Skip to main content

ΒΙΕΝΝΗ 4 ΗΜΕΡΕΣ 24/10/2013

ΒΙΕΝΝΗ
4 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΠΟ 395 ΕΥΡΩ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ! 

Βιέννη – Περιήγηση - (Σάλτσμπουργκ - Δάση Μάγιερλινγκ – Μπάντεν)

1η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βιέννη. Άφιξη και περιήγηση της πόλης. Θα διασχίσουμε την επιβλητική Ρινγκστράσσε, τη μεγάλη λεωφόρο που κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του Φραγκίσκου Ιωσήφ, για να θαυμάσουμε το αυστριακό Κοινοβούλιο και το γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο. Το Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1365, τον Οίκο της Μουσικής, το Βασιλικό Θέατρο και το μεγαλοπρεπές κτίριο της Κρατικής ‘Οπερας της Βιέννης, η οποία άνοιξε το 1869, το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας. Στη συνέχεια θα δούμε τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει αριστουργήματα γοτθικής γλυπτικής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στον ελεύθερο χρόνο σας περπατήστε μέχρι το Δημαρχείο και απολαύστε την αγορά της πόλης που αποτελεί θεσμό για τους Βιεννέζους αλλά και για όλους τους επισκέπτες.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ – ΔΑΣΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ – ΜΠΑΝΤΕΝ (προαιρετική)
Πρωινό και αναχώρηση για μια ολοήμερη επίσκεψη στα περίχωρα της Βιέννης, στο περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από την θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Χαιλιγκενκρόιτς και θα κλείσουμε την εκδρομή μας, με μία επίσκεψη στη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το μεσημέρι.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (προαιρετική)
Πρωινό. Hμέρα ελεύθερη για να γνωρίσετε την πόλη που μαγεύει κάθε επισκέπτη με τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και την αγορά της. Ξεκουραστείτε στο φημισμένο ζαχαροπλαστείο “Ζάχερ”. Για αγορές βρεθείτε στον πεζόδρομο της Κερτνερστράσσε ή περιπλανηθείτε στην περίφημη και ξακουστή Μαριαχιλφερστράσσε, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης. Για κάτι διαφορετικό σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ. Θα δούμε το κάστρο Χοεχενσάλμπουργκ, που δεσπόζει της πόλης, τον Καθεδρικό, το ανάκτορο Μίραμπελ, την εκκλησία των Φραγκισκανών, τους αρχιεπισκοπικούς στάβλους και το σπίτι που γεννήθηκε ο Μότσαρτ. Έχετε λίγο χρόνο για φαγητό αλλά και για να ανακαλύψετε θησαυρούς σε μικρά χαριτωμένα μαγαζιά που είναι χωμένα στα στενά δρομάκια, με δαντελένιες σιδεριές στα κατώφλια τους. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στη Βιέννη.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων, μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
Περιήγηση πόλης
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
Πρωινό καθημερινά.
Αρχηγός-Συνοδός στον τόπο του προορισμού.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 Προαιρετικές εκδρομές (τιμές ανά άτομο)

→Εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ : € 70
→Δάση Βιέννης – Μάγιερλινγκ – Μπάντεν: € 40
→Δάση Βιέννης – Μάγιερλινγκ –Μπάντεν – Μπρατισλάβα : € 50

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για κράτηση και εξόφληση στην Αθήνα και δεν περιλαμβάνουν τις εισόδους στα μουσεία και όπου απαιτείται.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!