Skip to main content

ΠΑΣΧΑ!!! ΜΠΑΝΣΚΟ - ΠΙΡΙΝ

 

 

ΠΑΣΧΑ!!! ΜΠΑΝΣΚΟ-ΠΙΡΙΝ

02-07/05 6 μέρες / 4 νύχτες

03-07/05 5 μέρες / 4 νύχτες

02-06/04 5 μέρες / 3 νύχτες

03-06/04 4 μέρες / 3 νύχτες

 

Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό που συνδυάζει την ομορφιά της παραδοσιακής πόλης

του Μπάνσκο με την πανέμορφη και άγρια φύση στον εθνικό δρυμό του βουνού

με τις αμέτρητες λίμνες, τα ποτάμια και τις κοιλάδες. Ακολουθείστε μας…

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ-ΜΠΑΝΣΚΟ

Αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση Ελληνικών και Βουλγάρικων συνόρων. Περνάμε έξω από το Σαντάνσκι και αφού διασχίσουμε τα στενά της Κρέσνας θα βρεθούμε στο Σιμιτλί όπου θα αφήσουμε την εθνική οδό για να διανύσουμε τα τελευταία 42 χλμ στην κοιλάδα του μικρού ποταμού Ελοβίκο. Θα φθάσουμε στα 950 μέτρα υψόμετρο για να βρεθούμε στα πανέμορφο οροπέδιο του Ραζλόγκ. Νωρίς το πρωί φθάσαμε και στο Μπάνσκο. Παράδεισος γι΄ αυτούς που λατρεύουν την φύση, τα χειμερινά και τα καλοκαιρινά σπορ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο του Μπάνσκο. Απόγευμα ελεύθερο για να απολαύσετε τους χώρους σωματικής χαλάρωσης και ανανέωσης του ξενοδοχείου. Πισίνα, σάουνα, χαμάμ και μασάζ. Προαιρετική επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ: Είναι διακοπές και θέλετε να είστε χαλαροί. Απλά εμείς σας ενημερώνουμε, για να μη λέτε γιατί δεν μας τα είπατε, και σας λέμε ότι υπάρχουνε πολλά που θα μπορούσατε να κάνετε και μόνοι σας και παρέα. Αν θέλατε! Εμείς σας αφήνουμε χαλαρούς, να κάνετε ρηλάξ, να μουλιάσετε στις πισίνες και στις σάουνες, στα χαμάμ και στα τζακούζι. Σας αφήνουμε στα έμπειρα χέρια των μασέρ, στις σοκολάτες και στα αιθέρια έλαια. Στις ειδικές θεραπείες για ομορφιά και σωματική ευεξία και στις αίθουσες γυμναστικής για «χτίσιμο». Και μετά να και οι καφέδες και το χαβαλέ! Εμείς όμως είμαστε δω. Να ικανοποιήσουμε κάθε σας επιθυμία και να σας προτείνουμε ότι απίθανο έχουμε σκεφτεί. Να σας περπατήσουμε στο δάσος, σ’ ανήλια μονοπάτια και να πούμε ιστορίες με ξωτικά. Να σεργιανίσουμε στα πέτρινα σοκάκια του παλιού χωριού, εκεί που οι πέτρες αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες από παρωχημένες εποχές. Να ανεβούμε σε κορφή για ένα πρόγραμμα αντιστρές? Για ασκήσεις χαλάρωσης? Όλα τα μπορούμε.

Το Πασχαλινό μας γλέντι όπως εμείς ξέρουμε. Με τα γεμιστά και σουβλιστά αρνιά, τσίπουρα, κρασιά και άλλους μεζέδες ελληνοπρεπείς φτιαγμένους από τα χεράκια μας. Και κλαρίνο και νταούλι και ακορντεόν και γλέντι τρικούβερτο με μουσικούς από Τσιγκάνσκατα Μαχαλά μεριά!

