Skip to main content

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ – ΒΑΡΑΔΕΡΟ Σεπτέμβριος 2020 - Οκτώβριος 2021 από 770,00

Super προσφορά 1/11/20 – 31/10/21

Ισχύει για κρατήσεις μέχρι 31/8/20

9 ΗΜΕΡΕΣ / 7 ΝΥΧΤΕΣ από 770€

Σταπολυτελή MeliaCohiba5* & Paradisus Varadero5* deluxe Αναχωρήσεις καθημερινά

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Πτήση για Αβάνα

Αναχώρηση από Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη στην Αβάνα όπου θα μας υποδεχτεί ο Έλληνας συνοδός μας. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρα 2η: Αβάνα – Ξενάγηση της παλιάς και μοντέρνας πόλης και βόλτα με παλιά αμερικάνικα αυτοκίνητα

Μετά το πρωινό θα μας περιμένει στην είσοδο του ξενοδοχείου μας μία ευχάριστη έκπληξη. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση με μία πανοραμική βόλτα στην μοντέρνα Αβάνα και το εμβληματικό προάστιο του Μιραμάρ με τα παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα αντίκες της δεκαετίας του ‘50. Το Μιραμάρ πριν την επανάσταση ήταν το αριστοκρατικό προάστιο της Αβάνας και τόπος κατοικίας των εύπορων Κουβανών, όπως μαρτυρούν τα πανέμορφα κτίρια χαμηλής δόμησης και η αρχιτεκτονική τους. Σήμερα η περιοχή, που διατηρεί στο ακέραιο την παλιά της αίγλη, φιλοξενεί τις περισσότερες πρεσβείες και τα γραφεία μεγάλων εταιρειών.

Διασχίζονταςτηνκεντρικήαρτηρία,τηνπανέμορφηΠέμπτηλεωφόροπουσυνειρμικάπαραπέμπεισεαυτήτηςΝέαςΥόρκηςκαιαφούπεράσουμεαπότηνπεριοχήτουκοιμητηρίουτηςΑβάναςμετηνσπουδαίαςαρχιτεκτονικήςείσοδοπουστηνκορυφήτηςαπεικονίζεισεμαρμάρινηκατασκευήτηνβιβλικήσύνθεσητηςπίστης,τηςελπίδαςκαιτηςφιλευσπλαχνίας,θα φτάσουμε στην ιστορική Πλατεία της επανάστασης. Το μέρος που ο Φιντέλ ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της επανάστασης έκανε τις πολύωρες ομιλίες του με ένα εκατομμύριο Κουβανούς να τον αποθεώνουν. Εκεί βρίσκεται το Μεμόριαλ του Χοσέ Μαρτί, δίπλα από το αποκαλούμενο παλάτι της επανάστασης ,έδρα της κυβέρνησης και τα κτήρια των υπουργείων εσωτερικών και επικοινωνιών με την σύνθεση της προσωπογραφίας του Τσε. Διασχίζοντας την περιοχή του Βεδάδο θα δούμε το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Αβάνας και μέσω της παραλιακής λεωφόρου το διάσημο Μαλεκόν, θα καταλήξουμε στην παλιά Αβάνα στην πλατεία του Καπιτωλίου, που βρίσκεται το ομώνυμο κτήριο παρεμφερούς αρχιτεκτονικής με αυτό της Ουάσιγκτον. Η παλιά Αβάνα χαρακτηρισμένη από την Ουνέσκο σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα νέο αποικιακής αρχιτεκτονικής, με τα πολύχρωμα κτήρια και με τις 4 εμβληματικές πλατείες της που θα γνωρίσουμε κατά την διάρκεια της περιήγησής μας. Την πλατεία του Καθεδρικού ναού, την Πλατεία των όπλων, την Παλιά πλατεία και την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, όπου βρίσκεται και η ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Νικολάου την οποία θα επισκεφθούμε, για να καταλήξουμε στον Ναίσκο Τεμπλέτε. Επόμενος σταθμός το μουσείο της Habana Club όπου κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθουμε την ιστορία της καλλιέργειας του ζαχαροκάλαμου και τα μυστικά της παραγωγής και ωρίμανσης του εθνικού ποτού της Καραϊβικής, ενώ στο τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το περίφημο κουβανέζικο ρούμι. Στην συνέχεια ακολουθεί η επίσκεψή μας, στην Μακέτα της Παλαιάς Πόλης, περνώντας από την οδό Μερκαδέρες, όπου θα δούμε σε μικρογραφία μια πανοραμική εικόνα της Αβάνας. Τέλος ο συνοδός σας θα σας ξεναγήσει στον διάσημο πεζόδρομο, λόγω του Έρνεστ Χεμινγκουέι, Οβίσπο και στο Ξενοδοχείο Ambos Mundos, που βρίσκεται στην ίδια οδό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρα 3η: Αβάνα

