Skip to main content

ΒΙΕΝΝΗ-(ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ) Οκτώβριος 2015 από 569,00

Διάρκεια: 5 ημέρες

Αναχωρήσεις: 28/10

 

Βιέννη:Δεύτερη θέση στη λίστα των δέκα καλύτερων πόλεων να ζει κανείς στον κόσμο και πρώτη στην Ευρώπη! Μια πόλη ανανεωμένη και αυθόρμητη. Η αυτοκρατορική της παράδοση συνδυάζεται άψογα με τη μοντέρνα δημιουργία. Οι επιρροές της Αναγέννησης συναντούν τη σύγχρονη καθημερινότητα και καθιστούν τη Βιέννη ως την ωραιότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς.
Βουδαπέστη: Δίκαια την ονόμαζαν παλιά ‘‘Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης’’.Αυτά που μένουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Βιέννη

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος με απευθείας πτήση για Βιέννη. Άφιξη και αναχώρηση για την ξενάγηση πόλης, την αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής & των Μουσείων. Μπαίνοντας στην πόλη θα διασχίσουμε την περίφημη RingStrasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Μπελβεντέρε το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και τοMusikverein. Στη συνέχεια Θα επισκεφτούμε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων (δωμάτιο Ναπολέοντα, κινέζικο σαλόνι, σαλόνι της Ελισάβετ κλπ). Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης Άγιος Στέφανος· ναός του 12ου αιώνα κι έπειτα, σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος, όπου δίπλα βρίσκεται ο ναός του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο, όπου θα τακτοποιηθούμε και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Προτείνουμε μια βόλτα φωταγωγημένη πόλη, να περπατήσετε στο κέντρο στην παλιά ελληνική συνοικία, όπου βρίσκονται τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό, εκεί όπου σύχναζαν οι Έλληνες έμποροι τον 19ο αιώνα. Μην παραλείψετε να δειπνήσετε σε ένα από τα περίφημα κελάρια και να απολαύσετε την αυστριακή κουζίνα.

2η ημέρα: Βιέννη – ελεύθερη ημέρα

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία της Βιέννης, όπως την πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλίμτ, Μονέ, Ρενουάρ, Βαν Γκόγκ, το μουσείο Αλμπερτίνα με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60.000 πίνακες ζωγραφικής, το περίφημο Μuseums Quartier, με παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, που περιλαμβάνει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας, το Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ. Ενδιαφέρον επίσης για τους μικρούς μας φίλους είναι το παιδικό μουσείο Zoom, το HausderMusik, κ.α. που μπορείτε να επιλέξετε, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας. Για το απόγευμα σας προτείνουμε καφέ στον Πύργο του Δούναβη με θέα σε όλη την Βιέννη αλλά και μία βόλτα στο Πράτερ που θα σας μείνει αξέχαστη.

3η ημέρα: Βιέννη – (Δάση της Βιέννης – Μάγιερλιγκ–Μπάντεν) προαιρετικά

Πρόγευμα και ελεύθερη ημέρα. Η σημερινή πρότασή μας αφορά την προαιρετική εκδρομή στα περίχωρα της Βιέννης, στα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Πρώτη στάση μας θα είναι το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού το Χαϊλιγκενκρόιτς. Στη συνέχεια και στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο της οικογένειας των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του θρόνου και της αγαπημένης του Μαρίας Βετσέρα. Ακολουθεί επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο για να θαυμάσουμε τη γραφική αυτή πόλη, όπου βρίσκεται και το πολυσύχναστο Καζίνο, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Ευρώπης. Επιστροφή στην πόλη και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ αξιοποιήστε το παρακολουθώντας ένα κονσέρτο κλασσικής μουσικής.

4η ημέρα: Βιέννη- Βουδαπέστη με τρένο

Πρωινό και μεταφορά στο σταθμό του τρένου και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Μετά την άφιξη θα περιηγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης
Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο Vaci utca και να απολαύσετε έναν υπέροχο καφέ στο φημισμένο Ζαχαροπλαστείο Gerbaud στη πλατεία Vörösmarty. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας.

5ηημέρα: Βουδαπέστη–Αθήνα

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα. Οι πλούσιες εικόνες από την αρχοντική Βιέννη και την όμορφη Βουδαπέστη θα συνοδέψουν το ταξίδι της επιστροφής σας. Είναι βέβαιο ότι θα βρείτε πολλούς λόγους για να ξανά επισκεφτείτε την κεντρική Ευρώπη!

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-12 ετών)

5 ημέρες

arcotel wimberger 4*

MERCURE BUDA 4*

569 €

749 €

469 €

De France Vienna 5*

NOVOTEL CENTRUM 4*

639 €

859 €

     529 €

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AEGEAN
  • Τρεις διαν/σεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο επιλογής 4 * ή 5* με πρωινό σε μπουφέ
  • Μία διαν/ση στη Βουδαπέστη ξενοδοχείο 4 * της επιλογής σας με πρωινό σε μπουφέ
  • Ξενάγηση της πόλης και στα θερινά ανάκτορα Schönbrunn, με Έλληνα ξεναγό
  • Περιήγηση στην πόλη της Βουδαπέστης με Έλληνα ξεναγό
  • Εισιτήρια τρένου από Βιέννη προς Βουδαπέστη
  • Mεταφορές από/προς τα αεροδρόμια
  • Τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί
  • Ενημερωτικά έντυπα
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων (150 €)
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

 

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς παραλείψεις

Πτήσεις με AEGEAN AIRLINES:

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

Α3   880

09:10

10:30

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΘΗΝΑ

Α3   879

10:40

11:40

* Εσωτερικές πτήσεις από Θεσσαλονίκη 70 €, από όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος με πτήσεις της Aegean Airlines επιβάρυνση 110 € το άτομο.