Skip to main content

Αυστριακό Πανόραμα ΠΑΣΧΑ 2022! από 445€

Σάλτσμπουργκ, Αλατωρυχείο Χάλστατ, Περτισάου, Λίμνη Άχενζεε, Ίννσμπρουκ, Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι, Λιντς, Μελκ, Βιέννη, 

Αναχωρήσεις: 21, 22, 23 Απριλίου  2022 ~ 

  5, 6 μέρες 

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με AUSTRIAN AIRLINES - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα

  και βραδινή από Βιέννη - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στην χώρα

  • Δύο διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην παραμυθένια πόλη του Σάλτσμπουργκ με επίσημο ξεναγό  
  • Απολαμβάνουμε το ειδυλλιακό Χάλστατ, το "μαργαριτάρι της Αυστρίας"
  • Επίσκεψη στα παλαιότερα ορυχεία αλατιού του κόσμου με την πανέμορφη σπηλιά και την υπόγεια λίμνη
  • Επίσκεψη στο πανέμορφο χωριό Περτισάου, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Άχενζεε
  • Επίσκεψη στο εκπληκτικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι στο Βάτενς
  • Διανυκτέρευση και περιήγηση στο γραφικότατο Ίνσμπρουκ
  • Επίσκεψη στο Λιντς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, κτισμένη στις όχθες του Δούναβη
  • Επίσκεψη στο Μελκ με το επιβλητικό αβαείο των Βενεδικτίνων
  • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στην αρχοντική αυστριακή πρωτεύουσα Βιέννη
  • Ξενάγηση με επίσημο ξεναγό στην πόλη της Βιέννης, επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν και χρόνος επαρκής για να χαρούμε την πόλη και να επισκεφθούμε τα περίφημα καφέ της με… "άρωμα" ιστορίας
  • Επίσκεψη στα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση
  • Θαυμάζουμε το υπέροχο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού
  • Βλέπουμε το κυνηγετικό περίπτερο, γνωστό από το τραγικό ειδύλλιο του διαδόχου της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας Ροδόλφου με την βαρόνη Μαρία Βετσέρα στην περιοχή του Μάγιερλινγκ
  • Επίσκεψη στην ιστορική και κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Μπάντεν
  • Τέσσερις, πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

1η μέρα: Αθήνα - Βιέννη - Σάλτσμπουργκ, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βιέννη με AUSTRIAN AIRLINES. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για το Σάλτσμπουργκ, την παραμυθένια πόλη που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας" και ήταν η γενέτειρα του Μότσαρτ. Το "Κάστρο του Αλατιού", όπως είναι η ακριβής μετάφραση του ονόματός του, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη εξαιτίας του "λευκό χρυσού", δηλαδή το ορυκτού αλατιού. Άφιξη και η ξενάγησή μας ξεκινά από το παλάτι Μίραμπελ (Mirabell) με τους υπέροχους κήπους του. Αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ (Salzach), θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε (Getreidegasse), τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης (Altstadt). Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια για να θαυμάσουμε τα όμορφα κτίρια, τους ναούς, καθώς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ (Hohensalzburg), που δεσπόζει στον λόφο επάνω από την πόλη. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε η σημαντικότερη μουσική ιδιοφυΐα όλων των εποχών, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791) και σήμερα αποτελεί μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά του αντικείμενα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο EUROPA SALZBURG 4* sup (www.austriatraned.at).  Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ - Αλατωρυχείο Χάλστατ - Σάλτσμπουργκ 

Πρωινή αναχώρηση για την εντυπωσιακή περιοχή των κρυστάλλινων λιμνών του Σαλτσκάμεργκουτ (Salzkammergut). Τα υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια που αντικατοπτρίζονται στα ήρεμα νερά τους και οι πανύψηλες βουνοκορφές των Άλπεων που τις περιβάλλουν, σχηματίζουν μοναδικές εικόνες, οι οποίες μοιάζουν να έχουν "ξεπηδήσει" από την παλέτα ενός ιδιαίτερα ταλαντούχου ζωγράφου! Πρώτος μας σταθμός το ειδυλλιακό Χάλστατ, το "μαργαριτάρι της Αυστρίας", αναγνωρισμένο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1997, το οποίο είναι κτισμένο σε μια απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης (Hallstättersee) Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους κατοικημένους οικισμούς στην Ευρώπη, με το αλάτι που βρίσκεται στους λόφους πάνω από αυτό να αποτελεί πηγή πλούτου εδώ και αιώνες. Στην ευρύτερη περιοχή θα επισκεφθούμε τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου και θα θαυμάσουμε μια από τις πιο όμορφες σπηλιές στον κόσμο με υπόγεια λίμνη. Συνεχίζουμε για τη λουτρόπολη Μπαντ Ισλ (Bad Ischl) με τις ιαματικές πηγές, το δημοφιλές θέρετρο Σαιντ Βόλφγκανγκ (St. Wolfgang) και το γραφικό χωριό Σαιντ Γκίλγκεν (Saint Gilgen), στις όχθες της λίμνης Βόλφγκανγκ (Wolfgangsee), τις πανέμορφες λίμνες Άττερζεε (Attersee), Μόντζεε (Mondsee) και Φουσλ (Fuschlsee). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Λίμνη Άχενζεε - Περτισάου - Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι - Ίνσμπρουκ

Πρωινή αναχώρηση για το πανέμορφο χωριό Περτισάου, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Άχενζεε (Achensee). Αφού απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της γύρω περιοχής με τις πυκνόφυτες πλαγιές να αντικατοπτρίζονται στα ήρεμα νερά της αλπικής λίμνης, θα συνεχίσουμε για το Βάτενς (Wattens), όπου θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι (Swarovski) - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των περίφημων κρυστάλλων.  Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς διαδρόμους και στις "Αίθουσες των Θαυμάτων" ενός χώρου που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει ένα τεράστιο κατάστημα, από όπου ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευθεί κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ίνσμπρουκ, όπου κατά την απογευματινή μας περιήγηση θα δούμε τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια της πόλης, τις πλατείες, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε (Μαρίας Θηρεσίας), την Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού, την Αψίδα του Θριάμβου κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ALPHOTEL 4* (www.alphotel.com). Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ίνσμπρουκ - Λιντς - Μελκ - Βιέννη 

Η σημερινή διαδρομή θα μας οδηγήσει στο Λιντς (Linz), την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας και πρωτεύουσα του κρατιδίου της Άνω Αυστρίας, μια ακόμα πόλη κτισμένη στις όχθες του Δούναβη. Επόμενος σταθμός μας το Μελκ (Melk), που βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Μελκ, με το αβαείο των Βενεδικτίνων - το μεγαλύτερο μπαρόκ θρησκευτικό κτίριο σε Αυστρία και Γερμανία - που αναφέρεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα "Το όνομα του ρόδου" να δεσπόζει στην κορυφή ενός απότομου λόφου. Συνεχίζουμε για τη Βιέννη, την πανέμορφη πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup (www.roomz-hotels.com). Διανυκτέρευση. 

5η μέρα: Βιέννη, Ξενάγηση, Ανάκτορα Σενμπρούν

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά της διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, το πασίγνωστο γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Φοτίφκιρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (Hofburg), τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν (Schönbrunn), όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα διαμερίσματα στα οποία ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια των Αψβούργων και να περπατήσετε στους διάσημους κήπους του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα φημισμένα καφέ της πόλης, που αναδύουν την βιεννέζικη κουλτούρα, όπως το παραδοσιακό Café Sacher με την παγκοσμίως γνωστή σοκολατίνα του, το ιστορικό Cafe Central, τόπο συνάντησης της βιεννέζικης διανόησης από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, καθώς και το Café Mozart με τον μυρωδάτο καφέ, που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794 ή ακόμα και να κάνετε μια ρομαντική βόλτα με ένα φιάκερ - την περίφημη ιππήλατη άμαξα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βιέννη, Εκδρομή στα Δάση της Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν - Αθήνα

Σήμερα μας περιμένουν τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση. Πρώτος μας σταθμός το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, γνωστό για την υπέροχη τοποθεσία του και την πλούσια αρχιτεκτονική του. Στην περιοχή του Μάγιερλινγκ θα δούμε το κυνηγετικό περίπτερο, γνωστό από το τραγικό ειδύλλιο του Ροδόλφου, μοναχογιού του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α' και της αυτοκράτειρας Σίσυ και διαδόχου στην Αυστροουγγρική αυτοκρατορία, με την 17χρονη βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Η καταπράσινη διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στην ιστορική λουτρόπολη Μπάντεν, γνωστή για τις ιαματικές της πηγές και τον κοσμοπολίτικο αέρα της. Ακολουθώντας τον δρόμο ανάμεσα από τους αμπελώνες της Βιέννης, θα κατευθυνθούμε το απόγευμα στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Στην αναχώρηση 21/4 δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα με την διανυκτέρευση στο Ίννσμπρουκ και οι διανυκτερεύσεις στη Βιέννη είναι τρεις, με επιπλέον ελεύθερη μέρα •Στα πενθήμερα προγράμματα με αναχωρήσεις 22, 23/4 δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα και οι διανυκτερεύσεις στη Βιέννη είναι δύο •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις: 21, 22, 23 Απριλίου  2022 ~    5, 6 μέρες  

 

Τιμή κατ΄ άτομο

 

 

21, 23/4

 

 22, 23/4

 

6 μέρες

 

 

5 μέρες

 

Δίκλινο

495

445

3ο άτομο έως 12 ετών

345

295

Μονόκλινο

745

695

     

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ με AUSTRIAN AIRLINES

 

 

Οι πτήσεις μας

 

1η μέρα

OS  804

ΑΘΗΝΑ -  ΒΙΕΝΝΗ

06:40 - 07:55

 

5η, 6η μέρα

OS  803

ΒΙΕΝΝΗ - ΑΘΗΝΑ

22:05 - 01:10

  • Τέσσερις, πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια
  • •Για την αναχώρηση 23/4 ~ 6 μέρες: 2 διαν/σεις στο Σάλτσμπουργκ, 1 διαν/ση στο Ίννσμπρουκ, 2 διαν/σεις στη

     Βιέννη 

  • •Για την αναχώρηση 21/4 ~ 6 μέρες: 2 διαν/σεις στο Σάλτσμπουργκ και 3 διαν/σεις στη Βιέννη     
  • •Για τις αναχωρήσεις 22, 23/4 ~ 5 μέρες:2 διαν/σεις στο Σάλτσμπουργκ και 2 διαν/σεις στη Βιέννη     
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ξενάγηση στην πόλη του Σάλτσμπουργκ, στην πόλη της Βιέννης και στα Ανάκτορα Σενμπρούν με επίσημο ξεναγό  
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 295
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.