Skip to main content

Κούβα & Μεξικό Καλοκαίρι 2020 από 1790,00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
12 ημέρες – 31 Ιουλίου & 07 Αυγούστου 2020
Special Price!!!

1η μέρα: Αθήνα ή Θεσσαλονίκη – Πτήση για Αβάνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Αβάνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο.

2η μέρα: Αβάνα άφιξη – Πανοραμική περιήγηση

Άφιξη στο αεροδρόμιο «Χοσέ Μαρτί» της Αβάνας. Ο αντιπρόσωπος μας θα σας περιμένει εκεί και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα ξεκινήσουμε μία πανοραμική ξενάγηση στην μοντέρνα πόλη και το αριστοκρατικό προάστιο του Μιραμάρ, όπου πριν την επανάσταση ήταν τόπος κατοικίας πλούσιων επιχειρηματιών.  Η Πέμπτη λεωφόρος, επιβλητική και σε αντιστοιχία με αυτή της Νέας Υόρκης, διασχίζει κατά μήκος την περιοχή. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την εμβληματική πλατεία της επανάστασης , γνωστή για τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο μετά την επανάσταση. Αφού επισκεφθούμε πανοραμικά το προάστιο του Βεδάδο και το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Αβάνας, θα διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο το διάσημο Μαλεκόν  για τα καταλήξουμε στο φρούριο - κάστρο που δεσπόζει στον λόφο πάνω από την είσοδο του λιμανιού (Castillo del Μoro). Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ισπανική λέξη Μoro σημαίνει ένα είδος σκούρου βράχου που διακρίνεται ευκρινώς από τη θάλασσα βοηθώντας την ναυσιπλοΐα, δείχνοντας την είσοδο του λιμανιού. Παράλληλα προστάτευε το λιμάνι από τις επιθέσεις των πειρατών ενώ σήμερα από τον χώρο του φρουρίου προσφέρεται η καλύτερη πανοραμική θέα της Αβάνας. Προαιρετικό γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο για να παραλάβουμε τα δωμάτιά μας. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ενώ ο αντιπρόσωπός μας θα είναι στη διάθεσή σας για προτάσεις που αφορούν την βραδινή σας διασκέδαση.

3η μέρα: Αβάνα –Ξενάγηση στην παλιά Αβάνα και βόλτα με παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την πρώτη μας γνωριμία με την ατμοσφαιρική, μοναδική σε χρώμα και αρχιτεκτονική πόλη της παλιάς Αβάνας χαρακτηρισμένη από την Unesco σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.. Στην είσοδο του ξενοδοχείου θα μας περιμένει ο συνοδός μας και ένα Αμερικάνικο αυτοκίνητο αντίκα της δεκαετίας του 60 – Chevy, Cadillac, Plymouth, Dodge, Ford – κλασικό και σε άριστη κατάσταση, για μία πανοραμική βόλτα στην πόλη καταλήγοντας στην παλία Αβάνα όπου θα επισκεφθούμε την  πλατεία του Καπιτωλίου, κτήριο αντίστοιχης αρχιτεκτονικής με αυτό της Ουάσιγκτον, την πλατεία του Καθεδρικού ναού, ένα από τα ωραιότερα σημεία του ιστορικού κέντρου, την Πλατεία των όπλων, την πιο παλιά πλατεία της πόλης, την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, όπου βρίσκεται και η ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Νικολάου και την Παλιά πλατεία. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο Μουσείο της Habana Club, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να γευθούμε το γνωστό ρούμι και να μυηθούμε στην ιστορία παραγωγής του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

4η μέρα: Αβάνα – Ολοήμερη εκδρομή στo Βινιάλες

Πρωινή αναχώρηση για τo Πινάρ Ντελ Ρίο και την κοιλάδα του Βινιάλες, ένα από τα εντυπωσιακότερα τοπία του νησιού με μοναδικούς σχηματισμούς λόφων από πωρόλιθο, καρστικοί ασβεστολιθικοί σχηματισμοί, ονομαζόμενοι Mogote. Πρώτη μας στάση, στο παρατηρητήριο Τζασμίνες, απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κοιλάδα και την γύρω περιοχή και αποτελεί ιδανικό σημείο για αναμνηστικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε την Σπηλιά του Ινδιάνου, ένα σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες του οποίου ένα μέρος της διαδρομής είναι υδάτινο και γίνεται με βάρκες κατά ομάδες. Επόμενος σταθμός η βραχογραφία διαστάσεων 120 Χ 160 μέτρων, ζωγραφισμένη στην πλαγιά λόφου από πωρόλιθο, που αναπαριστά την εξέλιξη της φυσικής ζωής στην Κούβα και την εξέλιξη των ειδών, από τους Αμμωνίτες, στον Hommo Sapiens. Γεύμα και επιστροφή στην Αβάνα και χρόνος ελεύθερος.

5η μέρα: Αβάνα  - Ελεύθερη μέρα

Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη στην Αβάνα για απολαύσουμε την μοναδική αυτή πόλη με την γοητεία των 60ς, να περιπλανηθούμε στο ιστορικό της κέντρο, να δοκιμάσουμε τα υπέροχα κοκτέιλ με τους ήχους ζωντανής μουσικής στα δεκάδες μπαράκια, να φωτογραφίσουμε τις απόκρυφες γωνιές της και να κάνουμε τα τελευταία ψώνια. Εναλλακτικά σας προτείνουμε ημερήσια εξόρμηση στην παραλία Playa del Este ή τη διάσημη παραθεριστική ακτή του Βαραδέρο.

