Skip to main content

Οι μαγικές Δαλματικές Ακτές, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο με ημιδιατροφή και εισόδους | Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2022 απο 999,00

25/6, 30/7, 13/8, 20/8, 27/8, 10/9, 24/9

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • ημιδιατροφή στην ακριβή Κροατία και στη Σλοβενία, για να έχετε εξασφαλισμένο κόστος (το κόστος της ημιδιατροφής στην Κροατία ξεπερνά τα €140/άτομο αλλά περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας!)
  • Σπάνια, δυσεύρετη διαμονή στο πολύ ακριβό Ντουμπρόβνικ, σε ξενοδοχείο-resort και όχι σε ξενοδοχείο που βρίσκεται αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Ντουμπρόβνικ, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη!
  • Σπάνια διαμονή στη «Νίκαια της Αδριατικής», την Οπάτια (Κροατία) και όχι σε ανούσιες οικονομικές πόλεις.
  • Ιδανικές πτήσεις για Ντουμπρόβνικ και επιστροφή από Ζάγκρεμπ, με πρωινή άφιξη και βραδινή επιστροφή ώστε να έχουμε περισσότερο ωφέλιμο χρόνο στο ταξίδι μας.
  • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* sup*.
  • Κάνουμε κρουαζιέρα στην υπέροχη Λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία και επισκεπτόμαστε το νησάκι της, το «Παραμυθένιο Νησί», που μοιάζει σαν να έχει βγει από καρτ-ποστάλ (το κόστος πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
  • Επισκεπτόμαστε λεπτομερειακά την περιοχή με τους καταρράκτες και τις λίμνες του Εθνικού Πάρκου Πλίτβιτσε (περιλαμβάνονται οι είσοδοι στα δύο πάρκα, καθώς και το κόστος της βάρκας).
  • Επισκεπτόμαστε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Πόστοϊνα (η είσοδος περιλαμβάνεται).
  • Εξαιρετική εκδρομή στο γραφικό Κότορ, στο Μαυροβούνιο!
  • Σωστή διαδρομή που ξεκινάει από το Ντουμπρόβνικ και καταλήγει στο Ζάγκρεμπ, χωρίς πισωγυρίσματα μέσα στην Κροατία.
  • Διαμονή στην πανέμορφη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας (σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική εκδρομή).
  • Διαμονή στο Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών για να απολαύσουμε τη Νότια Κροατία και όχι να την «καλύψουμε βιαστικά» με ημερήσιες εκδρομές από το Ζάγκρεμπ.
  • Επισκεπτόμαστε τη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ και, εκτός των άλλων, σε 3 μουσεία της πόλης –το Ναυτικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Εθνογραφικό μουσείο, και ξεναγούμαστε εσωτερικά με διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού (είσοδοι δεν περιλαμβάνονται)
  • Με τελεφερίκ θα ανέβουμε στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει στην πόλη του Ντουμπρόβνικ, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Αδριατικής και των Δαλματικών Ακτών (είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
  • Επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό του Σπλιτ, πιθανώς ο αρχαιότερος της Ευρώπης, στον ρωμαϊκό ναό του Δία και στο Παλάτι του Δοκλητιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του, ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα μνημείων στο ιστορικό κέντρο, με ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
  • Τμηματικές διανυκτερεύσεις, ώστε να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και να ξεναγηθούμε με άνεση στα μέρη που επισκεπτόμαστε. Έτσι, η διαδρομή Σπλιτ-Οπάτια, με επίσκεψη στο Πλίτβιτσε, δεν γίνεται μέσα σε μία ημέρα, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε επαρκή χρόνο στα αξιοθέατα, αλλά ούτε και να δούμε σωστά το Ζαντάρ και το Τρογκίρ, τα «διαμάντια» της Κροατίας!
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
  • Εμπειρότατος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντουμπρόβνικ, το «Διαμάντι της Αδριατικής», έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορι­σμούς στην Ευρώπη.

Παρότι η πόλη χτυπήθηκε ανηλεώς κατά τη διάρκεια του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, ουδείς πλέον αντι­λαμβάνεται ότι το 68% του συμπλέγματος από ρω­μαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια ηλικίας 1300 ετών είχε υποστεί ζημιές. Η πόλη υπήρξε από τον 13ο αιώνα ισχυρή εμπορική και ναυτική δύναμη με το όνομα Ραγούζα και κατά το 14ο αιώνα απέ­κρουσε επιτυχώς τις κυριαρχικές αξιώσεις της Βενε­τίας και της Ουγγαρίας. Το ιστορικό τμήμα του Ντουμπρόβνικ, που προστατεύεται από την Unesco, είναι μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πό­λεις της Μεσογείου.

