Skip to main content

Κεντρική Ασία: ο αυτοκινητόδρομος του Παμίρ Ιούνιος 2020 από 3790,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 23/6 - 21 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα – Ντουσαμπέ (ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Τατζικιστάν και την πρωτεύουσα Ντουσαμπέ.

 

2η ημέρα: Ντουσαμπέ (φρούριο Χισάρ – Κοιλάδα Βαρζόμπ)

 

Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με το τοπίο και τα περίχωρα της Τατζίκικης πρωτεύουσας. Θα επισκεφτούμε το φρούριο Χισάρ που θεωρείται από τα πιο αξιόλογα μνημεία της περιοχής, καθώς και τον αναστηλωμένο μεντρεσέ του 16ου αιώνα που στεγάζει ένα μικρό μουσείο.  Εν συνεχεία, θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Βαρζόμπ, βόρεια του Ντουσάνμπε, για να γνωρίσουμε ένα από τα διάσημα και ιστορικά ορεινά περάσματα της αρχαίας Σογδιανής, τον αυχένα Ανζόμπ στα 3.373 μέτρα. Επιστροφή στην πρωτεύουσα, διανυκτέρευση. 

 

3η ημέρα: Ντουσαμπέ – Καλαϊχούμ

 

Από σήμερα ξεκινά μια νέα ενότητα για το ταξίδι μας, η λιγότερο προσιτή και η πιο περιπετειώδης. Θα ξεκινήσουμε από το Ντουσάνμπε για να διασχίσουμε τον περίφημο δρόμο Μ41, έναν σοβιετικό, στρατιωτικό, ορεινό δρόμο που χαράχτηκε πάνω στα αρχαία μονοπάτια που ένωναν τη Βακτριανή με την Κίνα.  Είναι μια εμπειρία που θα διαρκέσει μέρες και θα μας οδηγήσει σε απάτητες κοιλάδες και απίστευτης ομορφιάς τοπία, περνώντας από διαδοχικούς αυχένες και περάσματα, παράλληλα με τα σύνορα του  Αφγανιστάν.  

Αρχικά, θα διανύσουμε το πέρασμα Χαμπουραμπάντ στα 3252 μέτρα και θα μπούμε στην περιοχή του Παμίρ και της φυλής Μπαντακσανί. Πιο απομονωμένοι και συντηρητικοί πληθυσμοί, άλλες φορεσιές, άλλες διάλεκτοι κι έθιμα… μπαίνουμε σε μια περιοχή που, μέχρι πριν λίγα χρόνια, δεν είχε καμία επαφή με την κεντρική διοίκηση και μάλιστα υπήρξε και θέατρο συρράξεων ανάμεσα στο στρατό κα τοπικά αποσχιστικά κινήματα. Γενικότερα στο Παμίρ έχουν αναγνωριστεί επτά διαφορετικές τοπικές διάλεκτοι, που ουσιαστικά ορίζονται από την ίδια την απροσπέλαστη γεωγραφία αυτής της ορεινής ζώνης.  Προορισμός μας αυτήν την πρώτη μέρα στο Παμίρ, θα είναι η πόλη Καλαϊχούμ, στην κοιλάδα του ποταμού Παντζ, τα νερά του οποίου οδηγούν στον μεγάλο Αμου Νταρυά (ο Ώξος ποταμός της αρχαιότητας). Διανυκτέρευση. 

 

4η ημέρα: Καλαϊχούμ – Χορόγκ

 

Ολόκληρη η σημερινή διαδρομή κινείται κατά μήκος των συνόρων του Αφγανιστάν που θα βρίσκεται στα δεξιά μας, στην άλλη όχθη του ποταμού Παντζ. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την ιστορία της ευρύτερης περιοχής, που ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως Βακτριανή, θα εμπεδώσουμε το τοπίο και τη στρατηγική του σημασία στους αρχαίους εμπορικούς δρόμους, θα μας απασχολήσει, όπως είναι λογικό, και το πρόσφατο πολεμικό – γεωπολιτικό παρελθόν που έφερε το Αφγανιστάν στο παγκόσμιο προσκήνιο. Προορισμός μας η πόλη του Χορόγκ, στη συμβολή των ποταμών Παντζ και Γουντ, που είναι το διοικητικό κέντρο του Παμίρ και βασικός σταθμός για κάθε ταξιδιώτη στη περιοχή. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Χορόγκ (ξενάγηση)

 

