Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ Πάσχα, Πρωτομαγιά, Άγιο Πνεύμα, Ιούνιος 2019 από 695.00

 

Κροατία, Σλοβενία
Ντουμπρόβνικ, Τρογκίρ, Σπλιτ, Σολίν, Ζαντάρ, Λίμνες Πλίτβιτσε, Ζάγκρεμπ, Σπήλαια Ποστόινα, Λιουμπλιάνα

ΑΝΑΧ.: 25 Απριλίου, 12, 13, 27 Ιουνίου
6, 7 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Ντουμπρόβνικ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEANή CROATIA AIRLINES για το Ντουμπρόβνικ, "το Διαμάντι της Αδριατικής". Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ντουμπρόβνικ, Ξενάγηση
Σήμερα θα γνωρίσουμε την μεσαιωνική πόλη περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου με τις εκκλησίες, τα παλάτια, τις κρήνες και τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με τα παράθυρα-πολεμίστρες και τις μικροσκοπικές κρεμαστές αυλές. Στη μέση "κυλάει" η Placa-Stradun, ένας υπέροχος κεντρικός πλακόστρωτος πεζόδρομος, που οδηγεί από την Πύλη Pile, το σιντριβάνι Onofrio (ένα από τα διασημότερα ορόσημα της πόλης), την Εκκλησία του Σωτήρος και το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στην πλατεία Luza με την Στήλη του Ορλάνδου, τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Sveti Vlaho (Άγιος Βλάσιος) και το Παλάτι Sponza, στην άλλη άκρη, κοντά στην Πύλη Ploce. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ντουμπρόβνικ - Τρογκίρ - Σπλιτ - Σολίν
Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό Τρογκίρ με το εξαίσιο ιστορικό του κέντρο, που βρίσκεται πάνω σε ένα νησί. Συνεχίζουμε κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της Δαλματίας για να φθάσουμε σε μια ακόμη σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε την πόλη, την οποία ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε για να κτίσει το παλάτι του σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο). Αναχώρηση για το ξενοδοχείο 4* στην περιοχή Σολίν. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σολίν - Ζαντάρ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ζάγκρεμπ
Σήμερα αναχωρούμε για το πανέμορφο Ζαντάρ με τα επιβλητικά τείχη, τη ρωμαϊκή αγορά, τον Καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας και την όμορφη παραλία του. Συνεχίζουμε προς την περιοχή των Λιμνών Πλίτβιτσε, για να επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα, που επικοινωνούν μεταξύ τους με καταρράκτες, δημιουργώντας μια "σκάλα", σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση. Ένα θέαμα συναρπαστικό, με τα χρώματα του νερού να ποικίλουν από μπλε σε γαλάζιο ή σε πράσινο, ανάλογα με την ποσότητα των ορυκτών και των οργανισμών που περιέχει, καθώς και από τη γωνία των ηλιακών ακτίνων. Καταλήγουμε στο όμορφο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας, που περιβάλλεται από δάση και πάρκα ανάμεσα στις πλαγιές του όρους Μενβεντνίτσα στα βόρεια και τον ποταμό Σάβο στα νότια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ζάγκρεμπ - Σπήλαια Ποστόινα - Λιουμπλιάνα - Ζάγκρεμπ
Πρωινή αναχώρηση για την γειτονική Σλοβενία, όπου θα επισκεφθούμε τα μεγαλόπρεπα και εντυπωσιακά σπήλαια της Ποστόινα με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις. Ακολουθεί η πανέμορφη Λιουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, με την υπέροχη μεσαιωνική παλαιά πόλη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Η πλατεία Πρέσερεν με έντονο το Ιταλικό στυλ, ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου, το αρχιεπισκοπικό παλάτι, η γέφυρα των Δράκων και το Δημαρχείο είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης, τα οποία θα δούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ζάγκρεμπ - Αθήνα
Κατά τη διάρκεια της πρωινής περιπατητικής ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε την λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με τον θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την πέτρινη αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά ή και αντίστροφα, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Το επταήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον διανυκτέρευση στο Ζάγκρεμπ
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Οι πτήσεις από και προς το Ζάγκρεμπ με CROATIA AIRLINES πραγματοποιούνται μέσω Ντουμπρόβνικ. Εκεί γίνεται υποχρεωτικά αποβίβαση από το αεροπλάνο για έλεγχο διαβατηρίων και στη συνέχεια επιβίβαση εκ νέου στο ίδιο αεροσκάφος, αλλά ενδεχομένως σε διαφορετική θέση.

ΑΝΑΧ.: 25 Απριλίου, 12, 13, 27 Ιουνίου     6, 7 μέρες

 

                                                25-30/4             12-18/6 & 13-19/6          27/6-2/7
                                                6 μέρες                    7 μέρες                 6 μέρες
Τιμή κατ΄ άτομο
Δίκλινο                                       695                            795                        695
3ο άτομο έως 12 ετών               595                            695                        595
Μονόκλινο                                  895                            995                        895
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: € 200

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN ή CROATIA AIRLINES

OU

25 APR

ATH

DBV

OU 301 19:50 - 20:35

30 APR

ZAG

ATH

OU 300 13:50 - 18:15

OU

12 JUN

ATH

DBV

OU 301 19:05 - 19:50

18 JUN

ZAG

ATH

OU 300 13:50 - 18:25

A3

13 JUN

ATH

DBV

A3 784 08:15 08:55

19 JUN

ZAG

ATH

A3 781 10:00 - 13:25

OU

27 JUN

ATH

DBV

OU 301 19:05 - 19:50

02 JUL

ZAG

ATH

OU 300 13:50 - 18:25

• Πέντε ή έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4*

• Ημιδιατροφή (πρόγευμα μπουφέ και ένα δείπνο καθημερινά)

• Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος

• Αρχηγός-συνοδός του γραφείουμας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: € 200
  • είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό