Skip to main content

Γαμήλιο / Εξωτικό ταξίδι στην Σρι Λάνκα κάθε μέρα! Χειμώνας Ανοιξη 2022 - απο 895,00 + 400φόρους

Ετοιμα SMART Πακετα για 2 ατομα ή παρέες, καθε μερα - Prive Adventure στην Σρι λανκα !

Θελετε να γνωρίσετε την πιο Διαφορετική Εξωτική χώρα με Πριβε Οδηγό Ξεναγό?

Τώρα είναι η ευκαρία, με χαμηλές τιμές και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μας!

Και με δυνατοτητα παρατασης στις παραλίες της αν θέλετε,
ή για μεγαλα μπατζετ παραταση στις Μαλδιβες!

  • Ξενοδοχεια επιλεγμενα 3 αστερων, ή 4 αστερων ή 5 αστερων!
  • Ειδικοί οδηγοί και ξεναγοί από τους καλύτερος τοπικούς tour operator.
  • Είσοδοι, ξεναγήσεις και δραστηριότητες στα μεγαλύτερα αξιοθέατα, προστατευμένα απο την Ουνέσκο!
  • Δυνατοτητα δημιουργιας μεγαλύτερου προγραμματος με επιπλεον πολεις και επισκεψεις, όσες θελετε!

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ  - Ενα απο τα καλύτερα προτεινόμενα Προγράμματα:

7 ηµέρες - 5 νύχτες από 845€

Από 1η Δεκεμβρίου 21 έως 30 Απριλίου 2022
Εγγυημένες αναχωρήσεις καθημερινά
Ελάχιστη συµµετοχή 2 άτομα (απλα ειναι πολυ ακριβό για 1 ατομο μονο του)

 

1η ημέρα: Αθήνα - Κολόμπο

Πτήση με ενδιάμεσο σταθμό από Αθήνα για Κολόμπο. Άφιξη την επόμενη μέρα στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, πρώην Κεϋλάνη.

 

2η ημέρα: Κολόμπο - Ανουρανταπούρα

Άφιξη στο αεροδρόμιο το πρωί και μετάβαση οδικώς στην ιστορική Ανουρανταπούρα. Πρόκειται για μια πόλη με θαυμάσια αρχιτεκτονικά και αρχαιολογικά μνημεία, που μεταφέρει με ακρίβεια τη μεγαλοπρέπεια αλλά και τη μυστηριακή ατμόσφαιρα μιας λαμπερής πρωτεύουσας επί 1.300 χρόνια. Από τους αναρίθμητους τόπους λατρείας με τις θολωτές στέγες (dagoba) ορισμένοι χρησιμοποιούνται ως σήμερα για θεαματικές θρησκευτικές τελετές, οι οποίες κρατούν σε υψηλά επίπεδα τον παλμό και τη ζωντάνια της πόλης. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση.

 

3η ημέρα: Ανουρανταπούρα - Μιχιντάλε - Αουκάνα - Χαμπαράνα

Πρωινό και ολοήμερη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα που συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Για 1000 περίπου χρόνια η Ανουρανταπούρα ήταν η πρωτεύουσα των Σινγαλέζων βασιλιάδων που κυριαρχούσαν στη χώρα. Σήμερα μπορείτε να περιδιαβείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης με το περίφημο ιερό δέντρο «Μπο Τρι», το αρχαιολογικό μουσείο και τις κομψές «ντάγκομπες».

Στην συνέχεια θα ταξιδέψουμε 13χλμ. ανατολικά στο Μιχιντάλε, το χωριό με το μεγάλο ναό, σε μια βουνοκορφή του οποίου θεωρείται ότι το 247 π.Χ. ο τότε βασιλιάς Devanampiya Tissa μυήθηκε στον Βουδισμό. Συνεχίζουμε στην ευρύτερη περιοχή με κατεύθυνση την Χαμπαράνα όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Καθοδόν θα σταματήσουμε για να θαυμάσουμε

