Skip to main content

Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη Ταξίδι 9 ημερών Μάιος Ιούνιος 2023 από 785

Αναχωρήσεις: 15/05, 12/06

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Πράγα (ξενάγηση πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Η πανέμορφη αυτή πόλη είναι χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα, στην κεντρική Βοημία και εύστοχα αποκαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων». Δεν είναι τυχαίο που από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η ξενάγησή μας ξεκινάει με το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε εξωτερικά την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου και θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’. Ο βασιλιάς Βλαδισλάβος Β’ έχτισε το 1170 την πρώτη γέφυρα πάνω από το Μολδάβα τη Γέφυρα της Ιουδήθ η οποία κατέρρευσε το 1342. Στα θεμέλιά της χτίστηκε αργότερα η Γέφυρα του Καρόλου. Θα συνεχίσουμε ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το πανέμορφο Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Aποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Αξίζει να σημειωθεί πως η Πράγα ήταν μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν σχετικά άθικτες κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων. Υπάρχουν πολλά παλαιά κτήρια με όμορφες τοιχογραφίες. Περιέχει μια από πιο παλιές και ποικίλες συλλογές της αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, από μπαρόκ, την αναγέννηση μέχρι αρ νουβώ και κυβισμό.

 

Ημέρα 2η: Πράγα (Καστρούπολη)
Σύμφωνα με το θρύλο, η Πράγα ιδρύθηκε από την Πριγκίπισσα Λιμπούσε και το σύζυγό της, Πρέμυσλ, ιδρυτή της ομώνυμης δυναστείας. Τον αρχικό πυρήνα της πόλης αποτελούσε ένα κάστρο σε ένα λόφο στη δεξιά όχθη του Μολδάβα, γνωστό ως Βίσεχραντ, που σημαίνει «υψηλό, ανώτερο κάστρο». Εκεί θα εστιάσει και η σημερινή μας ξενάγηση. Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, τον παλαιότερο γοτθικό καθεδρικό ναό στην κεντρική Ευρώπη, και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας. Θα περάσουμε και από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι Δούκες και οι Βασιλιάδες της Βοημίας, το πύργο του Ντάλιμπορ και το μικρό αλλά θρυλικό «Χρυσό σοκάκι» που τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Το δρομάκι αποτελείται από μικρά πολύχρωμα σπιτάκια, τα οποία ζωγραφίστηκαν ξανά με φωτεινά χρώματα στη δεκαετία του 1950. Πολλά από τα σπίτια είναι τώρα καταστήματα με σουβενίρ και υπάρχει ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου μέσα στην πρώην οχύρωση του 14ου αιώνα. Ο αριθμός 22 ανήκε στην αδελφή του συγγραφέα Φρανς Κάφκα, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το σπίτι για να γράψει τα κείμενά του για περίπου δύο χρόνια. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α. , άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

 

Ημέρα 3η: Πράγα (εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ)
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Τσεχία, διάσημη λόγω των ιαματικών πηγών της. Η πόλη βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Τέπλα κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, 140 χλμ. από την Πράγα και είναι δημοφιλής τόπος προορισμού τουριστών, ειδικά για τις διεθνείς προσωπικότητες που επισκέπτονται τη λουτρόπολη. Το Κάρλοβυ Βάρυ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο τον 14ο αιώνα και ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον ίδιο. Από τότε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο.
Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και για το δημοφιλές τσεχικό ηδύποτο Karlovarská Becherovka. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την Πράγα. Βράδυ ελεύθερο.

 

Ημέρα 4η: Πράγα (προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη)
Πρωινό. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην πόλη, να πάτε για ψώνια ή να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να δείτε την πόλη που αποτελεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της Γερμανίας. Η πρώτη εντύπωση που έχει κανείς, όταν φτάνει στην πόλη, μπορεί να συμπυκνωθεί σε μία λέξη: «δέος». Ιδίως εάν ο καιρός είναι αρκούντως ζοφερός, η αίσθηση που προκαλεί η θέα αυτής της Δρέσδης, είναι αρκετή για να μαγνητίσει αμέσως τον επισκέπτη και να τον τυλίξει με την μαγεία της. Στην Theaterpatz, την κεντρική πλατεία, στέκει η όπερα Semperoper. Στο Zwinger, πολυμουσείο με έργα του Ραφαήλ, υπάρχουν επίσης πίνακες των Giorgione, Rembrandt, Vermeer, Rubens ακόμα κι ένας του El Greco. Θα θαυμάσετε την τοιχογραφία από πορσελάνη όλων των ηγεμόνων της Σαξονίας, μεταξύ των οποίων και του Αυγούστου του Μέγα. Η μεγάλη εκκλησία στην πλατεία είναι η λεγόμενη Frauenkirche (Frauen = γυναίκες), που αποτελούσε και αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Η γέφυρα του Αυγούστου αξίζει το περπάτημα ως το μνημείου του Χρυσού Ιππότη. Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα & χρόνος ελεύθερος.

 

Ημέρα 5η: Πράγα (Τσέσκυ Κρουμλόβ) – Βιέννη
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της Βιέννης, μέσα από μία όμορφη διαδρομή. Σε απόσταση λίγων ωρών από την Βιέννη, θα κάνουμε 2ωρη στάση στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, στο «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Βλτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία, όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘’κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε με προορισμό την Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6η: Βιέννη (ξενάγηση πόλης)
Πρωινή πανοραμική ξενάγηση της πόλης που γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη όταν οι Αψβούργοι εκλέγονταν, σχεδόν αδιάκοπα για τέσσερις συνεχείς αιώνες, ηγεμόνες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η περίφημη Ρίνγκστρασε που θα διασχίσουμε στο κέντρο της πόλης, κατασκευάστηκε ως περιφερειακός δρόμος που συνέδεε τα νέα καλλιτεχνικά κτίρια με τις δημόσιες υπηρεσίες όταν κατεδαφίστηκαν οι αμυντικές οχυρώσεις της. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κτίριο της Όπερας που άνοιξε το 1869 και παραμένει το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Βιέννης, το σύμπλεγμα του Χόφμπουργκ που περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, κτίρια μουσείων, την Αυστριακή Εθνική βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας καθώς και τα γραφεία του προέδρου της χώρας. Εδώ ήταν η έδρα της αυστριακής εξουσίας για έξι αιώνες όπου όλοι οι ηγεμόνες φιλοδοξούσαν να αφήσουν το στίγμα τους. Επίσης, θα δούμε το Κοινοβούλιο σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν και το νεογοτθικό δημαρχείο, έδρα του δήμου της Βιέννης και της τοπικής κυβέρνησης, που οικοδομήθηκε μεταξύ 1872 και 1883 με τον τεράστιο κεντρικό πύργο του να καταλήγει στο 3 μέτρων άγαλμα ενός ιππότη με δόρυ. Βλέπουμε ακόμη το Εθνικό Θέατρο που αποτελεί την πλέον επιφανή σκηνή του γερμανόφωνου κόσμου, χτισμένο αρχικά επί Μαρίας Θηρεσίας και μεταγενέστερα σε ρυθμό ιταλικής Αναγέννησης και την ατμοσφαιρική Κάρλσκιρχε. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε εσωτερικά το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, το οποίο οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Οι έξοχοι κήποι του θεωρούνται από πολλούς ισάξιοι αυτών των Βερσαλλιών. Τέλος θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν στο κέντρο της πόλης και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να χαρείτε τις ομορφιές της αριστοκρατικής αυτής πόλης.

 

Ημέρα 7η: Βιέννη (Βιεννέζικα Δάση – Μπρατισλάβα) – Βουδαπέστη
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Bιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού το Xαϊλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν. Χρόνος ελεύθερος. Θα συνεχίσουμε για την Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια πανοραμική ξενάγηση. Θα δούμε το κάστρο της πόλης να δεσπόζει στον λόφο, όπως επίσης να περιηγηθούμε, στην Παλιά πόλη, με τον καθεδρικό του Αγίου Μαρίνου, το αρχιεπισκοπικό μέγαρο, το Εθνικό μουσείο, το Εθνικό Θέατρο και την Εθνική Πινακοθήκη. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσετε τον καφέ σας η να γευματίσετε στα όμορφα εστιατόρια της Παλιάς πόλης. Τελευταίος σταθμός η Βουδαπέστη, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 8η: Βουδαπέστη (ξενάγηση πόλης)
Η Βουδαπέστη έγινε μια ενιαία πόλη που καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, με τη συγχώνευση στις 17 Νοεμβρίου 1873 της Βούδας, της Όμπουντα (παλιά Βούδα) και της Πέστης. Πολλά και πανέμορφα τα αξιοθέατα της πόλης που θα γνωρίσουμε στην ξενάγησή μας. Θα δούμε την γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Mαργαρίτας, την μεγαλοπρεπή πλατεία των Ηρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Εκκλησία του Mατίας στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα θαυμάσουμε εξωτερικά το νεογοτθικό Ουγγρικό Κοινοβούλιο, το μεγαλύτερο κτίριο στην Ουγγαρία με μήκος 268 μέτρα που βρίσκεται επί των όχθεων του Δούναβη στην Πέστη και μεταξύ άλλων στεγάζει τα κοσμήματα του ουγγρικού στέμματος. Αξίζει να αναφέρουμε πως η βασιλική του Αγίου Στεφάνου, όπου βρίσκεται το δεξί χέρι του Στεφάνου Α’, ιδρυτή της Ουγγαρίας, έχει ύψος 96 μέτρα, όπως και το κοινοβούλιο και είναι τα ψηλότερα κτίρια της πόλης. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B’ Παγκόσμιου Πολέμου. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Η λεωφόρος Αντράσι με μήκος 2,5 χιλιόμετρα που ενώνει το Ντεάκ Φέρεντς Τερ με την πλατεία των Ηρώων είναι από το 2002 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κάτω από την λεωφόρο βρίσκεται γραμμή του μετρό, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1896 και αποτελεί την δεύτερη παλαιότερη γραμμή υπόγειου σιδηρόδρομου στον κόσμο, μετά το μετρό του Λονδίνου. Ελεύθερος χρόνος για να δείτε την πόλη by night. Δειπνήστε σε παραδοσιακή ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα σας γοητεύσουν.

 

Ημέρα 9η: Βουδαπέστη (Παραδουνάβια χωριά) – Αθήνα
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την εκδρομή μας στα παραδουνάβια χωριά, όπου μέσα από το µπαρόκ Σέντεντρε (Άγιος Ανδρέας) και το αναγεννησιακό Βίσεγκραντ, η περιήγηση δίπλα στο ποτάμι μοιάζει παραμυθένια. Το Βίσεγκραντ είναι το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο βασιλικό ανάκτορο σώζονται μόνο λίγα ερείπια, όμως αναστηλώθηκε βάσει των αρχικών σχεδίων η επίσημη αναγεννησιακού ρυθμού αυλή υποδοχής. Προαιρετικά μπορούμε να απολαύσουμε το γιορτινό μας γεύμα σαν “βασιλιάδες” στο αναγεννησιακό εστιατόριο «Renaissance». Ο Άγιος Ανδρέας είναι ο τόπος πολλών φημισμένων καλλιτεχνών, με τα αμέτρητα μουσεία, τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Στο κέντρο του χωριού είναι η πλατεία Φο Τερ, µε τον μεγάλο σταυρό του 1763 να θυμίζει ότι το Σέντεντρε γλίτωσε από την επιδημία πανώλης. Τα παλιά σπίτια των εμπόρων περικυκλώνουν την κεντρική πλατεία. Γεμάτοι με τις ομορφότερες αναμνήσεις των πόλεων που επισκεφθήκαμε, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

 

15/05, 12/06 Δίκλινο

785€

15/05, 12/06 Μονόκλινο

1.085€

Φόροι

200€

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Aegean Airlines (περιλαμβάνεται 1 αποσκευή έως 23 κιλά ανά άτομο & μία χειραποσκευή 8 κιλά) .
  • Διαμονή: Eπιλεγμένα 4* ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια: Clarion Prague / Amedia Wien / Novotel Centrum Budapest.
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα (ελληνόφωνες ξεναγήσεις).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία/αξιοθέατα εκτός από τα αναφερόμενα.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: Aegean Airlines

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Πράγα 09:05 10:40
9η μέρα Βουδαπέστη – Αθήνα 18:15 21:10