Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ–ΒΙΕΝΝΗ-ΠΡΑΓΑ 7-ήμερη Οδική-Αεροπορική Εκδρομή 17 & 29/12 απο 299,00

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ-ΠΡΑΓΑ

7-ήμερη Οδική-Αεροπορική Εκδρομή

Πρόγραμμα Εκδρομής

1ηημέρα: Αθήνα - Νις / Κρούσεβατς

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από Αθήνα. Ημίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών - Πλαταμώνα, γεύμα προαιρετικά, για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της Νις, για άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2ηημέρα: Νις - Βιέννη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Βιέννη. Προσπερνώντας την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και το Νόβισαντ φθάνουμε στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ ,με κατεύθυνση τη. πανέμορφη Βουδαπέστη πριν φθάσουμε στη Πρωτεύουσα της Αυστρίας , τη Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία στη Πόλη της Μουσικής, διανυκτέρευση.

3ηημέρα: Βιέννη

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση στην αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής & των Μουσείων. Μπαίνοντας στην πόλη θα διασχίσουμε την περίφημη RingStrasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Μπελβεντέρε το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και τοMusikverein. Στη συνέχεια Θα επισκεφτούμε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων (δωμάτιο Ναπολέοντα, κινέζικο σαλόνι, σαλόνι της Ελισάβετ κλπ). Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης  Άγιος Στέφανος· ναός του 12ου αιώνα κι έπειτα, σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος, όπου δίπλα βρίσκεται ο ναός του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Το απόγευμα θα αφήσουμε την υπέροχη Βιέννη και θα πορευθούμε προς την Πράγα την πρωτεύουσα της Τσέχικης Δημοκρατίας. άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

4ηημέρα: Πράγα (ξενάγηση)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με τη συνοικία των Αλχημιστών, του Ροδόλφου με το Χρυσό Δρομάκι, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη Μάλα Στράνα, το ναό του Αγ. Νικολάου και τη φημισμένη γέφυρα του Καρόλου. Τελειώνουμε με την Εβραϊκή Συνοικία και τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισινών. Ακολουθεί το Κάστρο Χρατσάνυ, το μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέτο, η Αρχιεπισκοπή και ο εντυπωσιακός ναός του Αγ. Βίτου. Στη συνέχεια μέσω της Γέφυρας του Καρόλου,θα καταλήξουμε στη πλατεία της Παλαιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι. Μεσημεριανό γεύμα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση όπερας ή Μαύρου Θεάτρου, στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του.

5η ημέρα: Πράγα- Βουδαπέστη

Μετά το πρόγευμα αφήνουμε την πρωτεύουσα της Τσεχίας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βουδαπέστη

Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση - ξενάγηση μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη Βούδα, για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματίας, όπου γινόταν η στέψη των Ούγγρων βασιλιάδων και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το καταπράσινο νησί της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του Γκέλλιερτ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό πεζόδρομο Vaci. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

7ηημέρα: Βουδαπέστη (Λουτρά – Αγορά – Εβραϊκή συνοικία) -Αθήνα

Η ημέρα είναι σήμερα στη διάθεσή σας. Η δική μας πρόταση είναι να επισκεφθείτε κάποιο από τα δημόσια λουτρά της πόλης. Τα πιο φημισμένα, μοντέρνα και ιστορικά είναι του Gellert στο ομώνυμο ξενοδοχείο στη πλευρά της Βούδας. Στη συνέχεια περάστε απέναντι και επισκεφθείτε τη Σκεπαστή Αγορά, μέρος από την καθημερινή ζωή των Ούγγρων. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Τελικός σταθμός η εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώκυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

Αναχωρήσεις

2κλινο

1κλινο

17/12

€ 299

€ +120

29/12

€ 349

€ +150

 

 

 

 Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στη Βουδαπέστη και την Πράγα και 3*στη Σερβία με ημιδιατροφή
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Βιέννη με μπουφέ πρωινό
  • Επιπλέον ένα δείπνο στη Βουδαπέστη στις 23/12
  • Απευθείας πτήση Βουδαπέστη - Αθήνα στις 24/12 νωρίς το πρωί με TravelService
  • Ξεναγήσεις εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα – χάρτες

    Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων (75 Ευρώ)
  • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
  • Η κρουαζιέρα στο Δούναβη
    • Η εκδρομή πραγματοποιείται αντίστροφα για την αναχώρηση στις 29/12
    • Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες
    • Η διαμονή εκτός από την περιοχή Νις, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στις περιοχές Κρούσεβατς ή Πάρατσιν

 

 

 

Σημειώσεις: