Skip to main content

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ 2013/2014

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

  • ΣΛΟΒΕΝΙKEΣ ΑΛΠΕΙΣ –ΜAΓΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΡΙΑ
  • ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΒΙΕΝΝΗ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!

ΣΛΟΒΕΝΙKEΣ ΑΛΠΕΙΣ –ΜAΓΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΡΙΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ

*Βερόνα * Βενετία * Πόρτο Ρόζ * Πόρετς * Ροβίνι* Πούλα* Λίμνη Μπλέντ *Λουμπλιάνα* Σπήλαια Ποστόινα * Ριέκα * Οπάτια* Τεργέστη

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ -ΠΟΡΤΟ ΡΟΖ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βερόνα. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τη πόλη της Βενετίας. Με την άφιξη μας Θα μεταφερθούμε στο Τρονκέττο και εξ’ ιδίων με βαπορέττο για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου –σταυροειδής με πέντε θόλους- που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Τελευταίος μας προορισμός το Πόρτο Ρόζ. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Διανυκτέρευση.  

2η ημέρα: ΠΟΡΤΟΡΟΖ (γύρος Ιστριας/Πόρετς –Ροβίνι –Πούλα)
Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τη πόλη του Πόρετς έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Η ιστορία του ξεκινάει από τους προϊστορικούς χρόνους, αλλά αναπτύχθηκε τα χρόνια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας οπότε και έγινε επισκοπική έδρα. Η παλιά πόλη έχει κρατήσει την Ρωμαϊκή δόμηση, γεγονός που είναι φανερό στη ρυμοτομία των δρόμων και των πλατειών. Το πλέον αξιόλογο και εντυπωσιακό μνημείο που μπορεί να επισκεφθεί ο επισκέπτης είναι η Βασιλική του Αγίου Ευφρασίου που χτίστηκε από τον επίσκοπο Ευφράσιο στα μέσα του 6ου αιώνα.

Η συνέχεια θα μας φέρει στο Ροβίνι άλλη μια πόλη με ασύγκριτη ομορφιά στη περιοχή της Ιστριας. Τελευταίος μας προορισμός για σήμερα η πόλη που θυμίζει Ρωμαϊκό μνημείο η Πούλα. Θα δούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το Τέμπλο του Αυγούστου, κ.ά. Δίπλα σε αυτά τα μνημεία, συνυπάρχουν ειρηνικά χριστιανικές εκκλησίες διαφόρων περιόδων με παλαιότερη τη βασιλική της Αγίας Μαρίας Formosa. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  ΠΟΡΤΟ ΡΟΖ –ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ –ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Πρωινό και ακολούθως αναχωρούμε για την εκδρομή στο Μπλεντ το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλεντ όπου από ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική και εντυπωσιακή εικόνα της λίμνης. Μπορείτε επίσης προαιρετικά να κάνετε βαρκάδα με το πλοιάριο   μέσα στην καταπράσινη λίμνη και να επισκεφθείτε την παλιά μπαρόκ εκκλησία που βρίσκεται στο νησάκι. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε μια από τις πιο νέες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τη Λουμπλιάνα. Κάτω και γύρω από το χιλιόχρονο κάστρο με την πανοραμική θέα των Aλπεων βρίσκονται αξιόλογα μνημεία μπαρόκ τα οποία θα δούμε ή και θα επισκεφθούμε, όπως το Εθνικό Θέατρο, η Φιλαρμονική, το Εθνικό Μουσείο, η ‘Oπερα, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης κ.ά . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:  ΠΟΡΤΟ ΡΟΖ – (ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ-ΡΙΕΚΑ -ΟΠΑΤΙΑ)
Πρόγευμα. Στη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστοινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε την πανέμορφη πόλη Ριέκα που βρίσκεται στην «αγκαλιά του κόλπου »Κvarner. Θα δούμε τον πύργο της πόλης, την εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους, το παλαιό δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου. Θα καταλήξουμε στην μεγαλύτερη λουτρόπολη της Κροατίας, την Οπάτια (Αμπάτσια στην Ιταλική). Η πόλη είναι κτισμένη μέσα σε κήπους, όπου αφθονούν οι ροδοδάφνες, και οι μπουκαμβίλιες. Τα στενά δρομάκια, τα παλιά σπίτια με τις καμινάδες δίνουν στην πόλη μια ιδιαίτερη ομορφιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΟΡΤΟ ΡΟΖ -ΤΕΡΓΕΣΤΗ –ΒΕΡΟΝΑ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό. Αναχώρηση για τηνΤέργεστη και η περιήγησή μας αρχίζει με την Aρχόντισσα της Αδριατικήςαλλά και το πρώτο μεγάλο λιμάνι της Ιταλίας, ένα ολοζώντανο μνημείο νεότερης ιστορίας και επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων. Θα δούμε την ελληνική εκκλησία της Τεργέστης, τον Αγιος Νικόλαο, το σημείο όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του, την 1η Δεκεμβρίου 1797, και τον παρέδωσαν στους Τούρκους του Βελιγραδίου. Πιο κάτω, το ονομαζόμενο Canal Grande, μεγάλο κανάλι όπως λέγεται, μια μικρή, στην πραγματικότητα, εσοχή θάλασσας μ' ένα μικρό απάνεμο αγκυροβόλιο μικρών σκαφών και μια υπέροχη πλατεία μπρος, αποτελεί το βορειότερο άκρο του λιμανιού. Δίπλα, ο ναός του Αγίου Αντωνίου, ο μεγαλύτερος της Τεργέστης, δημιούργημα του περίφημου Πιέτρο Nobile. Πολύ κοντά, οι σερβοορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Τριάδος, με Ελληνες και Σέρβους που βρέθηκαν εδώ απ' τις αρχές του 17ου αιώνα. Είναι μια χλιδάτη πόλη με μεγαλεπήβολα νεοκλασικού τύπου κτίρια - ιδιοκτησίας πλούσιων εμπόρων και ναυτικών κυρίως του 19ου αιώνα- με πλατείες, θέατρα, μουσεία και σε πιάνει δέος. Μια ολοζώντανη πόλη και σήμερα, με το πιο ωραίο κομμάτι της ανάμεσα στις δύο κεντρικές πλατείες: την Piazza del' Unita και την Piazza della Liberta που θα μας ενθουσιάσουν.Τελευταίος προορισμός του σημερινού μας ταξιδιού η Βερόνα. Περιήγηση της πόλης των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια και, βέβαια, το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας.

