Skip to main content

Δαλματικές ακτές - Ντουμπρόβνικ| Φθινόπωρο 2020 απο 599,00

 Αναχωρήσεις   31/8, 7/9, 21/9, 5/10, 12/10, 19/10, 27/10

Διάρκεια 6 ημέρες

Ένα ταξίδι στο Ντουμπρόβνικ είναι σαν είσοδος σε μια χρονομηχανή. Πρόκειται για μία από τις καλύτερα διατηρημένες περιτειχισμένες πόλεις στην Ευρώπη, κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο αν σκεφτεί κανείς πως η Κροατία έζησε τον εμφύλιο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας που σημάδεψε τη χώρα. Κι όμως, το Ντουμπρόβνικ βγήκε ανέπαφο και σήμερα μας χαρίζει μία υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία. Απολαμβάνουμε τη μεσαιωνική αυτή πολιτεία με διπλωματούχο, έμπειρο τοπικό ξεναγό (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού), περπατάμε πάνω στα τείχη και στις πολεμίστρες και απολαμβάνουμε την καλύτερη πανοραμική θέα από την κορυφή του λόφου που δεσπόζει στην πόλη. Καθώς το Ντουμπρόβνικ έχει εξελιχθεί σε έναν απίστευτα δημοφιλή προορισμό, επιλέγουμε η διαμονή μας να γίνεται στη χερσόνησο Μπάμπιν Κουκ, ώστε να αποφύγουμε την πολυκοσμία, χωρίς να χάνουμε την εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης!

 

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

  • Ξενοδοχείο 4* στην χερσόνησο Μπάμπιν Κουκ, στην πιο όμορφη παραθαλάσσια περιοχή, ώστε στον ελεύθερο χρόνο σας, να απολαύσετε τη θάλασσα των Δαλματικών ακτών. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πόλη και προσφέρει πολύ εύκολη πρόσβαση στο κέντρο του Ντουμπρόβνικ
  • Ημιδιατροφή.
  • Επισκεπτόμαστε τη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ, με λεπτομερή ξενάγηση εντός των τειχών
  • Επίσκεψη στο Σπλιτ, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατία.
  • Ημερήσια εκδρομή στο Μαυροβούνιο, όπου επισκεπτόμαστε την παλιά πόλη του Κότορ, που περιβάλλεται από τείχη 4,5 χιλιομέτρων, καθώς και τη Μπούτβα, την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν)
  • Εμπειρότατος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντουμπρόβνικ. Η πόλη υπήρξε από τον 13ο αιώνα ισχυρή εμπορική και ναυτική δύναμη με το όνομα Ραγούζα και κατά τον 14ο αιώνα απέκρουσε επιτυχώς τις κυριαρχικές αξιώσεις της Βενετίας και της Ουγγαρίας. Το ιστορικό τμήμα του, που προστατεύεται από την UNESCO, είναι μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ [Ξενάγηση]

Το 1991, εν μέσω εμφυλίου πολέμου, το Ντουμπρόβνικ χτυπήθηκε ανηλεώς, ουδείς όμως πλέον αντιλαμβάνεται ότι το 68% του συμπλέγματος από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια ηλικίας 1300 ετών είχε υποστεί ζημιές. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι του Κυβερνήτη όπου βρίσκεται και ο Πύργος του Ρολογιού, τον Καθεδρικό ναό, το Ναυτικό Μουσείο που σκιαγραφεί την ιστορία της ναυσιπλοΐας. Θα δούμε επίσης τα τείχη της πόλης, που είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και από τα πιο καλοδιατηρημένα στον κόσμο. Αυτά τα πανίσχυρα, επιβλητικά τείχη με τους προμαχώνες, τους πύργους, τις πολεμίστρες, τις τάφρους και τις γέφυρες συντέλεσαν στο να μείνει η Ραγούσα ανεξάρτητη επί πέντε αιώνες. Οι διάδρομοι που κυκλώνουν όλη την παλιά πόλη και ουσιαστικά ταυτίζονται με το πάχος των τειχών ποικίλλουν σε φάρδος από 1,5 έως 6 μ. Το συνολικό μήκος τους είναι 1.940 μ., το ύψος φτάνει σε ορισμένα σημεία τα 25 μ., ενώ η θέα από εκεί είναι απερίγραπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Αναχώρηση για μία εκδρομή στο Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών. Η διαδρομή από το Ντουμπρόβνικ προς το Σπλιτ είναι η πιο συναρπαστική των Δαλματικών ακτών: Ο κεντρικός οδικός άξονας «τρέχει» δίπλα στην ακτογραμμή, ενώ οι καταπράσινες Δαλματικές Άλπεις που υποκλίνονται στα κρυστάλλινα νερά της Αδριατικής, δημιουργούν τοπία ανείπωτης ομορφιάς. Η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και δεύτερη σε μέγεθος της Κροατίας, άλλαξε πολλά ονόματα στο πέρασμα των χρόνων. Από το ελληνικό Ασπάλαθος, πήρε το ρωμαϊκό Σπαλάτουμ, μετονομάστηκε στο ιταλικό Σπαλάτο, ώστε να γίνει στα σλάβικα Σπλιτ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην πόλη θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του Διοκλητιανού, που βρίσκεται υπό την προστασία της UΝΕSCΟ από το 1979, με τα τείχη και τις τέσσερις πύλες, στο εσωτερικό του οποίου εδώ και 1.700 χρόνια οι κάτοικοι του Σπλιτ έκτισαν τα σπίτια τους. Η είσοδος γίνεται συνήθως από την Χάλκινη Πύλη με το Εθνογραφικό Μουσείο από τη θάλασσα ή από την Σιδηρά Πύλη από το πλάι. Η Χρυσή Πύλη βλέπει στο πάρκο και η Αργυρή Πύλη βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Δομίνικου. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ημερήσια εκδρομή) - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μία ημερήσια εκδρομή στο Μαυροβούνιο ή Μόντε Νέγκρο, (Μαύρο Βουνό), όπως ονομάζουν οι ντόπιοι την κορυφή του όρους Λόβτσεν λόγω των πετρωμάτων του από βασάλτη, από το οποίο έλαβε το όνομά της και ολόκληρη η χώρα. Άφιξη στο Κότορ, το αρχαιοελληνικό Ασκρήβιον ή το ρωμαϊκό Ακρούβιουμ. Η "νύμφη της Αδριατικής" όπως το αποκαλούν για την ομορφιά του, είναι μια πόλη με πολύ ενδιαφέρον και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία. Τον 15ο αιώνα έγινε τμήμα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας και ονομάστηκε Καταρό. Κατά τους 4 περίπου αιώνες της Βενετοκρατίας κατασκευάσθηκαν τα υπέροχα κτίσματα της πόλης, που από το 1979 να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UΝΕSCΟ. Περιήγηση στην παλιά πόλη που περιβάλλεται από τείχη 4,5 km με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μπούτβα, την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, που σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα και θα αναχωρήσουμε για το Ντουμπρόβνικ, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και η μέρα είναι ελεύθερη για να γνωρίσετε καλύτερα αυτό το “διαμάντι” της Αδριατικής όπως χαρακτηρίζεται το Ντουμπρόβνικ. Κάντε τις τελευταίες σας βόλτες μέσα στην παλιά πόλη, απολαύστε ένα καφέ στο δρόμο Stradun, τον κεντρικότερο της πόλης, επισκεφτείτε το ναό του Αγίου Βλασσίου που είναι ο προστάτης της πόλης και γιατί όχι να κάνετε και μια μονοήμερη κρουαζιέρα σε κοντινά νησάκια όπως είναι το Korcula, γενέτειρα του Μάρκο Πόλο ή το Lokrum που εκεί λέγεται πως η θάλασσα ξέβρασε ναυαγό τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο το 1192 όταν επιστρέφοντας από μία σταυροφορία βυθίστηκε εκεί το πλοίο του. Ό,τι όμως κι αν αποφασίσετε να κάνετε, το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό ελεύθερο για βόλτα στο Ντουμπρόβνικ ή για μπάνιο στην παραλία του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν. 

 

  • Θαυμάστε τη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ
  • Περπατήστε στα μεσαιωνικά τείχη της πόλης, με λεπτομερή ξενάγηση εντός των τειχών.
  • Απολαύστε τη μαγευτική θέα των Δαλματικών Ακτών κατά τη διαδρομή από το Ντουμπρόβνικ στο Σπλιτ.
  • Θαυμάστε το παλάτι του Διοκλητιανού, μνημείο της UNESCO, στο Σπλιτ.
  • Περιηγηθείτε στο γραφικό Κότορ, στο Μαυροβούνιο και το παραθαλάσσιο θέρετρο της Μπούτβ

Τιμές:

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 599 € 290 €
  Twin Room 599 € 290 €
  Triple Room 599 € 290 €
  Single Room 839 € 290 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή
  •   Επισκεπτόμαστε τη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ, με λεπτομερή ξενάγηση εντός των τειχών
  • Επίσκεψη στο Σπλιτ τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας.
  • Ημερήσια εκδρομή στο Μαυροβούνιο (Κότορ – Μπούντβα).
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας ξεναγός/αρχηγός
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία* *Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 290 €

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα (εκτός από αυτά που αναφέρονται στα Περιλαμβάνονται).