Skip to main content

Ζούγκλα και φυλές Σουμάτρας με Πρωτοχρονιά στην κοσμοπολίτικη Σιγκαπούρη! | Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025 τιμή από 1949€

Αναχωρήσεις 24/12 

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/Θεσσαλονικη/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ μέσω ενδιάμεσου σταθμού

Το ταξίδι μας ξεκινά με προορισμό τη φουτουριστική Σιγκαπούρη. Η ομάδα μας θα συναντηθεί στο αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση μας για την Ασία. Πολύχρωμη, κοσμοπολίτικη, ηλιόλουστη, η Σιγκαπούρη, στο νοτιότερο άκρο της Μαλαισιανής χερσονήσου, κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη ματιά. Οι αντιθέσεις πολλές και έντονες - από το υπερσύγχρονο μετρό μέχρι τα παλιομοδίτικα και ρομαντικά κινέζικα τρίκυκλα, από τα κομψά πολυκαταστήματα της οδού Ochard μέχρι τα μικρά δρομάκια με τα αναρίθμητα μαγαζιά της China Town ή της Little India, από τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τα ελκυστικά μενού μέχρι τα αναρίθμητα κιόσκια με φαγητό που ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη - η μητρόπολη αυτή της Ασίας μας καλεί να την ανακαλύψουμε.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Άφιξη στη Σιγκαπούρη, εκεί όπου η τεχνολογία κλείνει πονηρά το μάτι στο αύριο. Η Σιγκαπούρη είναι μια ολόκληρη χώρα μέσα στα σύνορα μιας πόλης, της «Πόλης του Λιονταριού», προσφέροντας όλα εκείνα τα συστατικά που καθιστούν ένα μέρος ιδανικό προορισμό διακοπών. Η χώρα, που σχεδόν ακουμπά στον Ισημερινό, συνδυάζει την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Ένα ξεχωριστό κράμα πολιτισμών συνθέτουν τη μοναδική ταυτότητα της Σιγκαπούρης. Με πληθυσμό που πλησιάζει τα πέντε εκατομμύρια είναι ένας οικονομικός γίγαντας με αναρίθμητες πολυεθνικές επιχειρήσεις και θεωρείται μία από τις τέσσερις λεγόμενες «τίγρεις της οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας» (μαζί με Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Νότια Κορέα).

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΕΝΤΑΝ (ΣΟΥΜΑΤΡΑ) – ΜΠΟΥΚΙΤ ΛΑΓΟΥΑΝΓΚ (ΜΠΟΧΟΡΟΚ)

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση μας για το Μεντάν, την πρωτεύουσα της Βόρειας Σουμάτρας. Η πόλη είναι κτισμένη κοντά στον ποταμό Ντέλι και το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ. Ιδρύθηκε το 1590, ενώ σύμφωνα με τις σημειώσεις Πορτογάλων του 16ου αιώνα, το όνομά της προέρχεται από την αραβική πόλη Μεδίνα. Η ανάπτυξή της ξεκίνησε όταν οι Ολλανδοί άρχισαν να καλλιεργούν καπνό σε φυτείες στο β’ μισό του 19ου αιώνα, για να ακολουθήσει η παραγωγή καουτσούκ, κακάο και πετρελαίου. Το 1886 επίσημα πρωτεύουσα της βόρειας Σουμάτρας. Σήμερα είναι σημαντικό εμπορικό κέντρο και έδρα βιομηχανιών τροφίμων, υφαντουργικών και μηχανικών προϊόντων, ξυλείας, καπνού και υλικών κατασκευής.

Άφιξη στην πόλη και αναχώρηση για το Μπουκίτ Λαγουάνγκ , ένα μικρό τουριστικό χωριό στις όχθες του ποταμού Μποχορόκ στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρας . Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα απολαύσουμε απέραντες φυτείες από δέντρα κακάο και καουτσούκ, ενώ η φύση της περιοχής θα μας μαγέψει. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΚΙΤ ΛΑΓΟΥΑΝΓΚ – ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΠΟΧΟΡΟΚ (Εκπαίδευση ουραγκοτάγκων) – ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το περίφημο «Δάσος με τους ουραγκοτάγκους». Η λέξη «ουρακοτάγκος» προέρχεται από τις λέξεις «orang» (άνθρωπος) και «(h)utan» (δέντρο), δηλαδή «άνθρωπος του δάσους». Θα μεταβούμε σε ειδικό κέντρο μελέτης και φροντίδας των απειλούμενων με εξαφάνιση ουρακοτάγκων, στο οποίο εκπαιδεύονται κατάλληλα ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της ζούγκλας, πριν αφεθούν ελεύθεροι σε αυτήν. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε από κοντά αυτόν τον «συγγενή» μας, αφού το 96,4% των γονιδίων του είναι ίδιο με του ανθρώπου.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για το γραφικό Μπεραστάζι. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσω των χωριών Sembahe και Sibolangit, φθάνουμε στο Μπεραστάζι  και, αν το επιτρέπει ο χρόνος, θα επισκεφθούμε το πάρκο Lumbhini με το αντίγραφο του ναού Shwedagon που βρίσκεται στη Γιανγκόν της Μιανμάρ  και  την τοπική αγορά με παραδοσιακά προϊόντα . Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ – ΠΑΡΑΠΑΤ – ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΚ – ΛΙΜΝΗ ΤΟΜΠΑ – ΣΑΜΟΣΙΡ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με προορισμό το Παραπάτ, μια μικρή πόλη και κύριο σημείο διέλευσης με πλοίο για τους επισκέπτες που διασχίζουν τη λίμνη Τόμπα για να φτάσουν στο Σαμοσίρ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα δούμε τους ύψους 120 μ. καταρράκτες Σίπι Σοπίσο.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε  μερικά από τα χωριά των Μπατάκ και θα γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής τους. Οι Μπατάκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιθαγενείς πληθυσμούς της Ινδονησίας. Διαιρούνται σε  έξι ανεξάρτητες αλλά στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους εθνικές ομάδες (Τόμπα, Σιμαλουντζούν, Κάρο, Νταΐρι, Ανκόλα Μαντέιλιν), καθεμία από τις οποίες αποτελείται από πολυπληθείς οικογένειες, τα λεγόμενα γένη. Χαρακτηριστικό των σπιτιών τους είναι οι στέγες με τις δίδυμες κωνικές προεξοχές που μοιάζουν με κέρατα βούβαλου. Ορισμένες από αυτές τις περίτεχνες κατασκευές –φτιαγμένες από ξύλο, μπαμπού και ίνες φοίνικα αρένγκα χωρίς χρήση καρφιών– στηρίζονται σε πασσάλους. Μερικές χωρούν έως και δώδεκα οικογένειες. Αρκετά τέτοια σπίτια, ηλικίας ακόμα και 300 ετών, κατοικούνται ακόμη. Κάτω από το υπερυψωμένο πάτωμά τους ζουν τα οικόσιτα ζώα του σπιτιού – αγελάδες, κότες, σκυλιά, γουρούνια και νεροβούβαλοι.

Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στις παραδεισένιες ομορφιές της Σουμάτρας. Η οροσειρά Μπαρισάν (Bukit Barisan: «σειρά λόφων») στη δυτική πλευρά της Σουμάτρας διατρέχει το νησί σχεδόν σε όλο του το μήκος από Βορρά προς Νότο και χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή κορυφών και ηφαιστειακών κώνων, προσφέροντάς μας πανοραμικά τοπία και υπέροχες εικόνες. 

Άφιξη στην πιο όμορφη λίμνη του κόσμου, την Τόμπα, αλλά και στα παραλίμνια χωριά της. Πρόκειται για μία τεράστια λίμνη-κρατήρα υπερηφαιστείου. Το ηφαίστειο της Τόμπα είναι ακόμη ενεργό και σχηματίζει ένα νησί στο κέντρο της λίμνης μεγέθους όσο η Σιγκαπούρη!

Στη συνέχεια με πλοιάριο θα προσεγγίσουμε το ορεινό, ηφαιστειογενές νησί Σαμοσίρ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΟΣΙΡ (παραδοσιακά σπίτια Μπατάκ)

Ημέρα μοναδικής εμπειρίας η σημερινή, αφού είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του νησιού Σαμοσίρ με τα παραδοσιακά σπίτια των φυλών Μπατάκ. Οι Μπατάκ φημίζονται για τη μαεστρία με την οποία χειρίζονται τη σμίλη και σκαλίζουν το ξύλο.

