Skip to main content

Κούβα – Μεξικό 5*- Αβάνα - Μέξικο Σίτι | Χριστούγεννα 2022 από 2690€

23/12  Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ  + φορους 890€

και Δωρο 1 νυχτα στο Εορταστικο Παρισι !

 

 

ΣΤΗΝ   ΚΟΥΒΑ

  • Τέσσερις (4) διαν/σεις στην ακριβή Αβάνα σε 5* ξενοδοχείο και όχι λιγότερες ή αποκλειστικά διαμονές σε μικρότερα 3* στην επαρχία για μείωση κόστους. 
  • Στην Αβάνα χρησιμοποιούμε το Hotel Nacional 5* ή το Melia Cohiba 5*, το ξενοδοχείο με το καλύτερο σέρβις στην πόλη. Τώρα που πλέον η διαθεσιμότητα των 5* ξενοδοχείων στην Αβάνα σπανίζει.
  • Στο Βαραδέρο το ξενοδοχείο μας είναι το Melia Varadero 5* All Inclusive, το οποίο θα σας χαρίσει αξέχαστες ημέρες στη διάσημη παραλία της Καραϊβικής, απολαμβάνοντας απεριόριστη κατανάλωση ποτών και γευμάτων.
  • Διανυκτερεύουμε στο Τρινιδάδ για να ζήσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα της πόλης και το βράδυ, όταν γίνεται μια ολόκληρη παρέα, και όχι απλό πέρασμα.
  • Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσκεψη στο μουσείο Havana Club για να δούμε πως παρασκευάζεται το ρούμι. (Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΥΤΗ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 50-70 €), εκεί θα δοκιμάσουμε και ρούμι.
  • Επίσκεψη στο κέντρο εκτροφής κροκοδείλων στην Γκουάμα
  • Βαρκάδα στη Λίμνη του Θησαυρού
  • Επίσκεψη σε εργοστάσιο παρασκευής πούρων στην Αβάνα.
  • Είσοδος στο παραδοσιακό μπαράκι La Canchachara όπου θα μας σερβίρουν το ομώνυμο ποτό που έπιναν οι σκλάβοι στις φυτείες
  • Επίσκεψη στο θέατρο Thomas terry στο Σιενφουέγκος
  • Επίσκεψη στο σπήλαιο του Ινδιάνου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα
  • Παραδοσιακό γεύμα αυθεντικής κουβανικής κουζίνας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο   
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός-ξεναγός (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. Ο αρχηγός θα είναι μαζί σας σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κούβα. Θα σας μυήσει στην πραγματική της ζωή, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα. Παρατηρείστε ότι το ταξίδι το συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι ελληνόφωνος τοπικός αντιπρόσωπος.
  • Βλέπετε και ζείτε περισσότερη και πιο γνήσια Κούβα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες που γύρισαν από ένα τέτοιο ταξίδι λένε ότι η Κούβα δεν ήταν αυτό που φαντάζονταν. Σίγουρα δεν είδαν την πραγματική Κούβα. Το ταξίδι μας στην Κούβα δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόγραμμα. Εμείς διεισδύουμε στη ζωή και στη φιλοσοφία της χώρας με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η Κούβα θα σας μείνει αξέχαστη!!!
  • Η βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του '50 θα σας μεταφέρει στην εποχή της μαφίας, στην Κούβα του Lucky Luciano και του Φρανκ Σινάτρα, σε μια διαδρομή γεμάτη νοσταλγία στους δρόμους της ημιφωτισμένης ρομαντικής Αβάνας.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

ΣΤΟ   ΜΕΞΙΚΟ

  • Διαμονή στην Πόλη του Μεξικού στο πολυτελές Barcelo Reforma 5*, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της μεξικάνικης πρωτεύουσας.
  • Με ημιδιατροφή.
  • Εκδρομή στα κανάλια του Χοτσιμίλκο, με τους αλέγρους Μεξικάνους, ντυμένους με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, να οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια!
  • Επίσκεψη στο Τάξκο και την Κουερναβάκα, δύο πόλεις-διαμάντια με εξαιρετική αρχιτεκτονική.
  • Εκτενής περιήγηση στην Πόλη του Μεξικού για να γνωρίσουμε σε βάθος μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού. Μαζί του θα δείτε το πραγματικό Μεξικό, την κουλτούρα των ανθρώπων του και την καθημερινότητά τους. Θα σας μιλήσει για τους Μάγιας, τους Ατζέκους, τους Oλμέκους και θα σας διηγηθεί μύθους και δοξασίες.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΡΙΣΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Άφιξη στη γαλλική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, πάνω στη μυθική παραλιακή Μαλεκόν της Αβάνας Παρά την κούραση, λίγοι αντιστέκονται σε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και την ατμόσφαιρά της... αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του να μένεις στην καρδιά της πόλης κι όχι σε μακρινά προάστια. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΒΑΝΑ: Ξενάγηση πόλης, Βόλτα με τα παλιά αυτοκίνητα του '50

Πάμε να εξερευνήσουμε την Αβάνα! Θα ξεκινήσουμε από το Βεδάδο, την καρδιά της σύγχρονης πόλης όπου μένουμε για να γνωρίσουμε τη Λεωφόρο των Προέδρων με τα ιστορικά αγάλματα, την καρδιά της πόλης την οδό 23 με το παγωτατζίδικο Coppelia, τους θρυλικούς κινηματογράφους και τα κτίρια αρτ ντεκό, θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο με τα νεοκλασικά του Προπύλαια, θα σταματήσουμε για να περπατήσουμε την ιστορική Πλατεία της Επανάστασης όπου έβγαζε τις ομιλίες του ο Κάστρο και στεγαζόταν το γραφείο του Τσε και θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στο εργοστάσιο πούρων, όπου θα μυηθούμε στα μυστικά της τέχνης της παρασκευής πούρων και θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε και πούρα σε τιμές αισθητά χαμηλότερες από οπουδήποτε αλλού.

Συνέχεια έχει η παραλιακή οδός, όπου ξετυλίγεται μπροστά μας η σύγχρονη ιστορία της πόλης, από το ψηλότερο κτίριο της πόλης, το νοσοκομείο Hermanos Amejeiras μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία και τα όσα έχουν εκτυλιχθεί μπροστά της στο πέρασμα των δεκαετιών.

Σειρά θα πάρει το Centro, μια γειτονιά που αποπνέει μια γλυ­κιά μελαγχολία, πριν εισέλθουμε στην Παλιά Πόλη, το αρχι­τεκτονικό διαμάντι της Λατινικής Αμερικής. Αφού ανέβουμε το αρχοντικό Πράδο με τα Θέατρο Αλίσια Αλόνσο να δε­σπόζει δίπλα στο ανακαινισμένο Καπιτώλιο, θα αφήσουμε το λεωφορείο για να περπατήσουμε τις κεντρικότερες πλα­τείες της πρωτεύουσας της Κούβας: την πλατεία της Πόλης με το Κυβερνείο, την οδό Ομπίσπο με το Ambos Mundos, το ξενοδοχείο του Χέμινγουεϊ για τον οποίο θα μας αφηγηθεί ιστορίες ο ξεναγός μας, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αποι­κιακής Αρχιτεκτονικής ώστε να αφουγκραστούμε την αποι­κιακή περίοδο στην πρώην κατοικία του Κυβερνήτη, θα θαυ­μάσουμε τον Καθεδρικό ή αλλιώς «την ποίηση σκαλισμένη σε πέτρα» όπως έλεγε ο Αλεχάντρο Καρπεντιέρ, θα μαγευ­τούμε από τα χρώματα της Παλιάς Πλατείας, θα ακούσουμε ιστορίες στην Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου για τις θρυλι­κές μορφές της πόλης που έχουν βάλει η καθεμιά το λιθα­ράκι της σε αυτό το μωσαϊκό πολιτισμών, αρχιτεκτονικών στιλ, θρησκειών και πολιτικών συστημάτων που έχουν πε­ράσει από τη μαγική αυτή πόλη.

Δε θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το Μουσείο με το Ρούμι (και να το γευθούμε βεβαίως, σε ένα χώρο ποτισμένο με ιστορία) και να κλείσουμε την ξενάγησή μας με τη θέα της πόλης από το ιστορικό κάστρο που έφτιαξαν οι Ισπανοί για να προστατεύσουν -μάταια- την πόλη από Βρετανούς και πειρατές.

Παίρνουμε την υποθαλάσσια σήραγγα και απολαμβάνουμε την τελευταία -για τώρα- θέα της Αβάνας. Όσοι το επιθυμούν επιστρέφουν στο ξενοδοχείο για μερικές ώρες χαλάρωσης στην πισίνα με θέα τη Μαλεκόν, ενώ όσοι θέλουν θα χαθούν στην πολύχρωμη αγορά με τους πίνακες, τα είδη λαϊκής τέχνης και τα μουσικά όργανα, συζητώντας και αστειευόμενοι με τους πάντα κεφάτους Κουβανούς.

Το βραδάκι έρχεται η ώρα για ένα ταξίδι στο χρόνο: τα κλασικά αυτοκίνητα που κοσμούν τους δρόμους της πόλης θα μας παραλάβουν από το ιστορικό μας ξενοδοχείο, θα μας κάνουν μια περιήγηση μιας ώρας στη φωτισμένη πια Αβάνα και θα καταλήξουν όχι σε ένα οποιοδήποτε εστιατόριο, αλλά στο Bodeguita del Medio, το θρυλικό στέκι επαναστατών, καλλιτεχνών και όλων των διάσημων που επισκέπτονται την πόλη, όπου θα γευθούμε αυθεντική κουβανική κουζίνα υπό τη συνοδεία ζωντανής κουβανικής μουσικής στη μουσικότερη κοινωνία της ηπείρου.

Για το βράδυ, ο αρχηγός μας έχει να μας κάνει πολλές προτάσεις, από βόλτες στη σαγηνευτική παλιά πόλη μέχρι συστάσεις για ποτό και χορό σε μερικά από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στέκια της πόλης, όπως τα ξέρουν μόνο οι ντόπιοι.

 

4η ημέρα: ΑΒΑΝΑ: εκδρομή στο Βινιάλες – Πινάρ Ντελ Ρίο

Πρωινή αναχώρηση για την επαρχία του Πινάρ Ντελ Ρίο, την κατεξοχήν καπνοπαραγωγό περιοχή της Κούβας. Η κοι­λάδα του Βινιάλες, το ομορφότερο ίσως τοπίο στην Κούβα με τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και την ορ­γιώδη βλάστηση, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσι­κής ομορφιάς της UNESCO, θα σας εντυπωσιάσει τόσο όσο και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ντόπιων, αφού το ρολόι φαίνεται να έχει σταματήσει σε περασμένες, πιο ξέ­νοιαστες δεκαετίες. Θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του Ινδιά­νου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα, θα απολαύ­σουμε παραδοσιακό γεύμα αυθεντικής κουβανικής κουζί­νας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ενώ η γιγαντιαία βραχογραφία της Προϊστορίας σε ένα τοπίο που κόβει την ανάσα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την επίσκεψη σε μια από τις αυθεντικότερες επαρχίες της Κούβας. Επιστροφή στην Αβάνα και το υπόλοιπο απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε την πρωτεύουσα της Κούβας.

 

5η ημέρα: ΑΒΑΝΑ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΓΚΟΥΑΜΑ – ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ – ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΘΗΑΣΑΥΡΟΥ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ (ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΕ) – ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Αποχαιρετούμε την Αβάνα για να κινηθούμε νοτιανατολικά. Καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής θα εντρυφήσουμε στην κουβανική ιστορία με τρόπο ζωντανό, μεταδοτικό και ψυχαγωγικό ταυτόχρονα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στη Χερσόνησο Guama, όχι μακριά από τον Κόλπο των Χοίρων όπως μαρτυρούν τα σημάδια για όσους ξέρουν να τα διαβάσουν. Θα επισκεφθούμε το εκτροφείο κροκοδείλων και θα μάθουμε για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο διαφορετικά είδη, οι πιο τολμηροί θα αγγίξουν μάλιστα τα μικρά κροκοδειλάκια (με τα μεγάλα δεν παίζουμε!) και, αφού δούμε τα προϊστορικά ψάρια manjuari, στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα με ταχύπλοο στη Λίμνη του Θησαυρού σε ένα γαλήνιο, ειδυλλιακό τοπίο, όπου υπάρχει αντίγραφο κοινότητας των Ινδιάνων Ταϊνος. Είναι το κατάλληλο σημείο για να μάθουμε για τις συνήθειές τους, τη θρησκεία τους, την κληρονομιά που μας άφησαν (γνωρίζατε ότι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε ακόμη και στα Ελληνικά πάνω από 20 λέξεις που προέρχονται από τη γλώσσα αυτού του αφανισμένου λαού;) και θα μάθουμε για τις γενοκτονίες των Ισπανών στην Καραϊβική. Εκτός από τα κοκτέιλ σε καρύδα που θα μας δροσίσουν, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τηγανιά κροκόδειλο, με θέα την πλούσια βλάστηση της λίμνης.

Η συνέχεια περιλαμβάνει τόνους ιστορίας: Για μιάμιση ώρα που διαρκεί η διαδρομή, θα εντρυφήσουμε και στις πιο άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, από την παιδική του ηλικία μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι για την επίσκεψη στη Σάντα Κλάρα και το Μαυσωλείο του Τσε, όπου το εντυπωσιακό άγαλμα και τα συγκινητικά εκθέματα θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας και θα μας φέρουν πιο κοντά σε περασμένες, επαναστατικές εποχές. Θα διασχίσουμε την πόλη της Σάντα Κλάρα και θα έχουμε διέλευση και από το σημείο του εκτροχιασμού του τραίνου που προκάλεσαν οι άνδρες του Τσε για να προκαλέσουν την πτώση του Μπατίστα και τη φυγή του 3 ημέρες αργότερα.

Μετά τη Σάντα Κλάρα, η περιήγησή μας θα μας φέρει στο Τρινιδάδ. Μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της ηπείρου, τα καλντερίμια και τα πολύχρωμά του κτίρια αξίζουν κάτι παραπάνω από μια φευγαλέα επίσκεψη. Έτσι διανυκτερεύουμε στην παραλία του Τρινιδάδ ώστε να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης στο all inclusive ξενοδοχείο μας πάνω στην τεράστια παραλία Ancon με τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε, και το βράδυ, μετά το δείπνο στο μπουφέ του ξενοδοχείου, όσοι το επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας σε μια βόλτα στα στενά της πόλης για να αφουγκραστούμε όχι μόνο την αποικιακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί αυτή η πόλη-σκηνικό ταινίας, αλλά και να απολαύσουμε την υπαίθρια νυχτερινή ζωή της πόλης, την καλύτερη σε όλη την επαρχία της Κούβας.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες αξιολογούν τη βραδιά στο Τρινιδάδ ως την καλύτερη της διαμονής τους στην Κούβα.

 

6η ημέρα: ΤΡΙΝΙΔΑΔ – ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ – ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Μετά το πρωινό μας, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το μαγικό Τρινιδάδ και με το φως της ημέρας. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Πόλης με την πλούσια αποικιακή κληρονομιά, θα περπατήσουμε τα στενά της, θα θαυμάσουμε την Plaza Mayor και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο πριν βρεθούμε στο ιστορικό μπαρ Canchanchara όπου θα πιούμε το ομώνυμο ποτό που οι αποικιοκράτες έδιναν στους σκλάβους, ώστε να πάρουμε δυνάμεις για να χορέψουμε υπό τους ήχους της τοπικής μπάντας.

Λίγα χιλιόμετρα αργότερα θα βρεθούμε στο Σιενφουέγος, μια πόλη που πρόσφατα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την ίδρυσή της από Γάλλους. Θα επισκεφθούμε φυσικά την κεντρική πλατεία, που προστατεύεται από την UNESCO ως ένα από τα σπάνια παραδείγματα γαλλικής αρχιτεκτονικής στον ισπανόφωνο κόσμο . Θα μπούμε στο Θέατρο Tomas Terry να θαυμάσουμε ένα από τα θέατρα-διαμάντια της χώρας και θα επισκεφθούμε και το Palacio Valle, ένα από τα εντυπωσιακότερα παλάτια της εποχής, με ιδιαίτερη ιστορία και θέα σε όλο τον κόλπο.

Η τελευταία μας στάση θα είναι το Βαραδέρο, το θέρετρο με μια από τις διασημότερες παραλίες της Καραϊβικής, όπου και θα περάσουμε τα τελευταία μας βράδια στη χώρα. Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά είναι ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο μας και μας περιμένει για στιγμές χαλάρωσης. Το ξενοδοχείο μας, Melia Varadero, είναι all inclusive και προσφέρει και εντυπωσιακή ψυχαγωγία. Ταυτόχρονα, όσοι το επιθυμούν μπορούν το βραδάκι να περπατήσουν στο κέντρο της κωμόπολης, όπου η νυχτερινή ζωή ικανοποιεί όλα τα γούστα.

 

7η ημέρα: ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Ελεύθερη μέρα στο Βαραδέρο ή... εκδρομή στο Κάγιο Μπλάνκο. Η πιο διάσημη κρουαζιέρα (κόστος: 110€) στο νησί αποτελεί την πρόταση μας για σήμερα. Αναχώρηση το πρωί για τη μαρίνα του Βαραδέρο, όπου θα επιβιβαστούμε σε καταμαράν για τη σημερινή μας εξόρμηση. Θα περάσουμε ανάμεσα από νησιά με μαγκρόβιες, θα βουτήξουμε προαιρετικά στα ανοιχτά, θα χορέψουμε και θα πιούμε στο κατάστρωμα (η εκδρομή είναι all inclusive), πριν φτάσουμε στο χώρο όπου βρίσκονται τα δελφίνια, ανοιχτά στη θάλασσα, όπου μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία: μπαίνουμε στο νερό και τα αγγίζουμε, τα αγγαλιάζουμε, τα φιλάμε (και μας ανταποδίδουν το φιλί!), τα σηκώνουμε (!) κι όποιος επιθυμεί τα πιάνει και από τα πρετύγια για να τον κάνουν μια μικρή βόλτα.

Η εκδρομή μας δεν τελειώνει εδώ: ακολουθεί παραμονή στο ακατοίκητο τροπικό νησί Κάγιο Μπλάνκο, όπου θα έχουμε δύο ώρες στη διάθεσή μας να απολαύσουμε τόσο την κατάλευκη παραλία του, όσο και το μπουφέ, που περιλαμβάνει ακόμη κι αστακό. Η επιστροφή, ανέμου επιτρέποντος, γίνεται με πανιά, για να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Όσοι το επιθυμούν... επιστρέφουν στην παραλία, ή ακολουθούν τις συμβουλές του αρχηγού μας για το τελευταίο τους βράδυ στο Βαραδέρο.

 

8η ημέρα: ΒΑΡΑΔΕΡΟ – ΑΒΑΝΑ

Αναχωρούμε από το Βαραδέρο για την Αβάνα. Με την άφιξή μας στην Αβάνα θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθείτε μόνοι σας ή με τη βοήθεια του έμπειρου ξεναγού μας στα δρομάκια της και στα παζάρια ειδών λαϊκής τέχνης, να δοκιμάσετε τα τοπικά κοκτέιλ με ρούμι (ντάκουιρι, μοχίτο) στα ιστορικά μπαράκια, να αναζητήσετε την ανεμελιά των κατοίκων της, των Habaneros και να κάνετε ευχάριστες συζητήσεις μαζί τους ή για κάποια προαιρετική εκδρομή ή πρόσθετη ξενά­γηση σε άλλα, πιο άγνωστα μέρη της πόλης.

Ο ξεναγός μας μπορεί να σας προτείνει δείπνο σε κάποια από τα paladar (εστιατόρια που στεγάζονται σε κουβανικά σπίτια) και φυσικά μια πλειάδα από δραστηριότητες για τη νυχτερινή ζωή της πόλης: φρενήρης σάλσα, δυναμική ροκ, λάτιν τζαζ, νοσταλγικά μπολέρο, δημιουργική fusion, τίποτε δε λείπει από το ρεπερτόριο μιας πόλης που ποτέ δεν κοιμά­ται. Διανυκτέρευση στην Αβάνα.

 

9η ημέρα: ΑΒΑΝΑ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μεξικό και την Πόλη του Μεξικού ή Μέξικο Σίτι, την πρωτεύ­ουσα της χώρας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξε­νοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ: Ξενάγηση

H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατα­κτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας.

Η περιήγησή μας στην μεξικανική πρωτεύουσα ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγα­λύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέ­ντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ι­σπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνη­μεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημά­δευσαν την ιστορία του τόπου.

Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξι­κάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότε­ρες στιγμές της.

Συνεχίζουμε με το πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη ε­μπειρία.

 

11η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ: Τεοτιχουακάν – Παναγία Γουαδελούπης

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Αρχικά επισκεπτό­μαστε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομ­βιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δη­μιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργη­σαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε πε­ριγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μονα­δικού αυτού αρχαιολογικού χώρου.

Στη συνέχεια μας περιμένει η περίφημη Παναγία της Γουα­δελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών κα­θώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ: εκδρομή στο ΤΑΞΚΟ – ΚΟΥΕΡΝΑΒΑΚΑ

Ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην όμορφη και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο. Υπέροχη αρχιτεκτονική στην πόλη που πλούτισε από το ασήμι. Από τα αξιοθέατά της ξεχωρίζει ο Καθεδρικός της ναός, που θα έχουμε την ευ­καιρία να επισκεφθούμε, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να πε­ριπλανηθούμε στα καλντερίμια της πόλης και στη γραφική αγορά της, όπου θα δούμε ποια τοπικά εδέσματα αποτε­λούν τις αγαπημένες λιχουδιές των ντόπιων.

Επόμενη επίσκεψη για σήμερα η Κουερναβάκα (Cuernavaca), η πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρ­χιτεκτονικοί θησαυροί και αυτό γιατί λόγω του ιδανικού της κλίματος, όλοι οι κατακτητές του Μεξικού τη διάλεγαν για κα­τοικία τους.

Επιστροφή στο Μέξικο Σίτι και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ: Μουσείο Ανθρωπολογίας – εκδρομή στο ΧΟΤΣΙΜΙΛΚΟ – ΣΠΙΤΙ ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε ακμαίοι τις ξε­ναγήσεις μας (check-out)! Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος Indiana Jones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες, θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθ­μων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμε­ρικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέ­κας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρ­χονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώ­τερα κάθε περιγραφής.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή περιοχή του Χο­τσιμίλκο, γνωστό για τα κανάλια του, τα οποία δημιουργή­θηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώ­ρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τεχνητά νησιά, τα "chinampas". Το θέαμα θα σας εντυπω­σιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικάνοι, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις "trajineras", στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τρα­γουδώντας παραδοσιακά τραγούδια!

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ε­λεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέ­χνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, α­συμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλλιτε­χνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολ­λές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάσα Ασούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός.

Κατόπιν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

14η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2690€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2690 € 890 €
  Twin Room 2690 € 890 €
  Triple Room 2690 € 890 €
  Single Room 3470 € 890 €

Extras

+ ΓΑΜΗΛΙΟ  :  50 €

 

Πτησεις με Air France KLM

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF 1533

23/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 820

24/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

16:05

20:30

KL 686

04/01/2023

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

21:55

15:05 +1

KL 1581

05/01/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 +1

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία: στην Αβάνα το υπερπολυτελές Melia Cohiba 5* ή το Hotel Nacional 5* (4 διανυκτερεύσεις), στο Βαραδέρο 5* All Inclusive(2 διανυκτερεύσεις), στο Τρινιδάδ 4* All Inclusive (1 διανυκτέρευση)
  • Διαμονή στην Πόλη του Μεξικού στο πολυτελές Barcelo Reforma 5* ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης του Μεξικό, και όχι 4* ξενοδοχεία που στην Πόλη του Μεξικού θα σας δυσαρεστήσουν.  
  • Διατροφή στην Κούβα: Πρωινό καθημερινά και 7 γεύματα συνολικά (αν λόγω πτήσεων απαιτηθεί διανυκτέρευση σε ευρωπαϊκή πόλη, η διανυκτέρευση αυτή θα περιλαμβάνει μόνο πρωινό)
  • Διατροφή στο Μεξικό: Ημιδιατροφή στην Πόλη του Μεξικού.
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός/ξεναγός-αποκάλυψη (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την Κούβα και το Μεξικό.
  • Τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά .

 

Δεν περιλαμβάνονται       

  •  Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι φόροι για το ταξίδι στην Κούβα ανέρχονται σε 890 €
  • Βίζα Κούβας (Το κόστος συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή).