Skip to main content

Μπρατισλάβα-Βουδαπέστη-Βιέννη στις 29/12

5 ημέρες / 4 νύχτες

Αναχώρηση: 29/12

Πρόγραμμα:

1η μέρα: Αθήνα – Μπρατισλάβα

Αναχώρηση για τη καρδιά της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Από τις νεότερες πόλεις της Ευρώπης, η Μπρατισλάβα συνδυάζει σε απόλυτη αρμονία το χθες με το σήμερα. Η παλιά νοσταλγική πόλη, οι επαύλεις νότια του ποταμού Δούναβη, τα παλάτια και τα κάστρα εναρμονίζονται με τα πολυάριθμα σύγχρονα κτίρια. Μεταξύ άλλων θα δούμε το γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του η κορώνα στην κορυφή του καμπαναριού που έχει πάρει τη θέση του σταυρού, την κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, ένα εκπληκτικό αρ νουβό κτίριο του 19ου αιώνα, την παλιότερη εκκλησία της πόλης, την Φραγκισκανική Εκκλησία του Ευαγγελισμού, το Παλάτι του Αρχιεπισκόπου και για αξέχαστη θέα και φωτογραφίες θα ανεβούμε στον λόφο Slavin. Το υπάρχον τεράστιο μνημείο είναι αφιερωμένο στους Σοβιετικούς που έπεσαν στον αγώνα για να απωθήσουν τους Ναζί από τη Σλοβακία. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ ελεύθερο για βόλτα και επίσκεψη σε κάποιο παραδοσιακό εστιατόριο όπου τις δυνατές γεύσεις θα σβήσει ένα ποτήρι σλοβακικής μπίρας!

2η μέρα: Μπρατισλάβα-Βουδαπέστη

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στη Βουδαπέστη. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από τα παραδουνάβια χωριά, τον Άγιο Ανδρέα, παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας, όπου θα δούμε το Μουσείο με τα αμυγδαλωτά και άλλα γλυκίσματα και τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Χρόνος για μια σύντομη περιπλάνηση στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών. Επίσης θα περάσουμε από το Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα του ουγγρικού κράτους, στα σύνορα Ουγγαρίας Σλοβακίας. Θα επισκεφθούμε το μητροπολιτικό ναό, που ήταν μέχρι το 1976 από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Φτάνοντας στην Βουδαπέστη, στη ξενάγηση θα γνωρίσουμε την πόλη όπου θα δούμε στην πλατεία των Ηρώων τον αρχάγγελο Γαβριήλ να υψώνει στα χέρια του το στέμμα, ιερότερο σύμβολο της χώρας. Θα δούμε ακόμα τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, το λόφο Γκέλερτ, την εκκλησία του Αγ. Ματίας, με τους οδοντωτούς πυργίσκους όπου γινόταν η στέψη των βασιλέων της Ουγγαρίας, που είναι από τα κορυφαία αξιοθέατα της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Το Κοινοβούλιο που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με μήκος 268μ. και ύψος 96 μ. & τους Πύργους των Ψαράδων. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες ή φαγητό και το βράδυ επιστροφή στην Μπρατισλάβα στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα: Μπρατισλάβα-Βιέννη

Πρωινό και αναχώρηση για την Βιέννη, την πόλη του βαλς και της κλασικής μουσικής! Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη. Θα επισκεφθούμε την περίφημη Ρίνγκστρασε στο κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε την Όπερα και τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ. Επίσης, θα δούμε το Ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο, το νεογοτθικό δημαρχείο, την ατμοσφαιρική Βοτίβκιρχε και εν συνεχεία το ανάκτορο Μπελβεντέρε και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το σήμα κατατεθέν της πόλης. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στα ανάκτορα του Σενμπρούν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ ελεύθερο για προαιρετικό εορταστικό δείπνο.

4η μέρα: Βιέννη

Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Προαιρετική εκδρομή στα δάση της Βιέννης, στο Μάγιερλινγκ. Θα επισκεφθούμε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγ, γνωστό απο το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου. Θα περάσουμε από το Μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και θα κάνουμε μία σύντομη στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, απόγευμα και βράδυ στη διάθεση σας.

5η μέρα : Βιέννη– Μπρατισλάβα-Πτήση επιστροφής

Ελεύθερος χρόνος για προσωπικές περιηγήσεις και αργότερα μεταφορά στην Μπρατισλάβα (79 χλμ.) για την πτήση επιστροφής.

 


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

29/12

Hilton Bratislava

& Danube

600€

270€

 

 

 

 

 

 

Παιδική έκπτωση για παιδιά κάτω των 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς

(δίκλινο με επιπλέον κρεβάτι) : 150€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ √ Αεροπορικά εισιτήρια με ναυλωμένη πτήση √ Διαμονή στα ξενοδοχεία Hilton Bratislava 4* (2 νύχτες) & Hilton Danube 4* (2 νύχτες)   √ Πρόγευμα καθημερινά √ Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ ξενοδοχεία, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται √ Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτική τσάντα Συνοδός στον τόπο προορισμού

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Φόροι αεροδρομίων 150 € φιλοδωρήματα, αχθοφορικά Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους √ Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Σημείωση: Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει   χωρίς να παραλειφθεί καμία υπηρεσία.