Με την άφιξή μας λοιπόν στην πόλη θα ξεκινήσουμε και την ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ: θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι του Κυβερνήτη όπου βρί­σκεται και ο Πύργος του Ρολογιού, τον Καθεδρικό ναό, ενώ θα επισκεφθούμε το Ναυτικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Εθνογραφικό μου­σείο (οι είσοδοι δεν περιλαμβάνονται). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ­ρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – εκδρομή ΚΟΤΟΡ (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ) – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια εκδρομή στο γειτονικό Μαυροβούνιο ή Μόντε Νέγκρο, (Μαύρο Βουνό), όπως ονομάζουν οι ντόπιοι την κορυφή του όρους Λόβτσεν λόγω των πετρωμά­των του από βασάλτη, από το οποίο έλαβε το ό­νομά της και ολόκληρη η χώρα. Το Μαυροβούνιο, όπως και η Κροατία, αποτελούσε μία από τις έξι ο­μόσπονδες κρατικές οντότητες που συναποτελού­σαν την Γιουγκοσλαβία.

Άφιξη στο Κότορ, το αρχαιοελληνικό Ασκρήβιον ή το ρωμαϊκό Ακρούβιουμ. Η «νύμφη της Αδριατικής» όπως το αποκαλούν για την ομορφιά του, είναι μια πόλη με πολύ ενδιαφέρον και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία. Τον 15ο αι. έγινε τμήμα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας και ονομάστηκε Καταρό. Κατά τους 4 περίπου αιώνες της Βενετοκρατίας κα­τασκευάσθηκαν τα υπέροχα κτίσματα της πόλης, που από το 1979 να συμπεριλαμβάνεται στον κατά­λογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UΝΕSCΟ. Περιήγηση στην παλιά πόλη που περιβάλ­λεται από τείχη 4,5 χλμ. με πολλές εκκλησίες και πα­λιά αριστοκρατικά σπίτια.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Ντουμπρόβνικ. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (τελεφερίκ) – ΣΠΛΙΤ (ξενάγηση)

Ακόμα μια χαλαρή πρωινή βόλτα στο Ντουμπρόβ­νικ με τον αρχηγό μας. Μια βόλτα με το τελεφερίκ θα μας μεταφέρει στην κορυφή του λόφου που δεσπό­ζει πάνω από την πόλη, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Αδριατικής και των Δαλμα­τικών Ακτών (η είσοδος στο τελεφερίκ δεν περιλαμ­βάνεται).

Αφήνουμε στη συνέχεια πίσω μας το Ντουμπρόβνικ και αναχωρούμε οδικώς για το Σπλιτ. Η διαδρομή από το Σπλιτ στο Ντουμπρόβνικ είναι η πιο συναρ­παστική των Δαλματικών ακτών. Ο κεντρικός οδι­κός άξονας "τρέχει" δίπλα στην ακτογραμμή, ενώ οι καταπράσινες Δαλματικές Άλπεις που υποκλίνονται στα κρυστάλλινα νερά της Αδριατικής, δημιουρ­γούν τοπία ανείπωτης ομορφιάς.

Το Σπλιτ βρίσκεται στην καρδιά των Δαλματικών Α­κτών. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και δεύτερη σε μέγεθος της Κροατίας, και στο πέρασμα των χρόνων άλλαξε πολλά ονόματα. Από το ελλη­νικό Ασπάλαθος, πήρε το ρωμαϊκό Σπαλάτουμ, με­τονομάστηκε στο ιταλικό Σπαλάτο, ώστε να γίνει στα σλάβικα Σπλιτ.

Με την άφιξή μας στο Σπλιτ ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, που βρίσκεται υπό την προστασία της UΝΕSCΟ από το 1979, με τα τείχη και τις τέσσερις πύλες, στο εσωτερικό του οποίου εδώ και 1.700 χρό­νια οι κάτοικοι του Σπλιτ έκτισαν τα σπίτια τους. Η είσοδος γίνεται συνήθως από τη Χάλκινη Πύλη με το Εθνογραφικό Μουσείο από τη θάλασσα ή από τη Σιδηρά Πύλη από το πλάι. Η Χρυσή Πύλη βλέπει στο πάρκο και η Αργυρή Πύλη βρίσκεται δίπλα από τον Καθεδρικό του Αγίου Δομνίου. Θα επισκεφτούμε με τοπικό ξεναγό το εσωτερικό του Καθεδρικού, με την πλούσια συλλογή αγαλμάτων, τον ρωμαϊκό Ναό του Δία, από τους καλύτερα διατηρημένους στον κόσμο, και το μεγαλοπρεπές Ανάκτορο του Δοκλη­τιανού με τα ατμοσφαιρικά κελάρια του 3ου αι. μ.Χ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΖΑΝΤΑΡ – ΡΑΣΤΟΚΕ

