Skip to main content

Κροατία – Σλοβενία – Σερβία Χερσόνησος Ίστρια - Τεργέστη | Απρίλιος - Ιούνιος 2021 απο 749,00

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις 27/4, 24/6
Κλείστε εως 15/10/20 και κερδιστε 5% εκπτωση*! - Κρατηση χωρις Προκαταβολη!
Προγραμματίστε ανέμελα* - Διπλανη θέση κενή και άλλες παροχές με πρωτόκολλο ασφαλείας!

Ένα πλούσιο πρόγραμμα στη χερσόνησο της Ίστρια με την τεράστια ιστορία, και στα σημαντικότερα αξιοθέατα της βόρειας Βαλκανικής, συμπεριλαμβάνοντας και εκδρομή στην Τεργέστη της Ιταλίας.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:     

  • 2 σπάνιες διανυκτερεύσεις για το καλοκαίρι στη μαγευτική Οπάτια, τη «Νίκαια της Αδριατικής», σε εξασφαλισμένο 4* ξενοδοχείο, σπάνια διαμονή για το καλοκαίρι!
  • Περιήγηση στη χερσόνησο της Ίστριας.
  • Εξόρμηση στην ιταλική Τεργέστη.
  • Διαμονή στη Λιουμπλιάνα: αφιερώνουμε επαρκή χρόνο στη σλοβενική πρωτεύουσα και δεν την προσπερνάμε για μείωση κόστους.
  • Βλέπουμε ολόκληρη τη χερσόνησο της Ίστρια καθώς και την ιταλική Τεργέστη.
  • Προσοχή: Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα είναι συνεχώς μαζί σας Έλληνας έμπειρος αρχηγός και όχι τοπικοί Ελληνόφωνοι συνοδοί. Επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, προσφέρονται διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί για σωστές ξεναγήσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ζάγκρεμπ – Πλίτβιτσε – Ριέκα – Οπάτια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση (μέσω ενδιάμεσου σταθμού) για το Ζάγκρεμπ. Άφιξη στην κροατική πρωτεύουσα και αναχώρηση για την Οπατία. Πρώτη στάση στο εκπληκτικής ομορφιάς Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε (είσοδος +€34), στην ομώνυμη πολίχνη που διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων. Το Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε απλώνεται ανάμεσα σε τρεις κορυφές των Δειναρικών Άλπεων: η πλούσια βλάστηση, οι 16 μεγάλες και μικρές λίμνες και οι 92 καταρράκτες του, δημιουργούν μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου. Περιήγηση δίπλα στις λίμνες, τα ρυάκια και τους καταρράκτες, να θαυμάσουμε και να απαθανατίσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Κατόπιν αναχωρούμε για τη Ριέκα (Rijeka), τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας και εξαιρετικά σημαντικό λιμάνι στην Αδριατική. Αφού περιηγηθούμε στην όμορφη παλιά πόλη της Ριέκα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας πριν μεταβούμε στην Οπάτια (Opatija). Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Οπάτια – Πούλα – Ρόβινι – Πόρετς –Οπάτια (Ολοήμερη εκδρομή)

Πολλοί την θεωρούν ως το ωραιότερο θέρετρο της βόρειας Αδριατικής, άλλοι πάνε ακόμα παραπέρα και βαφτίζουν την Οπάτια «Βιέννη στη θάλασσα» ή «Νίκαια της Αδριατικής». Όπως και να ‘χει, η κοσμοπολίτικη Οπάτια, κτισμένη μέσα σε κήπους με ροδοδάφνες και μπουκαμβίλιες, αποτελεί δημοφιλές θέρετρο ήδη από την εποχή της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας, και με τη βόλτα μας στην πόλη θα ανακαλύψουμε το γιατί. Κατόπιν, αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή θα διασχίσουμε την καταπράσινη Χερσόνησο της Ίστριας και τις παραλίες της Κροατίας με της πολυάριθμες ιστορικές πόλεις και τα περίφημα θέρετρα. Αξίζει να θυμόμαστε πως από τη χερσόνησο της Ίστρια καταγόταν η οικογένεια Καποδίστρια (Capo d’Istria), γόνος της οποίας ήταν φυσικά ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδας. Οι ιστορικές μικρές πόλεις με την βενετσιάνικη αρχιτεκτονική είναι κατάσπαρτες με ενετικά μέγαρα, ρωμαϊκές αρχαιότητες και βυζαντινά μνημεία. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Πούλα (Pula) καθώς και τα άλλα της ρωμαϊκά μνημεία, τα βενετικά και αυστριακά μέγαρα του Ρόβινι (Rovinj) καθώς και την εκπληκτικό βυζαντινό ναό του Αγίου Ευφρασίου στο Πόρετς (Poreč). Επιστροφή στην Οπάτια. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Οπάτια – Πιράν – Κόπερ – Τεργέστη – Ποστόινα – Λιουμπλιάνα

Μετά το πρωινό μας, περνάμε τα σλοβενικά σύνορα, και ερχόμαστε στο Πιράν (Piran), παλιά μεσαιωνική πόλη στη σλοβένικη Ίστρια από όπου θα συνεχίσουμε για το Κόπερ (Koper) το μοναδικό λιμάνι της Σλοβενίας στην Αδριατική θάλασσα.

Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς την Ιταλία και την ιστορική πόλη της Τεργέστης (Trieste). Το σημαντικότερο λιμάνι της πάλαι ποτέ πανίσχυρης αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας φιλοξενούσε μάλιστα για πολλές δεκαετίες και μια ακμάζουσα Ελληνική παροικία. Εδώ λοιπόν θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό, που δεσπόζει σε έναν λόφο με υπέροχη θέα πάνω από την πόλη και την θάλασσα και περιβάλλεται από ρωμαϊκές αρχαιότητες, ενώ αργότερα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο της πόλης κοντά στην Ελληνική Εκκλησία και την γνωστή Όπερα για βόλτα στους δρόμους με τα πανέμορφα κτίρια και τα κομψά μαγαζιά. Συνεχίζουμε προς τη Σλοβενία και ερχόμαστε στην Ποστόινα (Postojna), για να επισκεφθούμε τα περίφημα σπήλαια, τα μεγαλύτερα επισκέψιμα σπήλαια της Ευρώπης (και από τα παλαιότερα στον κόσμο), με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις και να αφήνουν στον επισκέπτη αξέχαστες εντυπώσεις. Καταλήγουμε στη σλοβενική πρωτεύουσα, τη Λιουμπλιάνα (Ljubljana), μια υπέροχη πόλη που συνταιριάζει την μπαρόκ ατμόσφαιρα της Πράγας, τον ρομαντισμό του Παρισιού και το νεανικό κέφι της Βαρκελώνης! Το πρώτο μισό του 20ου αι. την πόλη κόσμησε με τα έργα του ο Σλοβένος αρχιτέκτονας Γιόζε Πλέτσνικ (Jože Plečnik), ο λεγόμενος και «Γκαουντί της Βαλκανικής». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λιουμπλιάνα (ξενάγηση) – Μπλεντ – Λιουμπλιάνα

Πρωινή ξενάγηση στην κουκλίστικη Λιουμπλιάνα. Κατά τη διάρκεια της, θα περπατήσουμε στην υπέροχη παλιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις και θα αγναντέψουμε το στενό ποτάμι Λιουμπλιανίτσα (Ljubljanica) με τις περίτεχνες γέφυρες, που ελίσσεται αρμονικά ανάμεσα στα σπίτια. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το παραθεριστικό κέντρο Μπλεντ (Bled), στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων, με την πανέμορφη λίμνη του και το νησάκι στο κέντρο της, το μοναδικό σε λίμνη στη Σλοβενία. Το όνομα «Μπλεντ» (Bled=λευκός) προέρχεται από την ομίχλη που εμφανίζεται κάθε πρωί περίπου ένα μέτρο πάνω από τη λίμνη (όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει βαρκάδα στη λίμνη). Στη συνέχεια επιστρέφουμε στη Λιουμπλιάνα και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Λιουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ (ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ. Το Ζάγκρεμπ αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Κροατίας από το 1945 έως το 1991, όταν και έγινε η πρωτεύουσα της ανεξάρτητης νέας Κροατίας. Η πόλη του Ζάγκρεμπ χωρίζεται σε τρία τμήματα. Τα δύο παλαιότερα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, ενώ το τρίτο, η "Κάτω Πόλη" (Ντόνις Γκραντ), είναι και η πιο μοντέρνα με σύγχρονες συνοικίες και βιομηχανικές περιοχές. Η πόλη αποτελεί την πολιτιστική, εμπορική και πνευματική πρωτεύουσα του κράτους. Μετά την άφιξή μας θα ακολουθήσει ξενάγηση (πανοραμική και περιπατητική) στους δύο λόφους της παλιάς πόλης και στον Καθεδρικό Ναό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ζάγκρεμπ – Νόβι Σαντ – Βελιγράδι

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη Σερβία, με πρώτο μας σταθμό στην γραφική σερβική κωμόπολη Νόβι Σαντ (Novi Sad), πρωτεύουσα της επαρχίας Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη σερβική πόλη, προτού να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Βελιγράδι

7η ημέρα: Βελιγράδι (ξενάγηση) – πτήση επιστροφής

Μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό, το Βελιγράδι (Beograd) είναι μια πόλη που κερδίζει γρήγορα τις εντυπώσεις με τον εξωστρεφή χαρακτήρα της, τη φιλικότητα των κατοίκων της και τα ιδιαίτερα αξιοθέατά της. Στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα, το Βελιγράδι συνδυάζει στοιχεία της κεντρικής Ευρώπης με την Μεσόγεια, τα Βαλκάνια και ακόμα και με υπόλοιπα της Οθωμανικής εποχής. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε το κάστρο Καλεμέγκνταν, το Εθνικό Μουσείο της χώρας με την αξιόλογη του αρχαιολογική συλλογή καθώς και το Μουσείο Τέσλα, αφιερωμένο στο έργο και τις εφευρέσεις της αινιγματικής αυτής Σερβικής ιδιοφυΐας, του Νίκολα Τέσλα. Αφού αφήσουμε τα δωμάτιά μας (check-out)στις 12:00, θα έχουμε ελεύθερο για βόλτα και τα απαραίτητα ψώνια στην κοσμοπολίτικη βαλκανική μεγαλούπολη, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/4/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 749€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 749 € 255 €
  Twin Room 749 € 255 €
  Triple Room 749 € 255 €
  Single Room 994 € 255 €

Extras

+ Κόστος εισόδου στις λίμνες Πλίτβιτσε  :  34 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/6/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 749€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 749 € 255 €
  Twin Room 749 € 255 €
  Triple Room 749 € 255 €
  Single Room 994 € 255 €

Extras

+ Κόστος εισόδου στις λίμνες Πλίτβιτσε  :  34 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 255 €         
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα