Skip to main content

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ – ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ Αγιου Πνευματος 2024 / 1050 ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ

 (Βουκουρέστι – Σινάϊα – Μπρασόβ – Ζωγραφιστά Μοναστήρια Μπουκοβίνας – Ιάσιο – Κισινάου – Τιράσπολ) 24 – 30 Ιουνίου 2024 (7 Ημέρες)

Μικρο και ευελικτο γκρουπ για εμπειρους ταξιδιωτες    - με Aegean 

 

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 1050,00 ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +180  // ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ +15

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα: Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) / ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΣΙΝΑΙΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ (175χλμ)

 

  • Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη (ή άλλες πόλεις της Ελλάδας)

Τιμή Κατόπιν ζήτησης. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Αναχώρηση από Αθήνα

Συνάντηση με τον αρχηγό της εκδρομής στο γκισέ της Aegean, στο αεροδρόμιο Αθηνών  Ελευθέριος Βενιζέλος στις 05:35.

Παράδοση αποσκευών, έλεγχος χειραποσκευών και  πτήση (Α3-960) στις 07:35 για Βουκουρέστι, με άφιξη στις 09:05.

Επιβίβαση στο λεωφορείο για να ξεναγηθούμε στην πόλη όπου οι διαφορετικές κοινότητες έχουν αφήσει το στίγμα τους και έχει το προσωνύμιο «Μικρό Παρίσι». Μια πόλη με μείγμα διαφορετικών αρχιτεκτονικών, όπως Μπέλ Επόκ, Άρτ Ντέκο, Αναγέννησης, Μπαρόκ και με τα τεράστια κτήρια της σοσιαλιστικής περιόδου του Τσαουσέσκου.

Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, αντίγραφο της γαλλικής, τα Παλιά Πανεπιστήμια, την Όπερα, την Στρατιωτική Ακαδημία , το Μαυσωλείο. Θα θαυμάσουμε το Παλάτι του Λαού, το δεύτερο μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο.

Θα δούμε το ομόδοξο Ρουμανικό Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, όπως και την Εκκλησία Σταυροπόλεως, η οποία κτίστηκε το 1724, από τον Ηπειρώτη Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Στρατονικέα επί Δραγουμανίας του Φαναριώτη Νικολάου Μαυροκορδάτου. Θα θαυμάσουμε τα όμορφα πάρκα και λίμνες και θα συνεχίσουμε για την πανέμορφη και γραφική πόλη της Σινάια. Η ονομασία της προέρχεται από την ιστορική Ι.Μ. του Σινά της Αιγύπτου, καθώς ο ηγεμόνας Μιχαήλ Κατακουζηνός μετά από την επιστροφή του από προσκύνημα στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης έκτισε μοναστήρι με αυτή την ονομασία, το οποίο και θα επισκεφτούμε.

Αναχώρηση με κατεύθυνση προς το Μπρασόβ. Η πόλη έχει διατηρήσει πολλά στοιχεία από το μεσαιωνικό της χαρακτήρα και λόγω της εγγύτητας της με το Βουκουρέστι αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Ήταν ο κύριος εμπορικός σταθμός μεταξύ της οθωμανικής αυτοκρατορίας και της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ ο ανάμικτος πληθυσμός της με Ούγγρους, Σλάβους, Γερμανούς και Ρουμάνους την έκαναν μία από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΜΠΡΑΣΟΒ – Ι.Μ. ΣΕΚΟΥ – Ι.Μ NΕΑΜΤΣ – ΤΑΡΓΚΟΥ ΝΕΑΜΤΣ (300χλμ)

Μετά το πρωινό θα θαυμάσουμε το Κέντρο του Μπρασόβ, την Πλατεία Συμβουλίου, το Παλιό Δημαρχείο με τον επιβλητικό Πύργο – Ωρολόγιο, τα στενά δρομάκια και την Πύλη της  Αγ. Αικατερίνης του 16ου αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Μαύρη Εκκλησία του 1380, την μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία μεταξύ Βιέννης και Κωνσταντινούπολης, με το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο στην ανατολική Ευρώπη και την καμπάνα 6 τόνων. Θα δούμε την παλαιότερη εκκλησία της πόλης, τον ορθόδοξο ναό του  Αγ. Νικολάου με τις ωραίες αγιογραφίες και το ξυλόγλυπτο τέμπλο. Θα επισκεφτούμε επίσης τον Ελληνικό Ναό της Αγ. Τριάδος ο οποίος κτίστηκε από την Ελληνική Παροικία  του Μπρασόβ.

