Skip to main content

BEST OF CUBA - Πάσχα στην Κούβα 2020 από 1910,00

Αναχώρηση τη Μ. Τετάρτη στις 15/ΑΠΡ 2020
10 ημέρες

Αβάνα, Βαραδέρο, Καραϊβική, Κούβα, Μακρινοί Προορισμοί

με Ελληνόφωνο ξεναγό

 1η ημέρα: Αθήνα – Πτήση για Αβάνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Αβάνα μέσω Κωνσταντινούπολης. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο.

2η ημέρα: Αβάνα - Βαραδέρο

Άφιξη το πρωί στην Αβάνα και αναχώρηση για το Βαραδέρο, μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής στη Βόρεια ακτογραμμή. Θα δούμε τις παλιές αντλίες άντλησης πετρελαίου, θα περάσουμε από την πόλη Ματάνσας, που θεωρείται η πόλη της διανόησης και θα κάνουμε μία στάση στην γέφυρα του Μπακουρανάο για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα της περιοχής. Άφιξη στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να χαλαρώσουμε στη μαγευτική ακτή με πρόγραμμα All Inclusive (όλα τα γεύματα και τα τοπικά ποτά στο ξενοδοχείο σας συμπεριλαμβάνονται στην τιμή).

3η ημέρα: Βαραδέρο

All Inclusive διατροφή. Ημέρα ελεύθερη για κολύμπι και ξεκούραση. Προαιρετικά, μπορείτε να επιλέξετε την μονοήμερη κρουαζιέρα με Καταμαράν στο νησάκι Κάγιο Μπλάνκο. Η εκδρομή ξεκινά το πρωί από τη Μαρίνα του Βαραδέρο και περιλαμβάνει απεριόριστα τοπικά κοκτέιλ και αναψυκτικά στο σκάφος, και φαγητό με θαλασσινά στο Κ. Μπλάνκο. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσετε τον κοραλλιογενή βυθό σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής με εξοπλισμό (μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα) που παρέχεται δωρεάν και την μοναδική εμπειρία να κολυμπήσετε με εκπαιδευμένα δελφίνια, παρουσία εκπαιδευτών σε ειδικά διαμορφωμένο δελφινάριο στην ανοικτή θάλασσα. Με την άφιξη στο Κάγιο Μπλάνκο, θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην παραλία και γεύμα με θαλασσινά στην παραθαλάσσια ταβέρνα του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα.

4η ημέρα: Βαραδέρο – Σάντα Κλάρα – Σιενφουέγος

Πρωινό. Αναχώρηση για τους εντυπωσιακούς καταρράκτες El Nicho, στην καρδιά της καταπράσινης οροσειράς Escambray. Μπάνιο στα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά του που σχηματίζουν μικρές, φυσικές λιμνούλες – σε τρία διαφορετικά επίπεδα – στολισμένες από την μητέρα, ορεινή φύση και θεά από το παραπλήσιο παρατηρητήριο που μαγεύει. Σε μικρή απόσταση, θα επιβιβαστούμε σε σκάφος για βαρκάδα/εξερεύνηση και μεσημεριανό γεύμα στην μαγευτική λίμνη Hanabanilla, περικυκλωμένη από την εξωτική βλάστηση της οροσειράς Escambray, κατοικία πολύχρωμων πουλιών και σπάνιων αμφίβιων ζώων. Συνεχίζουμε για την πόλη του Τσε Γκεβάρα, τη Σάντα Κλάρα, πόλη που σχετίστηκε άμεσα με τον μεγάλο επαναστάτη. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο και Μουσείο του Τσε, στο Πάρκο Λεόνσιο Βιντάλ. Στην είσοδο του μαυσωλείου δεσπόζει το επιβλητικό, ύψους περίπου 7 μέτρων, μπρούντζινο άγαλμα του Κομαντάντε με το όπλο ανά χείρας. Συνεχίζουμε για το Σιενφουέγκος, πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους άποικους και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Πανοραμική ξενάγηση στην πόλη με στάση στην κεντρική πλατεία με το κατάλευκο άγαλμα της θεάς Αθηνάς, όπου δεσπόζουν το Θέατρο Tomas Terry, το Δημαρχείο και το κλασικό κτήριο του Πανεπιστημίου. Πάνω στη θάλασσα, στη στενή χερσόνησο της «Punta Gorda» θα επισκεφτούμε το “Palacio del Valle”, ένα άκρως εντυπωσιακό κτήριο 100 ετών, αρχιτεκτονικό αριστούργημα, συνδυασμός ρομαντικής, γοτθικής, ενετικής και μαυριτανικής τεχνοτροπίας. Από τα κελάρια και τα επιβλητικά σαλόνια, θα ανεβούμε στην ταράτσα του Παλατιού, όπου η θέα της πόλης και του ηλιοβασιλέματος μαγεύει. Άφιξη στο ξενοδοχείο σας τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: Σιενφουέγος – Τρινιδάδ – Σιενφουέγος

Πρωινό. Ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο Δελφινάριο, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό show με δελφίνια που θα μας καθηλώσει. Προαιρετικά (επιπλέον χρέωση), όσοι έχετε αποθέματα αδρεναλίνης και περίσσιο θάρρος, κολυμπήστε και χορέψτε στην κυριολεξία με τα υπέροχα αυτά θαλάσσια όντα – μια μοναδική εμπειρία! Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό, αποικιακό Τρινιδάδ, πόλη που ίδρυσαν οι Ισπανοί στις αρχές του 16ου αιώνα, ανακηρυγμένο ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO το 1986. Επίσκεψη στην κεντρική πλατεία (Plaza Mayor), περιστοιχισμένη από αποικιακά κτίρια, στο «Μουσείο αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής » και στο παραδοσιακό καφενείο La Canchánchara, όπου θα απολαύσουμε το τοπικό ποτό από ρούμι, μέλι και λεμόνι που έδιναν οι αποικιοκράτες στους σκλάβους για να πάρουν δυνάμεις. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια με τα 10 πολύχρωμα μαγαζιά ή για ψώνια στα υπαίθρια παζάρια. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

6η ημέρα: Σιενφουέγος – Γουαμά – Κόλπος των Χοίρων – Αβάνα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Χερσόνησο Ζαπάτα στο Γουαμά (Guamá), τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Κούβας. Η διαδρομή μας πραγματοποιείται μέσα από το μαγκρόβιο δάσος Ζαπάτα, ώσπου να αντικρύσουμε τις δαντελένιες ακτές της Καραϊβικής στον κόλπο των Χοίρων (γνωστός από την ομώνυμη αποτυχημένη απόβαση των Αμερικάνων στο νησί το 1961). Στάση σε μια θαλάσσια όαση, όπου τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά σχηματίζουν ένα φυσικό «ενυδρείο- πισίνα», μέρος ιδανικό για μπάνιο & snorkeling, ποτά και θαλασσινούς μεζέδες- περιλαμβάνονται τα ποτά (open bar) και μεσημεριανό γεύμα. Στη «Λα Μπόκα» βρίσκεται η «Φάρμα Αναπαραγωγής Κροκοδείλων» που θα επισκεφτούμε. Τα ζώα αυτά, σημαντικό κομμάτι της άγριας πανίδας της Κούβας, προστατεύονται στο φυσικό τους περιβάλλον από το ανεξέλεγκτο κυνήγι. Συνεχίσουμε οδικώς δυτικά για την Αβάνα. Άφιξη στην πρωτεύουσα και τακτοποίηση στα δωμάτια.

7η ημέρα: Αβάνα – Επίσκεψη πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχωρούμε για την ξενάγησή μας στην πιο όμορφη πόλη της Καραϊβικής. Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία της Επανάστασης με τις τεράστιες προσωπογραφίες του Che Guevara και του Camilo Cienfuegos. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, θα διασχίσουμε τη “σύγχρονη” συνοικία του Βεδάδο με την κεντρική πλατεία Copelia και την περίφημη παραλιακή λεωφόρο Malecón, θα καταλήξουμε στο Καπιτώλιο, πιστό αντίγραφο αυτού στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών. Η περιήγηση μας αλλάζει ρυθμό και μπαίνουμε στην Habana Vieja ή Παλιά Αβάνα, πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και προστατευόμενη από την UNESCO από το 1982, η οποία φιλοξενεί μερικά από τα ωραιότερα αποικιακά κτήρια στην Καραϊβική. Θα ξεναγηθούμε στο μουσείο του ρουμιού όπου μας προσφέρεται ποτό, θα επισκεφτούμε τη μοναδική ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Καραϊβικής, τον Άγιο Νικόλαο και στη συνέχεια περπατώντας θα δούμε την Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (Plaza de San Francisco de Asís) την Παλιά Πλατεία (Plaza Vieja) και την Πλατεία των Όπλων (Plaza de Armas). Είσοδος στην εντυπωσιακή Μικρογραφία της Παλιάς Αβάνας (Maqueta de La Habana Vieja) και τέλος θα συνεχίσουμε προς την Καθεδρική Πλατεία (Plaza de la Catedral), τον «ναΐσκο» Templete και το Castillo de La Fuerza Real. Θα τελειώσουμε τη βόλτα μας με επίσκεψη στο πειρατικό φρούριο El Moro, σε θέση περιωπής στην είσοδο του λιμανιού και με μαγευτική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας. Εμείς απλώς θα «κλέψουμε» λίγο από τον χρόνο σας, προσφέροντάς σας μία ανεπανάληπτη βόλτα με αυτοκίνητα-αντίκες στο καταπράσινο, εξωτικό δάσος της Αβάνας.

8η ημέρα: Αβάνα – Ολοήμερη εκδρομή στο Βινιάλες

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την μαγευτική κοιλάδα Βινιάλες (Viñales) στη δυτικότερη επαρχία της Κούβας, το Πινάρ ντελ Ρίο (Pinar del Río), όπου καλλιεργούνται τα καπνά για τα καλύτερα πούρα στον κόσμο. Επίσκεψη σε παρασκευαστήριο πούρων για να δούμε από κοντά την επεξεργασία τους. Η βόλτα μας στην κοιλάδα του Βινιάλες θα σας μείνει αξέχαστη: πράσινοι βελούδινοι λοφίσκοι, γνωστοί με το όνομα mogotes (μογκότες), που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, ξεπηδούν από την κοιλάδα κατάφυτοι και σχεδόν απόκοσμοι… πανύψηλα φοινικόδεντρα, καταρράκτες και υπόγειες σπηλιές με ποτάμια συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Επίσκεψη στην τεράστια Τοιχογραφία της Προϊστορίας (Mural de la Prehistoria) και στη Σπηλιά Του Ινδιάνου (Cueva del Indio), για να διασχίσουμε με μικρή βάρκα το υπόγειο ποτάμι της. Μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο σ’ ένα μοναδικό περιβάλλον με ζωντανή μουσική. Επιστρέφοντας στην Αβάνα, θα κάνουμε μια στάση στο παρατηρητήριο Λος Χασμίνες (Los Jazmines) με τη μαγευτική θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα του Βινιάλες. Άφιξη στην Αβάνα και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας. Το βράδυ σας προτείνουμε να πάτε μια βόλτα στην Habana Vieja και να απολαύσετε τα αγαπημένα ποτά του Έρνεστ Χέμινγουεϊ: daiquirí (νταϊκιρί) στο Floridita και mojito (μοχίτο) στη Bodeguita del Medio .

9η ημέρα: Αβάνα - Αναχώρηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε ήδη με μια αίσθηση νοσταλγίας για το αεροδρόμιο της Αβάνας , απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας μέσω Κωνσταντινούπολης. 

10η ημέρα: Άφιξη στην Ελλάδα

Άφιξη στην Ελλάδα και τέλος ταξιδιού γεμάτοι εικόνες και αξέχαστες αναμνήσεις.

Σημείωση:

  • Για την καλύτερη διεκπεραίωση της εκδρομής, η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, χωρίς ωστόσο να παραληφτεί οτιδήποτε.

Τιμές & Παροχές

BEST OF CUBA
Εκδρομή Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο *Special Price* Επιβάρυνση μονόκλινου
Superior κατηγορία 4* & 5* 1.910 € 350 €
Deluxe κατηγορία 4* & 5* 2.090 € 390 €
  • Οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων.
  • Special Price: Ειδική τιμή του ομαδικού προγράμματος ισχύει για κράτηση έως τις 15 Μαρτίου 2020 και για περιορισμένο αριθμό συμμετοχής. Μετά την ημερομηνία, η τιμή του πακέτου ανεβαίνει +100 € ανά άτομο.

