Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ - ΟΡΕΣΙΒΙΕΣ ΦΥΛΕΣ

12 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 2020 23/7 | 12/8 | 10/9 | 22/10

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Μπανγκόκ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Τσιανγκ Μάι.

Ημέρα 2η: Μπανγκόκ - Τσιάνγκ Μάι

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Τσιάνγκ Μάι

Σήμερα, μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε το εθνικό σύμβολο της Ταϊλάδης, τους επιβλητικούς ελέφαντες, κατά την ώρα της εργασίας τους. Σε μία απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων, βόρεια της πόλης, μπορούμε να θαυμάσουμε την εντυπωσιακή δύναμη των τεράστιων αλλά ευγενών αυτών θηλαστικών, παρακολουθώντας σε ένα τοπικό εκπαιδευτήριο ελεφάντων, που βρίσκεται στην περιοχή της ζούγκλας, μία εκπληκτική επίδειξη για το πώς οι ελέφαντες συμβάλουν στην τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μία φάρμα καλλιέργειας ορχιδέας, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τα υπέροχα είδη, που θεωρούνται ένα ακόμα σύμβολο της «Χώρας των Χαμόγελων». Το απόγευμα θα Ο Wat Phrathat Doi Suthep θεωρείται ιδιαίτερος, αφού στους κόλπου του βρίσκεται ένα ιερό λείψανο του Βούδα. Κρυμμένος ανάμεσα σε βουνά, σε υψόμετρο 1056 μέτρων, έχει πρόσβαση μέσω του μυθικού κλιμακοστασίου Naga και η θέα του Τσιανγκ Μάι και της γύρω περιοχής από το ναό κόβει την ανάσα. στο δρόμο της επιστροφής θα επισκεφτούμε κάποιους από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς, όπως ο Wat Suan Doc, ο οποίος μας οδηγεί πίσω στο χρόνο, όταν το 14ο αιώνα οι μονάρχες έπαιρναν τις χαλαρωτικές βόλτες τους στους κήπους του. Σήμερα στους κόλπους του φιλοξενεί αρκετά λευκά Chedis, τα οποία περιέχουν τις στάχτες των πρώην βασιλικών οικογενειών του Τσιανγκ Μάι. Τέλος, θα επισκεφτούμε το ναό Wat Jedyod, γνωστό και ως τέμπλο των Επτά Πυργίσκων. Το βράδυ, μεταφορά σε τοπικό εστιατόριο, προκειμένου να γευτούμε τα τοπικά εδέσματα και να παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς, στους οποίους θα κληθούμε να συμμετάσχουμε κι εμείς.

Ημέρα 4η: Τσιάνγκ Μάι – Τσιάνγκ Ράι

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Τσιάνγκ Ράι. Στη διαδρομή θα γνωρίσουμε τις ορεσίβιες φυλές της περιοχής, όπως οι Baan Tong Luang, Karen, Lahu Shibala και Palong, οι οποίες ουσιαστικά έχουν τις ρίζες τους στο Θιβέτ. Εντυπωσιακότερη όλων είναι αυτή που ξεχωρίζει για τα πολύχρωμα ρούχα και τις γυναίκες με το μακρύ λαιμό, κοσμημένο από μπρούτζινους δακτυλίους, σημάδι της ταυτότητάς τους. Η φυλή αυτή κατάγεται από τη Μιανμάρ (Μπούρμα) και διατηρεί έως τις μέρες μας αυτούσια τα ήθη και έθιμά της. Οι παραδοσιακές στολές τους αποτελούν την καθημερινή ενδυμασία τους, ενώ τα έσοδά τους τα βασίζουν κυρίως στις γεωργικές εργασίες αλλά και στα μοναδικά χειροτεχνήματα και ειδικότερα στα υφαντά υφάσματα. Στη συνέχεια της διαδρομής μας και λίγο πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφτούμε το Λευκό Ναό Wat Rong Khun και θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Check in στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.

Ημέρα 5η: Τσιάνγκ Ράι

Αναχώρηση οδικώς για την εμπορική και πολυσύχναστη Mae Sai, της βορειότερη πόλη, στα σύνορα της Ταϊλάνδης με τη Μιανμάρ. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε λίγο χρόνο «χαζεύοντας» στα αναμνηστικά της περιοχής και εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε στο Τσιανγκσεάν όπoυ βρίσκεται το περίφημο Χρυσό Τρίγωνο, όπου θα δούμε τα ερείπια κάποιων παλαιών Ναών, ενώ στην απέναντι όχθη βρίσκεται το γειτονικό Λάος. Το απόγευμα επιστροφή στο Τσιάνγκ Ράι για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Τσιάνγκ Ράι – Σουκοτάι

Μετά το πρωινό μας θα συνεχίζουμε για το Σουκοτάι, μία μικρή πόλη σήμερα στη Βορειοδυτική Ταϋλάνδη, που όμως από τον 13ο έως και το τέλος του 16ου αιώνα, αποτέλεσε πρωτεύουσα ενός από τα λαμπρότερα βασίλεια της ΝΑ Ασίας και φυσικά βρίθει από εξαιρετικά μνημεία, γι’ αυτό και το Ιστορικό Πάρκο όπως ονομάζεται ο αρχαιολογικός του χώρος, ανήκει στη Λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη στο Σουκοτάι αργά το απόγευμα.

Ημέρα 7η: Σουκοτάι - Αγιούταγια

Πρωινή αναχώρηση για την περίφημη Αγιούταγια. Καθοδόν θα επισκεφθούμε μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ταϋλάνδης το Πιτσανουλόκ, που σημαίνει «ο ουρανός του Βισνού». Ήταν η γενέτειρα του θρυλικού βασιλιά Naresuan, γνωστός για τη νικηφόρα και έντιμη μάχη με το ένα του χέρι πάνω σε έναν ελέφαντα κατά της Βιρμανίας. Συνεχίζουμε για την πόλη Λόπμπουρι, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και τα ερείπια των ναών, τα οποία μαρτυρούν την κυριαρχία της αυτοκρατορίας των Χμέρ. Το απόγευμα άφιξη στην Αγιούταγια.

Ημέρα 8η: Αγιούταγια – Μπανγκόκ

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας των 33 βασιλέων, μέχρι το 1767, όταν καταστράφηκε από τα βιρμανικά στρατεύματα. Οι περισσότεροι ναοί στέκονται σαν να μην πέρασε ο χρόνος από πάνω τους. Θα δούμε τα γιγαντιαία χάλκινα αγάλματα του Βατ Μουγκόλ Μπορπιθ, τις τρεις παγόδες στο Βατ Πρα Σι Σάνπετ, το σύμβολο της Αγιούταγια στον περίβολο του πρώην βασιλικού παλατιού και τον μεγαλοπρεπή ναό Wat Chaiwatthanaram. Συνεχίζουμε οδικώς για την Μπανγκόκ, όπου θα φτάσουμε το απόγευμα. Το βράδυ μεταφορά σε εστιατόριο για να δειπνήσουμε και να παρακολουθήσουμε ταϋλανδέζικους παραδοσιακούς χορούς εμπνευσμένους από τη Ραμαγιάνα.

Ημέρα 9η: Μπανγκόκ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στον Τσάο Πράγια, το ποτάμι που διασχίζει την Μπανγκόκ, για να επιβιβαστούμε στα ειδικά μακρόστενα πλοιάρια που μπορούν να διασχίσουν το κλονγκς -στενά κανάλια- στα οποία ακόμα ζουν χιλιάδες κάτοικοι, σε σπίτια που στέκονται επάνω σε πασσάλους, μπηγμένους στον πυθμένα του ποταμού. Η βόλτα θα καταλήξει στο λαμπρό Βατ Αρούν -Ναό της Αυγής- μία μεγάλη παγόδα, που είναι παγκόσμια γνωστή από την πρωτότυπη κινηματογραφική ταινία «Ο Βασιλιάς κι Εγώ». Γεύμα σε εστιατόριο δίπλα στο ποτάμι. Θα ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη όταν θα περάσουμε στην απέναντι πλευρά του ποταμιού, για να επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές Μεγάλο Παλάτι και τον Ναό του “Σμαραγδένιου” Βούδα, το άγαλμα από τζέϊντ, που “ντύνεται” ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Ημέρες 10η – 11η: Μπανγκόκ

Σήμερα η ημέρα είναι ελεύθερη. Σας προτείνουμε βόλτες στην πολύχρωμη αγορά της πόλης, για να αγοράσετε αντίκες, κοσμήματα, μεταξωτά υφάσματα και οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. Το απόγευμα χαλαρώστε κάνοντας ένα γνήσιο και αναζωογονητικό ταϊλανδέζικο μασάζ.

Ημέρα 12η: Μπανγκόκ – Αθήνα

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

Ταξίδι

Ημέρες

Αναχωρήσεις

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι Είσοδοι

ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ

ΟΡΕΣΙΒΙΕΣ

ΦΥΛΕΣ

12

23/7, 12/8, 10/9, 22/10

4/5*

1.090

+430

+790

(*) Για συμμετοχή λιγότερη των 15 ατόμων επιβάρυνση 98 € κατ’ άτομο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Qatar Airways μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  •  Ξενοδοχεία 4/5* με ημιδιατροφή καθημερινά, εκτός από την Μπανγκόκ (πρωινό)
  •  Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως περιγράφονται
  •  Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  •  Φιλοδωρήματα
  •  Αχθοφορικά
  •  Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  •  Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο