Skip to main content

Τα διαμάντια της Κεντρικής Ευρώπης - Βιέννη, Πράγα, Μπρατισλάβα, Τσέσκυ Κρούμλοβ, Κάρλοβυ Βάρυ | Χριστούγεννα 2022 από 745€ (2)

22/12, 24/12, 30/12   Διάρκεια: 7,8,9 ΗΜΕΡΕΣ  Hilton Vienna Park 5*

 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ (ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αριστοκρατική Βιέννη. Στην συνέχεια, αναχωρούμε για την πόλη της Πράγας, μέσα από μια όμορφη διαδρομή σε απόσταση λίγων ωρών από τη Βιέννη.

Η σημερινή μας ξενάγηση αρχίζει με το εντυπωσιακό Κάστρο της Πράγας, που χρονολογείται τον 9ο αιώνα. Το μνημειακό αυτό συγκρότημα εκτείνεται σε μήκος 570 μέτρων πάνω στον λόφο της πόλης και περιλαμβάνει παλάτια, εκκλησίες, οχυρωματικά τείχη, παλιές κατοικίες κ.ά. Μέσα στο κάστρο θα δούμε σχεδόν κάθε αρχιτεκτονικό ρυθμό που κυριάρχησε τα τελευταία 1.000 χρόνια στην Ευρώπη, από γοτθικό μέχρι ρομανέσκ και μπαρόκ. Εντός των τειχών θα δούμε το παλιό ανάκτορο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, τη Βασιλική του Αγίου Γεωργίου και το Χρυσό Σοκάκι. Το τελευταίο είναι διακριτικά χωμένο μέσα στα τείχη του κάστρου και αποτελούσε στον μεσαίωνα την έδρα των αλχημιστών. Εν συνεχεία θα περπατήσουμε στη γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου που ενώνει τις δύο όχθες του Μολδάβα, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και κοσμείται με 30 αγάλματα αγίων. Μετά την ξενάγησή μας στην Πράγα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλαρή βόλτα. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν μία κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Μολδάβα. Για το βράδυ προτείνουμε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου που είναι άλλωστε και το πολιτιστικό σήμα κατατεθέν της πόλης.

Διανυκτέρευση στην Πράγα.

 

2η ημέρα: ΠΡΑΓΑ (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας κάτω από το κάστρο στην Παλιά Πόλη της Πράγας (= Μαλά Στράνα). Η γειτονιά αυτή είναι μικρή και βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Μολδάβα σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες περιοχές της πρωτεύουσας που απλώνονται στη δεξιά όχθη. Η συνοικία Μαλά Στράνα δημιουργήθηκε το 1257, όταν ενώθηκαν διάφοροι σκόρπιοι οικισμοί της περιοχής εκτός των τειχών. Τότε ονομαζόταν Μικρή Πόλη της Πράγας. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Μικρής Πόλης ήταν γερμανοί τεχνίτες. Το κέντρο του οικισμού ήταν η αγορά, η σημερινή Πλατεία της Παλιάς Πόλης. To 1541 ο οικισμός καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από επιθέσεις και πυρκαγιές. Στη Μαλά Στράνα βρίσκονται το δάσος κι ο Πύργος Πετρίν, μικρογραφία του Πύργου του Άιφελ. Άλλα σημαντικά κτίρια είναι οι εκκλησίες, από τις οποίες ξεχωρίζει ο μπαρόκ Άγιος Νικόλαος στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης τον οποίο και θα επισκεφτούμε. Στην ίδια πλατεία βρίσκονται και το Παλιό Δημαρχείο με το Αστρονομικό Ρολόι. Το ρολόι ανεγέρθηκε το 1410 και είναι το παλαιότερο του είδους εν λειτουργία στον κόσμο. Λέει την ώρα, τη θέση της Σελήνης και του Ήλιου, την τρέχουσα ημερομηνία και το ζωδιακό σύμβολο. Επίσης ανά μία ώρα (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ) λαμβάνει χώρα η Παρέλαση των 12 Αποστόλων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τέσσερα ακόμη κινούμενα αγαλματίδια, που αναπαριστούν τον Θάνατο, τη Ματαιοδοξία, την Απληστία και τη Λαγνεία.

Στην ίδια πλατεία θα δούμε ακόμη το ροκοκό ανάκτορο Κινσκί και το παρακείμενο σπίτι με την πέτρινη καμπάνα. Η καμπάνα χτίστηκε στην εξωτερική γωνία του σπιτιού το 1310 και σηματοδοτεί το τέλος μίας πολιορκίας της πόλης και την απελευθερωτική έλευση του Βασιλιά Ιωάννη της Βοημίας. Διανυκτέρευση στην Πράγα.

 

3η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΠΡΑΓΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία, γνωστή λουτρόπολη λόγω των ιαματικών πηγών της. Βρίσκεται στην κοιλάδα του μικρού ποταμού Τέπλα κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον Δ΄, τον 14ο αιώνα. Είναι κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα στα δάση της κοιλάδας του Τέπλα και φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της. Η επίσκεψη στο πολύχρωμο και γραφικό Κάρλοβυ Βάρυ, μοιάζει πραγματικά με παραμύθι. Της ίδιας γνώμης ήταν σίγουρα και όλη η αριστοκρατία της Ευρώπης, οι αμέτρητοι συνθέτες, συγγραφείς, ποιητές, και άλλες προσωπικότητες που το επισκέφτηκαν στο πέρασμα των αιώνων: ο βασιλιάς της Πρωσίας Φρειδερίκος ο Μέγας, η τσαρίνα Αικατερίνη της Ρωσίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας Μέτερνιχ, ο ιταλός κοσμοπολίτης Καζανόβα, ο Γερμανός συνθέτης Μπαχ και ο Γκαίτε, που το επισκέφτηκε 13 φορές! Στο Κάρλοβυ Βάρυ, πέρα απ΄όλα τα άλλα, κάθε καλοκαίρι οργανώνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου. Επίσης εδώ παράγεται το αλκοολούχο λικέρ Μπεχερόβκα, που πουλιέται σε πράσινα πλακουτσωτά μπουκάλια, με χαρακτηριστική κίτρινη και μπλε ετικέτα. Ένα άλλο τοπικό γαστρονομικό έδεσμα είναι οι παραδοσιακές γκοφρέτες, που φτιάχνονται από το 1856. Είναι στρογγυλές, πολύ λεπτές, με διάφορες γεύσεις και πωλούνται σε τετράγωνα χρωματιστά κουτιά. Στη βόλτα μας, φυσικά θα διασχίσουμε τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον Τέπλα απ’ όπου περνούν εδώ και αιώνες όλες οι διασημότητες που επισκέπτονται την πόλη. Διανυκτέρευση στην Πράγα.

 

4η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΒΙΕΝΝΗ

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, στο Τσέσκυ Κρούμλοβ, η οποία μοιραία έχει συνδεθεί με τον μεγάλο αυστριακό ζωγράφο Έγκον Σίλε. Ο Σίλε πήγαινε εκεί τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του (1907-1917) και έμενε στο πατρικό σπίτι της μητέρας του. Σήμερα το σπίτι αυτό είναι μουσείο. Όμως το Τσέσκυ Κρούμλοβ, πέρα από την καλλιτεχνική του σημασία, είναι μια πόλη-αρχιτεκτονικό κόσμημα. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα το διατρέχουν σε πολλά σημεία, του δίνουν ένα ιδιαίτερο πολεοδομικό σχήμα και το τοποθετούν στη λίστα των πολιτιστικών μνημείων της UNESCO.

Πράγματι, η βόλτα μας στο Τσέσκυ Κρούμλοβ είναι σαν ένα πολιτιστικό ταξίδι πίσω στον μεσαίωνα. Περπατώντας στα στενά δρομάκια θα απολαύσουμε τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίριά του, τις εκκλησίες και τα πλακόστρωτα γεφυράκια του. Μια πανοραμική θέα αυτής της ομορφιάς μπορούμε να δούμε αν ανέβουμε πάνω στο κάστρο της πόλης. Επίσης ένα αρχιτεκτονικό ορόσημο, το οποίο δεν θα χάσουμε, είναι η περίφημη Κρυφή Γέφυρα του 15ου αιώνα η οποία ενώνει τα ανάκτορα με τα τείχη του κάστρου. Κατασκευάστηκε φυσικά για λόγους ασφαλείας και διαφυγής του εστεμμένου σε περίπτωση ανάγκης και εξωτερικά μοιάζει με… τριώροφο κτίριο.

Στη συνέχεια, αναχωρούμε με προορισμό τη Βιέννη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ: ξενάγηση

Σήμερα θα σας ξεναγήσουμε στην πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο! Θα ξεκινήσουμε με το πούλμαν για να θαυμάσουμε την Κρατική Όπερα, τα Δίδυμα Μουσεία (Φυσικής Ιστορίας και Τεχνών), το Κοινοβούλιο που θα μας θυμίσει έντονα την Αθήνα, το Δημαρχείο και το Χρηματιστήριο. Θα σταματήσουμε στην «Πλατεία των Σουηδών» για να περπατήσουμε στην Ελληνική Συνοικία με τις δύο ορθόδοξες εκκλησίες (Αγία Τριάδα και Άγιος Γεώργιος) και θα συνεχίσουμε στα θερινά Ανάκτορα των Αυτοκρατόρων, με τους μπαρόκ κήπους αλλά και τη χριστουγεννιάτικη αγορά που βρίσκεται μπροστά στο ανάκτορο! Όσοι το επιθυμείτε, μπορείτε προαιρετικά να μπείτε στο ανάκτορο και να δείτε τα δωμάτια του παλατιού.