 Περιλαμβάνονται:

ü      Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

ü      Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού.

ü      Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.

ü      Τις διανυκτερεύσεις σας σε ξενοδοχείο επιλογής σας.

ü      Πρωινό μπουφέ καθημερινά

ü      Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.

ü      Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.

ü      Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

ü      Φπα

Δεν περιλαμβάνονται:

ü      Φόροι αεροδρομίων.

ü      Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

ü      Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.

ü      Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ü      Δημοτικοί φόροι πόλεων  

Σημειώσεις: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

* Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση.*

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!


 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!

ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΒΙΕΝΝΗ

6 ΗΜΕΡΕΣ

Γκράτς * Μάριμπορ* Λουμπλιάνα *Σπήλαια Ποστόινα* Λίμνη Μπλέντ *Κλάγκενφουρτ * Βιέννη

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ –BIENNH – ΓΚΡΑΤΣ –ΜΑΡΙΜΠΟΡ- ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βιέννη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Γκρατς,  την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας.  Η παλαιά πόλη του Γκρατς είναι ένα από τα καλύτερα διατηρητέα κέντρα πόλεων στην κεντρική Ευρώπη και το 1999 προστέθηκε στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της είναι η Χάουπτπλατς , η τριγωνική πλατεία στην καρδιά της Παλιάς Πόλης , το Νέου αναγεννησιακού ρυθμού Δημαρχείο, ο Καθεδρικός Ναός, το τοπικό Κοινοβούλιο Λάντχάουζ και το Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Φερδινάρδου του Β. Στη συνέχεια της διαδρομής μας το Μάριμπορ. Με την άφιξη θα περιηγηθούμε στο κάστρο-μουσείο του, τον Καθεδρικό που βρίσκεται στην Πλατεία Σλόμσκοβ, τα κτίρια-μπιζουδάκια, το αναγεννησιακό δημαρχείο και το μνημείο για την πανώλη του 17ου αιώνα. Η παλιά πόλη και η τοξωτή γέφυρα με το ποτάμι θα σας εντυπωσιάσουν. Τέλος αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την Λουμπλιάνα. Mεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος να περιπλανηθείτε στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας που είναι μια πόλη-κόσμημα , γεμάτη μεσαιωνικά κάστρα, παλάτια, καθεδρικούς ναούς, παλιές γέφυρες και σπουδαία μουσεία. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) –ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ
Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε μια από τις πιο νέες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τη Λουμπλιάνα. Κάτω και γύρω από το χιλιόχρονο κάστρο με την πανοραμική θέα των Aλπεων βρίσκονται αξιόλογα μνημεία μπαρόκ τα οποία θα δούμε ή και θα επισκεφθούμε, όπως το Εθνικό Θέατρο, η Φιλαρμονική, το Εθνικό Μουσείο, η ‘Oπερα και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ποστόνια για να επισκεφτούμε τις ομορφότερες σπηλιές στο κόσμο με το ηλεκτρικό τρενάκι και να δούμε τους πιο εντυπωσιακούς σταλακτίτες . Επιστροφή στη Λουμπλιάνα. Διανυκτέρευση

3η ημέρα:  ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ –ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ
Πρωινό και ακολούθως αναχωρούμε για την εκδρομή στο Μπλεντ το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλεντ όπου από ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική και εντυπωσιακή εικόνα της λίμνης. Μπορείτε επίσης προαιρετικά να κάνετε βαρκάδα με το πλοιάριο   μέσα στην καταπράσινη λίμνη και να επισκεφθείτε την παλιά μπαρόκ εκκλησία που βρίσκεται στο νησάκι. Επιστροφή στην Λιουμπλιάνα. Βράδυ ελεύθερο. Η ζωή βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Λιουμπλιάνιτσκα ο οποίος διασχίζει την πόλη. Το ποτάμι φωτίζεται όμορφα το βράδυ, οι γύρω δρόμοι είναι πεζοδρομημένοι και η βόλτα πάνω κάτω είναι απόλαυση! Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ –ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ - ΒΙΕΝΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για το Κλάγκενφουρτ σε μια πανέμορφη πόλη της Αυστρίας. Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθώς διαθέτει μοναδικές φυσικές καλλονές, αξεπέραστα ιστορικά μνημεία και επιβλητικά κάστρα, ζωντανοί θεματοφύλακες της λαμπρής και πολυτάραχης ιστορίας του τόπου.
Το Κλάγκενφουρτ είναι κτισμένο γύρω από τις όχθες τις λίμνης Βέρτερζε, η οποία έχει ζωτική σημασία για την πόλη και ΄΄ευθύνεται΄΄ για πολλά από τα υπέροχα τοπία που την κάνουν να μοιάζει σαν ζωγραφιά.Τελευταίος μας προορισμός η πόλη της μελωδίας, των βαλς και των παλατιών η αριστοκρατική Βιέννη. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα είναι ελεύθερο στην πανέμορφη πόλη. Μεγαλοπρεπή κτίρια, καλοσχεδιασμένες πλατείες γραφικοί πεζόδρομοι συνθέτουν την αρχιτεκτονική αρμονία αυτής της πόλης. Τα κομψά στολισμένα καταστήματα της Κερτνερστράσε και Γκράμπεν, σας προκαλούν !!! Διανυκτέρευση.  

5η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση της «πόλης της μουσικής». Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σεμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Εδώ έζησε η Μαρία Θηρεσία, η Μαρία Αντουανέτα και εδώ έπαιξε ο 6χρονος Μότσαρτ. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Προτάσεις πολλές. Αν θέλετε ανεβείτε για καφέ «Βιεννουά» στον πύργο του Δούναβη, επισκεφθείτε την κρασο-γειτονιά Grinzing, όπου θα περάσετε την βραδιά σας συντροφιά με τοπικούς μουσικούς… Στιγμές που θα θυμάστε για πάντα!!! διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, για την πτήση της επιστροφή μας, γοητευμένοι από τις όμορφες εικόνες.

 Περιλαμβάνονται:

ü      Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

ü      Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού.

ü      Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.

ü      Τις διανυκτερεύσεις σας σε ξενοδοχεία 4 *.

ü      Πρωινό μπουφέ καθημερινά

ü      Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.

ü      Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.

ü      Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για την ξενάγηση Βιέννης

ü      Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

ü      Φπα

Δεν περιλαμβάνονται:

ü      Φόροι αεροδρομίων.

ü      Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

ü      Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.

ü      Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.  

Σημειώσεις: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

* Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση.*

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!