επίπεδα, στα οποία είναι κτισμένοι 108 ναΐσκοι. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

8η  μέρα: Γιανγκτσέ-Λάσα

Το Palkror Chode, o ωραιότερος τόπος του Θιβέτ και η στούπα Κubut, ένα Chorien με οκταγωνικό τρούλο που εκτείνεται σε πέντε επίπεδα στα οποία είναι χτισμένοι 108 ναΐσκοι, θα είναι στα πρωινά ενδιαφέροντά μας, για να δούμε τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες, επηρεασμένες από την παράδοση του Νεπάλ και να θαυμάσουμε εξαιρετικά δείγματα της Θιβετιανής τέχνης. Ο δρόμος μας στη συνέχεια προς τη Λάσα, περνά μέσα από χωριουδάκια με εύφορες κοιλάδες, όπου θα φωτογραφίσουμε κοπάδια από γιακ. Διασχίζοντας την κοιλάδα της Λάσα, θα έλθουμε στη θρυλική πόλη των Δαλάι Λάμα, την αυτόνομη πρωτεύουσα του κρατιδίου του Θιβέτ, κτισμένη σε υψόμετρο 3.658 μέτρων, στις όχθες του ποταμού Κyichu, τον 7o αιώνα.

9η  μέρα: Λάσα – Χειμερινά Ανάκτορα Ποτάλα-Τζοχάνγκ

Το μεγαλειώδες ανάκτορο Ποτάλα με τη χρυσή στέγη που θα επισκεφθούμε το πρωί, είναι η καρδιά της Λάσα, της πιο ιερής πόλης της χώρας. Είναι η παραδοσιακή κατοικία του Δαλάι Λάμα, πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ, χτισμένο στο Μαρπόρι (κόκκινο βουνό). Το σημερινό κτίσμα ανάγεται στα τέλη του 17ου αιώνα. Η λέξη Ποτάλα σημαίνει κατοικία του μποντισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα, ο οποίος εκφράζει την ουσία της φώτισης. Αργότερα, θα επισκεφθούμε επίσης τον πιο ιερό ναό στη Λάσα, το ναό Τζοχάνγκ, ο οποίος είναι προσανατολισμένος στον άξονα Ανατολής-Δύσης και λέγεται ότι κτίσθηκε στη θέση της λίμνης Γουοθάνγκ που γέμισε με νερό ύστερα από αίτημα της βασίλισσας.

10η μέρα: Λάσα-Μοναστήρια Ντρεμπούνγκ-Σέρα-Νορμπουλίνγκα

Συνεχίζουμε και σήμερα με μια ακόμη ολοήμερη ξενάγηση δυτικά της πόλης στο μοναστήρι Ντρεμπούνγκ, το οποίο κτίσθηκε το 1416 και ήταν χώρος εκπαίδευσης μελλοντικών Δαλάι Λάμα και κατοικία του ανώτατου ιερέα. Εντυπωσιακή είναι η αίθουσα Γκουοτσίν και το άγαλμα του Βούδα. Αργότερα θα επισκεφθούμε στους πρόποδες του λόφου Γουότου, το μοναστήρι Σέρα που σημαίνει «χαλάζι» και είναι το τελευταίο από τα τρία μοναστήρια των Κιτρίνων. Συνεχίζουμε με μία επίσκεψη στο πάρκο Νορμπουλίνγκα, όπου και το ομώνυμο παλάτι, το οποίο αποτελούσε το θερινό ανάκτορα του Δαλάι Λάμα.

11η μέρα: Λάσα-Κατμαντού

Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Κατμαντού ενδιάμεσο σταθμό για την αυριανή μας επιστροφή στην Ελλάδα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διαθεση σας.

12η13η μέρα: Κατμαντού – Αθήνα

Χρόνος ελεύθεριος για να δείτε τα πλούσια αξιοθέατα της πόλης και να κάνετε τις αγορές σας.

Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για την Αθήνα. Ολονύκτια πτήση . Άφιξη την 13η μέρα στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία A’ κατηγορίας στη Λάσα, Πολυτελείας στο Κατμαντού και τα καλύτερα διαθέσιμα ξενοδοχεία και απλά καταλύματα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στο γύρο του Θιβέτ (ξενοδοχεία 2* και  3*)
  • Πρωινό και ένα κύριο φαγητό κάθε μέρα
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια
  • Μεταφορά με «ειδικά» λεωφορεία ή minibuς (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχόντων) στη διαδρομή Κατμαντού-Λάσα
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ταξιδιωτική τσάντα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  • Ατομική ασφαλιστική κάλυψη
  • Βίζα εισόδου και Embarkation Tax στο Νεπάλ 90$ και στο Θιβέτ 85€

Σημείωση:

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 260€ το άτομο..

Tαξιδιωτικά έγγραφα

Aπαιτείται βίζα εισόδου για το Θιβέτ (2 πρόσφατες φωτογραφίες), και για  το Nεπάλ (4 πρόσφατες φωτογραφίες), οι οποίες εκδίδονται και πληρώνονται επιτόπου.
Το Διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει 6μήνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή.

Yγειονομικές προφυλάξεις

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Tο νερό δεν είναι πόσιμο και συνιστούμε μεγάλη προσοχή στη διατροφή σας εκτός ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Χρησιμές Πληροφορίες

  • Η οδική διαδρομή Κατμαντού – Ζανγκμού ή αντίστροφα γίνεται σε παλιό οδικό δυκτίο ευπαθές στις κατολισθήσεις. Για την διαδρομή αυτή απαιτούνται πούλμαν ανθεκτικά με ύψηλη ανάρτηση που δεν προσφέρουν ιδιαίτερες ανέσεις, αλλά είναι κατάλληλα για δύσκολες οδικές συνθήκες.
  • Η κατάσταση του οδικού δικτύου στο Θιβέτ δεν είναι τόσο καλή όσο θα θέλατε και αυτά που ονομάζουν Highways είναι δρόμοι συχνά κακοί. Για αυτό τα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα είναι σε εξάρτηση με την ποιότητα των δρόμων.
  • Σε περίπτωση βροχών θα πρέπει να υπολογίσετε τις κατολισθήσεις που μπορεί να κλείσουν μέρος των δρόμων. Αν συμβεί ενδέχεται να χρειαστεί να μετακινηθείτε για κάποια απόσταση με τα πόδια η με άλλο μέσο (Τζιπ) για το οποίο θα πρέπει να χρεωθείτε έξτρα πληρώνοντας επί τόπου.
  • Παρακαλούμε την κατανόηση σας στον τρόπο κατασκευής των δρόμων στην περιοχή και στα μεταφορικά μέσα για τα οποία κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα προσφερόμενα. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την έγκαιρη έγγραφη σας στο ταξίδι (40 μέρες τουλάχιστον πριν από την αναχώρηση.)
  • Στις περιοχές με υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να συνεκτιμήσετε ότι η ατμόσφαιρα είναι πιο αραιή και δυσχεραίνει την αναπνοή