6η μέρα: Αβάνα – Πτήση για Κανκούν

Πρωινό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μεξικό. Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Κανκούν, συνάντηση με τον τοπικό αντιπρόσωπο. Ακολουθεί η μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στο δωμάτιο. 

7η μέρα: Ριβιέρα Μάγια – Ολοήμερη εκδρομή Πυραμίδες Τσίτσεν Ίτζα & Σενότε Σαγκράδο

Μία πλήρης ξενάγηση που ξεκινάει με παραλαβή από το ξενοδοχείο σας και σας οδηγεί σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Το συγκρότημα των πυραμίδων Τσίτσεν Ίτζα, που ιδρύθηκε το 525π.Χ., έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα Νέα Θαύματα του Κόσμου και κηρύχθηκε παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Εκεί θα βρείτε καταπληκτικές δομές όπως η Πυραμίδα του Kukuclan, το Παρατηρητήριο, το Μοναστήρι του μοναχού, το Τείχος των κρανίων, και το μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου, όπου ένας ψίθυρος μπορεί να ακουστεί χιλιόμετρα μακριά λόγω των ισχυρών ακουστικών ιδιοτήτων της δομής. Οι πυραμίδες Τσίτσεν Ίτζα προσελκύουν συρροή επισκεπτών, ειδικά κατά την Εαρινή Ισημερία που χαρακτηρίζεται από ένα φαινόμενο, όπου ο ήλιος δημιουργεί ένα παιχνίδι με το φως και τη σκιά του ναού Kukuclan, και μοιάζει σαν να γλιστρά ένα φίδι κατά μήκος των σκαλιών της πυραμίδας. Μεσημεριανό γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Στο δρόμο της επιστροφής θα επισκεφθούμε την περίφημη Σενότε Σαγκράδο, κοντά στην αποικιακή πόλη Βαγιαδολίδ, όπου μπορείτε να δροσιστείτε στα νερά της υπόγειας βάθρας με διάμετρο 60 μέτρα. Μία εκδρομή που δεν πρέπει να χάσετε αν μένετε γύρω από τη Ριβιέρα Μάγια ή το Κανκούν! Διάρκεια: 12 ώρες. Περιλαμβάνεται μεσημεριανό γεύμα

8η – 10η μέρα: Ριβιέρα Μάγια – Ελεύθερες μέρες

Ελεύθερες μέρες για να απολαύσετε τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου σας και της μαγευτικής ακτής. Εναλλακτικά μπορείτε να συμμετάσχετε στις προτεινόμενες ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις στη Ριβιέρα Μάγια.

11η μέρα: Ριβιέρα Μάγια – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κανκούν για την πτήση της επιστροφής.

12η μέρα: Άφιξη στην Ελλάδα

Άφιξη στην Ελλάδα και τέλος ταξιδιού.

Κατηγορία

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο

*SPECIAL PRICE*

Επιβάρυνση μονόκλινου

Standard

1.790 € 

320 €

Superior

2.140 €

560 €

Deluxe

2.320 €

640 €


Special Price - Ειδική τιμή ισχύει για κράτηση έως τις 30 Απριλίου 2020 και για περιορισμένο αριθμό συμμετοχής. Μετά την ημερομηνία, η τιμή του πακέτου ανεβαίνει +150 € ανά άτομο.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (540 € ανά άτομο)
  • Αποσκευή και χειραποσκευή ο έκαστος
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία, όπως αναφέρεται παραπάνω
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Αβάνας & Κανκούν
  • Πρόγραμμα ξεναγήσεων & δραστηριοτήτων, όπως αναφέρεται στο καθημερινό πρόγραμμα
  • Βίζα Κούβας και ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Ελληνόφωνος εκπρόσωπος στην Κούβα
  • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Ενημερωτικά έντυπα, Τοπικοί φόροι, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Κυβερνητικός φόρος εισόδου & φόρος διαμονής (πληρώνεται επί τόπου κατά την άφιξη & ξενοδοχείο)
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα, Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως, Ταξιδιωτική ασφάλεια

Προτεινόμενα ξενοδοχεία

Κατηγορία

Ξενοδοχείο Αβάνα

(4 νύχτες)

Διατροφή

Ξενοδοχείο Ριβιέρα Μάγια

(5 νύχτες)

Διατροφή

Standard

Casa Particular

Πρωινό

Artisan Senses Quinta Avenida

Πρωινό

Superior

Nacional Hotel

Πρωινό

Blue Bay Esmeralda Resort

All Inclusive

Deluxe

Melia Cohiba

Πρωινό

Ocean Maya Royale

All Inclusive

 

Αριθμός πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρες πτήσεων

TK1844

31/7 & 07/8 

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

2225 2355

TK 183

01/8 & 08/8

Κωνσταντινούπολη – Αβάνα

0145 0805

40 903

05/8 & 12/8

Αβάνα – Κανκούν

1635 1700

TK 181

10/8 & 17/8

Κανκούν - Κωνσταντινούπολη

0920 0525

TK1845

11/8 & 18/8

Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

0715 0845