Skip to main content

Βιέννη με Μπρατισλάβα, Μέλκ και διαμονή στο πολυτελές Renaissance 4* sup στην Βιέννη | Απρίλιος 2023 Διάρκεια: 5,7 ΗΜΕΡΕΣ από 479

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/4/2023

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΙΕΝΝΗ: περιήγηση στην πόλη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αριστοκρατική Βιέννη.

Σήμερα θα σας ξεναγήσουμε στην πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο! Θα ξεκινήσουμε με το πούλμαν για να θαυμάσουμε την Κρατική Όπερα, τα Δίδυμα Μουσεία (Φυσικής Ιστορίας και Τεχνών), το Κοινοβούλιο που θα μας θυμίσει έντονα την Αθήνα, το Δημαρχείο και το Χρηματιστήριο. Θα σταματήσουμε στην «Πλατεία των Σουηδών» για να περπατήσουμε στην Ελληνική Συνοικία με τις δύο ορθόδοξες εκκλησίες (Αγία Τριάδα και Άγιος Γεώργιος) και θα συνεχίσουμε στα θερινά Ανάκτορα των Αυτοκρατόρων, με τους μπαρόκ κήπους. Όσοι το επιθυμείτε, μπορείτε προαιρετικά να μπείτε στο ανάκτορο και να δείτε τα δωμάτια του παλατιού.

Το απόγευμα θα περπατήσουμε μέσα στο ιστορικό κέντρο, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, την στήλη της Πανώλης και τους εμπορικούς δρόμους Kärntner Strasse και Graben, και θα καταλήξουμε στα χειμερινά Ανάκτορα του Χόφμπουργκ.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Βιέννη.

 

2η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΚΟΙΛΑΒΑ ΒΑΧΑΟΥ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΚ – ΝΤΙΡΝΣΤΑΪΝ – ΚΡΕΜΣ – ΒΙΕΝΝΗ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την εκδρομή στο Μελκ, την κοιλάδα του Βάχαου και την πόλη Κρεμς. Εδώ έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πιο όμορφη περιοχή του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μελκ με τη χιλιόχρονη ιστορία, την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα, καθώς και μια από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες της Κεντρικής Ευρώπης.

Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την ειδυλλιακή κοιλάδα του Βάχαου, το πιο στενό πέρασμα του ποταμού Μελκ σε αυστριακό έδαφος. Περνώντας από γραφικά χωριά και καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς οικισμούς, από αμπελώνες και κάστρα θα καταλήξουμε στην γραφική κωμόπολη Dürnstein, με τους αμπελώνες και τους καταπληκτικούς ποδηλατοδρόμους. Επίσης θα επισκεφθούμε την αρχαιότερη πόλη της Κάτω Αυστρίας το Κρεμς. Περίπατος στο κέντρο και τα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βιέννη.

 

3η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ: ελεύθερη ημέρα – προαιρετική εκδρομή στο ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τη Βιέννη σε χαλαρούς ρυθμούς. Η πόλη προσφέρεται για περπάτημα, θεωρείται άλλωστε από τις πλέον φιλικές πόλεις τόσο προς τους ίδιους τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Εναλλακτικά, παρέχεται η δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής στο Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρντ. Σάλτσμπουργκ σημαίνει «Κάστρο του Αλατιού» και αυτή η ονομασία δεν είναι τυχαία, διότι το ορυκτό αλάτι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο παρελθόν για την πλούσια οικονομία της πόλης. Άφιξη και ξενάγηση στο εξαιρετικά καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η περιήγηση μας περιλαμβάνει τον μνημειώδη πυρήνα του Σάλτσμπουργκ, την περίφημη Γκετράιντεγκασσε, εκκλησίες, ηγεμονικές και επισκοπικές κατοικίες, κτίρια μουσικών θεσμών και κομψά γεφύρια. Θα δούμε το ανάκτορο Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, την πλατεία Μαρκάρτ με το ιστορικό θέατρο, την μπαρόκ εκκλησία της Αγίας Τριάδας κ.ά. Στη συνέχεια, θα πάμε στο εντυπωσιακό φρούριο Χοχενσάλτσμπουργκ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη.