Ημέρα ελεύθερη για την προσωπική σας περιπλάνηση στην ατμοσφαιρική πόλη της Αβάνας, με την γοητεία μιας άλλης εποχής και άρωμα της ρομαντικής δεκαετίας των ΄60ς. Κάθε βήμα και κάθε γωνιά της προσφέρει άφθονο υλικό για μοναδικές φωτογραφίες, μπαράκια με ζωντανή μουσική για να απολαύσουμε τα αυθεντικά της κοκτέιλ και δεκάδες μικρά τοπικά μαγαζιά για ψώνια. Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας επιλέγοντας κάποια από τις προαιρετικές εκδρομές που προσφέρονται.

Ημέρα 4η: Αβάνα – Βαραδέρο (190 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Βαραδέρο διασχίζοντας την Βόρεια ακτογραμμή του νησιού. Στη διαδρομή θα περάσουμε από την αποκαλούμενη πόλη της διανόησης το Ματάνσας, θα δούμε τις απαρχαιωμένες αντλίες άντλησης πετρελαίου για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στο Βαραδέρο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρες 4η – 7η: Βαραδέρο

Ημέρες ελεύθερες στην «χρυσή ακτή» της Κούβας προσωνύμιο που της δόθηκε λόγω της ψιλής χρυσαφένιας αμμουδιάς της παραλίας. Στο ξενοδοχείο μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις ανέσεις της All Inclusive διαμονής μας με καθημερινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα, την καταγάλανη θάλασσα και την χρυσαφένια αμμουδιά, να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Προαιρετικάπροτείνουμε την μονοήμερη κρουαζιέρα με καταμαράν στο κοντινό νησάκι Κάγιο Μπλάνκο. Μία μοναδική εμπειρία που περιλαμβάνει επίσκεψη σε δελφινάριο στην ανοικτή θάλασσα και μπάνιο με εκπαιδευμένα δελφίνια, παρατήρηση κοραλλιών σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής (προμηθεύεται ο αναγκαίος εξοπλισμός), φαγητό με ψαρικά στο νησί και ποτά, μουσική χορό και σνακς στο σκάφος.

Ημέρα 8η: Βαραδέρο - Αβάνα : Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος και αναλόγως την ώρα αναχώρησης, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση της επιστροφής.

Ημέρα 9η: Αθήνα

Άφιξη στη Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, με την εμπειρία ενός μοναδικού ατμοσφαιρικού ταξιδιού και την προσδοκία της επιστροφής στη μοναδική αυτή χώρα.

 

ΤΙΜΕΣ Κατ’ άτομο σε δίκλινο

Ξενοδοχεία

Χρονική περίοδος

   

DELUXE Κατηγορία

1/11/20 - 21/12/20

22/12/20- 3/1/21

4/1/21 - 31/3/21

1/4/21 - 30/4/21

1/5/21- 31/10/21

Επιβ/νση μονόκλινου

 

 

 

 

 

 

 

MELIA COHIBA 5* ΑΒΑΝΑ PARADISUS VARADERO ΒΑΡΑΔΕΡΟ 5*

770 €

950 €

870 €

790 €

770 €

490 €

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 Τα προτεινόμενα ξενοδοχεία είναι με βάση ειδική προσφορά για κρατήσεις μέχρι 31/8/20. Διαθέτουμε πλήθος συνδυασμών ξενοδοχείων σε ολόκληρη την Κούβα. Οι ταξιδιωτικοί μας σύμβουλοι είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αναχώρηση από την Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με την Swiss μέσω Ζυρίχης / με την Air France μέσω Παρισιού / με την Alitalia μέσω Ρώμης και με την Turkish μέσω Κωνσταντινούπολης
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Αβάνα στο ξενοδοχείο Melia Cohiba 5* με πρωινό
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο στο ξενοδοχείο Paradisus Varadero 5* με all inclusive
  • Ιδιωτικές μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση από Αβάνα και από/προς το Βαραδέρο και την Αβάνα
  • Επίσκεψη της πόλης της Αβάνας και βόλτα με παλιά αμερικάνικα αυτοκίνητα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με έμπειρο Έλληνα συνοδό του γραφείου μας, μόνιμο κάτοικο Κούβας
  • Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται με κλιματιζόμενα μεταφορικά μέσα
  • Όλες τις εισόδους όπου απαιτούνται
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου και ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, βίζα Κούβας και ειδική ταξιδιωτική ασφάλιση, 670€/άτομο
  • Επιπλέον γεύματα και ποτά
  • Προσωπικά έξοδα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο