Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2016 ΚΡΟΑΤΙΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΣΛΟΒΕΝΙΑ! ΑΠΟ 995,00

 

Ντουμπρόβνικ, Σπλίτ, Τρογκίρ, Μπούτβα, Κοτόρ, Μόσταρ, Πλίτβιτσε, Ριέκα, Ποστόινα, Λουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ…

 

28 Απριλίου 2016

BONUSPRICE έγκαιρης εγγραφής και για περιορισμένο αριθμό θέσεων

8 ΜΕΡΕΣ

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

1η μέρα : Αθήνα - Ντουμπρόβνικ

Άφιξη στο Ντουμπρόβνικ αργά το απόγευμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979. Ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα, αρχικά με την ονομασία Λαους, και αργότερα μετονομάστηκε σε Ραους, γνωστό στους Έλληνες ως Ραγούζα, καθώς υπήρξε για μεγάλο διάστημα κάτω από Βυζαντινή επιρροή. Το μεγαλύτερο μέρος της μορφής που έχει η πόλη σήμερα είναι από τον 14ο αιώνα όπου βρέθηκε κάτω από τον έλεγχο των Βενετών κι αποτέλεσε ένα από το σημαντικότερα λιμάνια τους στην Αδριατική. Η σημερινή ονομασία της πόλης, Ντουμπρόβνικ, είναι κροατική και μεταφράζεται ως «δάσος από βελανιδιες».

2η μέρα : Ντουμπρόβνικ.

Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινάει από την εντυπωσιακή κεντρική πύλη  η οποία οδηγεί στον κεντρικό δρόμο της πόλης, που λέγεται Placa και περιλαμβάνει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα όπως το παλάτι του Δόγη, το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε το διοικητικό κέντρο της πόλης ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης από τον 16ο αιώνα και δείγμα εξαίρετης αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής είναι το Palazzo Sponza, το οποίο αποτελούσε για σειρά ετών το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Δημοκρατίας της Ραγούζας ενώ σήμερα φιλοξενεί τα αρχεία της πόλης. Η ξενάγησή μας πλαισιώνεται από μια επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Ντουμπρόβνικ, στον οποίο φυλάσσονται και τα λείψανά του πολιούχου Αγίου Βλασίου. Σύμφωνα με το θρύλο ο ναός ιδρύθηκε από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο κατά την επιστροφή του από τις σταυροφορίες. Εκτός των άλλων θα επισκεφτούμε την Φοντάνα του Ονούφριου και τη Στήλη του Ορλάνδου. Μετά το πέρας της ξενάγησης υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μια περιήγηση στα τείχη της πόλης τα οποία προσφέρουν εξαιρετική θέα προς την Αδριατική Θάλασσα και το νησιωτικό σύμπλεγμα που περιβάλλει την πόλη του Ντουμπρόβνικ.

3η μέρα : Ντουμπρόβνικ ( ολοήμερη εκδρομή στο Μαυροβούνιο, Μπούτβα / Κοτόρ).

Το Μαυροβούνιο (Crna Gora στη σερβική διάλεκτο, Montenegro στα ιταλικά) είναι μια χώρα ιστορικά άμεσα συνδεδεμένη με τη Σερβία. Μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι το 1992 ήταν ένα από τα κράτη που συγκροτούσαν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβία. Η χώρα είναι ανεξάρτητη από τον Ιούνιο του 2006. Πρώτη στάση μετά τους συνοριακούς ελέγχους είναι η πόλη του Κοτορ. Η πόλη αποτέλεσε κατά την Ελληνιστική περίοδο ναυτική βάση για να ελέγχονται οι εμπορικοί δρόμοι προς τη βόρεια Αδριατική. Το 12ο αιώνα βρίσκεται υπό σερβική επιρροή, ενώ αργότερα θα βρεθεί υπό την προστασία των Βενετών και την κατοχή των Αψβούργων. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πλέον γραφικά μέρη της Αδριατικής μέσα στο ομώνυμο, πανέμορφο φιόρδ, ενώ η παλιά οχυρωμένη πόλη προστατεύεται από την UNESCO σαν μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μετά την περιήγηση στην πόλη και στάση στα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το παλιό δημαρχείο, το παλάτι του Δόγη, η Πλατεία των Όπλων, ο καθεδρικός του Αγίου Τρύφωνα, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για περιπλάνηση στα γραφικά στενά της πόλης. Επόμενη στάση η Μπούτβα, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο θέρετρο της χώρας στην Αδριατική θάλασσα. Παράλληλα η πόλη έχει πλουσιότατη μεσαιωνική ιστορία ενώ έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση το ιστορικό κέντρο της πόλης (Starigrad). Κατά τη διάρκεια της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας η πόλη ήταν το σημαντικότερο ίσως θέρετρο της χώρας ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να προσελκύει εγχώριους αλλά και ξένους τουρίστες. Η περιήγηση της επικεντρώνεται κυρίως στην παλιά πόλη, μια χερσόνησο περιστοιχισμένη με τείχη και κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος την μεσαιωνική ακρόπολη της Μπουτβα (Κάστρο της Παναγίας) και τις εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη, της Αγ. Τριάδας και της Παναγίας της Πούντα. Επιστροφή το απόγευμα στο Ντουμπρόβνικ.

