Skip to main content

Πανόραμα Βουλγαρίας Πασχα Καλοκαίρι 2023 απο 890

26/02/23, 24/03/23, 15/04/23, 29/04/23, 18/06/23, 15/07/23, 05/08/23, 19/08/23, 10/09/23, 24/09/23

Ημέρα 1η: Αθήνα - Σόφια

Αναχώρηση για την Σόφια που δίκαια οι ντόπιοι την ονομάζουν «γκρατ-γρατινά», δηλαδή πόλη-κήπος, μιας και είναι πνιγμένη στο πράσινο. Στο ελεύθερό μας απόγευμα θα κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Ημέρα 2η: Σόφια

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον Καθεδρικό Ναό του Αλεξάνδρου Νιέφσκι, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το τζαμί Μπάνια και φυσικά το Εθνικό Μουσείο, όπου φιλοξενούνται τα εκπληκτικότερα, ίσως, χρυσά αντικείμενα της αρχαιότητας, όπως τα κτερίσματα των θρακικών τάφων του Παναγιούριστε, δημιουργήματα άφθαστης ελληνικής τέχνης. Στο ελεύθερό σας απόγευμα περπατήστε στους ρομαντικούς πεζόδρομους με τα φινετσάτα καταστήματα ή αφιερώστε χρόνο για αγορές στο άγνωστο Τσουμ, όπου θα βρείτε είδη από τις βαλκανικές και κεντροευρωπαϊκές αγορές.

Ημέρα 3η: Σόφια (Μοναστήρι Ρίλας)

Ολοήμερη εκδρομή στο Μοναστήρι της Ρίλας το οποίο θεωρείται το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και που η UNESCO ανακήρυξε προστατευόμενο μνημείο. Θα θαυμάσουμε τα ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία όπως το Μεσαιωνικό Πύργο του Χρέλιο και τα ξυλόγλυπτα αριστουργήματα, το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού. Επιστροφή το απόγευμα στη Σόφια.

Ημέρα 4η: Σόφια – Βελίκο Τίρνοβο

Πρωινή αναχώρηση για την αρχαία πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, το Βελίκο Τίρνοβο. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της πόλης περνώντας από γειτονιές με χαρακτηριστικά μπαλκόνια, ορθόδοξες εκκλησίες και θα καταλήξουμε στην Ακρόπολη, όπου βρίσκονται τα ερείπια των ανακτόρων των βασιλιάδων του Β’ Βουλγαρικού Κράτους. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Αρμπανάσι, προάστιο του Βελίκο Τίρνοβο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Βουλγαρίας, όπου τον 18ο αιώνα οι κάτοικοι του μιλούσαν ελληνικά και έδιναν στα παιδιά τους ελληνικά ονόματα, χωρίς να είναι Έλληνες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βελίκο Τίρνοβο.

Ημέρα 5η: Βελίκο Τίρνοβο – Φιλιππούπολη

Αναχώρηση με προορισμό την Φιλιππούπολη, γνωστή με το σλαβικό όνομα Πλόβντιβ. Πρώτος μας σταθμός το Έταρ, ένα ανοιχτό εθνογραφικό μουσείο στο οποίο θα δούμε με τον καλύτερο τρόπο τα έθιμα, την κουλτούρα αλλά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Βουλγαρίας. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Καζανλάκ ακολουθώντας το ιστορικό ‘Πέρασμα της Σίπκα’ στα βαλκανικά βουνά. Φτάνοντας στο Καζανλάκ θα επισκεφθούμε τον Θρακικό Τύμβο που χρονολογείται από τον 4ο π.Χ αιώνα και ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UΝΕSCO από το 1979. Άφιξη στην Φιλιππούπολη αργά το απόγευμα.

Ημέρα 6η: Φιλιππούπολη – Μπάσκοβο

Θα επισκεφθούμε το γραφικό ιστορικό κέντρο με την γέφυρα του ποταμού Μαρίτσα, την παλιά πόλη, το απέραντο θαυμάσιο Πάρκο, τον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, το Εθνογραφικό Μουσείο κ.λπ. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χωριό Μπάσκοβο με τα χαρακτηριστικά πέτρινα πυργόσπιτά του. Θα σταματήσουμε στο ομώνυμο μοναστήρι, το δεύτερο μαζί με εκείνο της Ρίλας που η UNESCO ανακήρυξε προστατευόμενο μνημείο. Επιστροφή στην Φιλιππούπολη.

Ημέρα 7η: Φιλιππούπολη – Κοπρίβιτσα – Σόφια

Αφήνουμε την Φιλιππούπολη και κατευθυνόμαστε σε μία από τις πιο όμορφες βαλκανικές πόλεις, την Κοπρίβιτσα που μοιάζει να μην την έχει αγγίξει ο χρόνος. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε μερικά από τα πιο όμορφα σπίτια – μουσεία όπως το μέγαρο του πλούσιου υφασματέμπορου Οσλέκωφ, την Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης και αργά το απόγευμα άφιξη στην Σόφια.

Ημέρα 8η: Σόφια – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

  • Η ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

  • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

ΤΙΜΕΣ

Δίκλινο  890€

Μονόκλινο  1.240€

Φόροι  290€

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).

  • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5*.

  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.

  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.

  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.

  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Φ.Π.Α.

  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.