το άγαλμα του Βούδα στο χωριό Αukana που συμβολίζει την ινδουιστική τελετουργική χειρονομία με τα xέρια (mudra). Το άγαλμα έχει ύψος πάνω από 12 μέτρα και είναι σκαλισμένο σε γρανίτη τον 5ο αιώνα από άγνωστο γλύπτη. Η γαλήνια έκφραση του αγάλματος, ο σκαλιστός, χαραγμένος με λεπτές τακτοποιημένες πτυχώσεις μανδύας και η αδιαφανής έκφραση του προσώπου αντανακλά την υπέρτατη πνευματικότητα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην Χαμπαράνα. Βραδινό σε μπουφέ και ξεκούραση, για όσους το επιθυμούν, με θεραπευτικές τεχνικές Αγιουρβέδα.

 

4η ημέρα: Χαμπαράνα - Πολοναρούα - Σιγκιρίγια - Χαμπαράνα

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην δεύτερη κορυφαία αρχαία πόλη, την Πολοναρούα, έως πριν από 800 χρόνια σημαντικό διοικητικό, θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο της Σρι Λάνκα. Στον αρχαιολογικό της χώρο μπορεί να θαυμάσει κανείς ερείπια ναών και του παλατιού, αγάλματα του Βούδα λαξευμένα σε βράχο, τα λουτρά, την αίθουσα συμβουλίων κ.ά.

Η ξενάγηση γίνεται και με ποδήλατα στα δρομάκια της αρχαίας πόλης. Το γεγονός ότι η Πολοναρούα βρίσκεται ανάμεσα σε πάρκα άγριας ζωής γεμάτα με ελέφαντες, την καθιστά λίγο ακόμα πιο δημοφιλή! Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα τυπικό παραδοσιακό χωριό. Θα έχουμε την εμπειρία να δούμε με ποιον τρόπο ετοιμάζει το φαγητό της μια τοπική οικογένεια και θα δοκιμάσουμε συνταγές που αποτελούνται μόνο από φρέσκα συστατικά, μαγειρεύονται με ξύλα και σερβίρονται σε φύλλα λωτού. Παραδοσιακό ρύζι, φακές, φρέσκα τοπικά λαχανικά με κάρυ, τηγανητά ψάρια, είναι μερικές γεύσεις που θα δοκιμάσουμε. Στην συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με ποδήλατα στο χωριό μέσα από ορυζώνες και θα βιώσουμε την κουλτούρα των κάτοικων.

Πριν συνεχίσουμε για το επόμενο μας σταθμό θα σταματήσουμε σε παραδοσιακό μαγαζί με όλων των ειδών τα ξυλόγλυπτα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον τρόπο κατασκευής τους.

Η διαδρομή περιλαμβάνει πολλές σημαντικές στάσεις, με πρώτη στο βράχο-φρούριο της Σιγκιρίγια. Πρόκειται για έναν πανύψηλο γεωλογικό σχηματισμό που θυμίζει τα δικά μας Μετέωρα, φτάνοντας σε ύψος 200μ., που στην κορυφή του έχει ένα πλάτωμα στο οποίο κτίστηκε το κάστρο του Κασιάπα, τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Το σημείο από τον 3ο κιόλας π.Χ. αιώνα καταλαμβανόταν από μοναστήρι. Στη μέση περίπου της διαδρομής, κατά την ανάβασή μας στον βράχο, υπάρχουν μέσα σε σπηλιές οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις εξαίσιες βουδιστικές τοιχογραφίες της χώρας. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στεκόταν ο θρόνος του βασιλιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Χαμπαράνα για ξεκούραση.

 

5η ημέρα: Χαμπαράνα - Ντάμπουλα - Περαντένια - Κάντι

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση προς τον Νότο. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στον υπόσκαφο ναό της Ντάμπουλα. Με έκταση πάνω από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, το μοναστήρι χρονολογείται από τον 1ο π.Χ. αιώνα και αποτελείται από πέντε σπήλαια τα οποία κοσμούν εξαιρετικές τοιχογραφίες και πολυάριθμα εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα, περίπου 150 στον αριθμό, όπου ξεχωρίζει ένα τεράστιο, ύψους 14 μέτρων.

Προαιρετικά, και πριν τον επόμενο μας σταθμό, θα κάνουμε μία στάση στο Ματάλε για να επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών και να παρακολουθήσουμε επίδειξη μαγειρικής. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να δοκιμάσουν ένα χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια. Σειρά έχουν οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι στην Περαντένια, έκτασης 60 εκταρίων. Φιλοξενούν θαυμαστή χλωρίδα και πανίδα, με πιο σημαντικά τη θεόρατη συκιά, το πανύψηλο μπαμπού των 40μ., τις πανέμορφες ορχιδέες, που πλέον μπορούν να τα απολαμβάνουν και οι κοινοί θνητοί…

Άφιξη στην Κάντι (τελευταία αρχαία πρωτεύουσα της χώρας), η πόλη με τη λίμνη που κοσμεί το κέντρο της είναι εξίσου ελκυστική σε εμφάνιση, με ήλιο ή με βροχή. Στην ξενάγηση στην πόλη θα μας εντυπωσιάσουν τα πολύχρωμα σπίτια, τα κτίρια του Πανεπιστημίου, η αγορά. Το κορυφαίο αξιοθέατο είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα, ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Το λείψανο - δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Κάντι και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Κάντι - Γκιραγκάμα - Πιναβάλα - Κολόμπο

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την Σρι Λάνκα χωρίς να δοκιμάσουμε το καλύτερο τσάι στον κόσμο. Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τις φυτείες τσαγιού Γκιραγκάμα με το ομώνυμο εργοστάσιο. Εκεί παρασκευάζεται το κορυφαίο αφέψημα θα μας παρουσιαστεί η διαδικασία παραγωγής και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορες ποικιλίες. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων Πιναβάλα. Εκεί, εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένα μωρά ελεφάντων και τραυματισμένους ελέφαντες. Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς τα ζώα να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι, όπου μικρά και μεγάλα παίζουν όλα μαζί. Άφιξη στο Κολόμπο και πριν τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα ξεναγηθούμε στο κέντρο (Φρούριο), θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, την περιοχή Σίναμον Γκάρντενς και τη γραφική αγορά του Πέταχ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Κολόμπο - Αθήνα

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επεκτείνουν το πρόγραμμά τους στις Παραλίες της χώρας ή στις ακριβές Μαλδίβες, που απέχουν μόνο 1-2 ώρες από την Σρι Λάνκα.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

Ξενοδοχείο

αν ειστε 2 - 3 ατομα

αν ειστε 4-5 ατομα παρεα

Ξενοδοχεία 3*

895 €

845 €

Ξενοδοχεία 4*

915 €

875 €

Ξενοδοχεία 5*

975 €

895 €

Επιβάρυνση το άτομο εορτών 20/12-5/1: +130 €  

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πτήσεις της Turkish μέσα Κων/πολης
  • • 5 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*, 5*
  • • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • • 1 γεύμα την 4η ημέρα
  • • Ξεναγήσεις με αγγλόφωνο οδηγό/ξεναγό όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο αυτοκίνητο
  • • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο
  • • Εισιτήρια εισόδου στα σημεία ξεναγήσεων βάσει προγράμματος
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών
  • • Ενημερωτικά έντυπα

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • • Αεροπορικοί φόροι και επίναυλοι με την Τurkish Airlines 401 € το άτομο από Αθήνα και 415 € το άτομο από Θεσσαλονίκη
  • • Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη 50€ το άτομο στο πακέτο
  • • Βίζα Σρι Λάνκα
  • • Φιλοδωρήματα ξεναγών, οδηγών, προσωπικά έξοδα, έξοδα κάμερας ή φωτογραφικής μηχανής, τυχόν υποχρεωτικά εορταστικά δείπνα.
  • • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

Επιβάρυνση ημιδιατροφής:

απο 70-80 ευρω το ατομο για ΟΛΕΣ τις μερες, ειναι πολυ χαμηλή τιμή.