4η μέρα : Ντουμπρόβνικ (Μόσταρ)– Σπλιτ

Αναχωρούμε οδικώς για το Μόσταρ κατά μήκος μιας πανέμορφης και γραφικής διαδρομής. Η Βοσνία είναι η χώρα που συνυπάρχουν, όχι πάντα ειρηνικά, τρεις διαφορετικές εθνότητες, οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι, οι Σέρβοι και οι Κροάτες, και τρεις θρησκείες, το Ισλάμ, η ορθοδοξία και ο ρωμαιοκαθολικισμός. Το Μόσταρ είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, η πρωτεύουσα, η σπουδαιότερη πόλη και το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής της Ερζεγοβίνης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νερέτβα, όπου βρίσκεται κι η περίφημη γέφυρα της πόλης, το χαρακτηριστικότερο ίσως ορόσημο των δυτικών Βαλκανίων. Η πόλη παίρνει το όνομα της από τους μεσαιωνικούς φρουρούς της γέφυρας, οι οποίοι ονομάζονται Mostari στην τοπική διάλεκτο. Η γέφυρα καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η πόλη κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, και ανακατασκευάστηκε στις αρχές του 21ου αιώνα με τη βοήθεια της UNESCO, η οποία από το 2005 την έχει εντάξει στα λίστα με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύει. Αφιξη το μεσημέρι στο Σπλίτ. Στην περιήγηση της πόλης που θα ακολουθήσει το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο παλάτι του Σπλίτ, χτισμένο τον 4ο αιώνα από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Διοκλητιανό. Το αρχιτεκτονικό του στυλ είναι κλασσικό ρωμαϊκό κι αποτελείται από ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο με τείχη και πύργους. Από τα σπουδαιότερα τμήματα του κάστρου είναι το μνημειώδες περιστύλιο, το οποίο οδηγούσε από τη μία στα αυτοκρατορικά διαμερίσματα κι από την άλλη στο μαυσωλείο του Διοκλητιανού (ο σημερινός καθεδρικός του Αγίου Δόμνιου). Το παλάτι παρά το μέγεθος και τη μεγαλοπρέπεια του θα παραμείνει σχεδόν άγνωστο στους Ευρωπαίους μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Στο μεταξύ οι κάτοικοι της πόλης μετέτρεψαν τους χώρους, τα τείχη και τα υπόγεια του παλατιού σε σπίτια και καταστήματα, τα οποία υπάρχουν και λειτουργούν μέχρι σήμερα.

5η μέρα : Σπλιτ ( Τρογκίρ– Λίμνες Πλίτβιτσε - Οπατία) – Ριέκα

Πρωινή αναχώρηση από το Σπλιτ για να επισκεφθούμε στην συνέχεια μια άλλη μια πόλη με αρχαίο ελληνικό όνομα, το Τρογκίρ (Τραγούριον, από τη λέξη “τράγος”). Όπως το Σπλιτ, έτσι και το Τρόγκιρ ιδρύθηκε από ‘Ελληνες ενώ αργότερα υπήρξε ένα από τα βασικά ρωμαϊκά λιμάνια στην Αδριατική. Η πόλη εξελίχθηκε την περίοδο των Βενετών (15ο – 18ο αιώνα) σε μία από τις πλουσιότερες της περιοχής. Στην περιήγηση της στο ιστορικό κέντρο θα θαυμάσουμε κτίσματα, που διατηρούνται από τη Ρωμαϊκή εποχή έως και την εποχή του Μπαρόκ. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Πλιτβιτσε, ένα από τα μεγαλύτερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο της Κροατίας. Από το 1979 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σχηματίζεται από ένα σύμπλεγμα λιμνών, ποταμών καταρρακτών και σπηλαίων και καλύπτει επιφάνεια τριακοσίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε διάφορα επίπεδα τα οποία έχουν μεταξύ τους μεγάλη υψομετρική διαφορά. Αφού τελειώσουμε με την βόλτα μας στο Εθνικό Πάρκο, μεταφερόμαστε στην περιοχή της χερσονήσου της Ίστρια. Στην απογευματινή μας βόλτα θα γνωρίσουμε τα γνωστά θέρετρα της Ριέκα και της Οπατία

6η μέρα : Ριέκα (σπήλαια Ποστόινα) Λουμπλιάνα.

Σήμερα θα ταξιδέψουμε βόρεια στην Σλοβενία, την βορειότερη χώρα της πρώην γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας η οποία βρισκόταν πάντα σε επιρροή πλησιέστερα στην Κεντρική Ευρώπη παρά στα Βαλκάνια. Διασχίζοντας ένα καταπράσινο και υποαλπικό περιβάλλον το οποίο θυμίζει πολύ περισσότερο ευρωπαϊκό παρά Βαλκανικό τοπίο καταφθάνουμε στην περιοχή της Ποστόινα. Το σύστημα σπηλαίων που θα επισκεφθούμε, είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με μήκος άνω των είκοσι χιλιομέτρων, και η ανακάλυψη τους τον 17ο αιώνα αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για την επιστήμη της σπηλαιολογίας. Χαρακτηριστικό το τραίνο το οποίο διασχίζει μεγάλο μέρος του μήκους του σπηλαίου και λειτούργησε για πρώτη φορά στα τέλη του 19ου αιώνα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει διάφορες αίθουσες γεμάτες σταλακτίτες και σταλαγμίτες  διαφόρων σχημάτων μεγεθών και αποχρώσεων.  Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Λουμπλιάνα την ιστορικότερη πόλη και πρωτεύουσα της χώρας. Γνωστή κατά το Μεσαίωνα με το όνομα Laibach, η πόλη ήταν κέντρο ανθρώπινης δραστηριότητας περίπου τρεις χιλιετίες πριν. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα επισκεφτούμε το Παλαιό δημαρχείο και την κεντρική υπαίθρια αγορά και μετά θα κατευθυνθούμε στην πλατεία Πρεσέρεν, την κεντρικότερη της παλιάς πόλης και αφιερωμένη στο μεγαλύτερο Σλοβ’ενο ποιητή. Στην πλατεία δεσπόζει το άγαλμα του ενώ τριγύρω υπάρχουν διάφορα ιστορικά κτίρια όπως το Κεντρικό Φαρμακείο, Η Φραγκισκανική Εκκλησία και η Τριπλή Γέφυρα. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Πλατεία του Κογκρέσου αφιερωμένη στο συνέδριο της Τριπλής συμμαχίας που φιλοξενήθηκε στην Λουμπλιάνα το 1821. Σήμερα η πλατεία είναι ένα από τα πιο πολυπληθή σημεία της πόλης. Στη νότια πλευρά της πλατεία βρίσκεται το Πανεπιστήμιο ενώ στο κέντρο της το σημαντικότερο αρχαιολογικό εύρημα, το άγαλμα του Ρωμαίου Πολίτη.  Η περιήγηση κλείνει με το Κάστρο της πόλης διασχίζοντας γραφικά δρομάκια και αλσύλλια.

7η μέρα : Λουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ.

