Skip to main content

Πανόραμα Δαλματικών Ακτών Κροατία, Σλοβενία Καλοκαιρι 2021 απο 695,00

29 Ιουλίου, 5, 12, 19, 26  Αυγούστου, 2 Σεπτεμβρίου       6 Μερες

Ντουμπρόβνικ, Τρογκίρ, Σπλιτ, Ζαντάρ, Λίμνες Πλίτβιτσε, Ζάγκρεμπ, Σπήλαια Ποστόινα, Λιουμπλιάνα

 

Οι Δαλματικές Ακτές αποτελούν μια ιστορική περιοχή της Αδριατικής.

Όμορφες μικρές παραλίες, σμαραγδένια νερά, πολυάριθμα νησάκια, βραχώδεις ασβεστολιθικοί σχηματισμοί, δασωμένα βουνά συνθέτουν το μαγευτικό φυσικό τοπίο. Οι μεσαιωνικές πόλεις με το άψογα διατηρημένο ιστορικό τους κέντρο, τα γραφικά χωριά με τα λιθόστρωτα σοκάκια, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και το υπέροχο μεσογειακό κλίμα καθορίζουν το πλαίσιο για πανέμορφες ταξιδιωτικές εμπειρίες.   

Η Κροατία θεωρείται και είναι μία από τις ομορφότερες χώρες της Ευρώπης. Ο λόγος εξαιρετικά απλός: μία δαντελωτή ακτογραμμή, παραθαλάσσιες πόλεις που αναδύουν αρώματα άλλων εποχών, γραφικά χωριά, αμέτρητα νησιά και ένας φυσικός πλούτος που μεταφράζεται σε δασοσκεπείς λόφους, βουνά, ποτάμια, λίμνες και οροπέδια. Η Κροατία έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν την επίσκεψη στην χώρα μία υπέροχη και πρωτόγνωρη εμπειρία: το μεσαιωνικό Ντουμπρόβνικ, το κοσμικό Ζάγκρεμπ, το μαγευτικό Σπλιτ, τα νησιά του Κροατικού αρχιπελάγους και το ξακουστό Εθνικό Πάρκο των Λιμνών Πλίβιτσε, όλα οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα. Σε αυτά προστίθενται η πολυεθνική κροατική κουζίνα με κεντρικο-ευρωπαϊκές, βαλκανικές και μεσογειακές μίξεις, καθώς και τα άκρως ενδιαφέροντα δαλματικά κρασιά, με αποτέλεσμα να ανακηρύσσεται η Κροατία σε έναν περιζήτητο ταξιδιωτικό προορισμό.

Η Σλοβενία είναι μια Βαλκανική χώρα-σταυροδρόμι βασικών Ευρωπαϊκών πολιτιστικών και εμπορικών δρόμων. Εδώ συναντώνται οι Σλαβικές, Γερμανικές, Ρομανικές και Φινο-ουγγρικές γλωσσικές και πολιτιστικές ομάδες. Το έδαφος της χώρας έχει μια διάρθρωση ψηφιδωτού, με μεγάλη ποικιλία τοπίων και βιοποικιλότητας μέσα στη μικρή της έκταση, γι΄ αυτό και χαρακτηρίζεται ως "η Ευρώπη σε μικρογραφία". Το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας Λιουμπλιάνα με τα λιθόστρωτα δρομάκια στις όχθες του ομώνυμου ποταμού και το σκαρφαλωμένο σε λόφο μεσαιωνικό της κάστρο αποπνέουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την αυθεντική κομψότητα μιας λιλιπούτειας μαγευτικής πόλης.

 

  • Απ΄ ευθείας πτήσεις με CROATIA AIRLINES
  • Ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ, "το Διαμάντι της Αδριατικής"
  • Περιήγηση στο Σπλιτ, τον τόπο τον οποίο ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε για να κτίσει το παλάτι του
  • Περιήγηση στο γραφικό Τρογκίρ, το εξαίσιο ιστορικό κέντρο του οποίου βρίσκεται πάνω σε ένα νησί
  • Περιήγηση στο πανέμορφο Ζαντάρ
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο των Λιμνών Πλίτβιτσε με τις δεκαέξι λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα
  • Περιήγηση στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την πανέμορφη Λιουμπλιάνα
  • Επίσκεψη στα μεγαλόπρεπα και εντυπωσιακά σπήλαια της Ποστόινα
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το όμορφο Ζάγκρεμπ
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με Ημιδιατροφή
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

1η μέρα: Αθήνα - Ντουμπρόβνικ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με CROATIA AIRLINES για το Ντουμπρόβνικ, "το Διαμάντι της Αδριατικής". Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο LERO 4* (https://hotel-lero.hr). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Ντουμπρόβνικ, Ξενάγηση

Σήμερα θα γνωρίσουμε την μεσαιωνική πόλη περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου με τις εκκλησίες, τα παλάτια, τις κρήνες και τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με τα παράθυρα-πολεμίστρες και τις μικροσκοπικές κρεμαστές αυλές. Στη μέση "κυλάει" η Placa-Stradun, ένας υπέροχος κεντρικός πλακόστρωτος πεζόδρομος, που οδηγεί από την Πύλη Pile, το σιντριβάνι Onofrio (ένα από τα διασημότερα ορόσημα της πόλης), την Εκκλησία του Σωτήρος και το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στην πλατεία Luza με την Στήλη του Ορλάνδου, τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Sveti Vlaho (Άγιος Βλάσιος) και το Παλάτι Sponza, στην άλλη άκρη, κοντά στην Πύλη Ploce. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ - Τρογκίρ

Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της Δαλματίας με προορισμό μια ακόμα σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε τον τόπο, τον οποίο ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε για να κτίσει το παλάτι του σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Τρογκίρ, το εξαίσιο ιστορικό κέντρο του οποίου βρίσκεται πάνω σε ένα νησί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο TROGIR PALACE 4* (https://hotel-palace.net). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Τρογκίρ - Ζαντάρ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ζάγκρεμπ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το πανέμορφο Ζαντάρ με τα επιβλητικά τείχη, τη ρωμαϊκή αγορά, τον Καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας και την όμορφη παραλία του. Συνεχίζουμε προς την περιοχή των Λιμνών Πλίτβιτσε, για να επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα, που επικοινωνούν μεταξύ τους με καταρράκτες, δημιουργώντας μια "σκάλα", σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση. Ένα θέαμα συναρπαστικό, με τα χρώματα του νερού να ποικίλουν από μπλε σε γαλάζιο ή σε πράσινο, ανάλογα με την ποσότητα των ορυκτών και των οργανισμών που περιέχει, καθώς και από τη γωνία των ηλιακών ακτίνων. Καταλήγουμε στο όμορφο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας, που περιβάλλεται από δάση και πάρκα ανάμεσα στις πλαγιές του όρους Μενβεντνίτσα στα βόρεια και τον ποταμό Σάβο στα νότια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο BEST WESTERN PREMIER ASTORIA 4* (www.bestwestern.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Ζάγκρεμπ - Σπήλαια Ποστόινα - Λιουμπλιάνα - Ζάγκρεμπ

Πρωινή αναχώρηση για την γειτονική Σλοβενία, όπου θα επισκεφθούμε τα μεγαλόπρεπα και εντυπωσιακά σπήλαια της Ποστόινα με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις. Ακολουθεί η πανέμορφη Λιουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, με την υπέροχη μεσαιωνική παλαιά πόλη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Η πλατεία Πρέσερεν με έντονο το Ιταλικό στυλ, ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου, το αρχιεπισκοπικό παλάτι, η γέφυρα των Δράκων και το Δημαρχείο είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης, τα οποία θα δούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Ζάγκρεμπ - Αθήνα

Κατά τη διάρκεια της πρωινής περιπατητικής ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε την λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με τον θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την πέτρινη αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά ή και αντίστροφα, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας •Οι πτήσεις από/προς το Ζάγκρεμπ με CROATIA AIRLINES πραγματοποιούνται μέσω Ντουμπρόβνικ. Εκεί γίνεται υποχρεωτικά αποβίβαση από το αεροπλάνο για έλεγχο διαβατηρίων και στη συνέχεια επιβίβαση εκ νέου στο ίδιο αεροσκάφος, αλλά ενδεχομένως σε διαφορετική θέση.

 

 

Αναχωρήσεις

 

 

29 Ιουλίου,

5, 12, 19, 26  Αυγούστου,

2 Σεπτεμβρίου      

 

 

~  6 μέρες

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

695

3ο άτομο έως 12 ετών    

595

Μονόκλινο

995

 

 Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: € 250

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΑΘΗΝΑ με CROATIA AIRLINES

 

 

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

 1η μέρα

OU 301  

ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ  

 

19:50΄ - 20:35΄

 

 6η μέρα

 

OU 300   

  

ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΑΘΗΝΑ            

13:50΄ - 18:15΄

 

  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή (Μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται: •Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, σπήλαια, λίμνες και λοιπά αξιοθέατα •Ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα •Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.