Skip to main content

Σρι Λάνκα - Μαλδίβες 14 μερες | Πασχα Απρίλιος - Ιούνιος 2023 από 1999€

12/4, 18/5, 27/6   Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΛΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω εν-διάμεσου σταθμού για τις Μαλδίβες και την πρωτεύουσα των νησιών, το Μάλε.

 

2η ημέρα: ΜΑΛΕ (ΜΑΛΔΙΒΕΣ)

Άφιξη στο Μάλε και μεταφορά με ταχύπλοο ή μικρό αεροπλάνο (ανάλογα με το ξενοδοχείο) στο νησί που θα μας φιλοξενήσει. Το αρχιπέλαγος που αποτελεί τις Μαλδίβες βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, 735 χλμ. δυτικά της Κεϋλάνης. Είναι μια αλυσίδα 1.190 κοραλλιογενών τροπικών νησιών (ατόλες), εκ των οποίων μόνο τα 220 κατοικούνται, και τα οποία αναδύθηκαν με τη σταδιακή ανύψωση του πυθμένα της θάλασσας. Απλώνονται σαν γιρλάντα 800 χλμ. κάτω από το νοτιοδυτικό άκρο της Ινδίας, ανάμεσα στον Ισημερινό, και σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 7 μοιρών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και χρόνος για να απολαύσετε τον παράδεισο που ονομάζεται Μαλδίβες… Διανυκτέρευση.

 

3η – 4η ημέρα: ΜΑΛΕ

Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσουμε τις ατέλειωτες αμμουδιές με τους κοκοφοίνικες και την τροπική βλάστηση. Θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τον πλουσιότατο θαλάσσιο κόσμο με τα κοράλλια και τα πολλά και διαφορετικά είδη ψαριών, αλλά και να γευθούμε θαλασσινές λιχουδιές και χυμούς εξωτικών φρούτων δίπλα στο κύμα.

 

5η ημέρα: ΜΑΛΕ – πτήση για ΚΟΛΟΜΠΟ (Σρι Λάνκα)

Ελεύθερος χρόνος το πρωί για τις τελευταίες βουτιές και αργότερα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Άφιξη στο Κολόμπο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ (ξενάγηση) – ΠΟΛΟΝΝΑΡΟΥΒΑ

Χτισμένη στη δυτική ακτή του νησιού, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας συνταιριάζει όλους τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και τις επιρροές που γνώρισε η Σρι Λάνκα, δημιουργώντας μια αληθινή πανδαισία ήχων, αρωμάτων και χρωμάτων. Λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός πως το Κολόμπο διαθέτει μια αξιοθαύμαστη ποικιλία εστιατορίων υψηλής ποιότητας, με σχεδόν όλες τις κουζίνες του κόσμου να αντιπροσωπεύονται επάξια.

Το πρωί ξεκινάμε λοιπόν τη γνωριμία μας με το Κολόμπο. Στην περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, το συνεδριακό κέντρο Bandaranaike, το κτίριο του παλαιού κοινοβουλίου, τον παραλιακό δρόμο Galle Face Green και τον ιστορικό ναό Wolfendhal.

Στη συνέχεια αναχωρούμε από το Κολόμπο για την Πολονναρούβα, τη δεύτερη παλαιότερη πόλη της Σρι Λάνκα, χτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αι., η οποία περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΠΟΛΟΝΝΑΡΟΥΒΑ (ξενάγηση): εκδρομή στην ΑΝΟΥΡΑΝΤΑΠΟΥΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πάμε να γνωρίσουμε την Πολονναρούβα. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων και το βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται το Gal Viharaya με τα τέσσερα υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν τον Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Ο χώρος θα μας καταπλήξει. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να επισκεφθούμε τους εκπληκτικούς ναούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του δο-ντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντι, καθώς και τα ερείπια του μοναστηριού.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στην Ανουρανταπούρα, την πρώτη πρωτεύουσα (5ος π.Χ. - 9ος μ.Χ. αιώνας) και αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη πόλη του αρχαίου βασιλείου της Σρι Λάνκα. Εδώ βρίσκεται το ιερό δέντρο Σρι Μάχα Μπόντι, το οποίο προέρχεται από ένα φιντανάκι του δέντρου κάτω από το οποίο ο πρίγκιπας Σιντάρτα -ο Βούδας- δέχθηκε τη φώτιση. Το δέντρο μεταφέρθηκε και φυτεύτηκε στην Ανουρανταπούρα, σε έναν ιερό χώρο αφιερωμένο στον Βούδα, είναι άνω των 2.200 ετών και αποτελεί ένα από τα πιο παλιά του κόσμου.

Επιστροφή στην Πολονναρούβα και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΠΟΛΟΝΝΑΡΟΥΒΑ – ΣΠΗΛΙΕΣ ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ – ΜΑΤΑΛΕ – ΚΑΝΤΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε αμέσως για την εξερεύνηση της ενδοχώρας. Αναχωρούμε για τις περίφημες σπηλιές της Νταμπούλα, που στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα κατά τον 1ο π.Χ. αιώνα. Όταν επανέκτησε τον θρόνο του, έχτισε εδώ τον υπέροχο αυτό ναό, τον οποίο και δώρισε στους βουδιστές μοναχούς. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα πέντε σπηλαίων, με έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένο με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια κοσμούνται επίσης από 157 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μήκους 15 μέτρων. Τη σημαντικότητα και τη μοναδικότητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Καθώς συνεχίζουμε προς νότο με προορισμό μας την Κάντυ, κάνουμε μια σύντομη στάση στο Ματάλε για να εντρυφήσουμε στον κόσμο των μπαχαρικών. Η Κεϋλάνη ήταν πάντα (όπως και σήμερα) πολύ γνωστή στον κόσμο για την παραγωγή μπαχαρικών, που ξεκινούσαν από εδώ για να φτάσουν με τα εμπορικά πλοία στα πέρατα του κόσμου. Η τοπική παράδοση μας μιλά για μικρές φυτείες, σε επίπεδο οικογενειακής παράδοσης, που φρόντιζαν για την παραγωγή της ποσότητας που χρειαζόταν το κάθε νοικοκυριό για το φαγητό του αλλά και για χρήσεις ίασης ή αισθητικής. Θα μάθουμε αρκετά για την τοπική παραγωγή σε κανέλα, τζίντζερ, πιπέρι, βανίλια, κάρδαμο και πολλά πολλά άλλα, και θα συνεχίσουμε για την όμορφη, καταπράσινη Κάντυ.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στην Κάντυ.

 

9η ημέρα: ΚΑΝΤΥ: ξενάγηση – παράσταση με περπάτημα πάνω στα κάρβουνα

Η γραφική αυτή πόλη υπήρξε η τελευταία πρωτεύ-ουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης. Είναι χτισμένη στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευά-στηκε από τον τελευταίο βασιλιά, τον Sri Wickrama Rajasinghe, το 1798, ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι την περιβάλλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω στον λαιμό της. Στη βόλτα μας στην πόλη θα δούμε και τον ιερό ναό όπου φυλάσσεται το κειμήλιο του δοντιού του Βούδα, καθώς και ένα σπάνιο θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω στα κάρβουνα!

Διανυκτέρευση στην Κάντυ.

 

10η ημέρα: ΚΑΝΤΥ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΑΜΠΟΝΤΑ – ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ (Φυτεία τσαγιού) 10η ημέρα: ΚΑΝΤΥ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΑΜΠΟΝΤΑ – ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ (Φυτεία τσαγιού)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για τη σημερινή μας διαδρομή. Θα πάμε να δούμε τους γραφικούς Καταρράκτες Ραμπόντα και θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε, μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής, μια φυτεία τσαγιού κοντά στη Νουβάρα Ελίγια, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή του καλύτερου και πλέον φημισμένου τσαγιού στον κόσμο. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να δοκιμάσουμε μια ζεστή κούπα αυθεντικού Ceylon Tea.

Η διαδρομή μας καταλήγει στην «κηπούπολη» Νουβάρα Ελίγια, που το όνομά της σημαίνει «Πόλη του Φωτός». Βρίσκεται σε ένα υπέροχο ορεινό τοπίο (σε υψόμετρο 1.868 μ.) στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Σρι Λάνκα, του Pidurutalagala (2.760 μέτρα). Μετάβαση στο κατάλυμά μας στη Νουβάρα Ελίγια και στη συνέχεια ξενάγηση στην αγαπημένη πόλη των Βρετανών, που χτίστηκε στα πρότυπα της εγγλέζικης επαρχίας, με χαρακτηριστικά σπίτια που θυμίζουν έντονα τις εξοχικές κατοικίες των Άγγλων. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΑΒΑΝΑ – ΤΙΣΣΑΜΑΧΑΡΑΜΑ/ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑΛΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Σρι Λάνκα, με κατεύθυνση προς το νότο. Ο δρόμος θα μας φέρει σε λιγότερο γνωστά μέρη στις νοτιοανατολικές ακτές της χώρας όπως στους Καταρράκτες Ραβάνα και την πόλη Έλλα με τη νωχελική ατμόσφαιρα που θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο. Πνιγμένοι μέσα σε φυτείες τσαγιού είναι μια στάση που δεν θα ξεχάσουμε εύκολα. Συνεχίζουμε για την Τισσαμαχαράμα, στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Γιάλα. Διανυκτέρευση στην περιοχή του πάρκου.

 

12η ημέρα: ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑΛΑ – ΓΚΑΛΕ – ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΜΠΕΡΟΥΒΕΛΑ

Το Εθνικό Πάρκο της Γιάλα βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Tissamaharama και 290 χιλιόμετρα από το Κολόμπο στη νοτιοανατολική ακτή της Σρι Λάνκα και καταλαμβάνει περίπου 98 χιλιάδες εκτάρια. Το πάρκο είναι γνωστό για την ποικιλία της άγριας ζωής και διαθέτει επίσης ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών αρχαίων μνημείων, που μαρτυρούν την ύπαρξη αρχαίων πολιτισμών που ήκμαζαν στην περιοχή. Θα απολαύσουμε ένα Σαφάρι στο πάρκο κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναζητήσουμε ελέφαντες, αγριογούρουνα, λεοπαρδάλεις, κροκόδειλους, αγριοβούβαλους κ.ά.

Μετά το σαφάρι μας, αφήνουμε πίσω μας το Εθνικό Πάρκο Γιάλα και συνεχίζουμε για τις νότιες ακτές της Σρι Λάνκα. Θα κάνουμε στάση για μπάνιο σε παραλία που έχουμε ξεχωρίσει στα ταξίδια μας στη χώρα, και θα συνεχίσουμε για την πόλη Γκάλε, η οποία θα μας εντυπωσιάσει με το έντονο αποικιακό της χρώμα και την πλούσια ιστορία της, καθώς από την πόλη αυτή πέρασαν διαδοχικά Βρετανοί, Πορτογάλοι και Ολλανδοί. Την προσοχή μας πάντως θα τραβήξει το Φρούριο της πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς το 1663. Το Φρούριο αυτό αποτελούσε σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού των πλοίων στη διαδρομή τους ανατολή – δύση και έχει ενταχθεί τον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην βόλτα μας στην παραλία ίσως δούμε και τους ντόπιους ψαράδες να εξασκούν τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος ανεβασμένοι πάνω σε καλάμια.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Βασκαντούβα, στην ευρύτερη περιοχή της Μπερουβέλα, με τους φοίνικες και τη σιμιγδαλένια άμμο είναι από τις πιο δημοφιλείς καρτ-ποσταλικές εικόνες της Σρι Λάνκα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΜΠΕΡΟΥΒΕΛΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ

Ελεύθερη ημέρα σήμερα, ημέρα που ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας, κρατώντας μάλιστα τα δωμάτιά μας μέχρι την ώρα της αναχώρησής μας για το αεροδρόμιο του Κολόμπο.

 

14η ημέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ – Πτήση επιστροφής

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1999 € 995 €
  Twin Room 1999 € 995 €
  Triple Room 1999 € 995 €
  Single Room 2999 € 995 €

Extras

+ BIZA  :  35 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/5/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2099€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2099 € 995 €
  Twin Room 2099 € 995 €
  Triple Room 2099 € 995 €
  Single Room 3099 € 995 €

Extras

+ BIZA  :  35 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2199€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2199 € 995 €
  Twin Room 2199 € 995 €
  Triple Room 2199 € 995 €
  Single Room 3199 € 995 €

Extras

+ BIZA  :  35 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4*, 4* sup, 5* - από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Στις Μαλδίβες στο ξενοδοχείο Bandos με ημιδιατροφή και μεταφορές με speed boat.
  • Ημιδιατροφή
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Μάλε με αεροπλάνο   
  • Θέαμα με τοπικούς χορούς στην Κάντυ.
  • Σαφάρι με jeep σε πάρκο της Σρι Λάνκα.
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα.
  • Εκδρομή στις φυτείες τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια.
  • Τοπικός ξεναγός, Έλληνας Αρχηγός.
  •    Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 995 €

  • Βίζα εισόδου στη Σρι Λάνκα 35 Δολάρια Αμερικής (εκδίδεται και πληρώνεται κατά την είσοδό σας στη χώρα)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΚ 210

12/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 656

13/04/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΜΑΛΕ

02:30

07:40

ΕΚ 652

16/04/2023

ΜΑΛΕ – ΚΟΛΟΜΠΟ

16:30

18:30

ΕΚ 649

25/04/2023

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

03:15

06:00

ΕΚ 209

25/04/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΚ 210

18/05/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 656

19/05/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΜΑΛΕ

02:30

07:40

ΕΚ 652

22/05/2023

ΜΑΛΕ – ΚΟΛΟΜΠΟ

16:30

18:30

ΕΚ 651

31/05/2023

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

10:05

12:50

ΕΚ 103

31/05/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

16:20

20:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΚ 210

27/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 656

28/06/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΜΑΛΕ

02:30

07:40

ΕΚ 652

01/07/2023

ΜΑΛΕ – ΚΟΛΟΜΠΟ

16:30

18:30

ΕΚ 651

10/07/2023

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

10:05

12:50

ΕΚ 103

10/07/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

16:20

20:25