Όχι ότι δεν θα πάμε και σε κανένα μπαράκι το βράδυ. Όμως να μη ξεχαστούμε και χάσουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το Μπάνσκο που έχει ενδιαφέρουσα ιστορία και αξιοθέατα με παράδοση στη αγιογραφία, στα ξυλόγλυπτα και στις λαϊκές τέχνες.Είναι και κάτι εκδρομούλες ενδιαφέρουσες, όπως στη λίμνη Μπεζμπόγκ ή στον εθνικό δρυμό Πίριν και μάλιστα με λίγη πεζοπορία για ξεμούδιασμα. Και βέβαια υπάρχει η εκδρομή στη Σόφια! Αα! Είναι και το Κυριακάτικο υπαίθριο παζάρι, ανελλιπώς και παντός καιρού, για χαβαλέ ή ακόμα και για αγορές. Μαγαζιά με σουβενίρ, με αθλητικά είδη αλλά και με ρούχα και είδη σπορ. Είναι όλα εκεί!

Όλα αυτά τα χρόνια μεγαλώναμε μαζί με το Μπάνσκο. Παράλληλα μέρα με τη μέρα εξερευνούσαμε και ανακαλύπταμε τις ομορφιές του «οροπεδίου» ανάμεσα στα 3 βουνά, το Πίριν, το Ρίλα και τη Ροδόπη. Περιπλανηθήκαμε στον Εθνικό Δρυμό, ανακαλύψαμε τις πανέμορφες λίμνες του, τις πηγές και τα ποτάμια του. Μαζέψαμε μανιτάρια, τσάι και άγριες φράουλες. Με τα 4x4 «σκαρφαλώσαμε» σε απίστευτα κακοτράχαλα μονοπάτια, «χαθήκαμε» σε σκοτεινές δασωμένες από μαύρη ελάτη πλαγιές. Βρεθήκαμε σε διάσελα και ξέφωτα που μόνο ο Τόλκιν με μαεστρία περισσή μπορεί και περιγράφει. Ξωτικά δεν είδαμε, αλλά τα φανταστήκαμε, όταν ρεύματα του αέρα μας χάιδευαν στην πλάτη απαλά. Α, ναι, ήταν κι εποχή τότε που «φύγαν τα νερά», τότε που άρχισαν όλα. Του Βίχρεν την κορφή «καβαλήσαμε» κι αγναντέψαμε ως εκεί που αχνοφαίνεται η θάλασσα στο Αρχιπέλαγος. Λίγα απ’ όλ’ αυτά θα δείτε και θα νοιώσετε, λίγη απ’ την «ενέργεια» του τόπου αυτού θα πάρετε!

Την τελευταία μέρα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Θεσσαλονίκη, Λάρισα κι Αθήνα.

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧ/ΣΗ

ΤΙΜΕΣ KAT’ ATOMO

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΕΝΗΛ

ΠΑΙΔΙ

3o ΑΤΟΜ

ΔΙΑΦ. ΜΟΝ.

6Μ/4Ν

5Μ/4Ν

ΠΕΜ

02/05

21:30

ΠΑΡ

03/05

06:30

195

129

159

-

GARDENIA 4*

All Inclusive

199

95

160

60

ORPHEY 4*

All Inclusive

205

129

160

56

BANSKO SPA 4*

All Inclusive

209

95

175

36

REGNUM 4*

Ημιδιατροφή & επιπλέον το Πασχαλινό

319

195

-

132

PIRIN GOLF SPA 5*

Πρωινό & 2 Εορταστικά

 

 

 

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧ/ΣΗ

ΤΙΜΕΣ KAT’ ATOMO

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΕΝΗΛ

ΠΑΙΔΙ

3o ΑΤΟΜ

ΔΙΑΦ. ΜΟΝ.

5Μ/3Ν

4Μ/3Ν

ΠΕΜ

02/05

21:30

ΠΑΡ

03/05

06:30

165

119

135

-

GARDENIA 4*

All Inclusive

165

85

135

45

ORPHEY 4*

All Inclusive

169

119

135

45

BANSKO SPA 4*

All Inclusive

185

90

150

30

REGNUM 4*

Ημιδιατροφή & επιπλέον το Πασχαλινό

290

165

-

114

PIRIN GOLF SPA 5*

Πρωινό & 2 Εορταστικά

 

Περιλαμβάνουν: Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν, διαμονή και διατροφή στα αναφερόμενα ξενοδοχεία, έμπειρους συνοδούς/συντονιστές του γραφείου, ασφάλεια αστικής ευθύνης και ελεύθερη χρήση των παροχών spa (πισίνα, σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, αίθουσα χαλάρωσης, γυμναστήριο).

