Skip to main content

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ & ΝΗΣΙ ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ Πάσχα έως Πρωτομαγιά 2020 από 265,00

ΤΙΡΑΝΑ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΜΠΑΡ - ΜΠΟΥNΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ - ΝΕΟΥΜ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ– ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ

Αναχωρήσεις: 17, 21 & 28/04/2020

6 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ –ΤΙΡΑΝΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Αλβανία. Η διαδρομή μας μέσω Άρτας – Ιωαννίνων με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της ΚΑΚΑΒΙΑΣ. Συνεχίζουμε για τα Τίρανα. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η ΜΕΡΑ : ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΑΡ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ -  ΝΕΟΥΜ

Πρωινό και αναχωρούμε για το Νέουμ, διασχίζοντας το Μαυροβούνιο (Μοντενέγκρο) και την παραθαλάσσια πόλη του Μπαρ. Συνεχίζουμε για το Mόντε Κάρλο των Βαλκανίων, όπως χαραχτηρίζεται όχι άδικα το νησάκι Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος), με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής. Συνεχίζουμε με τις πόλεις Κοτόρ και Μπούντβα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η ΜΕΡΑ: ΝΕΟΥΜ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ξενάγηση πόλης) - ΝΕΟΥΜ

Πρωινό και μεταφορά και ξενάγηση στη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, με τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρισκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το Φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος ή προαιρετική μίνι κρουαζιέρα γύρω από τo λιμάνι του Ντουμπρόβνικ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΥΜ – ΝΗΣΙ ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ – ΝΕΟΥΜ

Πρωινό και η σημερινή μας διαδρομή θα μας οδηγήσει στο νησί Κόρτσουλα (Κόρκυρα Μέλαινα των αρχαίων, δηλαδή Μαύρη Κέρκυρα) , γενέτειρα του Μάρκο Πόλο (όπως φημολογείται) και γνωστό για τα λατομεία μαρμάρων. Στην περιήγηση μας θα δούμε την κεντρική πλατεία, το κυριότερο μνημείο της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου, το ομορφότερο κτίριο του νησιού, το παλάτι του Αρχιεπισκόπου, κ.α.  Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε το ιστορικό κέντρο του νησιού, το οποίο όχι τυχαία χαρακτηρίζεται και ως «μίνι-Ντουμπρόβνικ». Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η ΜΕΡΑ : ΝΕΟΥΜ - ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ - ΤΙΡΑΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αλβανία, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στα Τίρανα, δείπνο, διαν/ση.

 6η ΜΕΡΑ : ΤΙΡΑΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ. Άφιξη νωρίς το βράδυ.

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 265€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: +100€

 

        ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορές, εκδρομές , περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 5 διανυκτερεύσεις  σε  ξενοδοχεία 3*/4* αστέρων  με ημιδιατροφή
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Checkpoint - είσοδος πόλης Ντουμπρόβνικ 10€ το άτομο, πληρωτέα τοπικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, ανάκτορα, αρχαιολογικούς χώρους, εισιτήριο πλοίου για το νησί Κόρτσουλα
  • Κρουαζιέρα στο Ντουμπρόβνικ
  • Δημοτικός φόρος πόλης (2€ ανα άτομο/διανυκτέρευση) καταβλητέος στα ξενοδοχεία

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Η σειρά των ξεναγήσεων είναι δυνατόν να διαμορφωθεί για καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
  • Η διανυκτέρευση στα Τίρανα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί εναλλακτικά στο Δυρράχιο ή στο Πόγραδετς.
  • Η διανυκτέρευση στο Νέουμ μπορεί να γίνει εναλλακτικά στο Χέρτσεγκ Νόβι ή στο Τρέμπινιε.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