Τα ξενοδοχεία μας:

Τοποθεσία Διανυκτερεύσεις Superior ξενοδοχεία Deluxe ξενοδοχεία Διατροφή
Αβάνα Τρεις (3) GRAND MEMORIES 5* MELIA HAΒANA 5* deluxe Πρωινό
Σιενφουέγος Δύο (2) MELIA Jagua 4* MELIA SAN CARLOS 4* sup Ημιδιατροφή
Βαραδέρο Δύο (2) GRAND MEMORIES 5* GRAND MEMORIES 5* All inclusive

Οι πτήσεις μας με την Turkish στις 15/ΑΠΡ:

Αναχώρηση από Αθήνα & Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
Αριθμός πτήσης Δρομολόγιο Ώρες πτήσεων Αριθμός πτήσης Δρομολόγιο Ώρες πτήσεων
TK 1844 Αθήνα-Κωνσταντινούπολη 22.25–23.55 TK 1894 Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη 21.30–22.45
TK 183 Κωνσταντινούπολη-Αβάνα 01.45–08.05 TK 183 Κωνσταντινούπολη-Αβάνα 01.45–08.05
TK 183 Αβάνα-Κωνσταντινούπολη 09.35–09.05 TK 183 Αβάνα-Κωνσταντινούπολη 09.35–09.05
TK 1849 Κωνσταντινούπολη-Αθήνα 13.10–14.45 TK 1893 Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη 19.10–20.35
  • Όλες οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές
  • *Πτήση την επόμενη ημέρα

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση με αναχώρηση από και προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων, Βίζα Κούβας και ταξιδιωτική ασφάλεια (640 €)
  • Μία αποσκευή και μία χειραποσκευή ο έκαστος
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Αβάνα με πρωινό
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Σιενφουέγος με ημιδιατροφή
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο με all inclusive διατροφή
  • Όλες τις μεταφορές και εκδρομές έτσι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Πανοραμική ξενάγηση στην Αβάνα με παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα
  • Πρωινό καθημερινά και οχτώ (8) γεύματα
  • Όλες οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνο έμπειρο συνοδό/ ξεναγό του γραφείου μας
  • Έντυπο υλικό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ΦΠΑ

Η τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει:

  • Προσωπικά έξοδα (τηλεφωνικές κλήσεις, υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων, ιατρικά έξοδα κλπ.)
  • Όλα τα γεύματα που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές ή δραστηριότητες, που δεν αναφέρονται στο καθημερινό πρόγραμμα

Σημαντικές Παρατηρήσεις:

  • Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε ευρώ και ΤΕΛΙΚΕΣ
  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή
  • Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης και σε περίπτωση ακύρωσης θα υπάρχουν ακυρωτικά με βάση τους παρακάτω όρους
  • Οι τιμές είναι υπολογισμένες με σημερινά ισχύοντα ναύλα. H όποια διαφοροποίησή τους, επιβαρύνει τους πελάτες
  • Τα ξενοδοχεία δέχονται πληρωμές με πιστωτική/ χρεωστική κάρτα ή μετρητά
  • Παραλαβή δωματίων: 15.00 & Παράδοση δωματίων: 11.00
  • Παιδιά έως 12 ετών συνήθως δικαιούνται έκπτωση στον αεροπορικό ναύλο & πιθανώς και από το ξενοδοχείο - εξαρτάται από την πολιτική του εκάστοτε ξενοδοχείου
  • Τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα δωμάτια με πρόσθετη κλίνη
  • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων (overbooking)
  • Οι τιμές των φόρων αεροδρομίων είναι βασισμένες στην τρέχουσα τιμή πετρελαίου
  • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου
  • Για το πακέτο νεόνυμφων θα πρέπει να έχετε μαζί σας τη ληξιαρχική πράξη γάμου
  • Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων/ τοπικών φόρων, η εταιρεία φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τελικής τιμής