Skip to main content

Μαλδίβες – Σρι Λάνκα: Νουβάρα Ελίγια, Πολονναρούβα, Χαμπαράνα, Μπερουβέλα, διαμονή και σαφάρι 4x4 στο Εθνικό πάρκο Yala | 20.12.2023 Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ από 2899

Αναχώρηση: 20/12

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΛΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τις Μαλδίβες και την πρωτεύουσα των νησιών, Μάλε.

 

2η ημέρα: ΜΑΛΕ (ΜΑΛΔΙΒΕΣ)

Άφιξη στο Μάλε και μεταφορά με ταχύπλοο ή μικρό αεροπλάνο (ανάλογα με το ξενοδοχείο) στο νησί που θα μας φιλοξενήσει. Το αρχιπέλαγος που αποτελεί τις Μαλδίβες βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, 735 χλμ. Δυτικά της Κεϋλάνης. Είναι μια αλυσίδα 1.190 κοραλλιογενών τροπικών νησιών (ατόλες), εκ των οποίων μόνο τα 220 κατοικούνται, και τα οποία αναδύθηκαν με τη σταδιακή ανύψωση του πυθμένα της θάλασσας. Απλώνονται σαν γιρλάντα 800 χλμ. κάτω από το νοτιοδυτικό άκρο της Ινδίας, ανάμεσα στον Ισημερινό, και σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 7 μοιρών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και χρόνος για να απολαύσετε τον παράδεισο που ονομάζεται Μαλδίβες...

Διανυκτέρευση.

 

3η – 4η ημέρα: ΜΑΛΕ

Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσουμε τις ατέλειωτες αμμουδιές με τους κοκοφοίνικες και την τροπική βλάστηση. Θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τον πλουσιότατο θαλάσσιο κόσμο με τα κοράλλια και τα πολλά και διαφορετικά είδη ψαριών, αλλά και να γευθούμε θαλασσινές λιχουδιές και χυμούς εξωτικών φρούτων δίπλα στο κύμα.

 

5η ημέρα: ΜΑΛΕ – πτήση για ΚΟΛΟΜΠΟ (Σρι Λάνκα)

Ελεύθερος χρόνος το πρωί για τις τελευταίες βουτιές και αργότερα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.

Άφιξη στο Κολόμπο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ (ξενάγηση)

Χτισμένη στη δυτική ακτή του νησιού, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας συνταιριάζει όλους τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και τις επιρροές που γνώρισε η Σρι Λάνκα, δημιουργώντας μια αληθινή πανδαισία ήχων, αρωμάτων και χρωμάτων. Λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός πως το Κολόμπο διαθέτει μια αξιοθαύμαστη ποικιλία εστιατορίων υψηλής ποιότητας, με σχεδόν όλες τις κουζίνες του κόσμου να αντιπροσωπεύονται επάξια. Το πρωί ξεκινάμε λοιπόν τη γνωριμία μας με το Κολόμπο. Στην περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, το συνεδριακό κέντρο Bandaranaike, το κτίριο του παλαιού κοινοβουλίου, τον παραλιακό δρόμο Galle Face Green και τον ιστορικό ναό Wolfendhal. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ– ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ – ΣΠΗΛΙΕΣ ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ - ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ

Η ημέρα μας αρχίζει με το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων: πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1975 με σκοπό να στεγάζει και να φροντίζει ελέφαντες που βρέθηκαν τραυματισμένοι ή εγκαταλελειμμένοι. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τις περίφημες σπηλιές της Νταμπούλα, που στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα κατά τον 1ο π.Χ. αιώνα. Όταν επανέκτησε τον θρόνο του, έχτισε εδώ τον υπέροχο αυτό ναό, τον οποίο και δώρισε στους βουδιστές μοναχούς. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα πέντε σπηλαίων, με έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένο με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια κοσμούνται επίσης από 157 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μήκους 15 μέτρων. Τη σημαντικότητα και τη μοναδικότητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Χαμπαράνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ- ΑΝΟΥΡΑΝΤΑΠΟΥΡΑ- ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ

Σήμερα θα αρχίσουμε την μέρα μας με την εξερεύνηση της πόλης Ανουρανταπούρα, της πρώτης πρωτεύουσας του 5ου αιώνα π.Χ. Εδώ βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός αρχαίων μνημείων ενός μεγάλου πολιτισμού. Μάλιστα το πρώτο «σπίτι» του Βουδισμού ήταν στην Σρι Λάνκα στην Ανουρανταπούρα, για αυτό και στην πόλη βρίσκονται κάποια μυστικά αξιοθέατα του Βουδισμού στην χώρα. Θα δούμε μνημεία όπως το άγαλμα του Σαμάντι Βούδα. Στην πόλη μάλιστα βρίσκονται και λείψανα του Βούδα αλλά και πολλά άλλα μνημεία του 2ου και 3ου αιώνα π.Χ. Επιστροφή στη Χαμπαράνα. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ – ΠΟΛΟΝΝΑΡΟΥΒΑ – ΤΡΙΝΚΟΜΑΛΕ – ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για την Πολονναρούβα, τη δεύτερη παλαιότερη πόλη της Σρι Λάνκα, χτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αι., η οποία περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων και το βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται το GalViharaya με τα τέσσερα υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν τον Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Ο χώρος θα μας καταπλήξει. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να επισκεφθούμε τους εκπληκτικούς ναούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντυ, καθώς και τα ερείπια του μοναστηριού.

