Skip to main content

Βελιγράδι Χριστούγεννα 2018 από 529.00

5 μέρες
Αναχώρηση: 24/12

 

1η Μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος  και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο για πρόγευμα και άμεση παραλαβή δωματίων. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Ο συνοδός σας θα σας συνοδεύσει στο κέντρο της πόλης όπου θα σας κεράσουμε καφέ και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την κεντρική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το καζίνο για να δοκιμάσετε την τύχη σας ή να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα μπαράκια που βρίσκονται στον ποταμό Δούναβη. Διανυκτέρευση.
 
2η Μέρα: Βελιγράδι – Ξενάγηση πόλης
Πρόγευμα και ξεκινούμε την γνωριμία μας με την πόλη του  Βελιγραδίου  από το περίφημο μεσαιωνικό κάστρο Καλεμεγκτάν, γνωστό και ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, με την εξαιρετική θέα προς τους ποταμούς Σάβα και Δούναβη. Θα περπατήσουμε μέρος της πλακόστρωτης οδού Κνέζ Μιχαήλοβα,  με τα μοντέρνα μαγαζιά για να φτάσουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να  συνεχίσουμε προς το Νέο Βελιγράδι, αφού περάσουμε από τη νέα γέφυρα Άντα Τσιγκάνλια, και από το πάρκο Τόπσιντερ θα φτάσουμε στις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα δούμε την τεράστια σε μέγεθος εκκλησιά της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Άγιου Σάββα και στην συνέχεια θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την πλατεία της Δημοκρατίας. Το μεσημέρι ακολουθεί γεύμα σε εστιατόριο με οβελίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε εστιατόριο με μουσική, στη γνωστή Μποέμικη περιοχή του Βελιγραδίου, την Σκαντάρλια, περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας με τις ρομαντικές μουσικές να εντυπωσιάζουν.
 
3η Μέρα: Βελιγράδι – Μοναστήρι Κρούσεντολ - Σρέμσκι Κάρλοβτσι - Νόβι Σάντ – Δείπνο σε Ελληνική Ταβέρνα
Πρόγευμα και αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή προς τα βόρεια της Σερβίας, με πρώτο σταθμό στο μοναστήρι Κρούσνετολ και συνεχίζουμε για την πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι. Στο κέντρο της πόλης θα δούμε κτήρια πλούσιας αρχιτεκτονικής όπως το παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο, την Θεολογική σχολή και άλλα. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε 8 κρασιά και 3 μέλια και ρακί. Ακολούθως, θα συνεχίσουμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ. Στη διαδρομή θα επισκεφτούμε το φρούριο Πετραβαραντίν που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη. Στην κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ, θα δούμε πολλά όμορφα κτήρια, την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε ελληνική ταβέρνα με μουσική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 
4η  Μέρα: Βελιγράδι - Εκδρομή στη Τοπόλα και βουνό Άβαλα (προαιρετικό) 
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη για ψώνια και βόλτες. Εμείς σας προτείνουμε να πάρετε μέρος σε προαιρετική εκδρομή στη Τοπόλα και το βουνό Αβαλα. Το βουνό Άβαλα βρίσκεται στα προάστια του Βελιγραδίου. Θα δούμε το μνημείο του άγνωστου ήρωα και ακολούθως θα  απολαύσουμε τη θέα της πρωτεύουσας ανεβαίνοντας στον πύργο του βουνού Άβαλα. Ακολούθως θα συνεχίσουμε τη πορεία μας για την Τοπόλα μια μικρή κωμόπολη αλλά με γνωστή ιστορία. Είναι εδώ που ξεκίνησε η επανάσταση ενάντια στους Τούρκους από τον Καραγιώργη Σερβίας. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με τα πανέμορφα ψηφιδωτά αλλά και το μικρό μουσείο απέναντι και το κονάκι του Καραγιώργη Σερβίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η  Μέρα: Βελιγράδι -  Αθήνα 
Μετά το πρόγευμα θα τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας και θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.
Προαιρετική Εκδρομή (ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 12άτομα):
Η εκδρομή στη Τοπόλα και βουνό Άβαλα στοιχίζει περίπου € 36 το άτομο και περιλαμβάνει ελληνόφωνη ξενάγηση και τις εισόδους στη Τοπόλα και στον Πύργο Άβαλα.
 
Σημείωση:Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στη  σειρά του προγράμματος αλλά με παροχή όλων των υπηρεσιών

Τελικές Τιμές κατ άτομο με όλους τους φόρους

Αναχώρηση

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

24/12

529 €

639 €

390 €


 
Περιλαμβάνονται: 

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα - Βελιγράδι - Αθήνα με Air Serbia
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Διαμονή για 4 βράδια στο ξενοδοχείο PRAG (ή παρόμοιο) 4* με πρόγευμα τύπου μπουφέ
  • Early check in κατά την άφιξη σας στο ξενοδοχείο
  • 1 πρόγευμα επιπλέον, τη πρώτη μέρα, κατά την άφιξη
  • Καφές σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης
  • Δύο δείπνα στο ξενοδοχείο
  • Γεύμα σε εστιατόριο με οβελίες
  • 1 δείπνο με μουσική σε Ελληνική Ταβέρνα
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Τοπικός ελληνόφωνος Ξεναγός / αρχηγός
  • Δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι
  • Μια αποσκευή 23κιλών και μία χειραποσκευή 8κιλών
  • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Εισιτήρια εισόδων
  • Ποτά στα δείπνα
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πτήσεις:
Αθήνα - Βελιγράδι JU 517  04.50 - 05.30                  
Βελιγράδι - Αθήνα JU 512  13.15 - 15.45