Αναχωρούμε από το Σπλιτ με προορισμό μας το πα­νέμορφο Τρογκίρ, που αποτελείται από δύο νησάκια που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω δύο γεφυρών: το Τρόγκιρ και το Τσιόβο. Το νησί των τρά­γων, το «Τραγούριον» των Ελλήνων της Ίσσας, με­τονομάστηκε σε Τραγούριουμ από τους Ρωμαίους το 78 μ.Χ. και καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς στα δύσκολα χρόνια του μεσαίωνα. Οι Βενετοί του χάρισαν την οχύρωση και τα όμορφα κτίσματα που περικλείει ώστε από το 1997 η UΝΕSCΟ να το χαρα­κτηρίσει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η χερ­σαία πύλη με το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου και το άγαλμα του Οσίου Ιωάννη του Τρογκίρ αποτελεί την κεντρική είσοδο στη βενετσιάνικη πόλη.

Συνεχίζουμε οδικώς για το Ζαντάρ, το οποίο είναι κτι­σμένο σε μία χερσόνησο και περιβάλλεται από επι­βλητικά τείχη με δύο πύλες. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε μεταξύ άλλων από τον οκτάγωνο πυργωτό ναό του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπα­ναριό του, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστα­σίας (9ος-12ος αιώνας) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλι­κής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, τη ρωμαϊκή α­γορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, καθώς και από το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το 1396 ως τμήμα μοναστηριού Βενεδικτίνων μονα­χών.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Ράστοκε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΡΑΣΤΟΚΕ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ (εί-σοδος περιλαμβάνεται) – ΟΠΑΤΙΑ (Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO)

Πρωινή αναχώρηση για το εκπληκτικής ομορφιάς Ε­θνικό Πάρκο Πλίτβιτσε (είσοδος περιλαμβάνεται), στην ομώνυμη πολίχνη που διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματι­σμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμά­των. Η πλούσια βλάστηση, οι 16 μεγάλες και μικρές λίμνες και οι 92 καταρράκτες του, δημιουργούν μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρ­κουάζ και του γαλαζοπράσινου. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε δίπλα στις λίμνες, τα ρυάκια και τους καταρράκτες, να θαυμάσουμε και να απα­θανατίσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολί­τικη Οπάτια της Κροατίας. Η πόλη-θέρετρο από την εποχή της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, η «Νί­καια της Αδριατικής», είναι κτισμένη μέσα σε κήπους με ροδοδάφνες και μπουκαμβίλιες. Άφιξη και τακτο­ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΟΠΑΤΙΑ – ΜΠΛΕΝΤ (Κρουαζιέρα στη λίμνη) – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Από την Οπάτια κατευθυνόμαστε στο περίφημο πα­ραθεριστικό κέντρο Μπλεντ με την πανέμορφη λίμνη του και το μοναδικό νησάκι της χώρας στο κέντρο της. Το όνομά του Bled (άσπρο) είναι από την ομίχλη που εμφανίζεται κάθε πρωί ένα μέτρο πάνω από τη λίμνη. Θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια μικρή βόλτα στα σμαραγδένια νερά της παραμυθένιας λί­μνης Μπλεντ, όπου θα επισκεφθούμε το νησάκι της εκκλησίας της Παναγίας (το κόστος της κρουαζιέ­ρας περιλαμβάνεται).

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, που συνδυάζει την μπαρόκ ατμόσφαιρα της Πράγας, τον ρομαντισμό του Παρισιού και το νεανικό κέφι της Βαρκελώνης! Το πρώτο μισό του 20ού αι. την πόλη κόσμησε με τα έργα του ο Σλοβένος αρχιτέκτονας Γιόζε Πλέτσνικ, ο επιλεγόμενος «Γκαουντί της Βαλκανικής». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα περπατήσουμε στην κουκλίστικη παλιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις και θα αγναντέψουμε το στενό ποτάμι Λιουμπλιανίτσα (Ljubljanica) με τις περίτε­χνες γέφυρες, που ελίσσεται αρμονικά ανάμεσα στα σπίτια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ (είσοδος περιλαμβάνεται) – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα με­γαλοπρεπή σπήλαια της Πόστοϊνα, που είναι από τα παλαιότερα στον κόσμο, με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις και να αφήνουν στον επισκέπτη αξέχαστες εντυπώσεις (η είσοδος στα σπήλαια περιλαμβάνεται). Είναι μάλιστα και τα μοναδικά σπήλαια στον κόσμο όπου η μετακίνηση στο εσωτερικό τους μπορεί να γίνει και με ειδικό τρενάκι!

