Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ Καλοκαίρι 2018 από 895,00

Κροατία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία
Ντουμπρόβνικ, Κότορ, Μπούτβα, Σπλιτ, Τρογκίρ, Ζαντάρ, Λίμνες Πλίτβιτσε, Ριέκα, Ροβίν, Πούλα, Οπατίγια, Ζάγκρεμπ, Σπήλαια Ποστόινα, Λιουμπλιάνα
ΑΝΑΧ.: 4,11,18,25  Αυγούστου
8 μέρες


1η μέρα: Αθήνα - Ντουμπρόβνικ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με την AEGEAN για το Ντουμπρόβνικ, "το Διαμάντι της Αδριατικής", μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου, το ιστορικό τμήμα της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ντουμπρόβνικ, Ξενάγηση
Σήμερα θα γνωρίσουμε την μεσαιωνική πόλη, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου με τις εκκλησιές, τα παλάτια, τις κρήνες και τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια. Στη μέση "κυλάει" η Placa-Stradun, ο κεντρικός πλακόστρωτος πεζόδρομος, που οδηγεί από την δυτική πλευρά με την Πύλη Pile, το σιντριβάνι Onofrio (ένα από τα διασημότερα ορόσημα της πόλης), την Εκκλησία του Σωτήρος και το φραγκισκανικό μοναστήρι, στην πλατεία Luza με την Στήλη του Ορλάνδου, τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Sveti Vlaho (Άγιος Βλάσιος) και το Παλάτι Sponza, στην άλλη άκρη, κοντά στην Πύλη Ploce. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ντουμπρόβνικ - Κότορ - Μπούντβα (Μαυροβούνιο/Μόντε Νέγκρο) - Ντουμπρόβνικ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τις ακτές του Μαυροβουνίου (Μόντε Νέγκρο). Πρώτος μας σταθμός η παλιά πόλη του Κότορ, η "νύμφη της Αδριατικής" όπως το αποκαλούν, όπου θα περπατήσουμε στα καλντερίμια με τα πέτρινα αρχοντικά και θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας κ.ά. Συνεχίζουμε για την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, την Μπούντβα, τη "Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού". Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τις πολλές μικρές εκκλησίες και τα παραδοσιακά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ντουμπρόβνικ - Τρογκίρ - Σπλιτ
Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό Τρογκίρ με το εξαίσιο ιστορικό του κέντρο, που βρίσκεται πάνω σε ένα νησί (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco). Συνεχίζουμε την εκπληκτική διαδρομή μας κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της Δαλματίας για το Σπλιτ. Εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε την πόλη την οποία επέλεξε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός για να κτίσει το παλάτι του (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σπλιτ - Ζαντάρ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ριέκα
Σήμερα αναχωρούμε για το πανέμορφο Ζαντάρ με τα επιβλητικά τείχη, τη ρωμαϊκή αγορά, τον Καθεδρικό ναό και την όμορφη παραλία. Συνεχίζουμε προς την περιοχή των Λιμνών Πλίτβιτσε, για να επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα, που επικοινωνούν μεταξύ τους με καταρράκτες, δημιουργώντας μια "σκάλα", σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση. Ένα θέαμα συναρπαστικό, με τα χρώματα του νερού να ποικίλουν από μπλε σε γαλάζιο και πράσινο. Καταλήγουμε στην Ριέκα, στο άκρο του ομώνυμου κόλπου. Τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*. Δείπνο και βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ριέκα - Ροβίν - Πούλα - Οπατίγια - Ριέκα
Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην χερσόνησο Ίστρια. Επισκεπτόμαστε το μαγευτικό παραθαλάσσιο Ροβίν με την χερσόνησο που αποτελεί το περιτειχισμένο ιστορικό κέντρο του 16ου αιώνα, το Δημαρχείο, τον πύργο του Ρολογιού κ.ά. Συνεχίζουμε για την Πούλα, την μεγαλύτερη πόλη της Ίστρια στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου. Η πόλη φημίζεται για τα ρωμαϊκά της μνημεία, με πιο γνωστό το Αμφιθέατρο/Αρένα, από τα καλύτερα διατηρημένα αμφιθέατρα της αρχαιότητας που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη-θέρετρο Οπατίγια, τη "Νίκαια της Αδριατικής", με την ειδυλλιακή παραλιακή λεωφόρο, τα επιβλητικά αρχοντικά και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ριέκα - Σπήλαια Ποστόινα - Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) - Ζάγκρεμπ
Πρωινή αναχώρηση για την Σλοβενία, όπου θα επισκεφθούμε τα εντυπωσιακά σπήλαια της Ποστόινα με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις. Ακολουθεί η πανέμορφη Λιουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, με την μεσαιωνική πανέμορφη παλαιά πόλη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Εδώ, θα επισκεφθούμε την πλατεία Πρέσερεν, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, τη γέφυρα των Δράκων, το Δημαρχείο κ.ά. Καταλήγουμε στο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Ζάγκρεμπ, Ξενάγηση - Αθήνα
Κατά την πρωινή περιπατητική ξενάγηση της πόλης θα δούμε την λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με τον θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την πέτρινη αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, την Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Στις αναχωρήσεις 4,18/8 το πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα.

ΑΝΑΧ.: 4,11,18,25  Αυγούστου    8 μέρες     
            
Τιμή Κατά άτομο                          
Δίκλινο                                  895               
3ο άτομο έως 12 ετών          695                        
Μονόκλινο                             1695                               
Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων: € 150
Οι τιμές ενδέχεται να τροποποιηθούν

Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΑΘΗΝΑ ή αντίστροφα με AEGEAN AIRLINES
• Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4*
• Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην ευρύτερη περιοχή Σπλιτ/Τρογκίρ
• Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Ριέκα
• Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο THE WESTIN 5* στο Ζάγκρεμπ
• Πρωινό μπουφέ και ένα δείπνο καθημερινά (Ημιδιατροφή)
• Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάση προγράμματος
• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, check point - parking 20 €/άτομο είσοδοι σε μουσεία, ποτά, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό κλπ.