Skip to main content

Βουδαπέστη - Βιέννη 21 Μαρτίου απο 629,00

6 μέρες  Βουδαπέστη - Βιέννη-   Δάση Βιέννης Μάγιερλινγκ  με διαμονή   σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στη Βιέννη και στη Βουδαπέστη με πρωινό μπουφέ καθημερινά. Ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο αναγεννησιακού ρυθμού.

Μέρα:
Αθήνα - Βουδαπέστη - Ξενάγηση
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και αναχώρηση για το «μαργαριτάρι του Δούναβη» την Βουδαπέστη. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στην σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε την Βουδαπέστη, η ονομασία της οποίας καθιερώθηκε μόλις τα τελευταία 128 χρόνια, όταν οι τρεις πόλεις που την απάρτιζαν, Ομπούντα, Μπούντα και Πέστη, ενώθηκαν. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηρώων όπου θα δούμε τον αρχάγγελο Γαβριήλ να υψώνει στα χέρια του το στέμμα, ιερότερο σύμβολο της χώρας, τις κεντρικές φιγούρες του μνημείου αυτού που είναι οι αρχηγοί των επτά φυλών που ίδρυσαν την πόλη και ο αρχηγός τους Αρπάντ, τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, το λόφο Γκέλερτ με την μοναδική θέα, την εκκλησία του Αγ. Ματίας, με τους οδοντωτούς πυργίσκους όπου γινόταν η στέψη των βασιλέων της Ουγγαρίας, την πύλη της Βιέννης και εξωτερικά το Κοινοβούλιο που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με μήκος 268 και ύψος 96 μ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στον Πύργο των Ψαράδων σήμα κατατεθέν της πόλης, που αποτελείται από επτά πύργους πάνω στα μεσαιωνικά τείχη, από όπου προσφέρεται εκπληκτική θέα της τριγύρω περιοχής.  Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεσή σας. Διανυκτέρευση. √Tips: Προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο Καλών Τεχνών, ή να απολαύσετε τον καφέ σας στο φημισμένο καφέ Ζερμπό με τον πλούσιο διάκοσμο.
Μέρα:
Βουδαπέστη ελεύθερη μέρα
Πρόγευμα και το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή σας για να εξερευνήσετε την πόλη. Διανυκτέρευση.
Μέρα:
Βουδαπέστη ολοήμερη εκδρομή στην καμπή του Δούναβη
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στην προγραμματισμένη για σήμερα ολοήμερη εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη θα επισκεφθούμε τον Άγ. Ανδρέα, παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας, όπου θα δούμε το Μουσείο της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς και τη ορθόδοξη εκκλησία του 1752, χτισμένη από τον αρχιτέκτονα Μάγιερ-Χόφερ. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγ. Ανδρέας. Θα συνεχίσουμε για το Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα του ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το μητροπολιτικό ναό, που ήταν μέχρι το 1976 από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο αναγεννησιακού ρυθμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.
Μέρα:
Βουδαπέστη - Βιέννη (οδικώς) - Ξενάγηση πόλης
Πρόγευμα και αναχώρηση οδικώς με τελικό προορισμό τη Βιέννη, που γοητεύει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη μας ξενάγηση όπου θα γνωρίσουμε την πόλη. Θα ξεκινήσουμε από την περίφημη κρατική όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το θέατρο της πόλης, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου και η ξενάγησή μας κλείνει με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία  να περπατήσετε στους κήπους και να επισκεφθείτε τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια. Το υπόλοιπο της μέρας στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την αυστριακή πρωτεύουσα. Διανυκτέρευση.
Μέρα:
Βιέννη - Δάση Μάγιερλινγκ
Πρόγευμα και Θα ακολουθήσει εκδρομή στα καταπράσινα Δάση της Βιέννης, όπου ενδιαφέρον θα βρείτε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου. Ακόμη θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν. Επιστροφή στην Βιέννη. Διανυκτέρευση. √Tips: Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο στις παραδοσιακές βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσιχ, που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάζοντας το φετινό κρασί και τοπικά εδέσματα. √Tips: Για το βράδυ , προτείνουμε μια βόλτα στην περιοχή του Ρινγκ με τα φωταγωγημένα μέγαρα ή ένα δείπνο στον περιστρεφόμενο πύργο Ντονάουτουρμ απολαμβάνοντας τη νυχτερινή θέα της Βιέννης.
Μέρα:
Βιέννη - Αθήνα
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βιέννης για την πτήση της επιστροφής μας.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχώρηση: 21 Μαρτίου, 6 μέρες
   
Δίκλινο629 
3ο άτ. έως 12 ετ.455 
Μονόκλινο745 
 
 Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 150.

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως Αθήνα-Βουδαπέστη & Βιέννη-Αθήνα με πτήσεις της Aegean Airlines.
     Διαμονή στα επιλεγμένα μας κεντρικά ξενοδοχεία 4* ή παρόμοια (2 διανυκτερεύσεις/Βουδαπέστη) στo επιλεγμένο ξενοδοχείο Novotel Centrum Budapest 4* (2 διανυκτερεύσεις/Βιέννη) στo επιλεγμένο ξενοδοχείο Arcotel Wimberger Vienna 4* κεντρικό
     Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
     Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο την ημέρα της εκδρομής στην καμπή του Δούναβη – εστιατόριο Renaissance αναγεννησιακού ρυθμού .
     Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
     Ελληνόφωνος ξεναγός/ συνοδός στον τόπο προορισμού
     Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων.
     Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Σημειώσεις:
     Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.
     Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί και αντίστροφα ή με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του.