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ. Στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Ζάγκρεμπ αρχικά και για πολλούς αιώνες υπήρχαν δύο μικρές πόλεις σε δύο λόφους, το Κάπτολ και το Γκράντεκ, Στις αρχές του 17ου αιώνα οι δυο πόλεις συγχωνεύτηκαν τελικά σε μια που ονομάστηκε Ζάγκρεμπ και ξεκίνησε η σύγχρονη ιστορία της πόλης. Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινάει από το λόφο του Κάπτολ, το ιστορικό κέντρο της πόλης. Στο λόφο δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του Ζάγκρεμπ, ένα από τα υψηλότερα και σπουδαιότερα κτήρια της χώρας. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Παναγία, και ένα εντυπωσιακό χρυσό άγαλμα της είναι τοποθετημένο στο κέντρο της πλατείας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Γκραντεκ, διασχίζοντας ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης, τη Ματωμένη Γέφυρα που υπήρξε στο παρελθόν πεδίο συχνών μαχών μεταξύ των κάτοικων του Καπτολ και του Γκραντεκ. Από την πέτρινη πύλη εισερχόμαστε στην Άνω Πόλη κατευθυνόμενοι προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου κυριαρχεί ο ομώνυμος ναός, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμαϊκού ρυθμού του 13ου αιώνα, και πλαισιώνεται από σπουδαία ιστορικά κτήρια όπως το νεοκλασικό κτήριο του Κοινοβουλίου και το Παλάτι του Κυβερνήτη.  Εκτός όμως από τα ιστορικά κτήρια, θα επισκεφτούμε χώρους και πλατείες που βρίσκονται περιμετρικά της παλιάς πόλης, όπως την πλατεία του βασιλιά Τομισλαβ, του πρώτου βασιλιά και ιδρυτή του Κράτους της Κροατίας. Το άγαλμα του και το μνημείο του δεσπόζουν στο κέντρο της πλατείας, ενώ απέναντι βρίσκεται ένα επίσης ιστορικό κτήριο, ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός του 19ου αιώνα. Εκεί κοντά βρίσκεται και το περίφημο ξενοδοχείο Εσπλαναντε των αρχών του 20ου αιώνα, από τα διασημότερα παγκοσμίως ξενοδοχεία της εποχής του,  εποχή δόξας του Οριαν Εξπρές. Η πλατεία του στρατάρχη Τίτο, της μεγαλύτερης προσωπικότητας ολόκληρης της παλιάς Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, συγκεντρώνει μερικά από τα σπουδαιότερα από αρχιτεκτονικής άποψης κτήρια της πόλης. Το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Μουσείο Τέχνης και Χειροτεχνίας και το Μουσείο Μιμαρα αποτελούν έξοχα δείγματα γοτθικής, μπαρόκ και νεο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Η ξενάγηση μας θα λήξει στην κεντρική πλατεία του Μπαν Γιέλατσιτς, την οποία διασχίζει η Ίλιτσα, ο μεγαλύτερος, με μήκος 6χλμ, δρόμος της πόλης, όπου βρίσκονται τα πιο σύγχρονα και κομψά καταστήματα. Απόγευμα ελεύθερο.

8η μέρα : Ζάγκρεμπ Αθήνα

Εκμεταλλευθείτε τις τελευταίες ώρες στην Κροατία καθώς το ταξίδι μας πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος του. Γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Σημείωση: Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

 

 Πτήσεις:

Πτήσεις με CROATIAN AIRLINES              

Αθήνα Ντουμπρόβνικ            19.50 – 20.15

Ζάγκρεμπ Αθήνα                   15.00 – 19.00

Τιμές:

Ταξίδι / διάρκεια

Διατροφή

Αναχ.

Διαμονή

2κλινο

1κλινο

Φόροι / είσοδοι

 
 

ΚΡΟΑΤΙΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

8 μέρες

ΗΒ

Ημιδιατροφή

28/4

4*s

995

+260

200

 

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 γονείς : -150€

(*) BONUSPRICE έγκαιρης εγγραφής και για περιορισμένο αριθμό θέσεων

 σας προσφέρει

  •   Πτήσεις με CROATIAN AIRLINES
  •   Διαμονή σε 4*s ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια αυτών, με ημιδιατροφή καθημερινά  

Ντουμπρόβνικ                 : Sheraton
Σπλιτ                                : Arthotel

Ριέκα                                : Jadran

Λουμπλιάνα                     : Slon

Ζάγκρεμπ                                    : Arcotel Allegra

  •  Μεταφορές/ εκδρομές/ ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  •  Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων, στα σπήλαια της Ποστόινα και στις λίμνες Πλίτβιτσε.
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
  •  Έμπειρος αρχηγός/συνοδός της εκδρομής

Δεν περιλαμβάνονται

  •   Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/ προτεινόμενο