Skip to main content

Σερβία - Μαυροβούνιο Καλοκαίρι 2019 από 659.00

Αναχωρήσεις: 14/7 & 4, 25/8
8 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: Αθήνα– Βελιγράδι (πτήση) – εκδρομή στο Νόβι Σαντ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σερβίας και της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, το Βελιγράδι. Άφιξη, και αναχώρηση οδικώς για τον Σερβικό βορρά και την επαρχία της Βοϊβοντίνα για να επισκεφθούμε το γραφικό Νόβι Σαντ. Το κάποτε πολιτιστικό κέντρο της Σερβίας, το Νόβι Σαντ,  σήμερα είναι η πρωτεύουσα της περιοχής. Η επίσκεψη του οχυρού Πετροβαράντιν  θα σας προσφέρει την καταπληκτική θέα προς αυτήν την παραδουνάβια πόλη η οποία καμαρώνει και πολλά αξιοθέατα στο ιστορικό της κέντρο το οποίο θα γνωρίσουμε με μια σύντομη βόλτα. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Βελιγράδι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βελιγράδι (ξενάγηση)
Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στη σερβική πρωτεύουσα, μία από τις πιο ιστορικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, απλωμένη στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με Ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο από την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η ιστορία της πόλης είναι στενά συνδεδεμένη με το Βελιγραδιώτικο κάστρο όπου θα γνωριστούμε με το Βελιγράδι περπατητά. Το πάρκο Καλεμεγκντάν μας καλωσορίζει συστήνοντάς μας πολλά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν μέρος εδώ, αλλά και τους δυο βελιγραδιώτικούς ποταμούς, το Σάββο και το Δούναβη. Κάπου εκεί, κοντά στην εκβολή των δυο ποταμών, μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια, με το πούλμαν, θα περάσουμε από τους πιο παλιούς συνοικισμούς της πόλης, το Ντόρτσολ και το Σαβαμάλα, από την πλατεία της Δημοκρατίας, την πλατεία Τεράζιγιε με το φημισμένο ξενοδοχείο «Μόσκβα», θα δούμε τα πάλαι ποτέ βασιλικά ανάκτορα, σήμερα Δημαρχείο και Προεδρικό Μέγαρο, όπως και το Κοινοβούλιο των Σέρβων. Η πορεία μας συνεχίζεται μέσω της οδού Κνέζα Μίλοσα με τα πλέον φημισμένα βομβαρδισμένα του 1999 κτίρια. Περνώντας τις περιοχές Ντέντινιε, Σένιακ και Τόπτσιντερ θα πάρουμε τη γεύση των Δασών της πρωτεύουσας από όπου θα κατευθυνθούμε στην εκκλησία τουΑγίου Σάββα του Σέρβου όπου θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε έναν από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς. Στον ελεύθερο χρόνο σας, προτείνουμε κάποια αξιόλογα μουσεία: του Νίκολα Τέσλα, το Εθνικό μουσείο, ή της Σύγχρονης τέχνης. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

3η ημέρα: Βελιγράδι – Τόπολα – Όπλενατς – Ζλάτιμπορ
Αναχώρηση για την Τόπολα, το κέντρο της επαναστατημένης χώρας του 19ου αιώνα. Από εδώ κατάγεται η βασιλική οικογένεια των Καραγεώργηδων (Karadjordjevic στα σερβικά), οι περισσότεροι εκ των οποίων αναπαύονται στο μαυσωλείο χτισμένο πριν από εκατό και παραπάνω χρόνια. Η απαράμιλλης ομορφιάς εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, στο μοναστήρι Όπλενατς που θα επισκεφθούμε, μιλάει για την μοίρα των βασιλικών μελών και του σερβικού λαού υπό αυτών επί πολλά χρόνια. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι της Στουντένιτσα, το πιο σημαντικό προσκύνημα στη Σερβία, όπου και θα ξεναγηθούμε. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, το ορεινό Ζλάτιμπορ. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ζλάτιμπορ - Μόκρα Γκόρα – Βόλτα με το τραίνο Σάργκαν 8 – Ντρβένγκραντ (Έθνικ Χωριό Εμίρ Κοστουρίτσα) – Εθνικό Πάρκο Τάρα – Μοναστήρι Ράτσα – Ζλάτιμπορ
Η νοτιοδυτική Σερβία καμαρώνει τα καταπράσινα βουνά της, τα σμέουρα, τα παστά κρεατικά αλλά και την πλούσια όσο και ταραχώδη Ιστορία. Ο κομβικός της χαρακτήρας στα Βαλκάνια τής έφερε πριν εκατό χρόνια τη σιδηροδρομική γραμμή με πολύ πρωτότυπο, και τότε και τώρα, τρένο, το λεγόμενο Σάργκαν 8 Τότε προοριζόταν για την μεταφορά επιβατών από το Βελιγράδι μέχρι το Σαράγεβο και την Αδριατική, σήμερα χρησιμεύει για τουρίστες οι οποίοι νοσταλγούν τα παλιά και την γοητεία του παλιού... Ανάμεσα στις σιδηρογραμμές, πριν δέκα περίπου χρόνια ο γνωστός σκηνοθέτης έκανε τη φαντασία του πραγματικότητα. Έτσι κι έγινε το Κουστεντορφ, Ντβένγκραντ ή Μετσάβνικ, το χωριό του Εμίρ Κοστουρίτσα με πολλές ονομασίες και κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία του ξύλου, γι’ αυτό και αποκαλείται και «Το ξύλινο χωριό».
Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για το Εθνικό Πάρκο Τάρα, το οποίο θα διασχίσουμε μέχρι το παρατηρητήριο Banjska Stena, με την υπέροχη θέα πάνω από τη λίμνη και τα φαράγγια του ποταμού Δρίνου, που χωρίζει τη Σερβία από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στη μονή Ράτσα με τις υπέροχες τοιχογραφίες. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ζλάτιμπορ. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ζλάτιμπορ – Εθνικό Πάρκο Ντούρμιτορ (Μαυροβούνιο) – Μονή Όστρογκ – Μπούντβα (περιήγηση)
Πρωινή αναχώρηση για τα σύνορα με το Μαυροβούνιo και το σημαντικότερο εθνικό πάρκο της μικρής αυτής χώρας, το Ντούρμιτορ. Θα επισκεφθούμε εντυπωσιακά τοπία, όπως την Μαύρη Λίμνη (όπου όσοι επιθυμούν, μπορούν να κάνουν πεζοπορία γύρω από την λίμνη) και το φαράγγι Τάρα, ένα από τα βαθύτερα του κόσμου. Το απόγευμα θα φθάσουμε στο μοναστήρι Όστρογκ, το πιο σημαντικό στο Μαυροβούνιο. Από εκεί κατευθυνόμαστε πια στην ακτή της Αδριατικής και στο θέρετρο της Μπούντβα, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και σύντομη περιήγηση στην πόλη με τα πόδια.

6η ημέρα: Μπούντβα – Τσέτινιε (ξενάγηση) – Κότορ (ξενάγηση) – Μπούντβα
Ξεκινάμε για μια μονοήμερη εκδρομή στο νότιο Μαυροβούνιο. Φτάνουμε στην Τσέτινιε, όπου θα ξεναγηθούμε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Συνεχίζουμε για το Κότορ, ίσως την πιο γραφική πόλη του Μαυροβουνίου. Απολαμβάνουμε και εδώ την ξενάγησή μας, παρατηρώντας παράλληλα και το απίστευτο τοπίο, αλλά και τα μνημεία της πόλης, όπως τον ρωμανικού ρυθμού καθεδρικό. Αφού αναχωρήσουμε, περνάμε από το φιορδ του Περάστ και επιστρέφουμε στην Μπούντβα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μπούντβα – Νησί Σβέτι Στέφαν – Λίμνη Σκόδρας – Ποντγκόριτσα (πανοραμική ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής
Ελεύθερο πρωινό για μπάνιο ή βόλτα στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Μπούτβα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα, με μικρή στάση στο νησάκι Σβέτι Στέφαν, και μέσω της λίμνης Σκόδρας και του ομώνυμου εθνικού πάρκου φτάνουμε στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα. Μετά από μία πανοραμική περιήγηση στο κέντρο της πόλης μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για τη νυχτερινή πτήση επιστροφής μας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/7 & 4/8 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι
- Double Room 699 € 220 €
  Twin Room 699 € 220 €
  Triple Room 699 € 220 €
  Single Room 979 € 220 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/8/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 659€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι
- Double Room 659 € 220 €
  Twin Room 659 € 220 €
  Triple Room 659 € 220 €
  Single Room 929 € 220 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα.
  • Ξενοδοχεία  4*.
  • Ημιδιατροφή.
  • Φόροι πόλεως.
  • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ελληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 220 €
  •   Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
  •   Η προαιρετική εκδρομή και κρουαζιέρα στον ποταμό Ούβατς.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

JU 517

04/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  

05:00

05:40

JU 175

10/08/2019

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

22:00

23:00

JU 516

11/08/2019

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

00:30

03:00

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

JU 517

25/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  

05:00

05:40

JU 175

31/08/2019

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

22:00

23:00

JU 516

01/09/2019

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

00:30

03:00

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

JU 517

14/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  

05:00

05:40

JU 175

20/07/2019

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

22:00

23:00

JU 516

21/07/2019

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

00:30

03:00