Skip to main content

ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ Πασχα 2023 απο 675

ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ, ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ,  ΔΑΣΗ ΒΙΕΝΝΗΣ, ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ, ΜΠΑΝΤΕΝ (ΔΡΕΣΔΗ)

Αναχώρηση: 12 Απριλίου  ~  6 μέρες  

 

1η μέρα: Αθήνα - Βιέννη, Πράγα Ξενάγηση  πόλης & Καστρούπολη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βιέννη με AUSTRIAN. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την Πράγα. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην Παλιά Πόλη (Stare Mesto), η οποία θα σας μαγέψει με την ομορφιά της, την ατμόσφαιρα που αποπνέει και την απαράμιλλη αρχιτεκτονική της. Θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα και τους Δώδεκα Αποστόλους να "παρελαύνουν" ανά μία ώρα από τα δύο μικρά μπλε παράθυρα κάτω από τη στέγη του ρολογιού, τον ύψους 65 μέτρων Πύργο της Πυρίτιδας, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την μήκους 620 μέτρων πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα πάνω από τον ποταμό Μολδάβα (Βλτάβα). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Καστρούπολη, όπου θα δούμε το εντυπωσιακό κάστρο Χρατσάνι, τον ναό του Αγίου Βίτου, το παλάτι, το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών και το περίφημο Λορέττο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο VIENNA HOUSE DIPLOMAT PRAGUE 4* (www.viennahouse.com) ή παρόμοιο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Πράγα, Εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ (Karlovy Vary/Karlsbad, 110 χιλιόμετρα), με τις φημισμένες ιαματικές της πηγές. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε "Βασιλική Πόλη" από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄ και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής - διάσημοι επισκέπτες του υπήρξαν ο τσάρος Πέτρος ο Μέγας, ο Γκαίτε, ο Πούσκιν, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Βάγκνερ, ο Μαρξ κ.ά. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα εντυπωσιαστούμε από το πράσινο της κοιλάδας, τα γάργαρα νερά του ποταμού Τέπλα και τα υπέροχα αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια της μεγαλόπρεπης αυτής πόλης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και να απολαύσετε τον καφέ σας στο υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ του 18ου αιώνα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Πράγα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών - ένα θέαμα που θα δείτε μόνο στην Πράγα - ή να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα πολλά τζαζ κλαμπ ή μπιραρίες της πόλης. Διανυκτέρευση.   

 

3η μέρα: Πράγα, Ελεύθερη μέρα

Προαιρετικά: Εκδρομή στην Δρέσδη

Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης.

Επίσης, μπορείτε να λάβετε μέρος στην προαιρετική μας εκδρομή στην Δρέσδη.

Περιγραφή Προαιρετικής Εκδρομής

Πρωινή αναχώρηση για την εκδρομή μας στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, την Δρέσδη, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έλβα. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τα μεγαλοπρεπή μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, που φανερώνουν την αίγλη του παρελθόντος. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στη Πράγα. Διανυκτέρευση. 

 

4η μέρα: Πράγα - Τσέσκυ Κρούμλοβ - Βιέννη     

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το μεσαιωνικό διαμάντι της Τσεχίας, την πανέμορφη καστροπολιτεία Τσέσκυ Κρουμλόβ (Český Krumlov) - ονομασία που προέρχεται από το λατινικό Κρουμνάου ή την αρχαία γερμανική Κρουμπενόουε. Κτισμένο γύρω στο 1250 σε μια μαγευτική τοποθεσία στην καμπή του Μολδάβα, το κάστρο - το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Βοημίας - κατοικείτο μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Το 1950 περιήλθε στο τσέχικο κράτος και ανακηρύχθηκε Εθνικό Μνημείο. Αργότερα συμπεριελήφθη στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Φθάνοντας, θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά του, όπως την πλατεία της παλιάς πόλης, την εκκλησία του Αγίου Βίτου κ.ά. και θα καταλήξουμε σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του, για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα. Εδώ, θα βρείτε καταστήματα με ωραιότατα χειροτεχνήματα, ξυλόγλυπτα, γυάλινα ή κρυστάλλινα αντικείμενα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup. (www.roomz-hotels.com). Το απόγευμα, με τη βοήθεια του αρχηγού, θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη (περιπατητικά). Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα:  Βιέννη, Ξενάγηση πόλης

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Πύργο του Δούναβη  (ένα από τα σύμβολα της πόλης), το κτίριο του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, όπου λαμβάνει χώρα η διάσημη πρωτοχρονιάτικη συναυλία, την περίφημη λεωφόρο Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε διάσημα έργα αρχιτεκτονικής, όπως το πρώην Υπουργείο Πολέμου, το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημοτικό Πάρκο, την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, τα δίδυμα Μουσεία, τα χειμερινά ανάκτορα του Χόφμπουργκ (Hofburg), την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, το νεογοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, το παλατινό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την διάσημη κεντρική αγορά Νάσμαρκτ, την ελληνική συνοικία, τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση

 

6η μέρα: Βιέννη, Εκδρομή στα Δάση Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν - Αθήνα

Σήμερα μας περιμένουν τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση. Μεταξύ άλλων θα δούμε το πύργο των Λιχτενστάιν, της γνωστής οικογένειας που διοικεί το πριγκιπάτο μεταξύ Αυστρίας και Ελβετίας, το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, την περιοχή του Μάγιερλινγκ, γνωστή από το τραγικό ειδύλλιο του διαδόχου της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας Ροδόλφου, μοναχογιού του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α' και της αυτοκράτειρας Σίσυ, με την 17χρονη βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Η καταπράσινη διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στην ιστορική λουτρόπολη Μπάντεν, γνωστή για τις ιαματικές της πηγές και τον κοσμοπολίτικο αέρα της. Ακολουθώντας τον δρόμο ανάμεσα από τους αμπελώνες της Βιέννης, θα κατευθυνθούμε το απόγευμα στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα.

 

 Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχώρηση: 12 Απριλίου  ~  6 μέρες   

 Τιμή κατ΄ άτομο

 

Δίκλινο

675

3ο άτομο έως 12 ετών

575

Μονόκλινο

945

 Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 300

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ με AUSTRIAN AIRLINES
  • Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ξενάγηση στην πόλη της Πράγας και στην πόλη της Βιέννης με επίσημο ξεναγό  
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 300
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Πτήσεις Προγράμματος

OS

12/04

ΑΘΗΝΑ

ΒΙΕΝΝΗ

OS 804 06:40 - 07:55

17/04

ΒΙΕΝΝΗ

ΑΘΗΝΑ

OS 803 22:05 - 01:10