Στο Τομόκ θα δούμε τους τάφους των βασιλέων, στην Αμπαρίτα τα μονολιθικά τραπέζια και τις καρέκλες από το παλιό σημείο συνάντησης  του βασιλείου των Σαλαγκάν, ενώ στο Σιμανίντο θα θαυμάσουμε το μουσείο των Μπατάκ και στο Πανγκουρουράν τις θερμές πηγές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το βράδυ για διανυκτέρευση και ξεκούραση.

 

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΟΣΙΡ – ΜΕΝΤΑΝ (Maimoon, Παλάτι Σουλτάνου Ντελί, Μεγάλο Τζαμί)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μεντάν. Με πλοιάριο θα διασχίσουμε ξανά τη λίμνη και στη συνέχεια, μέσα από μια όμορφη οδική διαδρομή, θα φθάσουμε στην πόλη. Εφόσον ο χρόνος μας το επιτρέψει θα έρθουμε σε επαφή με την ολλανδική, αγγλική, κινέζικη και μαλαισιανή αρχιτεκτονική της και θα γνωρίσουμε μερικά από τα αξιοθέατά της. Μεταξύ άλλων, θα  επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές παλάτι Maimoon, με τα τριάντα δωμάτια, που χτίστηκε γύρω στο 1890. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το Παλάτι του Σουλτάνου Ντελί και το Μεγάλο Τζαμί του Μεντάν. Αμφότερα είναι γνωστά για την εξαιρετική αρχιτεκτονική και τα χρώματά τους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΝΤΑΝ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Αφήνουμε πίσω μας την Ινδονησία για να μεταφερθούμε αεροπορικώς στη Νέα Υόρκη της Ασίας, τη Σιγκαπούρη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προτείνουμε  βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταξύ άλλων, στο κέντρο του λιμανιού της υψώνεται ο «δράκος», όπως τον λένε οι ντόπιοι, δηλαδή οι τρίδυμοι πύργοι του Marina Bay Sands. Ο «δράκος» βλέπει σε τεχνητούς κήπους με ανεμόσκαλες και εναέρια περάσματα, που τη νύχτα φωτίζεται με χιλιάδες λαμπάκια LED και κάθε βράδυ γύρω στις 21.30 γίνεται ένα φαντασμαγορικό λέιζερ και drone σόου, το οποίο και μπορείτε να  απολαύσετε.  Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ AΘHNA

Πρωινό και πανοραμική περιήγηση στην πόλη (περίπου 4 ώρες), κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από τη συνοικία των Μαλαίσιων με το χρυσό τέμενος, θα επισκεφθούμε τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους, θα μπούμε στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών στη συνοικία των Κινέζων και στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ AΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ /ΛΑΡΝΑΚΑ

Πλήρεις εικόνων και εμπειριών, επιστρέφουμε στο σπίτι μας!

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Στη Σιγκαπούρη…

  • ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
  • ΔΕΝ επιτρέπεται η εισαγωγή - κατοχή τσιγάρων, καπνού, πούρων κ.λπ.
  • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
  • ΔΕΝ επιτρέπεται να μασάτε ή να έχετε πάνω σας… τσίχλα!

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1949€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1949 € 980 €
  Twin Room 1949 € 980 €
  Triple Room 2074 € 980 €
  Single Room 2449 € 980 €

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LX1839

24/12/2024

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

17:40

19:35

LX 176

24/12/2024

ΖΥΡΙΧΗ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

22:35

17:50 (+1)

LH 791

01/01/2025

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΟΝΑΧΟ

23:45

05:50(+1)

 LH1752

02/01/2025

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

08:35

12:00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και lodge στη Σουμάτρα με ημιδιατροφή.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Σιγκαπούρη με πρωινό
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Travel.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων  980 €.
  • Βίζα Ινδονησίας: Εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά κατά την είσοδό σας στην Ινδονησία  35 usd.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια, αλλά δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι μικρότερο του κανονικού, πάντα όμως κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου. Απαιτείται φωτοτυπία του με την εγγραφή σας.
  • Στα ξενοδοχεία το check-in είναι στις 15.00 και το check-out στις 11.00-12.00 ανεξάρτητα από τις ώρες άφιξης και αναχώρησης λόγω των πτήσεων.
  • Δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια, αλλά δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι μικρότερο του κανονικού, πάντα όμως κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας.