Skip to main content

Η Σρι Λάνκα από άκρη σε άκρη (με επέκταση στις Μαλδίβες) | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2022 από 839€

20/10, 24/10, 4/11, 25/11   Διάρκεια: 12,15 ΗΜΕΡΕΣ

Με το πρόγραμμα αυτό έχουμε τη δυνατότητα τριών επιπλέον διανυκτερεύσεων στις Μαλδίβες
(προ-επέκταση στην αρχή του ταξιδιού).

 

  • Τα ξενοδοχεία μας είναι τα καλύτερα στην κάθε περιοχή - θα βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία, των αλυσίδων Cinamon, καθώς και το ξενοδοχείο Hilton 5* στο Κολόμπο. Ζητάτε πάντα τα ξενοδοχεία που σας προσφέρουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!
  • Αφιερώνουμε 3 διανυκτερεύσεις στο βόρειο τμήμα του νησιού, που κρύβονται οι περισσότεροι θησαυροί της Σρι Λάνκα που προστατεύονται από την UNESCO αλλά επίσης απίθανη φύση, ελέφαντες που κυκλοφορούν στο δρόμο και αυθεντική ζωή. Ιδιαίτερα στη Σρι Λάνκα που οι οδικές διαδρομές είναι χρονικά μεγάλες δεν προσπερνάμε την περιοχή αυτή με λίγες διανυκτερεύσεις με αποτέλεσμα να είμαστε συνέχεια στο δρόμο και να μην έχουμε χρόνο να την απολαύσουμε.
  • Ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στην πολύ ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα το Κολόμπο και όχι απλά ένα απόγευμα.
  • Οι είσοδοι στα αξιοθέατα στην Σρι Λάνκα έχουν μεγάλο κόστος αλλά αυτό δεν μας οδηγεί στο να μειώσουμε τις επισκέψεις. Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα και θα το διαπιστώσετε.
  • Το μόνο πρόγραμμα που επισκέπτεται το –πρόσφατα ανοικτό στους ταξιδιώτες- Τρινκομάλε.
  • Το μόνο πρόγραμμα με δυο διανυκτερεύσεις στις εξαιρετικές παραλίες της Σρι Λάνκα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την τροπική ατμόσφαιρα, να χαλαρώσουμε στο τέλος τους ταξιδιού σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον πνιγμένο στους κοκκοφοίνικες.
  • Με βάση τις εξωτικές παραλίες θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα. Ένα σαφάρι με βάρκα στην κατάφυτη βλάστηση ποταμού της περιοχής. Μια εν πλω διαδρομή παρατήρησης όχι μόνο της τροπικής φύσης της περιοχής αλλά και  ζωής των ντόπιων  καθώς αυτή αναπτύσσεται στις όχθες του ποταμού.
  • Προσφέρουμε βραδινό την τελευταία ημέρα του ταξιδιού.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή.
  • Διαμονή στην κουκλίστικη αποικιακή πόλη Νουβάρα Ελίγια  με τις φυτείες τσαγιού.
  • Σαφάρι με τζιπ 4x4 στο πάρκο Γιάλα το μεγαλύτερο και πλουσιότερο πάρκο της χώρας. Θα έρθουμε έτσι σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο της χώρας. .
  • Διαμονή στο μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, το πάρκο Γιάλα, το οποίο θα εξερευνήσουμε με ένα σαφάρι.
  • Θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω στα κάρβουνα στην Κάντι.
  • Επίσκεψη στον εξαιρετικό αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα  στη βόρεια Σρι Λάνκα.
  • Επιπλέον με την επίσκεψη αυτή θα δούμε τον διαφορετικό τρόπο ζωής που επικρατεί στον βορρά.
  • Επίσκεψη και διαμονή στις παραλίες της Μπερουβέλα, με δραστηριότητες-έκπληξη, προσφορά.
  • Επίσκεψη στο γραφικό Γκάλε.
  • Εμπειρότατο αρχηγό του γραφείου μας, με πολλά ταξίδια στο ενεργητικό του.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικό οδηγό-βιβλίο στα Ελληνικά

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Κολόμπο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.


2η ημέρα: Κολόμπο (ξενάγηση)

Φτάνουμε στο Κολόμπο και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της (πάλαι ποτέ) Κεϋλά­νης. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Κολόμπο είναι χτισμένο στη δυτική ακτή του νησιού και συ­νταιριάζει όλους τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και τις επιρροές που γνώρισε η Σρι Λάνκα, δημιουρ­γώντας μια αληθινή πανδαισία ήχων, αρωμάτων και χρωμάτων. Λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός πως το Κολόμπο διαθέτει μια αξιοθαύμαστη ποικι­λία εστιατορίων υψηλής ποιότητας, με σχεδόν όλες τις κουζίνες του κόσμου να αντιπροσωπεύονται ε­πάξια.

Στην περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, το συνε­δριακό κέντρο Bandaranaike, το Δημαρχείο, το πάρκο Vihara MahaDevi, το κτίριο του παλαιού κοινοβουλίου, τον παραλιακό δρόμο Galle Face Green και τη λίμνη Μπέιρα. Μεταφορά και τακτο­ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Κολόμπο.

 

3η ημέρα: Κολόμπο – ορφανοτροφείο ελεφάντων – Σπηλιές Ντάμπουλα – Χαμπαράνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε αμέ­σως για την εξερεύνηση της ενδοχώρας. Ο πρώ­τος μας σταθμός είναι στην Πινναβέλα για να δούμε το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων: πρόκει­ται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1975 με σκοπό να στεγάζει και να φροντίζει ελέφαντες που βρέθηκαν τραυματισμένοι ή εγκαταλελειμμένοι.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τις περίφημες σπη­λιές της Νταμπούλα, που στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα κατά τον 1ο π.Χ. αιώνα. Όταν επανέκτησε τον θρόνο του, έχτισε εδώ τον υπέροχο αυτό ναό, τον οποίο και δώρισε στους βουδιστές μοναχούς. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα πέντε σπηλαίων, με έ­κταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένο με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια κοσμούνται επίσης από 157 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μή­κους 15 μέτρων. Τη σημαντικότητα και τη μοναδικό­τητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συ­μπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρο­νομιάς της UNESCO.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Χαμπαράνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενο­δοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Χαμπαράνα – Ανουρανταπούρα – Χα¬μπαράνα

Πρωινή αναχώρηση για την Ανουρανταπούρα, την πρώτη πρωτεύουσα (5ος π.Χ. - 9ος μ.Χ. αιώνας) και αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη πόλη του αρ­χαίου βασιλείου της Σρι Λάνκα. Εδώ βρίσκεται το ιερό δέντρο Σρι Μάχα Μπόντι, το οποίο προέρχεται από ένα φιντανάκι του δέντρου κάτω από το οποίο ο πρίγκιπας Σιντάρτα -ο Βούδας- δέχθηκε τη φώ­τιση. Το δέντρο μεταφέρθηκε και φυτεύτηκε στην Α­νουρανταπούρα, σε έναν ιερό χώρο αφιερωμένο στον Βούδα, είναι άνω των 2.200 ετών και αποτελεί ένα από τα πιο παλιά του κόσμου. Επιστροφή στη Χαμπαράνα και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Χαμπαράνα – Πολονναρούβα – Τριν¬κομάλε – Χαμπαράνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για την Πολονναρούβα, τη δεύτερη παλαιότερη πόλη της Σρι Λάνκα, χτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αι., η οποία περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα έχουμε την ευ­καιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων και το βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται το Gal Viharaya με τα τέσ­σερα υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν τον Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Ο χώρος θα μας καταπλήξει. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να επισκεφθούμε τους εκπληκτικούς να­ούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του δο­ντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντι, καθώς και τα ερείπια του μοναστηριού.

Συνεχίζουμε για την πόλη-λιμάνι Τρινκομάλε, που βρίσκεται στην επαρχία των Ταμίλ. Εκεί θα ανακαλύ­ψουμε τον πολιτισμό, την ιστορία, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τη γοητεία αυτής της πόλης. Άφιξη και επίσκεψη στον ναό Koneswaram, αφιερωμένο στον θεό Σίβα, που καταστράφηκε από τους Πορ­τογάλους το 1622. Θα δούμε την υπέροχη θέα από τον βράχο Σουάμι, τον βράχο των εραστών, σύμ­φωνα με ένα ρομαντικό παραμύθι, θα περπατή­σουμε μέσα στο Fort Fredrick, ένα καλά διατηρημένο πορτογαλικό φρούριο, το οποίο κατασκευάστηκε με τα απομεινάρια του κατεστραμμένου ναού Koneswaram. Το οχυρό ανακατασκευάστηκε αργό­τερα το 1639 από τους Ολλανδούς και καταλήφθηκε από τους Γάλλους το 1672. Επιστροφή στη Χαμπα­ράνα και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Χαμπαράνα – Σιγκιρίγια – Κάντυ (θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω σε κάρβουνα)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Σιγκιρίγια. Φτά­νοντας θα ανέβουμε στον περίφημο βράχο της Σι­γκιρίγια, ύψους 250 μέτρων. Πρόκειται για ένα εκπλη­κτικό πέτρινο φρούριο που αποτυπώνει τη δημιουρ­γία της φύσης εναρμονισμένης με τις ανθρώπινες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χτίστηκε το 477 μ.Χ. από τον βασιλιά Κασιάπα. Είναι γνωστό και ως το «φρούριο-λιοντάρι», λόγω του τεράστιου λιοντα­ριού, ύψους περίπου τριών μέτρων, που φύλαγε την είσοδό του. Σήμερα σώζονται μόνον οι πατούσες του λιονταριού αυτού. Το φρούριο υπήρξε μία από τις πιο όμορφες ακροπόλεις. Στην κορυφή του βρά­χου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασι­λική πισίνα. Ωστόσο το μεγαλύτερο αξιοθέατο του βράχου είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», οι οποίες χρο­νολογούνται από τον 5ο αιώνα. Η τεχνοτροπία τους είναι εντυπωσιακή, καθώς είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Βρί­σκονται σε μια προφυλαγμένη εσοχή του βράχου, προσβάσιμη από μια σπειροειδή σκάλα.

Συνεχίζουμε για την όμορφη, καταπράσινη Κάντυ. Η γραφική αυτή πόλη υπήρξε η τελευταία πρωτεύ­ουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης. Είναι χτισμένη στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευά­στηκε από τον τελευταίο βασιλιά, τον Sri Wickrama Rajasinghe, το 1798, ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι την περιβάλλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω στον λαιμό της. Στη βόλτα μας στην πόλη θα δούμε και τον ιερό ναό όπου φυλάσσεται το κειμήλιο του δοντιού του Βούδα, καθώς και ένα σπάνιο θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω στα κάρβουνα! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυ­κτέρευση στην Κάντυ.

 

7η ημέρα: Κάντυ – Καταρράκτες Ραμπόντα – Νουβάρα Ελίγια

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για τη σημερινή μας διαδρομή με πρώτη μας στάση, μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής, στους καταρράκτες Ραμπόντα. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε μια φυ­τεία τσαγιού κοντά στη Νουβάρα Ελίγια, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την παρα­γωγή του καλύτερου και πλέον φημισμένου τσα­γιού στον κόσμο. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να δοκιμάσουμε μια ζεστή κούπα αυθεντικού Ceylon Tea. Η διαδρομή μας καταλήγει στην «κη­πούπολη» Νουβάρα Ελίγια, που το όνομά της ση­μαίνει «Πόλη του Φωτός». Βρίσκεται σε ένα υπέ­ροχο ορεινό τοπίο (σε υψόμετρο 1.868 μ.) στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Σρι Λάνκα, του Pidurutalagala (2.760 μέτρα). Μετάβαση στο κατάλυμά μας στη Νουβάρα Ελίγια και στη συνέ­χεια ξενάγηση στην αγαπημένη πόλη των Βρετα­νών, που χτίστηκε στα πρότυπα της εγγλέζικης ε­παρχίας, με χαρακτηριστικά σπίτια που θυμίζουν έ­ντονα τις εξοχικές κατοικίες των Άγγλων. Διανυκτέ­ρευση.

 

8η ημέρα: Νουβάρα Ελίγια - Καταρράκτες Ραβάνα – Έλλα – Πάρκο Γιάλα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την ε­ξερεύνηση της Σρι Λάνκα, με κατεύθυνση προς το νότο. Ο δρόμος θα μας φέρει σε λιγότερο γνωστά μέρη στις νοτιοανατολικές ακτές της χώρας όπως στους Καταρράκτες Ραβάνα και την πόλη Έλλα με τη νωχελική ατμόσφαιρα που θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο. Πνιγμένοι μέσα σε φυτείες τσαγιού είναι μια στάση που δεν θα ξεχά­σουμε εύκολα. Συνεχίζουμε για το Εθνικό πάρκο Γιάλα. Διανυκτέρευση στην περιοχή του πάρκου.

 

9η ημέρα: Σαφάρι στο πάρκο - Παραλίες Μπερουβέλα

Το εθνικό πάρκο της Γιάλα, βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Tissamaharama και 290 χιλιό­μετρα από το Κολόμπο στη νοτιοανατολική ακτή της Σρι Λάνκα και καταλαμβάνει περίπου 98 χιλιά­δες εκτάρια. Το πάρκο είναι γνωστό για την ποικιλία της άγριας ζωής και διαθέτει επίσης ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών αρχαίων μνημείων, που μαρ­τυρούν την ύπαρξη αρχαίων πολιτισμών που ήκ­μαζαν στην περιοχή. Θα απολαύσουμε ένα Σα­φάρι στο πάρκο κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναζητήσουμε ελέφαντες, αγριογούρουνα, λεο­παρδάλεις, κροκόδειλους, αγριοβούβαλους κ.ά.

Μετά το σαφάρι μας, αφήνουμε πίσω μας το Ε­θνικό Πάρκο Γιάλα και συνεχίζουμε για τις νότιες α­κτές της Σρι Λάνκα. Θα κάνουμε στάση για μπάνιο σε παραλία που έχουμε ξεχωρίσει στα ταξίδια μας στη χώρα, και θα συνεχίσουμε για την πόλη Γκάλε, η οποία θα μας εντυπωσιάσει με το έντονο αποι­κιακό της χρώμα και την πλούσια ιστορία της, κα­θώς από την πόλη αυτή πέρασαν διαδοχικά Βρε­τανοί, Πορτογάλοι και Ολλανδοί. Την προσοχή μας πάντως θα τραβήξει το Φρούριο της πόλης, το ο­ποίο κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς το 1663. Το Φρούριο αυτό αποτελούσε σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού των πλοίων στη διαδρομή τους ανατολή – δύση και έχει ενταχθεί τον κατά­λογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην βόλτα μας στην παραλία ίσως δούμε και τους ντό­πιους ψαράδες να εξασκούν τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος ανεβασμένοι πάνω σε καλάμια.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη μεγάλη παραλία της Μπερουβέλα (ή στην περιοχή της Βασκαντούβα), με τους φοίνικες και τη σιμιγδα­λένια άμμο είναι από τις πιο δημοφιλείς καρτ-πο­σταλικές εικόνες της Σρι Λάνκα. Μεταφορά και τα­κτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Παραλίες Μπερουβέλα (ή περιοχή Βα¬σκαντούβα) – Δραστηριότητες-έκπληξη

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε το χρόνο να απο­λαύσουμε τις παραλίες, που είναι πνιγμένες από κοκκοφοίνικες. Για τη σημερινή ημέρα μάλιστα, έχει φροντίσει να γεμίσει τον χρόνο μας με δύο δραστηριότητες-έκπληξη, που θα θυμόμαστε για καιρό! Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Παραλίες Μπερουβέλα (ή περιοχή Βα¬σκαντούβα) – Κολόμπο (βραδινό προσφορά)

Πρωινό ξύπνημα στις εξωτικές παραλίες της Σρι Λάνκα. Θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε στο έπακρο τις εξωτικές παραλίες, πνιγμένες από κοκκοφοίνικες. πριν αναχωρή­σουμε, αργά το, για το Κολόμπο όπου θα κάνουμε τις τελευταίες βόλτες μας αλλά και μια απογευμα­τινή περιήγηση στην πόλη. Στην συνέχεια προσφέ­ρουμε βραδινό στο Κολόμπο για να αποχαιρετή­σουμε έτσι την πόλη και μεταφερόμαστε στο αερο­δρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

12η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται  περίπου 3-5 ημέρες πριν

 

15ήμερο: πρόγραμμα με προ-επέκταση στις Μαλδίβες
Σημείωση: Ο Έλληνας αρχηγός σας συνοδεύει κατά την παραμονή σας στη Σρι Λάνκα, όχι όμως στις Μαλδίβες

Διαμονή στις Μαλδίβες στο ξενοδοχείο – νησάκι Sun Island με ημιδιατροφή και μεταφορά με αεροπλάνο.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Μάλε

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τις Μαλδίβες.

 

2η ημέρα: Μάλε (Μαλδίβες)

Άφιξη στο Μάλε και μεταφορά με ταχύπλοο ή μικρό αεροπλάνο (ανάλογα με το ξενοδοχείο) στο νησί που θα μας φιλοξενήσει. Το αρχιπέλαγος των Μαλδίβων βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, 735 χλμ. δυτικά της Κεϋλάνης. Είναι μια αλυσίδα 1.190 κοραλλιογενών τροπικών νησιών (atoll), εκ των οποίων μόνο τα 220 κατοικούνται, και τα οποία αναδύθηκαν με τη σταδιακή ανύψωση του πυθμένα της θάλασσας. Απλώνονται σαν γιρλάντα 800 χλμ. κάτω από το νοτιοδυτικό άκρο της Ινδίας, ανάμεσα στον Ισημερινό, και σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 7 μοιρών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η-4η ημέρα: Μαλδίβες

Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσουμε τις ατέλειωτες αμμουδιές με τους κοκοφοίνικες και την τροπική βλάστηση. Θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τον πλουσιότατο θαλάσσιο κόσμο με τα κοράλλια και τα πολλά και διαφορετικά είδη ψαριών, αλλά και να γευθούμε θαλασσινές λιχουδιές και χυμούς εξωτικών φρούτων δίπλα στο κύμα.

 

5η ημέρα: Μάλε (Μαλδίβες) - Κολόμπο

(Συνάντηση με το γκρουπ του 10ήμερου προγράμματος «Σρι Λάνκα, Πανόραμα»).

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο. Άφιξη και συνάντηση με το γκρουπ του 10ήμερου Προγράμματος «Σρι Λάνκα, Πανόραμα». Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί το ταξίδι μας στη Σρι Λάνκα όπως το ανωτέρω πρόγραμμα, από τη 2η ημέρα και μετά.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4*sup, 5* - από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή.
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Θέαμα με τοπικούς χορούς στην Κάντυ.
  • Σαφάρι με jeep σε πάρκο της Σρι Λάνκα.
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα.
  • Εκδρομή στις φυτείες τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια και στο Τρινκομάλε στα βορειο-ανατολικά του νησιού.
  • Τοπικός ξεναγός, Έλληνας Αρχηγός.
  •    Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 3 Διανυκτερεύσεις στις Μαλδίβες στο ξενοδοχείο Sun Island 4*sup.
  • Ημιδιατροφή
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Μάλε με αεροπλάνο   
  • Στις Μαλδίβες δεν θα υπάρχει Έλληνας αρχηγός
  • Υπόλοιπες παροχές όπως στο ανωτέρω βασικό πρόγραμμα "Σρι Λάνκα, Πανόραμα"

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 995 €
  • Βίζα εισόδου στη Σρι Λάνκα 35 Δολάρια Αμερικής (εκδίδεται και πληρώνεται κατά την είσοδό σας στη χώρα)

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/10/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 15 ημέρες – Αυθημερόν επιστροφή.  - Τιμή από 1999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1999 € 995 €
  Twin Room 1999 € 995 €
  Triple Room 1999 € 995 €
  Single Room 2919 € 995 €

Extras

+ BIZA  :  35 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/10/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες – Αυθημερόν επιστροφή. Την 11η ημέρα διανυκτερεύουμε στην Σρι Λάνκα, στις εξωτικές παραλίες. - Τιμή από 839€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 839 € 995 €
  Twin Room 839 € 995 €
  Triple Room 839 € 995 €
  Single Room 1539 € 995 €

Extras

+ BIZA  :  35 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/11/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες – Αυθημερόν επιστροφή. Την 11η ημέρα διανυκτερεύουμε στην Σρι Λάνκα, στις εξωτικές παραλίες. - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 995 €
  Twin Room 899 € 995 €
  Triple Room 899 € 995 €
  Single Room 1429 € 995 €

Extras

+ BIZA  :  35 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/11/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 15 ημέρες – Αυθημερόν επιστροφή.  - Τιμή από 1999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1999 € 995 €
  Twin Room 1999 € 995 €
  Triple Room 1999 € 995 €
  Single Room 2919 € 995 €

Extras

+ BIZA  :  35 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/11/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 15 ημέρες – Αυθημερόν επιστροφή.  - Τιμή από 1999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1999 € 995 €
  Twin Room 1999 € 995 €
  Triple Room 1999 € 995 €
  Single Room 2919 € 995 €

Extras

+ BIZA  :  35 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/11/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12 ημέρες – Αυθημερόν επιστροφή. Την 11η ημέρα διανυκτερεύουμε στην Σρι Λάνκα, στις εξωτικές παραλίες. - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 995 €
  Twin Room 899 € 995 €
  Triple Room 899 € 995 €
  Single Room 1489 € 995 €

Extras

+ BIZA  :  35 €

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

15ήμερο με την Turkish.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK1844

20/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

22:00

23:30

TK730

21/10/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΜΑΛΕ

01:55

12:00

TK730

24/10/2022

ΜΑΛΕ – ΚΟΛΟΜΠΟ

13:15

15:15

TK731

02/11/2022

ΚΟΛΟΜΠΟ –   ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:15

06:15

TK1845

03/11/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

08:10

08:35

12ήμερο προγραμμα με την Qatar. Κρατάμε τα δωμάτια μας μέχρι την αναχώρηση στην επιστροφή. Άμεση εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας κατά την άφιξη.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 204

24/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

13:45

18:10

QR 658

24/10/2022

ΝΤΟΧΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ

20:15

03:40

QR 659

04/11/2022

ΚΟΛΟΜΠΟ –  ΝΤΟΧΑ

03:00

05:30

QR 203

04/11/2022

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:35

11:30

12ήμερο προγραμμα με την Emirates. Κρατάμε τα δωμάτια μας μέχρι την αναχώρηση στην επιστροφή.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

04/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

17:05

23:40

EK 650

05/11/2022

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΚΟΛΟΜΠΟ

02:40

08:25

EK 649

15/11/2022

ΚΟΛΟΜΠΟ –   ΝΤΟΥΜΠΑΙ

02:55

05:55

EK 209

15/11/2022

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

12ήμερο προγραμμα με την Emirates. Κρατάμε τα δωμάτια μας μέχρι την αναχώρηση στην επιστροφή.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

25/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

17:55

00:20

EK 650

26/11/2022

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΚΟΛΟΜΠΟ

02:40

08:25

EK 649

06/12/2022

ΚΟΛΟΜΠΟ –   ΝΤΟΥΜΠΑΙ

02:55

05:55

EK 209

06/12/2022

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25