Skip to main content

Κούβα, Το μαργαριτάρι της Καραϊβικής Σεπτέμβριος έως Δεκέμβριος 2019 από 1645,00

Αβάνα - Γουαμά - Σάντα Κλάρα - Σιενφουέγος - Τρινιδάδ - Βαραδέρο

Αναχωρήσεις κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο
01/ΣΕΠ – 19/ΔΕΚ
9 μέρες

1η ημέρα: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη – Αβάνα 
Αναχώρηση από την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη στην Αβάνα. Υποδοχή στο αεροδρόμιο από τοπικό ξεναγό και μεταφορά στο ξενοδοχείο.
Σημείωση: Αναλόγως της αεροπορικής εταιρείας, η άφιξη μπορεί να είναι την επόμενη ημέρα.

2η ημέρα: Αβάνα – Επίσκεψη πόλης
Σήμερα θα ξεκινήσουμε την πρώτη μας γνωριμία με την ατμοσφαιρική, μοναδική σε χρώμα και αρχιτεκτονική πόλη της Αβάνας. Στην είσοδο του ξενοδοχείου θα μας περιμένει ο συνοδός μας και ένα Αμερικάνικο αυτοκίνητο αντίκα της δεκαετίας του 60 – Chevy, Cadillac, Plymouth, Dodge, Ford – κλασικό και σε άριστη κατάσταση, για μία πανοραμική βόλτα στην πόλη. Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο Μαλεκόν, τον παραλιακό δρόμο μήκους 7 χιλιομέτρων που διασχίζει την πόλη και στη συνέχεια θα περάσουμε από το αριστοκρατικό προάστιο του Μιραμάρ και την Πέμπτη λεωφόρο, την νεκρόπολη Κολόν,  τον ποταμό Αλμεντάρες και την πλατεία Επανάστασης. Μέσω του προαστίου Βεδάδο, την καρδιά της σύγχρονης πόλης, θα κατευθυνθούμε προς την παλιά Αβάνα, όπου θα αποβιβαστούμε για να συνεχίσουμε την περιπατητική ξενάγηση του ιστορικού κέντρου της Αβάνας. Θα περάσουμε από το Καπιτώλιο, πιστό αντίγραφο του αντίστοιχου, που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακριβώς δίπλα, το Πάρκο της Αδελφότητας, καθώς και το Μεγάλο Θέατρο της Αβάνας της Αλίσια Αλόνσο. Η επίσκεψή μας θα συνεχιστεί με το  Μουσείο του Ρουμιού και θα ολοκληρωθεί περπατώντας, στο Ιστορικό Κέντρο για να γνωρίσουμε  τις 4 φημισμένες πλατείες. Την Πλατεία Αγίου Φραντζίσκου της Ασίζης , την Παλαιά Πλατεία , την Πλατεία των όπλων , την Πλατεία του Καθεδρικού Ναού και θα δούμε μεταξύ άλλων, το Παλάσιο ντε Λος Καπιτάνες Χενεράλες, τον Ναό Ελ Τεμπλέτε και το κάστρο της Αληθινής Δύναμης. Εκεί ο συνοδός σας θα σας διηγηθεί, την Ιστορία του πύργου-παρατηρητήριου Λα Xιραλντίγια. Στην συνέχεια, ακολουθεί η επίσκεψη μας, στην Μακέτα της Παλαιάς Πόλης, περνώντας από την οδό Μερκαδέρες , όπου θα δούμε σε μικρογραφία μια πανοραμική εικόνα της Αβάνας. Τέλος ο συνοδός σας θα σας ξεναγήσει στο διάσημο πεζόδρομο, λόγω του Έρνεστ Χεμινγκουέι,  Οβίσπο και στο Ξενοδοχείο Ambos Mundos, που βρίσκεται στην ίδια οδό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

3η ημέρα: Προαιρετική ημερήσια εκδρομή στο Βινιάλες
Σήμερα σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στη δυτική επαρχία του νησιού. Πρωινή αναχώρηση για τo Πινάρ Ντελ Ρίο και την κοιλάδα του Βινιάλες, ένα από τα εντυπωσιακότερα τοπία του νησιού με μοναδικούς σχηματισμούς λόφων από πωρόλιθο, καρστικοί ασβεστολιθικοί σχηματισμοί, ονομαζόμενοι (Mogote). Πρώτη μας στάση είναι στο παρατηρητήριο Τζασμίνες, απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κοιλάδα και την γύρω περιοχή και αποτελεί ιδανικό σημείο για αναμνηστικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε την Σπηλιά του Ινδιάνου, ένα σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες του οποίου ένα μέρος της διαδρομής είναι υδάτινο και γίνεται με βάρκες κατά ομάδες. Επόμενος σταθμός η βραχογραφία διαστάσεων 120 Χ 160 μέτρων, ζωγραφισμένη στην πλαγιά λόφου από πωρόλιθο, που αναπαριστά την εξέλιξη της φυσικής ζωής στην Κούβα και την εξέλιξη των ειδών, από τους Αμμωνίτες, στον Hommo Sapiens. Γεύμα και πριν την επιστροφή μας στην Αβάνα, θα επισκεφτούμε την Finca Montesino, που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο  Autopista Este – Oeste. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την διαδικασία παρασκευής των πούρων, από κορυφαίο τεχνίτη , τις αποθήκες αποξήρανσης του καπνού, καθώς και τα χωράφια όπου καλλιεργείται ο καλύτερος καπνός στον κόσμο. Επιστροφή στην Αβάνα και χρόνος ελεύθερος.  

4η ημέρα: Ελεύθερη μέρα στην Αβάνα
Ημέρα ελεύθερη στην Αβάνα για απολαύσουμε την μοναδική αυτή πόλη με την γοητεία των 60ς, να περιπλανηθούμε στο ιστορικό της κέντρο, να δοκιμάσουμε τα υπέροχα κοκτέιλ με τους ήχους ζωντανής μουσικής στα δεκάδες μπαράκια, να φωτογραφίσουμε τις απόκρυφες γωνιές της και να κάνουμε τα τελευταία ψώνια. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε κάποιες από τις προαιρετικές εκδρομές για να γνωρίσουμε την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Κούβας.

5η ημέρα: Αβάνα – Γουαμά – Σάντα Κλάρα – Σιενφουέγος
Σήμερα θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση Νοτιοανατολικά, προς την Χερσόνησο Ζαπάτα για να επισκεφθούμε το εθνικό πάρκο του Γουαμά (Guamá), χαρακτηρισμένο από την Unesco σαν σημαντική βιόσφαιρα για το περιβάλλον. Πρόκειται για μια τεράστια λιμνοθάλασσα, που σχηματίζεται από εκβολές ποταμών και ενώνεται με την θάλασσα στο σημείο του κόλπου των χοίρων, γνωστό από την αποτυχημένη απόβαση των Αμερικάνων το 1961. Στην είσοδο του πάρκου βρίσκεται το εκτροφείο κροκοδείλων το οποίο θα επισκεφθούμε και στη συνέχεια με τα ταχύπλοα του συγκροτήματος, θα περιηγηθούμε στα κανάλια του πάρκου για να δούμε την αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Ταΐνος και τα γλυπτά με εικόνες από τις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής τους, όπως και την αναπαράσταση Ινδιάνικου χωριού με τις καλύβες κατασκευασμένες σε δεκάδες νησίδες που συνδέονται με την όχθη με ξύλινα μονοπάτια-γέφυρες. Επόμενος σταθμός η ιστορική πόλη της Σάντα Κλάρα. Η Σάντα Κλάρα έχει ιδιαίτερη σημασία στην ιστορική μνήμη των Κουβανών, γιατί εκεί δόθηκε η τελευταία νικηφόρα μάχη της επανάστασης με κεντρικό σύνθημα Hasta la Victoria Siempre, δηλαδή μέχρι την παντοτινή νίκη. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το θωρακισμένο τραίνο, που ανατινάχτηκε από τους επαναστάτες και το Μαυσωλείο και το Μουσείο του Τσε Γκεβάρα με φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα και τον τάφο του μεγάλου επαναστάτη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Σιενφουέγος, πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους άποικους, που αποκαλείται και Νέα Ορλεάνη της Κούβας και είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης, θα σταματήσουμε στο θέατρο Τομας Τιερρύ και στο Παλάθιο ντε Βάγιε, αριστούργημα του εκλεκτικισμού που έχει μετατραπεί σε εστιατόριο με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος για να γευματίσετε και να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα κλαμπ της πόλης. Ο συνοδός σας θα βρίσκεται στην διάθεση σας, για οποίες πληροφορίες χρειαστείτε. Διανυκτέρευση. 

6η ημέρα: Σιενφουέγος – Τρινιδάδ – Βαραδέρο
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το Τρινιδάδ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα διασχίσουμε ένα όμορφο τοπίο, με γέφυρες και εκβολές ποταμών με παραλίες, γραφικά χωριά χτισμένα κατά μήκους του δρόμου και γραφικές εικόνες της καθημερινότητας των ντόπιων. Με την άφιξη θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη στην πόλη μουσείο, ανακηρυγμένη από την Unesco μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χτισμένη το 1514 από τον Diego Velazquez Velazquez, η τρίτη παλαιότερη πόλη της Κούβας, αποτελεί πολύτιμο δείγμα αποικιακού χαρακτήρα, με πρόσφατα αναστηλωμένα κτίρια. Θα περπατήσουμε την Plaza Mayor, την κεντρική πλατεία της πόλης και θα επισκεφθούμε την παραδοσιακή ταβέρνα Canchanchara, όπου θα δοκιμάσουμε το τοπικό ομώνυμο ποτό, το οποίο έπιναν οι σκλάβοι μετά το τέλος της δουλειάς στα χωράφια και αποτελείται από ρούμι, λεμόνι, μέλι και πάγο. Το ρομαντικό μουσείο, το σπίτι του παλιού ευγενούς Μπρινιέ και ο ενοριακός ναός Σαντίσιμα Τρινιδάδ είναι τα σημαντικά σημεία της ξενάγησης. Αναχώρηση για το Βαραδέρο μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής από την Κουβανέζικη ύπαιθρο και τις πολυάριθμες καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος.

7η ημέρα: Διακοπές στο Βαραδέρο
Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε την πανέμορφη παραλία του ξενοδοχείου μας με τη γαλαζοπράσινη θάλασσα και την λεπτή άσπρη άμμο, καθώς και τις ανέσεις του ξενοδοχείου με πρόγραμμα all inclusive. Η προαιρετική εκδρομή με καταμαράν στο Κάγιο Μπλάνκο είναι μια μοναδική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει και θα σας προσφέρει την δυνατότητα να θαυμάσετε τον κοραλιογενή βυθό της περιοχής και να κολυμπίσετε με εκπαιδευμένα δελφίνια στο δελφινάριο στην ανοιχτή θάλασσα.

8η ημέρα: Αβάνα Αναχώρηση
Πρωινό ελεύθερο για να απολαύσετε μία ακόμη βουτιά στα τροπικά νερά. Αναλόγως της ώρας αναχώρησης, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση της επιστροφής.

9η ημέρα: Άφιξη στην Ελλάδα
Άφιξη στην Ελλάδα και τέλος ταξιδιού.

Σημείωση: Για την καλύτερη διεκπεραίωση της εκδρομής, η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, χωρίς ωστόσο να παραληφτεί οτιδήποτε.

 

Τιμές και Παροχές

 

9 ήμερο/ 7 διανυκτερεύσεις

Αναχώρηση:  κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο

Αβάνα (4) – Σιενφουέγος (1) Βαραδέρο (2)

ΤΕΛΙΚΗ Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Περίοδος Διαμονής

01/ΣΕΠ – 31/ΟΚΤ

01/ΝΟΕ – 19/ΔΕΚ

BASIC Κατηγορία                ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ  

1.645 €

1.695 €

BASIC PLUS Κατηγορία          ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ MEMORIES ΒΑΡΑΔΕΡΟ 4*

1.695 €

1.745 €

SUPERIOR κατηγορία

MEMORIES MIRAMAR ΑΒΑΝΑ 4*

MELIA UNION ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ 4*

GRAND MEMORIES ΒΑΡΑΔΕΡΟ 5*

1.895 €

1.975 €

DELUXE κατηγορία

MELIA COHIBA ΑΒΑΝΑ 5* dlx

MELIA SAN CARLOS 4*sup

PARADISUS ΒΑΡΑΔΕΡΟ 5* dlx

2.090 €

2.190 €

*Ένα ταξίδι… μια τιμή! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (με Swiss Air 470 € & με Turkish Airlines 330 € ανά άτομο)
  • Μία (1) αποσκευή και μία (1) χειραποσκευή έκαστος
  • Διαμονή, όπως αναφέρεται παραπάνω με πρωινό καθημερινά στην Αβάνα, Σιενφουέγος και Αll inclusive στο Βαραδέρο, εκτός από την επιλογή διαμονής σε διαμερίσματα, που είναι με πρωινό.
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις, με βάση το καθημερινό πρόγραμμα
  • Επίσκεψη του ιστορικού κέντρου της Αβάνας με είσόδους στο μουσείου του ρουμιού και στην μακέτα της Αβάνας με Έλληνα τοπικό συνοδό
  • Πανοραμική ξενάγηση της Αβάνας με Αμερικάνικο αυτοκίνητο αντίκα
  • Βίζα Κούβας και ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια
  • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & Υπηρεσίες Ελλήνων τοπικών αντιπροσώπων
  • Ενημερωτικά έντυπα, Τοπικοί φόροι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως