Skip to main content

ΚΙΟΥΡΑΣΑΟ ΤΡΙΝΙΔΑΔ ΣΟΥΡΙΝΑΜ ΓΟΥΙΑΝΕΣ Μάρτιος 2020 από 5890,00

16 ΗΜΕΡΕΣ/13 ΝΥΧΤΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
17 Μαρτίου – 01 Απριλίου 2020

Ημέρα 1η (17/03): Αθήνα – Κιουρασάο

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κιουρασάο στη νοτιοδυτική γωνιά της Καραϊβικής θάλασσας. Το απόγευμα άφιξη στον τροπικό παράδεισο των Ολλανδικών Αντιλλών και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η (18/03): Κιουρασάο

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νησιού που είναι ένα θαύμα αρχιτεκτονικής και για τον λόγο αυτό προστατεύεται από την UNESCO. Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελείται από τέσσερις περιοχές: την Punda και την Otrobanda, οι οποίες χωρίζονται από τον κόλπο Σεντ Άννα και οδηγούν στο μεγάλο φυσικό λιμάνι που ονομάζεται Schottegat, καθώς και το Scharloo και Pietermaai Smal, που βρίσκονται δίπλα στο μικρό λιμάνι Waaigat. Στην πλατεία του  κυβερνήτη  θα  δούμε  τα  ιστορικά  κτίρια  της  πρωτεύουσας  και  φυσικά  το  φρούριο «Άμστερνταμ».

Στη συνέχεια θα αφήσουμε την πρωτεύουσα και με κατεύθυνση βόρεια θα οδηγηθούμε στον «αλμυρό» υροβιότοο τυ ππηέρλυ, θα τρβξουμε υπροχς φωτορφίς πατεσο, την ααίKnipκευυιρία α ουμπήστε στα αλζα ευέχεια ακλθεBokaTblaσιό ΠάκBk h, νέαθκεεεκψη σε ποστκήριοινδασεετιαλκι α γευθούμε, το διάσηο μπλε λικέρ Κιουρασάο.

Ημέρα 3η (19/03) Κιουρασάο

Σήμερα η μέρα μας προβλέπεται συναρπαστική! 

Η πρώτη μας στάση λοιπόν για snorkeling θα γίνει στο Tugboat, ένα ναυάγιο ενός ρυμουλκού πλοιαρίου που έχει παραμείνει κάτω από το νερό για τρεις δεκαετίες και είναι πια «στολισμένο» με κοράλλια που με τη σειρά τους προσελκύουν χιλιάδες πολύχρωμα τροπικά ψάρια. Επόμενος σταθμός για κολύμπι και snorkeling είναι τη δυτική πλευρά του νησιού όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε παρέα με θαλάσσιες χελώνες!

Ημέρα 4η (20/03): Κιουρασάο - Πορτ οφ Σπέιν

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το νησιωτικό κράτος Τρινιδάδ και Τομπάγκο. Νωρίς το απόγευμα θα προσγειωθούμε στην πρωτεύουσα Πορτ οφ Σπέιν που βρίσκεται στον κόλπο του Παρία, στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού και ήδη από τα 1757 ήταν ένα από σημαντικότερα εμπορικά κέντρα και λιμάνια της Καραϊβικής.

Ημέρα 5η (21/03): Πορτ οφ Σπέιν (Υδροβιότοπος Καρονί)

Σήμερα η μέρα μας θα ξεκινήσει με την ξενάγηση της πρωτεύουσας η οποία ιδρύθηκε τον  16αιώνα

Ημέρα 6η (22/03): Πορτ οφ Σπέιν – Τζορτζτάουν

Χαλαρό ξύπνημα, πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο του νησιού απ’ όπου με μεσημεριανή πτήση θα πετάξουμε για την Τζορτζτάουν στη γειτονική Γουιάνα, την πρωτεύουσα της πρώην Βρετανικής αποικίας που αποτελεί μία από τις ωραιότερες πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η (23/03): Τζορτζτάουν (Καταρράκτες Καγιατσέρ)

Η Τζορτζτάουν, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν υπαίθριο μουσείο βικτωριανής αρχιτεκτονικής όπου κυριαρχούν τα ξύλινα αποικιακού ρυθμού κτίρια. Αυτή ακριβώς η ομορφιά θα μας αποκαλυφθεί στην σημερινή μας ξενάγηση όπου ανάμεσα στα άλλα θα επισκεφτούμε και τον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ψηλότερο ξύλινο κτίριο στο κόσμο. Στη συνέχεια μας περιμένει το άγνωστο θαύμα της φύσης που φέρει το όνομα καταρράκτες Καγιατέρ, οι οποίοι βρίσκονται στον ποταμό Ποτάρο, παραπόταμο του διάσημου Εσεκίμπο και οι οποίοι ξετυλίγονται σαν πέπλο, με μία πραγματικά εντυπωσιακή υδατόπτωση από ύψος 251 μ. πενταπλάσιο αυτών του Νιαγάρα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη γνώριμη Τζορτζτάουν για διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η (24/03): Τζορτζτάουν (Ζούγκλα Γουιάνας)

Σήμερα θα απολαύσουμε την υπέροχη άγρια φύση της Γουιάνας επισκεπτόμενοι το νησί Σλοθ. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό βιότοπο κατά μήκος του ποταμού Εσεκίμπο με καταπράσινες εκτάσεις από δάσος βροχής και πολύχρωμα εξωτικά πουλιά όπως παπαγάλοι, τουκάν και ιμπις και τους μοναδικούς βραδύποδες!

Ημέρα 9η (25/03): Τζορτζτάουν – Παραμαρίμπο

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε μέσω μίας όμορφης διαδρομής για το Μόλεσον Κρικ όπου θα επιβιβασθούμε σε πλοιάριο το οποίο θα μας μεταφέρει στην απέναντι όχθη, εκεί που πλέον βρισκόμαστε στο έδαφος της παλιάς Ολλανδικής Γουιάνα και νυν ανεξάρτητο κράτος του Σουρινάμ. Συνεχίζουμε πλέον οδικά για την πρωτεύουσα Παραμαρίμπο στην οποία θα φτάσουμε αργά το απόγευμα. Στη διαδρομή θα ανακαλύψουμε πολλές ομοιότητες με τη Γουιάνα όπως παρόμοια πληθυσμιακή σύνθεση, παρόμοια ενδοχώρα με παρθένα δάση και ανάλογη απομόνωση από τα πολύβουα κέντρα της ηπείρου.

Ημέρα 10η (26/03): Παραμαρίμπο

Το Παραμαρίμπο είναι μία πόλη κόσμημα. Υπέροχο ιστορικό κέντρο με αρχιτεκτονικά αριστουργήματα ολλανδικού αποικιακού ρυθμού συνθέτουν ένα απαράμιλλο σύνολο που δίκαια εντάχθηκε στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Στην ξενάγησή μας θα περάσουμε από τον ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό, το λιμάνι, την πολύβουη κεντρική αγορά αλλά και από τη συναγωγή της εβραϊκής κοινότητας. Στη συνέχεια μας περιμένει το ιστορικό φρούριο του Νέου Άμστερνταμ που δεσπόζει της περιοχής από το 1734 και χαρακτηρίζεται ως «υπαίθριο» μουσείο της πόλης.

Ημέρα 11η (27/03) Παραμαρίμπο - Σεν Λωράν – Κούρου

Αναχώρηση οδικώς για τη παραποτάμια πόλη της Αλμπίνα. Εκεί αφού περάσουμε έλεγχο διαβατηρίων θα διαπλεύσουμε με πιρόγα τον ποταμό Μορονί που αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ Σουρινάμ και Γαλλικής Γουιάνα. Άφιξη στην αντικρινή πόλη του Σεν Λωράν του Μορονί εδώ που μεταφερόντουσαν οι κατάδικοι πριν μεταφερθούν στο διαβόητο Νησί του Διαβόλου. Μετά από μία σύντομη περιήγηση στην ήσυχη επαρχιακή πόλη συνεχίζουμε για την περιοχή του Κούρου που θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 12η (28/03): Κούρου (Νησί του Διαβόλου)

Ολοήμερη εκδρομή με καταμαράν στο διαβόητο Νησί του Διαβόλου, 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Γαλλικής Γουιάνα εδώ που για σχεδόν 100 χρόνια (1852-1946), περίπου 80.000 κατάδικοι έζησαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, υπηρετώντας ποινές που πολλές φορές ήταν εξολοκλήρου άδικες. Ανάμεσά τους διασημότητες όπως ο Ντρέιφους, πρωταγωνιστής της πολύκροτης υπόθεσης που συντάραξε τη γαλλική κοινή γνώμη στο πέρας του 19ου αιώνα και φυσικά ο Papillon, ο Πεταλούδας του ομώνυμου βιβλίου και ταινίας, ένας από τους ελάχιστους που κατάφεραν να αποδράσουν από την … κόλαση.

Ημέρα 13η (29/03): Κούρου – Καγιέν

Η περιοχή του Κούρου οφείλει την ανάπτυξή της στο διαστημικό κέντρο της Γαλλίας, μια απέραντη έκταση απ' όπου γίνονται οι εκτοξεύσεις των πυραύλων και των αποστολών των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διάστημα. Πρωινή επίσκεψη στο Διαστημικό Κέντρο, όπου θα δούμε τις βάσεις εκτόξευσης και θα μάθουμε πολλά για τους πυραύλους της σειράς Ariane. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στις αίθουσες του Διαστημικού Μουσείου και θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη κοντινή Καγιέν, την πρωτεύουσα της Γαλλικής Γουιάνα. Στην τελευταία μας αυτή ξενάγηση θα σεργιανίσουμε ανάμεσα από τα αποικιακά κτίρια της πλατείας των Φοινίκων και θα προσπαθήσουμε να αιχμαλωτίσουμε με τον φωτογραφικό μας φακό όλη τη μαγεία της αποικιοκρατικής καραϊβικής. Συγκεντρώσουμε τα τελευταία μας ψώνια σε χαριτωμένα αναμνηστικά.

Ημέρα 14η (30/03): Καγιέν – Παρίσι

Πρωινό ελεύθερο για τα τελευταία σας ψώνια και για να ετοιμαστείτε για το ταξίδι της επιστροφής. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και εσωτερική πτήση για το Παρίσι.

Ημέρα 15η (31/03): Παρίσι - Αθήνα

Το πρωί άφιξη στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, και επειδή όσες φορές κι αν έρθει κανείς εδώ ποτέ δεν το χορταίνει, σήμερα θα πιούμε τον καφέ μας σε κάποιο μπιστρό, θα χαζέψουμε τις βιτρίνες, θα περπατήσουμε στις ανοιξιάτικες λεωφόρους και θα απολαύσουμε την πόλη του φωτός με ένα διαφορετικό μάτι! Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ και βραδινή πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Ημέρα 16η (01/04): Αθήνα

Άφιξη τα ξημερώματα στην Αθήνα.

 

 

Ταξίδι

 

Διατροφή

 

Αναχ/ση

 

Διαμ/νή

 

2κλινο

 

1κλινο

Φόροι

Βίζα

Είσοδοι

 

Κιουρασάο – Τρινιδάδ –
Σουρινάμ - Γουιάνες

16 ημέρες

 

HΒ Ημιδ/φή

 

 

17/3

 

 

4*, 5*

 

 

5.890

 

 

+980

 

 

+990

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 

προσφέρει:

  •     Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Υπερατλαντικές πτήσεις με KLM/Air France
  •     Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*
  •     Ημιδιατροφή καθημερινά
  •     Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  •     Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία, Εθνικά Πάρκα)
  •     Έξοδα βίζας και ειδικών αδειών για τις χώρες όπου απαιτείται
  •     Φιλοδωρήματα
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  •     Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ
  •     Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  •     Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • · Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα
  • · Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • · Για την είσοδο στη Γαλλική Γουιάνα χρειάζεται να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο με εν ισχύ εμβολιασμό για τον κίτρινο πυρετό.
  • · Για την βίζα εισόδου στο Σουρινάμ χρειάζεται να έχετε μαζί σας δύο (2) έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες.

ΠΤΗΣΕΙΣ:

  • 17/3                     Αθήνα – Άμστερνταμ                     06.00                      08.35
  • 17/3                  Άμστερνταμ – Κιουρασάο                  10.30                      15.30

  • 30/3                         Καγιέν – Παρίσι                         17.25                      06.35*
  • 31/3                         Παρίσι – Αθήνα                         20.50                      01.00*