Κατευθυνόμαστε βόρειο-ανατολικά για να περάσουμε στην περιοχή της Ρουμάνικης Μολδαβίας. Η πρώτη στάση μας θα είναι στην Ι.Μ. Σέκου, στην οποία είχε οχυρωθεί τον Σεπτέμβριο του 1821 ο Γιωργάκης  Ολύμπιος και βρήκε ηρωικό τέλος παρασέρνοντας στον θάνατο πολλούς Οθωμανούς. Οι Οθωμανοί μετέπειτα έσφαξαν πολλούς μοναχούς και λαϊκούς και πυρπόλησαν το μοναστήρι. Το μοναστήρι κτίστηκε το 1602, υπάρχει ο τάφος του Αγίου Βαρλαάμ της Μολδαβίας, ενώ στο μουσείο της μονής υπάρχουν πολύτιμα σκεύη, άμφια του 17ου αιώνα, και ο μεγαλύτερος επιτάφιος της Ρουμανίας, όπως και χρυσοκέντητο φαιλόνιο.

Συνεχίζουμε με την Ι.Μ. Νεάμτς, η οποία έχει καταχωρηθεί από την Ρουμανία στην δοκιμαστική (tentative) λίστα της UNESCO. To κτίσιμο της ολοκληρώθηκε το 1497 και αντανακλά την ωριμότητα της Μολδαβικής αρχιτεκτονικής εκείνης της περιόδου, την οποία και θα θαυμάσουμε. Μεταφορά στην κοντινή πόλη Τάργκου Νεάμτς και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΤΑΡΓΚΟΥ ΝΕΑΜΤΣ – ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑ (Ι.Μ. ΒΟΡΟΝΕΤΣ – Ι.Μ. ΜΟΛΔΟΒΙΤΣΑ) –  ΙΑΣΙΟ (290χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Μπουκοβίνας, το «αρχιπέλαγος των μοναστηριών», με τα περιβόητα «ζωγραφιστά» μοναστήρια, τα όποια αποτελούν μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς την UNESCO.

Το πρώτο που θα επισκεφτούμε είναι το Βορονέτς, του    1488, η «Καπέλα Σιξτίνα» της Ανατολής. Του οποίου η παράδοση συνδέεται με τον εθνικό ήρωα Στέφανο τον Μεγάλο και τον Άγιο Δανιήλ τον Ερημίτη. Φημισμένο για την κυανή απόχρωση των τοιχογραφιών, γνωστό και ως «μπλε του Βορονέτς». Οι τοιχογραφημένες αγιογραφίες αναπαριστούν Έλληνες φιλόσοφους, την Ρίζα Ιεσσαί και Δευτέρα Παρουσία.

Συνεχίζουμε με την Ι.Μ. Μολδοβίτσα, το οποίο χτίστηκε το 1532 ως ανάχωμα στην επέλαση των Οθωμανών. Οι τοιχογραφίες της μονής είναι κυανής (μπλε) και κίτρινης απόχρωσης και αναπαριστά διάφορα βιβλικά θέματα, με πιο γνωστά την Ρίζα Ιεσσαί και την τελική  Κρίση κατά την Δευτέρα Παρουσία. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η σκηνή με αναφορές στην πολιορκία της Κωνσταντινούπολης το 626 μ.Χ. με την Παναγία να προστατεύει την πόλη, αλλά και την Άλωση.

Κατευθυνόμαστε προς το Ιάσιο. Αυτή την ιστορική και σημαντική πόλη, επέλεξε ο  Αλέξανδρος Υψηλάντης για να κηρύξει την επανάσταση των  Ελλήνων κατά των Οθωμανών στις 24 Φεβρουαρίου 1821. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΙΑΣΙΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΚΙΣΙΝΑΟΥ ΜΟΛΔΑΒΙΑ  (150χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για γνωριμία με την πόλη. Το Ιάσιο ήταν διαδοχικά πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου της Μολδαβίας, των Ενωμένων  Πριγκιπάτων Μολδαβίας και Βλαχίας και της Ρουμανίας από το 1564 έως το 1918 και θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Η πόλη έχει πολλά πανέμορφα ιστορικά κτήρια, αλλά και πολλά αιωνόβια δέντρα που προστατεύονται επίσης ως μνημεία φυσικού κάλλους.

Θα επισκεφτούμε την Πλατεία της Ένωσης με το άγαλμα του Άλεξ Κούζα. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα στο οποίο στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Θα δούμε επίσης το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο και τον Μητροπολιτικό Ναό, αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή την Επιβατινή, προστάτιδα των Βαλκανίων, όπου βρίσκεται και το σκήνωμα της. Επίσης θα επισκεφτούμε το Ναό των Τριών Ιεραρχών, όπου ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την Επανάσταση, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, και την Ι.Μ. Γκόλια την οποία ανακαίνισε ο Κωνσταντίνος Μαυροκορδάτος.

Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στην Ι. Μ. Τσιετασούια, με τις ελληνικές επιγραφές, η οποία βρίσκεται σε ύψωμα και από εκεί θα έχουμε από ψηλά θαυμάσια θέα της πόλης.

Εν συνεχεία κατευθυνόμαστε οδικός προς τον συνοριακό σταθμό Sculeni για να περάσουμε τα σύνορα στην Δημοκρατίας της Μολδαβίας και να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της, το Κισινάου.

Το Κισινάου ιδρύθηκε το 1436 ως μοναστηριακή πόλη και ήταν μέρος του Πριγκιπάτου της Μολδαβίας. Η Μολδαβία στις αρχές του 16ου αιώνα βρέθηκε υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μετά το 1812 άνηκε στην Τσαρική Ρωσία, το 1918 ενώθηκε με την Ρουμανία, το 1940 την κατέλαβε η Σοβιετική Ρωσία, το 1941 ξαναενώθηκε με την Ρουμανία, το 1944 ξαναπέρασε στη Σοβιετική Ρωσία και το 1991 έγινε ανεξάρτητο κράτος με φιλο-ρουμανικό και Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΚΙΣΙΝΑΟΥ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΠΑΛΑΙΟ ΟΡΧΕΪ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΡΙΚΟΒΑ  (110χλμ)

Πρωινό και ξενάγηση της Πρωτεύουσας που είναι η κύρια διοικητική, επιστημονική και πολιτιστική πόλη της Μολδαβίας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα ανακαλύψουμε σημαντικά μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού της. Η πανοραμική περιήγηση περιλαμβάνει το Καθεδρικό Ναό της Γέννηση του Χριστού, το Καμπαναριό, την Αψίδα του Θριάμβου, το Μνημείο του Μεγάλου Στεφάνου, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο και το Προεδρικό Μέγαρο.

Συνεχίζουμε για το Παλαιό Ορχέϊ (Orheiul Vechi) που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κισινάου και είναι το πιο επισκέψιμο αξιοθέατο στη Μολδαβία. Αποτελείται από ένα φυσικό αμφιθέατρο που αναδεικνύεται σε μια περιοχή που κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 40.000 χρόνια. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει μια σειρά από ιστορικά μνημεία καθώς και φυσικά αξιοθέατα που βρίσκονται σε μια στενή στροφή του ποταμού Raut. Σε αυτό το τοπίο του ασβεστολιθικού βράχου που διαβρώθηκε από το ποτάμι, ανακαλύφθηκαν πολιτιστικά απομεινάρια από διαφορετικές εποχές, όπως η Παλαιολιθική, η Ενεολιθική και η Εποχή του Σιδήρου.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το παραδοσιακό Butuceni Eco Resort όπου θα κάνουμε στάση για μεσημεριανό γεύμα.

Ολοκληρώνουμε με μια επίσκεψη στο οινοποιείο Cricova, μια υπόγεια πόλη σε βάθος 80 μέτρων και συνολικό μήκος 120 χιλιομέτρων. Δημιουργήθηκε μετά από εξόρυξη πέτρας

από την οποία κόπηκαν ογκόλιθοι για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στα κελάρια του φυλάσσεται μια συλλογή από 1,3 εκατομμύρια φιάλες και το μοναδικό μπουκάλι κρασιού στον κόσμο «Πάσχα Ιερουσαλήμ», εσοδείας 1902 (σημερινή εκτίμηση 150.000 €). Μετά το τέλος της περιήγηση μας θα έχομε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά (δεν περιλαμβάνονται στην τιμή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κισινάου, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ΚΙΣΙΝΑΟΥ – ΤΙΡΑΣΠΟΛ (ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ) – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ  ΜΙΛΙΕΣΤΙΙ ΜΙΤΣΙ  (170χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Εθνογραφίας. Το μουσείο χτίστηκε το 1905 σε ανατολίτικο στυλ και είναι ένα μοναδικό κτίριο αυτού του είδους στη Μολδαβία. Ανάμεσα σε σχεδόν 10.000 αντικείμενα του μουσείου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν το εντυπωσιακό σκελετό δεινοσαύρου gigantisimus, τοπικοί αρχαιολογικοί θησαυροί, εθνικά ενδύματα και χαλιά της Βεσσαραβίας του XIX αιώνα, και πολλά άλλα.

Συνεχίζουμε για το Τιράσπολ που διεθνώς αναγνωρίζεται ως πόλη της Μολδαβίας, αλλά είναι de facto πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο του μη-αναγνωρισμένου κράτους της Υπερδνειστερίας. Η πρώτη μας στάση θα είναι στη Τιγκίνα που ήταν ένα από τα σημαντικά ιστορικά φρούρια και χτίστηκε τον 15ο-16ο αιώνα από τους πρίγκιπες της Μολδαβίας. Καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς το 1538 σε εκστρατεία του Σουλτάνου Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής.

Περνάμε τη γέφυρα για να πάμε στη πόλη η οποία βρίσκεται στις ανατολικές όχθες του Δνείστερου. Εδώ θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο στην εποχή της Σοβιετική Ένωσης του ’90. Θα δούμε το μνημείο του Λένιν, το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και τα τανκς που έμειναν από το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Η πόλη σε πολλά σημεία μοιάζει να είναι ένα φάντασμα του Σοβιετικού παρελθόντος. Μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο “Back in USSR”.

Ολοκληρώνουμε με μια επίσκεψη στο οινοποιείο “Mileștii Mici” το οποίο έχει τη μεγαλύτερη συλλογή κρασιών στον κόσμο, μετρώντας 2 εκατομμύρια μπουκάλια και 200 χιλιόμετρα υπόγεια κελάρια, το οινοποιό περιλαμβάνεται στα Ρεκόρ Γκίνες. Μετά το τέλος της περιήγηση μας θα έχομε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά (δεν περιλαμβάνονται στην τιμή).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κισινάου, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ΚΙΣΙΝΑΟΥ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κισινάου για την πτήση της Aegean για Αθήνα (Α3-969) με αναχώρηση 10.15 και άφιξη 12.30.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά Εισιτήρια με Aegean (Αθήνα – Βουκουρέστι / Κισινάου – Αθήνα)
  • Φόροι Αεροδρομίων
  • Μία αποσκευή έως 23kg και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
  • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν στη Ρουμανία και Μολδαβία
  • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* – Μία (1) διανυκτέρευση στο Μπρασόβ, Μία (1) διανυκτέρευση στο Τάργκου Νεάμτς, Μία (1) διανυκτέρευση στο Ιάσιο, Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο Κισινάου
  • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία, Τέσσερα (4) δείπνα και Δύο (2) μεσημεριανά
  • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, διόδια
  • Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας
  • Επίσημος Τοπικός Ελληνόφων Ξεναγός στη Ρουμανία, Αγγλόφων στη Μολδαβία
  • Ασφάλεια Αστικής Eυθύνης & ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Επιπλέον γεύματα/ποτά εντός και εκτός ξενοδοχείου
  • Δοκιμή τοπικών κρασιών στα επισκεπτόμενα οινοποιεία
  • Οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό
  • Φιλοδωρήματα (15 €) και Αχθοφορικά

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο με Διαβατήριο.
  • Το Διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ 6 μηνών από το τέλος του ταξιδιού, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες
  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι
  • Τα ξενοδοχεία είναι τα αναγραφόμενα η παρόμοια 4*
  • Συστήνουμε την έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας, μια δωρεάν κάρτα, η οποία παρέχεται σε όσους έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα στον e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία και κρατική περίθαλψη κατά το ταξίδι (η έκδοση της κάρτας γίνεται από το gov.gr)

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

  • Μία (1) διανυκτέρευση στο Μπρασόβ / HP Tower One Ramada 4*
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο Τάργκου Νεάμτς / Armonia by Aristocratis 4*
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο Ιάσιο / Hotel Ramada 4*
  • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο Κισινάου / Hotel Regency 4*