Skip to main content

Σλοβενία & Ίστρια Καλοκαίρι 2018 από 595,00

EARLY BOOKING!
5 ημέρες
Αναχωρήσεις: 14, 21, 28/07, 04, 11, 18, 25/08

1η μέρα: Αθήνα – Λιουμπλιάνα (περιήγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λιουμπλιάνα, την αγαπημένη όλων, όπως δηλώνει και το όνομά της. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη που απλώνεται στις όχθες του ποταμού Λιουμπλιάνιτσα και το ιστορικό της κέντρο που σας μεταφέρει σε άλλη εποχή. Θα περπατήσουμε στη γέφυρα του Δράκου, έμβλημα και φύλακα της πόλης, που παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία, θα διασχίσουμε τις ανοιχτές λαϊκές αγορές, θα γνωρίσουμε τον Καθεδρικό, τις τρεις γέφυρες και το Αναγεννησιακό δημαρχείο. Αφού χορέψουμε ένα βαλς στην κεντρική πλατεία Πρέσερεν, υπό τους ήχους βιεννέζικων βιολιών, θα βρεθούμε στην πλατεία Συνεδρίου με το Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία Φιλαρμονικής, κτήρια αρχιτεκτονικά διαμάντια. Στη συνέχεια , χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα στενά της πόλης, να «κλειδώσετε τον έρωτα» στη γέφυρα της αγάπης και με το τελεφερίκ να βρεθείτε ψηλά στο κάστρο της πόλης για μια πανοραμική άποψη της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: Λίμνη Μπλέντ – Σπήλαια Ποστόινα

Μετά το πρωινό, η μέρα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων, θα γνωρίσουμε την περίφημη λίμνη Μπλεντ, όπου με την 'πλέτνα' , τη γόνδολα της Σλοβενίας, θα επισκεφτούμε το νησί του έρωτα και της ζωής. Ο γονδολιέρης - επάγγελμα κλειστό από τα χρόνια της Μαρίας Θηρεσίας - θα μας ταξιδέψει στην εποχή που το νησί ήταν ο αγαπημένος τόπος της δυναστείας των Αψβούργων. Θα απολαύσουμε τη θέα που μας προσφέρει η φύση και αν θέλετε να ακουλουθήσετε έναν από τους πολλούς θρύλους που συνοδεύουν το νησί, χτυπήστε την καμπάνα στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου για να σας ακολουθεί για πάντα η καλή τύχη. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γνωστά σπήλαια στην Ευρώπη, το Ποστόινα. Θα διασχίσουμε με το ειδικό τρένο το σπήλαιο με τους υπέροχους σταλακτίτες, σε διάφορες αποχρώσεις και σχήματα. Επιστροφή στη Λιουμπλιάνα. Απόγευμα ελεύθερο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Πορτορόζ - Πιράν – Κόπερ – Οπάτια  

Η μέρα μας σήμερα είναι διαφορετική και Ενετική. Την αφιερώνουμε στην παραθαλάσσια πλευρά της Σλοβενίας, που μας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Βενετσιάνικο πρόσωπό της. Η πρώτη μας επίσκεψή μας στο Πόρτοροζ, μια πανέρμορφη, κοσμοπολίτικη, παραθαλάσσια πόλη στην Ίστρια, όπου θα  περιηγηθούμε. Συνεχίζουμε για το Πιράν, που μας δίνει την αίσθηση ότι ένα κομμάτι της Βενετίας, ξέφυγε και βρήκε καταφύγιο στην χερσόνησο της Ίστριας. Η κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, είναι αφιερωμένη στο συνθέτη και βιολονίστα Giuseppe Tartini. Tο γραφικό λιμάνι, το Δημαρχείο και τα χαρακτηριστικά βενετσιάνικα κτίρια συνθέτουν την εικόνα μιας υπέροχης πόλης. Στη συνέχεια, θα βρεθούμε στο Κόπερ, το ακρωτήρι της Ίστριας με την ονομασία Capo d' Istria, ονομασία που παραπέμπει στον Ι. Καποδίστρια καθώς αναφέρεται ως ο τόπος καταγωγής του. Οι ενετικές εικόνες συνεχίζονται, ενισχύοντας την σκέψη ότι η Σλοβενία είναι μια μικρή χώρα με τόσο έντονες και τόσο διαφορετικές επιρροές. Κάνοντας βόλτα στην παλιά πόλη, θα φωτογραφίσουμε τα γοτθικά και αναγενησιακά κτίρια και θα απολαύσουμε τον καφέ μας δίπλα στο Πραιτωριανό Παλάτι και τη δημοτική Λότζια. Θα δούμε την κοσμοπολίτικη Ριέκα και θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στην Οπάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πούλα – Ρόβινι – Πόρετς

Πρωινό και αναχώρηση για τη Πούλα, τη μεγαλύτερη πόλη της Ίστρια, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου, χτισμένη στις ακτές ενός κόλπου, προστατευμένου από την ανοικτή θάλασσα και έχει σημαντικό λιμάνι. Φημίζεται για το ήπιο κλίμα, τη θάλασσα και τη φύση. Η πόλη έχει παράδοση στην οινοποιία, αλιεία και στον τουρισμό, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Πούλα είναι διοικητικό κέντρο της Ίστρια από τη ρωμαϊκή εποχή. Συνεχίζουμε για το Ρόβινι, παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας και μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Δημοκρατίας της Βενετίας μέχρι το 1797. Το καταπράσινο τοπίο της συνδυάζεται ιδανικά με το γαλάζιο της θάλασσας και η μπαρόκ αρχιτεκτονική της πόλης αποκαλύπτει τη μακραίωνη ιστορία της. Χτισμένο στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής στην χερσόνησο της Ίστρια, το Ρόβινι (Rovinj), είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας γνωστή για τη μεσαιωνική ομορφιά της.
Χαρακτηριστικό της παλιάς πόλης είναι ότι αποτελείται από στενούς δρόμους και πλατείες ανάμεσα στις οποίες τα μπαρόκ παλάτια, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Ευθυμίας και το δημαρχείο της πόλης, που χρονολογείται από το 1308, μαγνητίζουν τα βλέμματα των επισκεπτών. Στα αξιοθέατα που αξίζουν μια επίσκεψη συγκαταλέγονται ο πύργος του ρολογιού, ο οποίος χρονολογείται γύρω στον 17ο αιώνα και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και η αψίδα του Balbi που χρονολογείται στο 1680. Η παλαιά πόλη του Ρόβινι συγκαταλέγεται στη λίστα των Παγκόσμιων Μνημείων της Ουνέσκο από το 1963 και αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για τους λάτρεις των extreme sports όσο και για αυτούς που αναζητούν ρομαντικές εξορμήσεις. Τελευταίος σταθμός για σήμερα Το Πόρετς, δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της χώρας. Το κέντρο της πόλης βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο και διατηρεί το σχέδιο του αρχαίου ρωμαϊκού κάστρου. Οι κύριοι δρόμοι είναι οι Δεκουμάνους και Κάρντο Μάξιμους. Η κεντρική πλατεία, τη Μάραφορ, βρίσκεται στη θέση του αρχαίου φόρουμ και σε αυτή σώζονται ερείπια των αρχαίων ναών του Νέπτουμ και του Μαρς. Το πιο σημαντικό μνημείο του Πόρετς είναι η Ευφρασιανή Βασιλική. Ο ναός που σώζεται σήμερα είναι βυζαντινή κατασκευή του 6ου αιώνα μ.Χ. και αντικατέστησε παλαιότερη εκκλησία του 4ου αιώνα. Η Βασιλική στην πραγματικότητα είναι ένα σύμπλεγμα κτιρίων, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης το βαπτιστήριο και την επισκοπική οικία. Από το 1997 είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Οπάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Τεργέστη - Αθήνα

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για τη Τεργέστη, που βρίσκεται στο βορειότερο μυχό του κόλπου της Αδριατικής και είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου. Η γοητεία της οφείλεται στο γεγονός ότι εξακολουθεί, μέχρι και σήμερα, να αναδεικνύει τα σημάδια της ιστορίας της στα επιβλητικά της κτίρια με τις εντυπωσιακά διακοσμημένες νεοκλασικές τους προσόψεις. Η άλλοτε ρωμαϊκή πόλη, η λεγόμενη «Tergeste», ενώθηκε με την Ιταλία το 1919 ενώ προηγουμένως βρισκόταν στα χέρια των Βενετών (το 13ο αιώνα) και των Αυστριακών για 500 ολόκληρα χρόνια. Η επιρροή και των δύο αυτών λαών είναι έντονη, κυρίως στην αρχιτεκτονική της πόλης. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα για τη πτήση επιστροφής μας.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

595€

645€

+235€

545€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με ενδιάμεσο σταθμό σε πτήσεις Air Serbia
  • 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Ημιδιατροφή στην Οπάτια
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
  • Έμπειρος Αρχηγός -συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 180€
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια

  • Λιουμπλιάνα → Austria Trend Hotel Ljubljana 4*, Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana 4*
  • Οπάτια (ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και στη Ριέκα) → Agava Hotel 4* (η αναχώρηση 04/08 έχει ξενοδοχείο 3* Sup)

Πτήσεις με Air Serbia

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Βελιγράδι

05.00

05.40

JU 517

Βελιγράδι

Λιουμπλιάνα

07.35

09.00

JU 190

Λιουμπλιάνα

Βελιγράδι

20.45

22.05

JU 195

Βελιγράδι

Αθήνα

00.30

03.00

JU 516