Περνώντας από την πύλη Σίγκμουντ θα δούμε το παλιό πανεπιστήμιο και θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στην πλατεία Μότσαρτ με το άγαλμα του μουσουργού, τον καθεδρικό ναό και την παλιά κατοικία του αρχιεπισκόπου. Στο Σάλτσμπουργκ ξεχωρίζει και το υπέροχο πάρκο των ανακτόρων Χέλμπρουν, όπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές για τη διάσημη χολιγουντιανή επιτυχία «Η μελωδία της ευτυχίας» (1965) με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ. Η ταινία κέρδισε 5 βραβεία Όσκαρ.

Μετά το τέλος της ξενάγησή μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε έναν ωραίο καφέ και απίθανα σοκολατάκια για τα οποία φημίζεται η πόλη. Επιστροφή στη Βιέννη και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (Σλοβακία) – ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ/ΜΑΓΕΡΛΙΝΓΚ – ΜΠΑΝΤΕΝ – ΒΙΕΝΝΗ

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μία εντυπωσιακή εκδρομή στην αυστριακή φύση με τελικό προορισμό την περίφημη αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν. Πρώτος σταθμός μας όμως θα είναι η Μπρατισλάβα, η πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Εκεί θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση. Θα περιπλανηθούμε στην Παλιά Πόλη, έναν λαβύρινθο από μεσαιωνικά σοκάκια αλλά και μεγάλα, αριστοκρατικά πλακόστρωτα. Θα πάμε στην κεντρική πλατεία με τα μπαρόκ κτίρια και το ιστορικό Δημαρχείο. Θα δούμε το εντυπωσιακό Προεδρικό Παλάτι με τους μεγάλους κήπους, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου και την περίφημη Μπλε Εκκλησία. Η εκκλησία αυτή είναι αφιερωμένη στην Ελισάβετ της Ουγγαρίας και πήρε την ονομασία της λόγω του χρώματος της πρόσοψης, των μωσαϊκών και της μπλε-γυάλινης οροφής. Σήμερα αποτελεί το σύμβολο της Σλοβακίας. Όμως στην Μπρατισλάβα θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε μια χαλαρή βόλτα στην πολύ χαριτωμένη αγορά και τις κουκλίστικες τσαγερί.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση, όπου θα επισκεφτούμε την τοποθεσία Μάγιερλινγκ, για θα δούμε το θρυλικό κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων. Εκεί στις 30 Αυγούστου του 1889, βρέθηκαν νεκροί ο Ροδόλφος των Αψβούργων (γιος της Σίσυς) και η ερωμένη του βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Εκείνος ήταν 30 ετών και παντρεμένος, εκείνη 17 και ερωτευμένη. Για χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες ότι πίσω από την αυτοχειρία κρυβόταν ενδεχομένως μία πολιτική δολοφονία. Όμως σύμφωνα με προσωπικές επιστολές της Βετσέρα προς τη μητέρα και τις αδελφές της, που προσφάτως ήρθαν στο φως, όντως επρόκειτο για ερωτική αυτοκτονία.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την ιστορική και αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν. Μία πανέμορφη πόλη-SPA γεμάτη με επαύλεις εστεμμένων. Στο Μπάντεν υπάρχουν 13 θερμές πηγές και στη γύρω περιοχή απλώνονται 120 αμπελώνες! Ανάμεσα στα αξιοθέατα της πόλης είναι ο γοτθικός ναός και το παλιό δημαρχείο στο οποίο φυλάσσεται πλούσιο αρχειακό υλικό. Επιστροφή στη Βιέννη και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 5 ημέρες - Τιμή από 479€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 479 € 290 €
  Twin Room 479 € 290 €
  Triple Room 479 € 290 €
  Single Room 779 € 290 €

 

 Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Βιέννη-Αθήνα.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στη Βιέννη στο στο πολυτελές και κεντρικό ξενοδοχείο Renaissance Wien 4* sup. της  Marriott.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές από-προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών. 
  • Έλληνας αρχηγός/συνοδός που θα σας παραλάβει στη Βιέννη
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται  

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 290 €
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα κλπ. 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

αναχώρησης

Διαδρομή
(Από -> Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 804

27/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

06:40

07:55

OS 801

01/05/2023

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

09:35

12:45