Skip to main content

 ΡΟΥΜΑΝΙΑ 7 ημέρες ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟ 2024 από 800€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 10/7/24  - 7 ΗΜΈΡΕΣ 

Βουκουρέστι| Κάστρο Πέλες | Μπρασόφ| Κάστρο Μπραν | Σιγκισοάρα| Σιμπίου| Κλουζ - Ναπόκα| Σαλίνα Τούρντα 

1η  ημέρα: Βουκουρέστι | Κάστρο Πέλες |Μπρασόφ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Βουκουρέστι. Ξεκινάμε την περιήγηση στην πανέμορφη αυτή χώρα από το Κάστρο Πέλες, την «πέρλα των Καρπαθίων». Το Κάστρο είναι ένα αριστούργημα της γερμανικής νέο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, στους πρόποδες του βουνού Bucegi, στη γραφική πόλη της Sinaia. Ολοκληρώθηκε το 1883 και ήταν το πρώτο Κάστρο της Ευρώπης που φωτιζόταν με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ το εξωτερικό του κοσμούν αγάλματα και πέτρινες κρήνες. Αναχώρηση για την πόλη Μπρασόφ, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ρουμανίας και πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας. Μας περιμένει το ιστορικό κέντρο με την γραφική κεντρική πλατεία. Θα δούμε το Παλαιό Δημαρχείο που φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης, το στέμμα και το δέντρο και την επιβλητική γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία, που χτίστηκε μεταξύ 1363 και 1480  και ονομάστηκε έτσι λόγω μιας πυρκαγιάς του 1689 που διάβρωσε το εξωτερικό της χρώμα! Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

 

2η  ημέρα: Κάστρο Μπραν| Σιγκισοάρα| Μπρασόφ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας  για το Κάστρο Μπραν, σε έναν λόφο στα σύνορα Τρανσυλβανίας-Βλαχίας. Το Κάστρο κατασκευάστηκε τον 14ο  αι. ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις επιθέσεις των Οθωμανών. Είναι γνωστό και ως «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα». Πριν μερικές δεκαετίες τουρίστες που αναζητούσαν ίχνη του Δράκουλα, είδαν το κάστρο αυτό και θεώρησαν ότι αυτό ήταν το κάστρο που περιγράφεται στο βιβλίο του Στόκερ ως "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα", χωρίς, βέβαια, να ταυτίζεται ο Βλαντ Γ΄ Τσέπες (Παλουκωτής), ηγεμόνας της Βλαχίας με τον Κόμη Δράκουλα του μυθιστορήματος του Στόκερ. Το Κάστρο από το 1947 λειτουργεί ως Μουσείο. Αναχώρηση και άφιξη στη Σιγκισοάρα, την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη που γεννήθηκε ο Βλαντ Τσέπες και αποτελεί ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο που κοσμείται από την Ακρόπολη του 12ου αιώνα. Θα περπατήσουμε στο πλακόστρωτο ιστορικό κέντρο με τα πανέμορφα, ανέγγιχτα από τον χρόνο μεσαιωνικά κτίρια και θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού που προσφέρει μια μοναδική θέα ολόκληρης της πόλης. Επιστροφή στο Μπρασόφ. Διανυκτέρευση.

 

3η  ημέρα: Σιμπίου

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας  για την πόλη Σιμπίου, το αρχιτεκτονικό στολίδι της Ρουμανίας, που συγκαταλέχθηκε από το Forbes στα δέκα πιο ειδυλλιακά μέρη της Ευρώπης! Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Τσίμπιν, ενισχύοντας τη γραφικότητά της. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη με τα πολύχρωμα γραφικά κτίρια και θα φτάσουμε στη Μεγάλη Πλατεία με τα ιστορικά κτίρια, θα περπατήσουμε στη Γέφυρα του Ψεύτη για να μεταβούμε στη γραφική και πολύχρωμη Μικρή Πλατεία και θα θαυμάσουμε τον Πύργο του Συμβουλίου που συνδέει τις δύο πλατείες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

 

4η  ημέρα:  Κλουζ - Ναπόκα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Κλουζ - Ναπόκα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας μετά το Βουκουρέστι. Ξενάγηση στο κρυμμένο διαμάντι της Ρουμανίας. Μας περιμένει η Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού με την Πλατεία Unirii, που κοσμείται από μοναδικά κτίρια. Εκεί δεσπόζει η Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, που χτίστηκε μεταξύ 14ου  και 15ου  αιώνα, η δεύτερη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία. Χαρακτηριστικό της είναι το εντυπωσιακό νεογοτθικό κωδωνοστάσιο του 19ου  αιώνα, που είναι το ψηλότερο (80 μέτρα) στην Τρανσυλβανία. Θα δούμε το Παλάτι Bánffy που χτίστηκε στα τέλη του 18ου  αιώνα ως αριστοκρατικό θέρετρο και σήμερα είναι το Εθνικό Μουσείο Τέχνης. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το χαρακτηριστικό, κόκκινο νεοκλασικό Παλάτι Josika, που χτίστηκε τον 16ο  αιώνα και οι ντόπιοι το αποκαλούν «σπίτι δίχως πόδια». Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η  ημέρα: Αλατωρυχεία Σαλίνα Τούρντα - Μπρασόφ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τα Αλατωρυχεία Σαλίνα Τούρντα (Salina Turda), τα περίφημα αλατωρυχεία της Τρανσυλβανίας. Ξενάγηση σε ένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της Ρουμανίας, υπόγειο θεματικό πάρκο έκτασης 27 τετραγωνικών χλμ. Θα κατεβούμε σχεδόν 120 μέτρα μέσα στη Γη, προκειμένου να γνωρίσουμε από κοντά το βαθύτερο μουσείο του κόσμου, αλλά και να διασκεδάσουμε κάνοντας βαρκάδα που σε ξεναγεί στο υπόγειο ορυχείο και τους εντυπωσιακούς του σταλαγμίτες. Στο αλατωρυχείο θα δούμε ακόμη ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, φωτογραφίες και φωτισμό που θα μας εντυπωσιάσουν. Στα 50 περίπου μέτρα βάθος οι Ρουμάνοι έχουν κατασκευάσει γήπεδα μίνι γκολφ και μπάσκετ, ένα αμφιθέατρο 180 θέσεων, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και αίθουσα μπόουλινγκ και πινγκ πονγκ. Κάποιες παλιές γραμμές με τις οποίες μεταφέρονταν με βαγόνια το χώμα και το αλάτι έξω από τις σπηλιές, εξακολουθούν να υπάρχουν έως σήμερα. Κάποιες από αυτές έχουν επισκευαστεί και χρησιμοποιούνται για την ξενάγηση των επισκεπτών στο εσωτερικό του αλατωρυχείου. Το εσωτερικό διατηρεί σταθερή θερμοκρασία 12 βαθμών Κελσίου και υγρασία 80%, με σχεδόν απόλυτη απουσία βακτηρίων, καθιστώντας έτσι το μοναδικό μικροκλίμα και το spa που λειτουργεί στον χώρο, ελκυστικό προορισμό για όσους πάσχουν από αλλεργικές νόσους του αναπνευστικού. Επιστροφή στο Μπρασόφ και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

6η  ημέρα: Βουκουρέστι

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Βουκουρέστι, το «Παρίσι» της Ανατολικής Ευρώπης. Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, που δένει αρμονικά το ιστορικό παρελθόν με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Θα δούμε την παλιά πόλη με το ιστορικό κέντρο και τα εντυπωσιακά κτίρια, όπως το παλάτι Romanian Athenaeum, ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα στο Βουκουρέστι, που κατασκευάστηκε το 1888 και σήμερα στεγάζει το Μέγαρο Μουσικής της πόλης. Μας περιμένει η πλατεία Uniriil και η Αψίδα ύψους 27 μέτρων, που κατασκευάστηκε το 1878 κατά το πρότυπο της Αψίδας του Θριάμβου του Παρισιού. Η πόλη φιλοξενεί περισσότερες από 100 εκκλησίες διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών.  Ελεύθερος χρόνος στο Βουκουρέστι. Προτείνουμε να κατηφορίσετε την Calea Victoriei, που φιλοξενεί ιστορικά κτίρια και ακριβά μαγαζιά και να συνεχίσετε στα στενά δρομάκια που οδηγούν στο νότιο τμήμα της όπου σας περιμένουν μικρά εστιατόρια και χαριτωμένες καφετέριες, στις οποίες αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκό παπανάτς, ένα είδος ρουμανικού λουκουμά. Διανυκτέρευση.

7η  ημέρα: Βουκουρέστι| Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την ξενάγηση στην πόλη. Επίσκεψη στο Σπίτι του Λαού, όπως ονομάστηκε το Palatul Parlamentului από τον Νικολάι Τσαουσέσκου, που το εγκαινίασε το 1980. Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτίριο, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο σε επιφάνεια μετά το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Κατέχει τον τίτλο για το πιο βαρύ κτίριο παγκοσμίως. Σήμερα στεγάζει το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε σημαντικά ιστορικά εκθέματα και κάποια προσωπικά αντικείμενα του Τσαουσέσκου. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, που χτίστηκε το 1907. Πρόκειται για ένα παλάτι που κοσμείται από μοναδικής ομορφιάς αρχιτεκτονικά στοιχεία και ζωγραφικές διακοσμήσεις. Επίσκεψη στην Ελληνική Εκκλησία, που εγκαινιάστηκε το 1889, την ημέρα του Ευαγγελισμού, στην οποία είναι αφιερωμένη. Η ολοκλήρωση της έγινε χάρη στη δωρεά του ευεργέτη Παναγή Χαροκόπου, ένα από τα εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινότητας του Βουκουρεστίου. Η εκκλησία θυμίζει αρχιτεκτονικά αρχαίο ελληνικό ναό, με αετώματα και κιονόκρανα ιωνικού ρυθμού. Στον προαύλιο χώρου του Ιερού Ναού κυματίζει η ελληνική σημαία, ενώ υπάρχει και η προτομή του Ρήγα Φεραίου. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την αεροπορική εταιρεία Aegean Αθήνα-Βουκουρέστι- Αθήνα
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, μία παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών στη καμπίνα του αεροσκάφους.
  • Τρείς (03) διανυκτερεύσεις στο Μπρασώβ σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
  • Μία (01) διανυκτέρευση στο Σιμπίου σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
  • Μία (01) διανυκτέρευση στο Κλουζ Ναπόκα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
  • Μία (01) διανυκτέρευση στο Βουκουρέστι σto ξενοδοχείο Ramada Bucharest Parc 4* ή εφάμιλλο με πρωινό
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Checkpoints
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Γεύματα και δείπνα. Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Δημοτικοί φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία οι οποίοι πληρώνονται κατά την άφιξη στα ξενοδοχεία
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Είσοδοι μνημείων:

Κάστρο Πέλες: 11 € / 6€ πάνω από 58  ετών

Κάστρο Μπράν: 16€ /11€ πάνω από 65  ετών

Αλατωρυχεία Σαλίνα Τούρντα: 16 € ανεξαιρέτως ηλικίας

Μουσείο Χωριού : 9 € ανεξαιρέτως ηλικίας

Παλάτι Λαού: 16 € ανεξαιρέτως ηλικίας

Εκκλησία Σιμπίου: 5 € ανεξαιρέτως ηλικίας

 

 

Σημειώσεις:

    • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί, αν κριθεί αναγκαίο
    • Ταξιδιωτικά έγγραφα : Ταυτότητα νέου τύπου (τελευταίας 10ετίας) ή διαβατήριο σε ισχύ
    • Οι ανήλικοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζεται να έχουν μαζί τους και την έγγραφη συγκατάθεση από τον δεύτερο γονέα υπογεγραμμένη από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ή από ΚΕΠ
    • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 32€ κατ’ άτομο

 

Πτήσεις με Aegean Airlines

 

10/07     A3 960   Αθήνα – Βουκουρέστι  07.30 – 09.05

16/07     Α3 963   Βουκουρέστι – Αθήνα  22.00 - 23.35

Τιμή κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

10/7/24

Δίκλινο / Τρίκλινο

800 €

Μονόκλινο

1000 €