Δεν περιλαμβάνουν: Επιπλέον γεύματα και ποτά, προαιρετικές τοπικές εκδρομές, προαιρετικές διασκεδάσεις, ειδικά προγράμματα σωματικής ευεξίας όπως διάφορα είδη μασάζ και προγράμματα ομορφιάς.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΡΑΖΛΟΓΚ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ : Εκδρομή μισής ημέρας στον πανέμορφο Εθνικό Δρυμό του Bansko και στο ιστορικό κέντρο του χωριού. Θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε σε μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια να δούμε τα αξιοθέατα και να θαυμάσουμε το δάσος. Επίσκεψη στην κωμόπολη Razlog για βόλτα στην τοπική αγορά και χρόνο ελεύθερο για καφέ.

Τιμή € 10 . Περιλαμβάνει: Μεταφορά, συνοδό, ξενάγηση. Αναχώρηση 09:30

ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΖΜΠΟΓΚ-ΝΤΟΜΠΡΙΝΙΣΤΕ: Μετάβαση στο κοντινό χωριό Ντομπρίνιστε και στο σαλέ Γκότσε Ντέλτσεβ, το πρώτο στην ανατολική πλευρά του εθνικού δρυμού. Με το διθέσιο λιφτ θα ανεβούμε μέχρι την τοποθεσία Μπεζμπόγκ (2245 μ) και στο ομώνυμο σαλέ. Στη γραφική καντίνα θα δοκιμάσουμε το ντόπιο τσάι ή μία …ρακί. Επιστροφή στο Μπάνσκο. Διάρκεια 5 ώρες περίπου. Τιμή 13 ευρώ. Περιλαμβάνει: μεταφορά με μίνιμπας, εισιτήρια λιφτ, συνοδό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΡΙΝ: Θα ανηφορήσουμε στον εθνικό δρυμό μέχρι το πλάτωμα της Σιλιγκάρνικα. Θα επιστρέψουμε οδικά μέχρι τη διασταύρωση με τη γέφυρα του ποταμού Γκλάζνε. Εκεί θα αφήσουμε τον κεντρικό δρόμο για να περιπλανηθούμε στα σκιερά μονοπάτια του δάσους μέχρι το τέρμιναλ του τελεφερίκ. Διάρκεια 3 ώρες περίπου.

Τιμή 10 ευρώ. Περιλαμβάνει: Μεταφορά, συνοδό.

ΣΟΦΙΑ: Ολοήμερη εκδρομή στη Σόφια. Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Άφιξη πανοραμική όσο και πεζή ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη και τα ενδιαφέροντα μνημεία της, όπως την εκκλησία του Νέφσκυ και την υπαίθρια αγορά με παλιά αντικείμενα και αντίκες, την Ρώσικη εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών και άλλα. Για αγορές η Σόφια προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες, αν σκεφθεί κανείς τα 5 mall. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Μπάνσκο. Τιμή προσφοράς 20 ευρώ. Περιλαμβάνει: Μεταφορές, συνοδό, ξεναγό, ξενάγηση και περιήγηση.

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ: Ολοήμερη εκδρομή στην όμορφη Φιλιππούπολη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μαρίτσα (Έβρος). Θα ανηφορήσουμε στην παλιά πόλη και πεζή περιήγηση στα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά. θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου και την εκκλησία Κωνσταντίνου & Ελένης. Θα δούμε ακόμη το σπίτι του Λαμαρτίνου, τον Λόφο των Απελευθερωτών, το Πάνθεον, το Ιμαρέτ τζαμί και το Ρωμαϊκό θέατρο. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά και στο πεζόδρομο που απλώνεται στην καρδιά της πόλης. Γεύμα προαιρετικά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μπάνσκο.

Τιμή προσφοράς 20 ευρώ. Περιλαμβάνει: Μεταφορές, συνοδό, ξεναγό, ξενάγηση και περιήγηση.