Πριν την επιστροφή μας, θα επισκεφτούμε την Τρινκονμάλε, μια πανέμορφη παραλιακή πόλη, από την οποία έχουν περάσει διάσημοι ταξιδιώτες, όπως ο Μάρκο Πόλο, αλλά και οι Πτολεμαίοι. Επιστροφή στη Χαμπαράνα και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ – ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ – ΚΑΝΤΥ (θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω σε κάρβουνα)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Σιγκιρίγια. Φτάνοντας θα ανέβουμε στον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, ύψους 250 μέτρων. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο που αποτυπώνει τη δημιουργία της φύσης εναρμονισμένης με τις ανθρώπινες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χτίστηκε το 477 μ.Χ. από τον βασιλιά Κασιάπα. Είναι γνωστό και ως το «φρούριο-λιοντάρι», λόγω του τεράστιου λιονταριού, ύψους περίπου τριών μέτρων, που φύλαγε την είσοδό του. Σήμερα σώζονται μόνο οι πατούσες του λιονταριού αυτού. Το φρούριο υπήρξε μία από τις πιο όμορφες ακροπόλεις. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασιλική πισίνα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο αξιοθέατο του βράχου είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», οι οποίες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Η τεχνοτροπία τους είναι εντυπωσιακή, καθώς είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Βρίσκονται σε μια προφυλαγμένη εσοχή του βράχου, προσβάσιμες από μια σπειροειδή σκάλα. Συνεχίζουμε για την όμορφη, καταπράσινη Κάντυ, τη γραφική πόλη που υπήρξε η τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί γιορτή με τοπικούς χορευτές και περπάτημα πάνω σε κάρβουνα. Μια πραγματικά μοναδική βραδιά. Διανυκτέρευση στην Κάντυ.

 

11η ημέρα: ΚΑΝΤΥ– ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ (Φυτεία τσαγιού)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για τη σημερινή μας διαδρομή. Θα επισκεφθούμε, μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής, μια φυτεία τσαγιού κοντά στη Νουβάρα Ελίγια, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή του καλύτερου και πλέον φημισμένου τσαγιού στον κόσμο. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να δοκιμάσουμε μια ζεστή κούπα αυθεντικού CeylonTea. Η διαδρομή μας καταλήγει στην «κηπούπολη» Νουβάρα Ελίγια, που το όνομά της σημαίνει «Πόλη του Φωτός». Βρίσκεται σε ένα υπέροχο ορεινό τοπίο (σε υψόμετρο 1.868 μ.) στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Σρι Λάνκα, του Pidurutalagala (2.760 μέτρα).Μετάβαση στο κατάλυμά μας στη Νουβάρα Ελίγια και στη συνέχεια ξενάγηση στην αγαπημένη πόλη των Βρετανών, που χτίστηκε στα πρότυπα της εγγλέζικης επαρχίας, με χαρακτηριστικά σπίτια που θυμίζουν έντονα τις εξοχικές κατοικίες των Άγγλων. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ– ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΑΒΑΝΑ – ΤΙΣΣΑΜΑΧΑΡΑΜΑ/ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑΛΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Σρι Λάνκα, με κατεύθυνση προς το νότο. Ο δρόμος θα μας φέρει σε λιγότερο γνωστά μέρη στις νοτιοανατολικές ακτές της χώρας όπως στους Καταρράκτες Ραβάνα και την πόλη Έλλα με τη νωχελική ατμόσφαιρα που θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο. Πνιγμένοι μέσα σε φυτείες τσαγιού είναι μια στάση που δεν θα ξεχάσουμε εύκολα. Συνεχίζουμε για την Τισσαμαχαράμα, στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Γιάλα. Διανυκτέρευση στην περιοχή του πάρκου.

 

13η ημέρα: ΤΙΣΣΑΜΑΧΑΡΑΜΑ-ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑΛΑ – ΓΚΑΛΕ – ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΒΑΣΚΑΝΤΟΥΒΑ (περιοχή Μπερουβέλα)

Το Εθνικό Πάρκο της Γιάλα βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Tissamaharama και 290 χιλιόμετρα από το Κολόμπο στη νοτιοανατολική ακτή της Σρι Λάνκα και καταλαμβάνει περίπου 98 χιλιάδες εκτάρια. Το πάρκο είναι γνωστό για την ποικιλία της άγριας ζωής και διαθέτει επίσης ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών αρχαίων μνημείων, που μαρτυρούν την ύπαρξη αρχαίων πολιτισμών που ήκμαζαν στην περιοχή. Θα απολαύσουμε ένα Σαφάρι στο πάρκο κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναζητήσουμε μαϊμούδες, ελάφια ελέφαντες, αγριογούρουνα, λεοπαρδάλεις, κροκόδειλους, αγριοβούβαλους, άλλα και πουλιά όπως παγώνια, πελαργούς και πολλά άλλα.

Μετά το σαφάρι μας, αφήνουμε πίσω μας το Εθνικό Πάρκο Γιάλα και συνεχίζουμε για τις νότιες ακτές της Σρι Λάνκα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την τοπική αγορά και θα δούμε διάφορα τροπικά φρούτα. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε το πιο δημοφιλές γλυκό της χώρας, το Mee kiri. Το Mee kiri, είναι ένα παραδοσιακό γλυκό φτιαγμένο από πυκτό βουβαλίσιο γάλα. Μάλιστα η νότια Σρι Λάνκα, είναι ξακουστή για το καλύτερο Mee kiri, αν και μπορεί να βρεθεί σε ολόκληρη την χώρα. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Γκάλε, η οποία θα μας εντυπωσιάσει με το έντονο αποικιακό της χρώμα και την πλούσια ιστορία της, καθώς από την πόλη αυτή πέρασαν διαδοχικά Βρετανοί, Πορτογάλοι και Ολλανδοί ενταχθεί τον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Το Γκάλε, είναι η διοικητική πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας της Σρι Λάνκα. Η πόλη παλιά ήταν γνωστή με την ονομασία, Γκιματίτθα, αλλά και ως Κάλι πριν την άφιξη των Πορτογάλων.

Την προσοχή μας πάντως θα τραβήξει το Φρούριο της πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς το 1663. Το Φρούριο αυτό αποτελούσε σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού των πλοίων στη διαδρομή τους ανατολή – δύση. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Βασκαντούβα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΒΑΣΚΑΝΤΟΥΒΑ: Επίσκεψη στο Πάρκο Θαλάσσιας Χελώνας & Σαφάρι με βάρκα στον ποταμό Μαντού

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα επισκεφτούμε το Πάρκο Θαλάσσιας Χελώνας. Στη συνέχεια, με βάση τις εξωτικές παραλίες θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα. Ένα σαφάρι με βάρκα στην κατάφυτη βλάστηση ποταμού της Μαντού. Μια εν πλω διαδρομή παρατήρησης, όχι μόνο της τροπικής φύσης της περιοχής αλλά και της ζωής των ντόπιων καθώς αυτή αναπτύσσεται στις όχθες του ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΒΑΣΚΑΝΤΟΥΒΑ – ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ελεύθερη μέρα στην πόλη αλλά και στις πανέμορφες παραλίες της, με την πιο ξακουστή την Καλίντο. Η παραλία είναι μια λεπτή λωρίδα γης με χρυσαφένια άμμο και άπειρους φοίνικες. Στην πόλη μπορούμε να επισκεφτούμε τους όμορφους βουδιστικούς ναούς, όπως αυτόν του Ασοκαραμάγια του 1873 και άλλα πολλά βουδιστικά και αποικιακά αξιοθέατα. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: ΒΑΣΚΑΝΤΟΥΒΑ-ΚΟΛΟΜΠΟ

Σήμερα το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2899 € 995 €
  Twin Room 2899 € 995 €
  Triple Room 2899 € 995 €
  Single Room 4194 € 995 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  •  Ξενοδοχεία 4*, 4* sup, 5* - από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Στις Μαλδίβες 4* ξενοδοχείο με ημιδιατροφή και μεταφορές.
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Μάλε με μικρό αεροπλάνο ή πλοιάριο.
  • Θέαμα με τοπικούς χορούς στη Κάντυ.
  • Σαφάρι με jeep σε πάρκο της Σρι Λάνκα.
  • Επίσκεψη στην Πολονναρούβα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
  • Εκδρομή στις φυτείες τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια.
  • Τοπικός ξεναγός, Έλληνας Αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 995€

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

QR 208

20/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

18:55

23:55

QR 676

21/12/2023

ΝΤΟΧΑ – ΜΑΛΕ

00:55

07:50

QR 665

04/01/2024

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΧΑ

09:55

12:25

QR 207

04/01/2024

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:55