Skip to main content

Βελιγράδι - Νόβισαντ Πάσχα 2019 από 395,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 26 Απριλίου
5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEANγια την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία METROPOLPALACE5* (www.metropolpalace.com) ή QUEENSASTORIA4* (www.astoria.rs)

2η μέρα: Βελιγράδι, Περιήγηση
Κατά την περιήγησή στην όμορφη πόλη θα δούμε το φρούριο Καλεμέγκνταν, κτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβου, τον Πύργο Νεμπόισα (Kula Nebojša), που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, τις εκκλησίες Ruzica και Αγίας Παρασκευής, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον ναό του Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό Κέντρο του Τίτο, αφιερωμένο στον μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Στον ελεύθερό σας χρόνο μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές, αλλά και ποιοτικές αγορές, νεοκλασικά κτίρια, γκαλερί, παραδοσιακές ταβέρνες και πλανόδιους μουσικούς. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό Σέρβικο εστιατόριο με φολκλορικό πρόγραμμα και τοπική κουζίνα.

3η μέρα: Βελιγράδι, Νόβισαντ
Πρωινή αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβισαντ, πρωτεύουσα της βόρειας Σερβικής επαρχίας Βοϊβοντίνα. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το κάστρο Πετροβαραντίν (Petrovaradin) με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο κ.ά. Χρόνος ελεύθερος στον κεντρικό πεζόδρομο και επιστροφή στο Βελιγράδι νωρίς το απόγευμα. Το βράδυ σας προτείνουμε έξοδο στην μποέμ γειτονιά του Βελιγραδίου Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες (τσιγγάνικα  βιολιά, παραδοσιακά Σέρβικα τραγούδια, bars, clubs).

4η μέρα: Βελιγράδι, Ελεύθερη μέρα
(Προαιρετική εκδρομή: Τόπολα - Λόφος Όπλενακ - Μοναστήρι Μανασίτζα)
Ημέρα ελεύθερη για να περιπλανηθείτε μόνοι σας στην πόλη. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν σε μια προαιρετική εκδρομή στην πόλη Τόπολα της κεντρικής Σερβίας με τον λόφο Όπλενακ και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, καθώς και στο οχυρωμένο μεσαιωνικό μοναστήρι Μανασίτζα (Manasija).
Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής: Πρωινή αναχώρηση για την Τόπολα, που βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων, πόλη γνωστή για την παραγωγή κρασιού και κέντρο ιστορικών γεγονότων κατά τον 18ο, 19ο και 20ό αιώνα. Μετά την περιήγησή μας θα επισκεφθούμε τον λόφο Όπλενακ, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με περίφημα ψηφιδωτά και νωπογραφίες, το σπίτι της βασιλικής οικογένειας και το μαυσωλείο της δυναστείας Καρατζόρτζεβιτς, που κτίστηκε από τον βασιλιά Πέτρο. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Σέρβικο ορθόδοξο μοναστήρι Μανασίτζα (1406-1418). Επιστροφή στο Βελιγράδι. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βελιγράδι - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

                                                QUEENS ASTORIA 4*         METROPOL PALACE 5*          

Τιμή Κατά άτομο                            

Δίκλινο                                                 395                                        495
3ο άτομο έως 12 ετών                         345                                        445
Μονόκλινο                                            495                                        645
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 155 €

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN
    A3 26 APR ATH-BEG A3 976 08:45 - 09:25
    30 APR BEG-ATH A3 977 10:20 - 13:05
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, λοιπά αξιοθέατα
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, καθώς και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κλπ.