Η πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής Γκόρνο Μπαταχσάν βρίσκεται σε υψόμετρο 2.200 μέτρα υψόμετρο και έχει περίπου 30.000 κατοίκους. Να σημειώσουμε άλλωστε, ότι η περιοχή αυτή αποτελεί το 45% της συνολικής έκτασης της χώρας και φιλοξενεί μόλις το 3% του πληθυσμού της. Από τα αρχαία χρόνια, το Χορόγκ αποτελούσε σημείο συνάντησης και ξεκούρασης εμπόρων και κτηνοτρόφων, πέρασμα για στρατεύματα και εισβολείς, μια κιβωτός καλλιεργειών και ηρεμίας ανάμεσα σε πανύψηλα, γυμνά βουνά, που μοιάζουν με αδιαπέραστο τοίχο. Είμαστε στην καρδιά του Παμίρ και θα μείνουμε στην μικρή αυτή πόλη για μια μέρα, για να δούμε το τοπικό μουσείο, το βοτανικό κήπο και τον τόπο λατρείας και συνάντησης Τζαμάατ-χανά. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Χορόγκ – Γιαμγκ

 

Σήμερα θα προχωρήσουμε στα ενδότερα της οροσειράς του Παμίρ, μιας από τις πιο ορεινές περιοχές στον κόσμο, γεωγραφικό και πολιτιστικό όριο ανάμεσα στον αρχαίο περσικό κόσμο και την Κίνα. Είμαστε σε περιοχές που χαρτογραφήθηκαν μόλις τη δεκαετία του 1920 και είχαν μεγάλη στρατηγική σημασία, καθώς βρίσκονταν στα όρια της σφαίρας επιρροής της Ρωσίας και την Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Ο δρόμος που εμείς ακολουθούμε υπήρξε για αιώνες δρόμος καραβανιών και η σημερινή του κατάσταση, λόγω του παρατεταμένου χειμώνα, δεν διαφέρει πολύ από την αρχική μορφή του απολύτως απαραίτητου μονοπατιού. Κινούμαστε πάλι κοντά στα αφγανικά σύνορα και ανάμεσα σε κορυφογραμμές που ξεπερνούν τα 5000 μέτρα σε υψόμετρο. Διανυκτέρευση στην τοποθεσία Γιαμγκ σε σπίτι – ξενώνα της περιοχής.

 

7η ημέρα: Γιαμγκ (ξενάγηση) – Γιαμτσούν – Λανγκάρ

 

Το πρωινό μας θα είναι αφιερωμένο στην ιστορία και την κουλτούρα της περιοχής, καθώς θα επισκεφθούμε το μουσείο του Σούφι αστρονόμου και ποιητή Μουμπορακί Βαχονί. Θα μάθουμε για το παραδοσιακό όργανο ρουμπάμπ και την κατασκευή του, για τα χαλιά που φτιάχνουν οι γυναίκες του Παμίρ, και ύστερα θα επισκεφθούμε  το χωριό Γιαμτσούν με το ομώνυμο κάστρο του και τις θερμές πηγές Μπίμπι Φατίμα. Και όλα αυτά μέσα σε σύντομες διαδρομές, ανάμεσα στις υπέροχες κοιλάδες και βουνοκορφές του Παμίρ. Μετά το μεσημέρι θα συνεχίσουμε προς το Λανγκάρ και θα δούμε από απόσταση τον ιστορικό «διάδρομο Γουαχάν» που ενώνει το Αφγανιστάν με τη Δυτική Κίνα. Η λωρίδα αυτή γης, που έχει πλάτος από 13 έως 60 χλμ, ορίζεται στα βόρεια από το Παμίρ και στα νότια από το Καρακορούμ και έθετε μία ουδέτερη ζώνη ασφαλείας ανάμεσα στη Ρωσική Αυτοκρατορία και το Βρετανικό τότε Πακιστάν. Βρισκόμαστε πλέον στα 2800 μέτρα υψόμετρο. Διανυκτέρευση σε σπίτι – ξενώνα της περιοχής.

 

8η ημέρα: Λανγκάρ – Αλισούρ – Μουργκάμπ

 

Πρωινή αναχώρηση κι επίσκεψη του μαυσωλείου Μαζάρ ι Σαχ Καμπάρ (άρχοντας του Ήλιου) πριν πάρουμε το δρόμο για τα βορειοανατολικά, πάντοτε παράλληλα με ποταμούς και την κοιλάδα Γουαχάν. Θα διασχίσουμε διαδοχικά ορεινά περάσματα, το Χαργκούς στα 4.344 μ. και το Ναουζετάς στα 4.314 μ. Θα περάσουμε από τον οικισμό Αλισούρ στα 3.860 μ. και θα μπούμε σε ένα επιβλητικό και άνυδρο ορεινό τοπίο για να φτάσουμε σε έναν ακόμα αυχένα στα 3.130 μ. Άφιξη στο Μουργκάμπ, στα 3.610 μέτρα. Εκεί θα ξαναβρούμε την κεντρική οδική αρτηρία του Παμίρ, στις όχθες του ποταμού Μουργκάμπ. Η μικρή αυτή πόλη έχει 6.500 κατοίκους και είναι η πόλη με το μεγαλύτερο υψόμετρο στη χώρα. Κτίστηκε ως προκεχωρημένο φυλάκιο των Ρώσων στα τέλη του 19ου αιώνα και αναπτύχθηκε μέσα από το εμπόριο των νομάδων της περιοχής και ως παραμεθόριος ζώνη. Είναι ένα μέρος που έχει κρύο σχεδόν όλο το χρόνο, δίνει την εντύπωση του απόκοσμου κι μακρινού μέρους, δίπλα στο οποίο δεσπόζουν γυμνά βουνά που σκιάζουν μόνιμα τις ταπεινές γιούρτες. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Μουργκάμπ – Σάρυ Τας (ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ)

 

Μια ακόμα υπέροχη μέρα μας περιμένει, ένας στόχος για κάθε ταξιδιώτη που ψάχνει το διαφορετικό. Σήμερα θα πάρουμε το δρόμο για τα σύνορα με το Κιργιστάν, ένα από τα πιο ορεινά και απομακρυσμένα συνοριακά περάσματα. Το Ακμπατάι είναι το πιο ορεινό σημείο του δρόμου του Παμίρ, στα 4.655 μέτρα. Μια διαδρομή μέσα από μια «ορεινή έρημο» και με ατέλειωτες κορυφογραμμές να μας συνοδεύουν, θα μας οδηγήσει στο πέρασμα Κυζύλ Αρτ (4.300 μ.), όπου βρίσκονται τα σύνορα και στη λίμνη Καρακούλ από όπου, ανάλογα με τις συνθήκες, φαίνεται η κορυφή Λένιν (7.134 μ.) η πιο ψηλή της βόρειας οροσειράς του Παμίρ, που βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών. Συνέχεια για το χωριό της Κιργιζίας Σάρυ Τας («κίτρινη πέτρα») που είναι σημαντικός κόμβος, στα 3.100 μέτρα, ανάμεσα στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και τη Δυτική Κίνα. Διανυκτέρευση

 

10η ημέρα: Σάρυ Τας – Πέρασμα Ιρκεστάμ – Κασγκάρ (KINA)

 

Μια μέρα περιπέτειας και ταξιδιωτικής πρόκλησης ξεκινά, ακολουθώντας τους πολύπλοκους υπολογισμούς ανάμεσα σε ώρα Κιργιστάν κα ώρα Κίνας. Προορισμός μας κατ’ αρχήν το ορεινό, συνοριακό, πέρασμα Ιρκεστάμ, το πιο δυτικό άκρο της Κίνας, όπου θα βρίσκεται ένα πρώτο σημείο ελέγχου. Θα διανύσουμε τα πρώτα χιλιόμετρα στη Δυτική Κίνα, στην περιοχή Βου-τσιά (Wuqia - Ulugchat), σε αχανείς και έρημες περιοχές από όπου για αιώνες περνούσαν, έμποροι, καραβάνια, προσκυνητές και τυχοδιώκτες – εξερευνητές. Η κουλτούρα της περιοχής είναι κουλτούρα νομάδων μουσουλμάνων που έπρεπε να ταξιδεύουν για μέρες για να δουν τους πρώτους εκπροσώπους της κινεζικής διοίκησης. Κάτι τέτοιο θα κάνουμε κι εμείς. Μετά από μια πολύωρη διαδρομή, θα καταλήξουμε στον προορισμό που έψαχναν όλα τα καραβάνια : την περίφημη πόλη – αγορά του Κασγκάρ. Μετά από πολλές μέρες, θα αφήσουμε τα βουνά και θα δούμε μια μεγάλη πόλη. Μια νέα ενότητα ξεκινά για το ταξίδι μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Κασγκάρ – εκδρομή στη λίμνη Καρακούλ

 

Σήμερα, θα ξαναβρούμε το δρόμο προς τα υπέροχα ορεινά τοπία της περιοχής. Αυτή τη φορά, θα προσεγγίσουμε την οροσειρά του Καρακορούμ, που αποτελεί φυσικό όριο ανάμεσα σε Κίνα και Πακιστάν. Αφού περάσουμε από χωριά της περιοχής και θαυμάσουμε τον ανέγγιχτο τοπίο, θα φτάσουμε στη λίμνη Καρακούλ, που βρίσκεται περίπου 190 χλμ από το Κασγκάρ. Σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή της Δυτικής Κίνας κατοικούν Κιργίζιοι νομάδες που διατηρούν ολοζώντανη τη νομαδική τους κουλτούρα και τη γλώσσα τους. επιστροφή το απόγευμα στο Κασγκάρ.

 

12η ημέρα: Κασγκάρ – Ξενάγηση και τοπική αγορά

 

Σήμερα θα περάσουμε ολόκληρη τη μέρα μας στην μεγάλη αυτή πόλη – σταθμό πάνω στο δρόμο του μεταξιού, το Κασγκάρ. Θα δούμε τα μεγάλα τζαμιά και μνημεία της πόλης που χρονολογούνται κυρίως από τον 15ο αιώνα, μια εποχή άνθιση των μουσουλμανικών βασιλείων στη περιοχή. Είναι όμως και ημέρα αγοράς. Μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη διατηρείται η παράδοση της ζωοπανήγυρης και εμποροπανήγυρης, ένα σημείο συνάντησης για τους νομάδες των γύρω περιοχών, ένας τόπος κοινωνικοποίησης και εμπορικής ανάπτυξης για αιώνες. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη σε τοπικά εργαστήρια λαϊκής τέχνης και ελεύθερο χρόνο στη πόλη. Το πέρασμα από το Κασγκάρ είναι η επιτομή της ιδέας και της ουσίας του δρόμου του μεταξιού και είναι μια επίσκεψη κατανόησης της φύσης και των ανθρώπων που είδαμε τις προηγούμενες μέρες στα ορενά περάσματα.  

 

13η ημέρα: Κασγκάρ – Πτήση για Ουρούμτσι (ξενάγηση)

 

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Κασγκάρ από όπου θα πετάξουμε για την πόλη Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της επαρχίας Σινιάνγκ. Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σενιάνγκ: είναι κατά γενική ομολογία το πιο σπουδαίο μουσείο στον λεγόμενο «Δρόμο του Μεταξιού», όπου και μία ολόκληρη μέρα δεν είναι αρκετή για να δει κανείς με επαρκή χρόνο όλα τα εκθέματά του. Σε αυτά συγκαταλέγονται και οι μούμιες της Σενιάνγκ, ένα αμφιλεγόμενο έκθεμα μεγάλης ωστόσο ιστορικής αξίας. Διανυκτέρευση

 

14η ημέρα: Ουρούμτσι – Τουρπάν

 

Θα κατευθυνθούμε οδικώς προς την ιστορική τοποθεσία Τουρπάν, μια καλά διατηρημένη πόλη στα όρια της ερήμου. Εκεί, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο Τζιαο Χε, ενός οικισμού που γνώρισε ακμή από τον 1ο αι π.Χ. ως τον 5ο αι. μ.Χ. Στην ίδια περιοχή σώζονται ερείπια από βουδιστικές στούπες, σε ένα ιδιαίτερο παράδειγμα διαδοχής θρησκειών και πολιτισμών. Μαθαίνουμε για το πέρασμα της δυναστείας Τανγκ και των Μογγόλων κα την έλευση του Ισλάμ σε αυτά τα μακρινά μέρη. Θα δούμε επίσης το περίφημο σύστημα άρδευσης Καρέζ που μετέφερε νερό από μεγάλη απόσταση, για να δώσει ζωή στη άνυδρη έρημο. Μέρος της σημερινής περιήγησης θα είναι και ο μεγάλος μιναρές Εμίν που κτίστηκε τον 18ο αιώνα. Διανυκτέρευση στο Τουρπάν.

 

15η ημέρα: Τουρπάν – Σαν Σαν

 

Σήμερα θα επισκεφτούμε ένα από τα πιο αξιόλογα μουσεία της περιοχής, το μουσείο του Τουρπάν, με τις περίφημες μούμιες από τους τάφους Αστάνα, πλούσια κτερίσματα και ευρήματα που διηγούνται την ιστορία του δρόμου του μεταξιού. Στη συνέχεια θα μεταβούμε οδικώς στην τοποθεσία Σαν Σαν που βρίσκεται σε ένα λεκανοπέδιο κοντά στα βουνά Τιεν Σαν και την έρημο Τακλαμακάν. Παραμένουμε στην ευρύτερη περιφέρεια του Ουρούμτσι με τις πολύ ενδιαφέρουσες τοπικές ιδιομορφίες, τις διαφορετικές εθνότητες και γλώσσες που ορίζονται από την γεωγραφία και ιστορικά γεγονότα. Στο Σαν Σαν θα δούμε και ξεκάθαρο ερημικό τοπίο, ένα στοιχείο της μεγάλης ποικιλίας βλάστησης και ζωής που συνυπάρχουν στην ίδια περιοχή. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Σαν Σαν – Μουλέι Τσι Τάι

 

Προορισμός μας σήμερα η Καζάκικη Αυτόνομη Περιφέρεια του Μουλέι που βρίσκεται στη Δυτική Κίνα. Είμαστε στα όρια του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου της Μογγολίας και πάντοτε κοντά στα βουνά του ουρανού Τιεν Σαν. Επίσκεψη – περιήγηση στο Μουλέι και συνέχεια για την τοποθεσία Τσι Τάι όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

17η ημέρα: Τσι Τάι – Σι Χε Τζι

 

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στην επαρχία της Δυτικής Κίνας για να φτάσουμε σε ένα από τα διοικητικά – εκπαιδευτικά κέντρα της περιοχής, την πόλη Σι Χε Τζι. Εδώ θα καταλάβουμε καλύτερα το πρότυπο ανάπτυξης αυτών των μακρινών επαρχιών, βασισμένο στις υποδομές και την αγροτική εκμετάλλευση. Βρισκόμαστε πάντοτε στη χώρα των μουσουλμάνων Ουιγούρων και θα μιλήσουμε για την «ένταξη» αυτής της πολυπληθούς μειονότητας στο κινεζικό κράτος και τα μακροχρόνια προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτή η πολιτική – διοικητική διαδικασία. Στις διαδρομές μας θα πάρουμε κα μια ιδέα για το πώς, μέσα σε λίγα χρόνια, οι νομαδικοί πληθυσμοί σχημάτισαν οργανωμένους οικισμούς και πως το οδικό δίκτυο άλλαξε τον εθνολογικό χάρτη της περιοχής. Άφιξη στην πόλη Σι Χε Τζι και σύντομη περιήγηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  

 

18η ημέρα: Σι Χε Τζι – Λίμνη Σαϊράμ – Γι Λι

 

Η διαδρομή μας πλέον θα μας φέρει στα πιο δυτικά. Έχουμε πάρει το δρόμο εξόδου από την Κίνα και ξαναβρισκόμαστε σε μέρη όπου οι γιούρτες κάνουν την εμφάνισή τους στα βοσκοτόπια και τα χωριά. Προορισμός μας είναι η λίμνη Σαϊράμ που βρίσκεται στα 2.070 μέτρα και αποτελεί για χιλιάδες χρόνια σημείο συνάντησης για κοπάδια και νομάδες. Η λίμνη εκτείνεται σε ένα μήκος 30 χλμ και τροφοδοτείται από τους αιώνιους παγετώνες της οροσειράς Τιεν Σαν. Σήμερα θα διανυκτερεύσουμε στην επαρχιακή πόλη Γι Λι (ή Ιλι) που βρίσκεται περίπου 100 χλμ. μακριά από τη λίμνη. Είμαστε στη βορειοδυτική άκρη της Κίνας, σε μια ζώνη που κατοικείται κυρίως από τουρκόφωνους Καζάκους, ανάμεσα σε ορεινές στέπες και μεγάλες οροσειρές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

19η ημέρα: Γι Λι – πέρασμα Κοργκός (ή Χορκός) – Φαράγγι Σαρύν – Αλμάτυ (ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ)

 

Σήμερα θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί για να διασχίσουμε ένα από τα πιο στρατηγικά συνοριακά περάσματα στον κόσμο. Μετά από 90 χλμ. θα φτάσουμε στην πόλη Κοργκάς (ή Κ(Χ)οργκός), μια παραμεθόριο κινεζική πόλη που έχει 85.000 κατοίκους και μεγάλη εμπορική δραστηριότητα. Είναι ο «νέος δρόμος του μεταξιού». Μια πόλη που αποκτά συνεχώς νέες υποδομές, νέες σιδηροδρομικές γραμμές και εμπορευματικούς σταθμούς. Είναι μια εμπορική «γέφυρα» για τα προϊόντα, την ενέργεια, τους ίδιους τους λαούς, ανάμεσα στην τεράστια Κίνα και τον ρωσόφωνο κόσμο που ξεκινά από εκεί. Μετά τις διατυπώσεις στα σύνορα, ένας νέος δρόμος θα μας οδηγήσει μέσα από τις στέπες του βορειοανατολικού Καζακστάν προς το περίφημο φαράγγι Σαρύν. Μετά από μια στάση για φωτογραφίες σε αυτό τον υπέροχο γεωλογικό σχηματισμό, θα συνεχίσουμε για την παλιά πρωτεύουσα του Καζακστάν, τη πόλη Αλμάτυ, που θα είναι και ο τελικός σταθμός αυτού του μεγάλου οδοιπορικού.

 

20η ημέρα: Αλμάτυ (ξενάγηση)

 

Η Άλμα Άτα, ή Αλμάτυ, είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν, πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1997 και σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο. Στη γνωριμία μας σήμερα με την πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Πάρκο Πανφίλοφ και τον Καθεδρικό Ναό Ζένκοφ. Το Εθνικό Μουσείο, τα τεράστια μέγαρα και μνημεία και η κεντρική πλατεία θα ολοκληρώσουν το πρώτο τμήμα της ξενάγησής μας. Το απόγευμα θα βγούμε από τις κεντρικές γειτονιές της πόλης για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπογραφία της, κατευθυνόμενοι προς το φαράγγι Μεντέο. Διανυκτέρευση στο Αλμάτυ.

 

21η ημέρα: Αλμάτυ – Πτήση επιστροφής

 

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/6/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3790 € 750 €
  Twin Room 3790 € 750 €
  Triple Room 3790 € 750 €
  Single Room 4540 € 750 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ  :  140 €

+ BIZA ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ  :  65 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 2*, 3*, 4* και 5* και πανδοχεία/guest houses. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ταξίδι  απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες. Κατά τη διάρκεια του κομματιού από την Ντουσαμπέ μέχρι Σάρυ Τας θα μείνουμε σε μικρά ξενοδοχεία και 3 διαν/σεις σε guest houses (δηλαδή σπίτια) πολύ βασικών ανέσεων. Υπάρχει κάποια περίπτωση για κάποιες διαν/σεις να έχουμε κοινό μπάνιο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πλήρης διατροφή στην Κίνα.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται    

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζες,  επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €750

ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται αίτηση, έγχρωμη φωτοτυπία διαβατηρίου (με 6μηνη ισχύ), μία έγχρωμη φωτογραφία, τα οποία παραδίδονται στα γραφεία μας τουλάχιστον δέκα (10) εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση, μαζί με μια έγχρωμη φωτογραφία. Για τους ανήλικους απαιτείται συμπληρωματικά ταυτότητα ή πιστοποιητικό γέννησης στα αγγλικά. Κόστος βίζας: €140

ΒΙΖΑ ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται αίτηση (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και αν ο ταξιδιώτης είναι έγγαμος ή άγαμος), έγχρωμη φωτοτυπία διαβατηρίου (με 6μηνη ισχύ) σε ηλεκτρονική μορφή. Κόστος βίζας: €65

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο του Παμίρ είναι ένα ταξίδι απαιτητικό. Σε ορισμένα μάλιστα κομμάτια του, όπως στο M41, οι επιλογές διαμονής και εστίασης είναι πολύ, πολύ περιορισμένες. Ο επισκέπτης που τυχόν δεν είναι συνηθισμένος, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Επιπρόσθετα, σε τοποθεσίες με υψηλό υψόμετρο, κάποιοι ταξιδιώτες με όχι τόσο καλή φυσική κατάσταση ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες με την αρτηριακή πίεση. Σε μεγάλα κομμάτια της διαδρομής δεν υπάρχουν λύσεις έκτακτης ανάγκης αν παρουσιαστεί κάποιο περιστατικό υγείας, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως σε κάθε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ίδια  μέσα.