Επόμενος σταθμός της ημέρας είναι φυσικά η πρω­τεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ. Η πόλη αποτελεί την πολιτιστική, εμπορική και πνευμα­τική πρωτεύουσα του κράτους. Μεταφορά και τα­κτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΓΚΡΕΜΠ (ξενάγηση) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σήμερα θα κάνουμε τη βόλτα μας στο Ζάγκρεμπ (check-out στις 11:00) και με τον αρχηγό μας θα δούμε αρκετά από τα αξιοθέατα της πόλης. Το Ζά­γκρεμπ είναι μια ζωντανή πόλη, με νεανικό πληθυ­σμό που του αρέσει να μένει έξω και να διασκεδάζει, δίνοντας στην κροατική πρωτεύουσα ένα διαφορε­τικό χρώμα.

Η ίδια η πόλη διακρίνεται σε τρία τμήματα: την Κάτω Πόλη (Ντόνις Γκραντ), η πιο μοντέρνα περιοχή με σύγχρονες συνοικίες και βιομηχανικές περιοχές, και τις δύο παλαιότερες Κάπτολ και Γκρόνι Γκραντ, η Άνω Πόλη, που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, με το ιστορικό κέντρο να αποτελεί την καρδιά της Άνω Πόλης (Gronji Grad). Εδώ βρίσκεται και η πιο χαρακτηριστική ίσως εικόνα του Ζάγκρεμπ, με τον ναό του Αγίου Μάρκου, μια μικρή σχετικά εκ­κλησία του 1499 με τη στέγη στα χρώματα της κρο­ατικής σημαίας και με το εθνόσημο της χώρας.

Η οδός Tkalciceva είναι το σημείο συνάντησης για όλους στο Ζάγκρεμπ, με το ιδιαίτερο ηλιακό ρολόι και τα πιο γραφικά καφέ και καταστήματα της πό­λης. Οι μπασκετόφιλοι, τέλος, θα εκτιμήσουν μια επί­σκεψη στο Μιρογκόι, το κοιμητήριο του Ζάγκρεμπ ό­που βρίσκεται η τελευταία κατοικία του περίφημου Ντράζεν Πέτροβιτς.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε έγκαιρα στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας.

 

ΤΙΜΕΣ

  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/6/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Περιλαμβάνεται ημιδιατροφή και είσοδοι αξίας 70 ΕΥΡΩ - Τιμή από 1069€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/7/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Περιλαμβάνεται ημιδιατροφή και είσοδοι αξίας 70 ΕΥΡΩ - Τιμή από 1069€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/8/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Περιλαμβάνεται ημιδιατροφή και είσοδοι αξίας 70 ΕΥΡΩ - Τιμή από 1139€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/8/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Περιλαμβάνεται ημιδιατροφή και είσοδοι αξίας 70 ΕΥΡΩ - Τιμή από 1099€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/8/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Περιλαμβάνεται ημιδιατροφή και είσοδοι αξίας 70 ΕΥΡΩ - Τιμή από 1099€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/9/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Περιλαμβάνεται ημιδιατροφή και είσοδοι αξίας 70 ΕΥΡΩ - Τιμή από 1069€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/9/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Περιλαμβάνεται ημιδιατροφή και είσοδοι αξίας 70 ΕΥΡΩ - Τιμή από 999€

Επιβάρυνση μονόκλινου: + € 380

ΦΟΡΟΙ : 360 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* sup.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Ημιδιατροφή
  • Κρουαζιέρα στην Λίμνη Μπλεντ.
  • Είσοδος στα μεγαλοπρεπή σπήλαια Πόστοϊνα.
  • Είσοδος στο Πάρκο Πλίτβιτσε.
  • Εκδρομή στο Κότορ, στο Μαυροβούνιο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας ξεναγός/αρχηγός
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  360 € 
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από την βαρκάδα στη λίμνη Μπλεντ, και τις εισόδους στα σπήλαια Πόστοϊνα και στις λίμνες Πλίτβιτσε, που περιλαμβάνονται.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

Α3 784

25/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:00

08:30

Α3 781

02/07/2022

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:15

22:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

Α3 784

30/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:00

08:30

Α3 781

06/08/2022

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:15

22:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

Α3 784

13/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:00

08:30

Α3 781

20/08/2022

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:15

22:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

Α3 784

20/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:00

08:30

Α3 781

27/08/2022

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:15

22:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

Α3 784

27/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:00

08:30

Α3 781

03/09/2022

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:15

22:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

Α3 784

10/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:00

08:30

Α3 781

17/09/2022

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:15

22:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημέρα

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

Α3 784

24/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

08:00

08:30

Α3 781

01/10/2022

ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

19:15

22:05