Το απόγευμα θα περπατήσουμε μέσα στο ιστορικό κέντρο, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, την στήλη της Πανώλης και τους εμπορικούς δρόμους Kärntner Strasse και Graben, και θα καταλήξουμε στα χειμερινά Ανάκτορα του Χόφμπουργκ. Διανυκτέρευση στη Βιέννη.

 

6η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ/ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ – ΜΠΑΝΤΕΝ – ΒΙΕΝΝΗ

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μία εντυπωσιακή εκδρομή στην αυστριακή φύση με τελικό προορισμό την περίφημη αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν. Πρώτος σταθμός μας όμως θα είναι η Μπρατισλάβα, η πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Εκεί θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση. Θα περιπλανηθούμε στην Παλιά Πόλη, έναν λαβύρινθο από μεσαιωνικά σοκάκια αλλά και μεγάλα, αριστοκρατικά πλακόστρωτα. Θα πάμε στην κεντρική πλατεία με τα μπαρόκ κτίρια και το ιστορικό Δημαρχείο. Θα δούμε το εντυπωσιακό Προεδρικό Παλάτι με τους μεγάλους κήπους, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου και την περίφημη Μπλε Εκκλησία. Η εκκλησία αυτή είναι αφιερωμένη στην Ελισάβετ της Ουγγαρίας και πήρε την ονομασία της λόγω του χρώματος της πρόσοψης, των μωσαϊκών και της μπλε-γυάλινης οροφής. Όμως στην Μπρατισλάβα θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε μια χαλαρή βόλτα στην πολύ χαριτωμένη αγορά και τις κουκλίστικες τσαγερί.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση, όπου θα επισκεφτούμε την τοποθεσία Μάγιερλινγκ, για θα δούμε το θρυλικό κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων. Εκεί στις 30 Αυγούστου του 1889, βρέθηκαν νεκροί ο Ροδόλφος των Αψβούργων (γιος της Σίσυς) και η ερωμένη του βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Εκείνος ήταν 30 ετών και παντρεμένος, εκείνη 17 και ερωτευμένη. Για χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες ότι πίσω από την αυτοχειρία κρυβόταν ενδεχομένως μία πολιτική δολοφονία. Όμως σύμφωνα με προσωπικές επιστολές της Βετσέρα προς τη μητέρα και τις αδελφές της, που προσφάτως ήρθαν στο φως, όντως επρόκειτο για ερωτική αυτοκτονία.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την ιστορική και αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν. Μία πανέμορφη πόλη-SPA γεμάτη με επαύλεις εστεμμένων. Στο Μπάντεν υπάρχουν 13 θερμές πηγές και στη γύρω περιοχή απλώνονται 120 αμπελώνες! Ανάμεσα στα αξιοθέατα της πόλης είναι ο γοτθικός ναός και το παλιό δημαρχείο στο οποίο φυλάσσεται πλούσιο αρχειακό υλικό. Επιστροφή στη Βιέννη και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – Πτήση Επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8 ημέρες - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 310 €
  Twin Room 799 € 310 €
  Triple Room 799 € 310 €
  Single Room 1229 € 310 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 7 ημέρες - Τιμή από 745€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 745 € 310 €
  Twin Room 745 € 310 €
  Triple Room 745 € 310 €
  Single Room 1175 € 310 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - 9 ημέρες - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 310 €
  Twin Room 999 € 310 €
  Triple Room 999 € 310 €
  Single Room 1609 € 310 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Βιέννη σε 5* ξενοδοχείο, στο εντυπωσιακό και πρόσφατα ανακαινισμένο Hilton Vienna Park 5* (απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης και όλα τα σημαντικά αξιοθέατα) και τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε 4* ξενοδοχείο. Στο 8ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνεται 1 επιπλέον διαν/ση στην Πράγα, και στο 9ήμερο περιλαμβάνονται 1 επιπλέον διαν/ση στην Πράγα και 1 στη Βιέννη.
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • Μεταφορές από-προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών. 
  • Ελληνόφωνος  ξεναγός/συνοδός στον τόπο προορισμού. 
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται  

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 310 €.
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα. 
  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Αριθμός. Πτήσης

Ημερομηνία

αναχώρησης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

OS 802

22/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:25

14:45

OS 801

29/12/2022

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:30

12:40

Με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Πράγα

 

Αριθμός. Πτήσης

Ημερομηνία

αναχώρησης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

OS 802

24/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:25

14:45

OS 801

30/12/2022

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:30

12:40

 

Αριθμός. Πτήσης

Ημερομηνία

αναχώρησης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

OS 804

30/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

07:15

08:30

OS 801

07/01/2023

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:30

12:40

Με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στη Βιέννη και μία (1) στην Πράγα